• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebek kv, görümce, eş

Evde yabancı birini istemiyorum diyor.

Tam dayaklik. O zaman kalkip kendisi yapacak isleri bir zahmet. Ki zaten yapmasi lazim, nasil evde parazit gibi yasamasina izin veriyorsunuz anlamadim. Sanirim cok yumusak huylu birisiniz. Birinden birini sineye cekecek o da yani. Cok sinirlendim.

Tam dayaklik. O zaman kalkip kendisi yapacak isleri bir zahmet. Ki zaten yapmasi lazim, nasil evde parazit gibi yasamasina izin veriyorsunuz anlamadim. Sanirim cok yumusak huylu birisiniz. Birinden birini sineye cekecek o da yani. Cok sinirlendim.
Kavga etmek istemiyorum.

İyi de sizin kimseniz yoksa Kv görümce bakmak zorunda kalmış resmen. Bebek bakımından anlamadıkları belli ama bu iş bize düşer diyerek geliyorlar. Bence bakıcı bulun, çocuğunuzu doktora götürün, o besleme miktarını ve vakit aralıklarını belirleyecektir, gündüz bakıcı akşam siz buna göre besler büyütürsünüz bebeği. Temizliği falan da salla gitsin. Gücün yettiğince yerleri süpürüp toz alırsın. 15 günde bir yarım gün gelecek bir bayan bulmaya bak. Bu iş anca böyle kurtulur

Kocan madem yardımcı istemiyor, o zaman yardım edecek. Yan gel yat Osman durumu sizin koca.

Hem çalışıp hem çocuğa hem eve bakamazsin tabi.

Ben ev hanımı olduğum halde 7/24 bebegimle ve evle ilgileniyordum. Çok uykusuz geceler geçirdim.

Benimde sütüm 15 günde kesildi. Kv den sağolsun ;/ mamayla besliyordum. Ama topaç gibiydi. Sizi bu konuda suçlamasına sakın izin vermeyin.

Kocana de ki, böyle olmuyor madem yardımcı olmuyorsun isi birakicam de. Blöf yap işte. Belki imana gelir odun.

Anlatamıyorum. Anne sütü almıyor diye kilo almıyor diyor. Hatta kullandığım suya bile laf söyledi ama çocuk işe başladığım 13 günde 130 gram almış sadece bence bu bile açıkça ne değişiklik olduğunu gösteriyor. Uyuyakaldı yemedi diyor.

Bebek ne zaman eve gelse hep açtı zaten eşime de söyledim ama umursamadı. Kilo alımı azalmış diyorum çocuğu olmayan görümcem bence normal çocuk gayet iyi diyor.

Rica ederim lütfen işten çık ve bebeğine bak yazık o yavruya lütfen bak! 13 günde 130 gram iki aylık bebek için çok az lütfen bak yoksa bebeğine bir şey olacak o zaman para da kurtarmayacak bak bunu 4,5 aylık bebek sahibi bir anne sana söylüyor. Eve sen bakma bir zahmet kendileri baksınlar sen bebeğine bak! Lütfen!
Daha geçen gün bir bebek açlıktan öldü :(

Bakın kocam istemiyor demekle sorun çözülmüyor

Evin dağınık diye kp konuşabiliyorsa ben yetişemiyorum sen topla derim

Kv bakıcım ile kavga etti işten ayrıldım çocuğa bakıyordum bana dedi ki zayıflamış 1,5 yaşında idi çocuk

Ben de bakıcımla kavga etmeseydin de bebeğe baksaydı o Zaman dedim bir daha beni görünce değneğini saklıyor

Çözüm bebeğe bakıcı eve temizlikçi ama bu çok yıpratırsa da bakan saatli bakacak şu saatte şu kadar yiyecek

Uyudu vs yok uyandırıp yedirecek

Temizlik düzen için de yardımcı akşam eve gelince hiç evet hiç iş yapmayacak Bebek'le ilgileneceksin

Günde 11 saat ayrı kaldım bebeğimden ama akşam kapıdan girdiğim andan itibaren yemek yemek dışında hiçbirşey yapmadım tabağımı mutfağa bile götürmedim bebeğimden kıymetli değil

Bir de eşinin mesleği ne gerekirse o izin alsın işi bıraksın arada gelsin ve bebeğe baksın

Yeni annesin gerginsin kolay üzülürsün

Evlilikte bu dönemeçler zorludur erkeklerin de kafası karışıyor zira anaları sürekli bir şey diyor acaba doğru mu diyor moduna giriyorlar

Mesela Kv takıktır ona göre hep soğuktur bize bile sürekli birşey giydirmeye kalkar

Sürekli Bebek üşüyor ince üstü diyordu hıçkırınız bak hasta oldu diyor emerken süt fışkırdı öksürdü iki kıh kıh aman hasta hemen doktora gidelim söylesin kalın giydirin diye

Yoğurt yeme Zaman'ında yoğurda soğuk diyordu kaynar suda ısıtmalıymışız ekşiyecek bildiğin yoğurt Nasıl tüyecekse o yoğurtdu bebek

Eşim bunları bildiği halde acaba mı moduna girerdi arada da sen ne biliyorsun ki falan derdi

Yavaş yavaş oturuyor Bebek bakımı

Ben hep derim çocuk benim gerekirse benim yanlışlarımla büyüyecek başkalarının doğrularıyla değil

Size evin pis imasında bulunduklarında, eşim bir işin ucundan tutmadığı için, hem çalışıp hem bebeğe bakarken bu kadar oluyor, niye demiyorsunuz? Siz kayınvalide odaklı sorununuzu anlatmışsınız ama burada asıl ayıbı eden kişi eşiniz. Bir de temizlikçi istemiyormuş. Hem yardım etme, hem de fikir belirtmeye hakkın olduğunu zannet. Valla sizin gibi kadınların sabrına şaşırıyorum. Durumumuz da varken, bu eziyet niye, beni köle filan mı sandın diye sorun eşinize lütfen. Şu durumdan biraz cadı moduna geçerek kurtulursunuz ancak. Yerinizde olsam temizlikçi yerine bakıcı bulurdum, temizlik işlerini de eşle yapabildiğimiz kadar yapardık. Bu düzen değişmeli. Niye hep siz hep siz?

Nerden başlasam bilemiyorum ama çok şükür sağlıkla bebeğimi kucağıma aldım. Kısaca anlatmak gerekirse ilk zamanlarda çok sıkıntı çektim ve kendi ailemden kimsem olmadığı için ilk 40 gün dönüşümlü olarak kv ve görümcem benim evimde kalıp bebek bakımında yardımcı oldu. Sezaryen kısmı çok sorunlu geçti ve ayağa bile kalkacak durumum yoktu dolayısıyla evin de bütün düzeni onların eline geçti. Başlarda sütüm çok boldu ama sürekli başımda bekleyip emiyor mu aa bak falan diyerek mahremiyeti ihlal ettiler ve sağarak süt vermeye devam ettim. Tabii artık yatak odama teklifsiz giren kv ve görümce yüzünden saldım gitti. Eşime defalarca bu konuyu söyledim ama üstünde durmadı. Şimdi bebeğim 75 günlük ve ben işe başladım. Bebeğimin kilo alımı azaldı çünkü babaannesi yemiyor deyip bırakıyor. Sütüm kesildi ve mama ile devam ediyoruz ama sürekli anne sütü olmadığı için böyle deyip duruyor. Az yediriyoruz desem de anlatamadım hatta kp bile anne sütü YÖK da ondan diyor. Benim bebeği bırakacak kimsem yok o yüzden ses de edemiyorum. Hatta geçenlerde bebeğim bana bakarken kv ee yine de annesi işte dedi. O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Şimdi de ne zaman evime gelseler benden habersiz çocuğumun eşyalarını düzenliyorlar banyo yada mutfağı temizliyorlar ve bana işte çok pis burası imasında bulunuyorlar. Hatta kp ben size gelmek istemiyorum eviniz çok dağınık dedi. Bebek bakımında eşim hiç yardım etmiyor. Ben bunca işin altından kalkamıyorum. Ben istemez miyim evladımı emzireyim? Ne yapacağımı şaşırdım.
ALOOOOOOO.

BEBEK AÇ AÇ.
BEBEĞİN AÇ.
AÇ KALIYOR BEBEĞİN.

Siz hala kocam, kv, görümce derdindesiniz.
Paranız var ama bebeğinizi doyurmaktan, ona iyi bir bakıcı ayarlamaktan acizsiniz.

Siz ne vicdansız bir annesiniz?
Kocişiniz elden kaçmasın diye mi bu suskunluğunuz?

Sen böyle davranırsan semer vuan çok olur
Başta da kocan
Eve bakacak kadar kazanmıyor,çocuğa bakmıyor,evle ilgilenmiyor
Oldu yavrum ne güzel hayat,yan gel yat
Sen de çocuğunu aç bırakacak insanlara bırakıp işe gidiyorsun,kocana bakıyorsun
Silkelen de bir kendine gel
O çocuğu sadece kv değil kocan da ve hatta en koruması gereken sen,annesi aç bırakıyorsunuz!
Çekerim resti o kocaya,cinnet geçirttirmesin bana
Neden korkuyorsun yani derdin ne?Çocuğun aç ve bu kimsenin umrunda değil???Sen hala kocam temizlemez,eve birini istemez,yok yardım etmez,yok laf etmez.Pardon da koca mı bu,baba mı bu?Basarım o nazik poposuna tekmeyi,gitsin anası bakaın adam olamıyorsa.

Yazık günah ya
Eve ben bakıyorum diyosunuz çalısıyosunuz temizlik sizde yemek sizde cocuk sizde koca dediğiniz kişi ne demeye var ???
Adam olsun önce eşini cocugunu evini geçindirsin ondan sonra eve yabancı istemiyorum deme hakkına sahip olsun
El kdar bebek ya günah
İlerde kim bilir bu sorumsuzluğunuz bu pasifliğiniz yüzünden ne gibi hastalıklara yakalanacak

Back
X