Arkadaslar evet annem geldi,farkettiigniz gibi cok da giremiyorum,ya da ayri ayri cevap yazamiyorum,alinmayin lütfen.Annem geldi ama henüz hicbirsey söylemedim,suanda söyleyecek hali de bulamiyorum kendim de.Annem yanimda cok mutlu telefonda fln konusrken bile kizim evlendi yanindayim falan diyo tanidiklara,hicbiseyden haberi yok,onun bu ttail günlerini ona zehir edemicem,zaten beklediigm kdr bekledim,annem söylemek bnei rahatlatmicak kisa vadede,burda yüyüze bakiyoruz.Ama bu demek degil ki ben herseyi unuttum, ve günlük güneslik,gece kendi odamiza gecince baslior benim izdirabim annem yan odada uyurken,süzülyor yaslarim gözümden,bir de ayrilan bir komsumuzun kizi vardi o da 2.evliligni yapmis onu anlatti bana,ne Kadar da zor diyor insanda ayni heves kalmaz bile falan,ben de anne öyle deme dedim hayirlisi olsun dedim herseyden önce,bir de bir tanidik var 39 yasinda ve hic evlenmedi,yakinda olacak dügünüonunla ilgili konusnca yine dedim anne herseyin hayirlisi,erken evlenmek marifet degil,sürmesi önemli.
Esimleyse aramiz limoni gibi,ister istemz annem böyle kizinin süper bir evliligi var damadim söyle de böyle de düsününce ben de oldukca etkileniorum,dün mesela o yatagin bir kösesinde ben bir kösesinde uyudum,zaten Sabah kalkip ise gidior,biz de annmle evde kalip kahvalti yapip disari fln cikiyoruz.
Durumlar böyle arkadaslar simdilik,firsat buldukca girecegim kk´a , destegini esiregemeyenlere tesekkür ederim.
100 sayfanın tamamını okuyamadım malesef. sadece kendi yaşadığım bir olayı yazmak istiyorum. tam olarak konuyu açan arkadaşın olayına benzemiyor fakat erkek psikolojisi konu olunca farklı bir açıdan bakılsın diye yazmak istedim...
iki yıl bir insanla çıktım. başlarda her şey güzel gidiyordu, yani 2-3 ay mutluyduk ve beni gerçekten sevdiğini düşünüyordum çünkü davranışlarından bunu anlıyordum. sonra ortada bir şey yokken benden soğudu, ayrılmayı koymuş kafasına, ayrıldık. ayrlma sebebini beni mutlu edemeyeceği korkusu ve daimi bir işi olmaması olarak açıkladı, kısmetlerime daha fazla mani olmak istemiyormuş... her neyse ayrıldık. onu tam unutmaya çalışırken 4 ay sonra tekrar beni aradı, duygusal bir şekilde ve ısrarla ayrılma sebebinin söyledikleri olduğunu ve başka bir şey olmadığını söyledi. ben inanmasam da "malesef" çok sevdiğim için ve iyi bir insan olduğu için tekrar onu hayatıma aldım. aradan bir yıl geçti ve tekrar aynı gerekçelerle benden uzaklaştı. bu defa ısrar ettiğimde ayrılırken bana kimseyi sevemediğini, zorladığını fakat yapamadığını falan söyledi. şimdi kimseyi sevememe konusuna gelince olay şu;
bu insan 5 yıl bir kızla çıkıyor. kendisi askere gidince, hatta daha iki aylık askerken kız tanıştığı biriyle hemen evleniyor. bu da askerdeyken evlendiğini öğreniyor ve psikolojisi bozuluyor ondan sonra... şimdi ben bu olanların hepsini biliyordum çünkü bana en başından söyledi. şunu da ekleyeym kız başkasıyla evlendikten 1,5 sene sonra benle tanıştı ve çıkmaya başladık. yani 3,5 yıldır unutamadığı ve evli-çocuklu olan o eski sevgilisi yüzünden hayatını toparlayamıyor. yine malesef ki ben psikolojisinin bu denli bozuk, hayata bu denli boş bakmasının sebebinin "sadece" o kız olduğunu 2 yıl geçtikten sonra anlıyorum. olayın bu derece olduğunu bilmiyordum. inanılmaz derecede takıntı yapmış bunu ve ne yaparsa yapsın mutlu olamıyor.
bir insanın psikolojisini düzeltmek, ona olumlu yaklaşmak, onun için her şeyi feda edebilecek duruma gelmek ne demek az çok kendimden biliyorum. sırf aynı şeyleri tekrar yaşamasın diye ayrılma noktasına geldiğim zamanlarda bile bunu hiç yapmadım, ona kıyamadım ayrılamadım, tekrar yıkılmasın diye. iki yılda beni sevemediğini, kimseyle bir hayat paylaşamayacağı düşüncesini benden sakladığı için sonunda yıkılan taraf ben oldum. beni en çok üzen de, uğruna hayatını mahveden kızla ortak bir arkadaşının sayfasında paylaşılan bir fotoğrafa kızın yorum yapması ve kendisinin de aynı resim altında yorumu bulunması... bunu gördüm ve hala onu sevdiğini gayet iyi anladım. bunu gördüğümde inanılmaz bir üzüntü ve pişmanlık duydum, ama zamanı geri getiremem elbette
bir insanı severken onun olumsuz davranışlarını, satır aralarında kalan şeyleri ne yazık ki göremiyoruz... görmek istemiyormuşuz gibi kör oluyor gözlerimiz. buradan çıkan sonuç ne olabilir peki ? bir insan için bu kadar fedakar olmak ne derece doğrudur. onun mutluluğu için senin mutsuz olman ileride sana bir pişmanlık yükler mi ? karşındaki insanın sana söylediklerine inanıyor musun ? inanıyorsan onun sözlerinin gerçek olmama ihtimalinin söz konusu olabileceğine de inanmalısın. bu soruların cevabı çok önemli.
resmen içimi döktüm farkettim... rabbim en doğru insanları karşımıza çıkarır inşallah... zor işler...
ne yalan söyleyeyim yazının başını okurken konuyla ne alakası var diyodum ama sonunu öyle güzel bağlamışsın kigerçektende çok doğru söylemişsin biz sevince kör oluyoruz resmen her denilene bahanelere inanıyoruz ve sonuna kadar savunuyoruz sevdiğimizi sebepleri var diye. ama bazen aslında o sebepleri olmuyo ve herkes bunu ap açık görebilirken biz göremiyoruz. olaylara biraz daha dışardan bi gözle bakmak lazım bence biraz tullip te bunu yapmalı. pes etsin demiyorum kesinlikle ama başka ihtimallere de hazırlıklı olmalı
Bugün cok sinirliydim esime karsi,ama öyle böyle degil,annem de yanimda diye iyice zorlasti hersey ,nefret ediyorum dedim senden resmen icimden,suratini görmemek icin ne geliosa yaptim elimden , sanirim benim üstüme düsmesini.titremesini istiyorum o da olmayinca sinirleniyorum.
Bilyiorum cogunuz anneme anlatmadi die pes ettin,sana ne akil verelim artik diyorsunuzda,bir arkadasin dedigi gibi durumu en iyi ben bilirim ve tabiki annemi de,annem öyle sogukkanlilikla yaklasamaz olaylar,belki de yürü benimle geliosun dicek ya da sorun o da deil,bana karsi fikirde olanlara sormak istiyorum,anneme söyledim diyelim ama ya esime yansitack ya da daha büyük ihtimalle esime söylüyecek bile,peki cözüm sizce bu mu olmali,esim annemin herseyi bildigini ögrenince ya da tavir yaptigini ,daha kötü olmayacak mi hersey,belki de psikolog ya da bir uzman yardimi almayi Kabul edicek ve biz ayrilsak bile en azindan icim rahat olacak ,elimdenn geleni yaptim diyebilecegim.Peki ya suanda anneme söylemek bana ne kazandiracak?evet,hem de annemi daha cok düsünuorum,cünkü o benden de cok üzülecek bana,ama kendime söz verdim,herseyi ögrendiginde, ya da biz bosanirsak kesinlikle tek damla Yas göremeyeck ve cok Güclü duracagim karsisinda aksi halde yataklara düsebilir Allah korusun.
Bugün dedigim gibi esime karsi cok sinirlendim arabada ön koltuga bile oturmak istemedim,daha bir batiyor herseyi gözüme canima,tenime,can cekisiyorum resmen elinden günden güne,belki de bu Kadar yazip cizip yorumlar yapiyorum ya da yapiyorsunuz ama,dallandirip budaklandirmadan cat die tek bi cümlede özetle anne biz hala kari koca olamadik derim bir cirpida,inaninki bugun iyice düsman gözüktü gözüme esim.
Annen anlar diyenler icinse,neye göre anlarki,evladinin esiyle olan iliskisi vs?Sonuncta biz annemin yanidna öle gözgöze dizdize durmuyoruz ki, hatta saniyordur ki,ben burdayim ses gelir vs die herhalde bisey de olmuyrdur aralarinda suan.Bir de uyurken cok kötü oluyorum arkadaslar,uyuyamiyorum dalip dalip gidiorum uzaklara,belki diyorum baska bir Hayat bbekliordur beni,ya da baska bir hayatim bile olmayacaktir kimbilir..
Konunun büyük çoğunluğunu okudum. Sende de suç olduğunu düşünüyorum. Ne şekeilde olursa olsun bi dönüm noktası yaşamanızı sağlamalıydın. Hem kendin hem de eşin için söylüyorum bunu. Eşin bakıyor bi yıl oldu olacak bu iş böyle gidiyor hiç bir uğraş sergilemiyor, sen ise can çekişiyorsun. Bu reva mı ? Kendine çok büyük haksızlık yapıyorsun. Ben çözüm olarak şöyle bişe söyleyecem. Onun ağladığını fark etmemesini sağla veo evdeyken hiç bu olaylar yaşanmamış gibi doğal davran(burada demek istediğim sende ona bir kardeş gibi davran) Sürekli gez toz sende çok yoğunmuş havasına bürün. Yani her zamanki halinden daha anormal ol. Ona karşı davranışlarınla da bunu yapabilirsin gezmen i tozmani bi tabir olarak kullandım ben. Sende ki bu değişimi farkedince belki onda ters tepki yratabilir diye düşünüyorum, seni GERÇEK ANLAMDA KAYBETME düşüncesini ona vermelisin. Denemekten bişe çıkmaz diye düşünüyorum 1 , 2 hafta bu şekilde yap. Bu cinsellik konusunu hiç açma, istemiyormuş gibi davran sende. Ters etki eder belki belli mi olur. Hem sende biraz rahatlamış olursun.Bunları yaparken onu gözlemle işine mi geliyor bu davranışın, yoksa onu korkutuyor tedirgin mi ediyor?
Bugün cok sinirliydim esime karsi,ama öyle böyle degil,annem de yanimda diye iyice zorlasti hersey ,nefret ediyorum dedim senden resmen icimden,suratini görmemek icin ne geliosa yaptim elimden , sanirim benim üstüme düsmesini.titremesini istiyorum o da olmayinca sinirleniyorum.
Bilyiorum cogunuz anneme anlatmadi die pes ettin,sana ne akil verelim artik diyorsunuzda,bir arkadasin dedigi gibi durumu en iyi ben bilirim ve tabiki annemi de,annem öyle sogukkanlilikla yaklasamaz olaylar,belki de yürü benimle geliosun dicek ya da sorun o da deil,bana karsi fikirde olanlara sormak istiyorum,anneme söyledim diyelim ama ya esime yansitack ya da daha büyük ihtimalle esime söylüyecek bile,peki cözüm sizce bu mu olmali,esim annemin herseyi bildigini ögrenince ya da tavir yaptigini ,daha kötü olmayacak mi hersey,belki de psikolog ya da bir uzman yardimi almayi Kabul edicek ve biz ayrilsak bile en azindan icim rahat olacak ,elimdenn geleni yaptim diyebilecegim.Peki ya suanda anneme söylemek bana ne kazandiracak?evet,hem de annemi daha cok düsünuorum,cünkü o benden de cok üzülecek bana,ama kendime söz verdim,herseyi ögrendiginde, ya da biz bosanirsak kesinlikle tek damla Yas göremeyeck ve cok Güclü duracagim karsisinda aksi halde yataklara düsebilir Allah korusun.
Bugün dedigim gibi esime karsi cok sinirlendim arabada ön koltuga bile oturmak istemedim,daha bir batiyor herseyi gözüme canima,tenime,can cekisiyorum resmen elinden günden güne,belki de bu Kadar yazip cizip yorumlar yapiyorum ya da yapiyorsunuz ama,dallandirip budaklandirmadan cat die tek bi cümlede özetle anne biz hala kari koca olamadik derim bir cirpida,inaninki bugun iyice düsman gözüktü gözüme esim.
Annen anlar diyenler icinse,neye göre anlarki,evladinin esiyle olan iliskisi vs?Sonuncta biz annemin yanidna öle gözgöze dizdize durmuyoruz ki, hatta saniyordur ki,ben burdayim ses gelir vs die herhalde bisey de olmuyrdur aralarinda suan.Bir de uyurken cok kötü oluyorum arkadaslar,uyuyamiyorum dalip dalip gidiorum uzaklara,belki diyorum baska bir Hayat bbekliordur beni,ya da baska bir hayatim bile olmayacaktir kimbilir..
Sevgili arkadasimben bu dedikelrini aylardir yapiorumki,yani onu ne bunalttim ne hadi biselr olsun aramzda dedim,aylar aylaröncesinde gece uyurken gidiklamalar,belki tahrik olur diye umutlarim vardi ama ben tam da senin bahsettigin gibi davraniorum zaten ona,anahtar cümleyi söyledin BENI KAYBETME düsüncesi bunu nasil veririm bilmiyorum((((((((((((((((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?