2 aylık evliyim olmuyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu benim kayınbabam. Aynı karakter yapısı gibi. Kahvaltı şu saatte, akşam yemeği şu zaman yenir, bu şöyle şu şöyle olur gibi kesin fikirleri varsa kesinlikle o. Kayınvalidem kimsesizmiş. Yemiş kadını. 60 yaşında 1.55 kadın, görsen hala neler söylüyor nasıl bağırıyor kadına. Bu düzelecek birşey değil. Eşinizin yapısı bu, değişmez. Oturun ciddi ciddi konuşun, olmadı destek alın beraber ama hayat böyle bir adamla harcanmayacak kadar kısa.

Kahve dökme masa devirmeye, insan içinde sizi itip kaktırmaya kadar gider. Zavallı kv neler anlatıyor bir duysan hemen kaçarsın o adamdan.

Bacım diyen, sağdan diyen biri zaten cilveyi beceremez. O yüzden aynı kulvarda değiliz sizinle. Ve tam da bu yüzden nasıl cilveleşileceğini sorup durmayın, çünkü anlatsam da anlayamayacaksınız.

Halinize çok acıdım
Kahvehanedeki amcalar gibisiniz.
Ama bu da bir tercih tabii.
Saygım sonsuz.

Son düzenleme:

Aman bu yorumunuzu yaptınız dikkat edin, saldırılara gelebilir
eşinden güzel güzel istemek kadının kendini ezdirmesiymiş meğer,
buradaki bazı hanımlar canhıraş bir biçimde bunu savunuyorlar dünden beri,
gardınızı alın derim

Bu arada öyle güzel ve yapıcı yorumlar ki bunlar, ağzınıza sağlık.

eşin herhalde seni emrinde ki askeri sanıyor, böylelerini yont yont düzeltemezsin kardeş... ağaç yaşken eğilir, sen sonradan eğmeye kalkarsan ancak kırarsın. daha 2 aylık evlisin yani en canım cicim zamanındasın, yaşadığına bak bi. hazır yolun başındasın bırak ne hali varsa görsün. zaten muhtemelen gittiğinde de aramaz sormaz sallamaz, malum emre itaatsizlik var, başkaldırı var var da var geçmiş olsun.

Ben aklı başında birinin misafir varken halıya kahve dökeceğini hiç sanmıyorum manyak olması lazım misafirlerinde o olaydan sonra oturmaya devam edeceğini sanmıyorum burada kendinizi haklı çıkarmak eleştiri almamak için demiş olabilir misiniz?hani halı temizlemeniz lazımdı değil mi hemen. diğer meselelerde birşey yok çünkü bir su ver demek illa emretmek değildir her seferinde ricayla konuşulmuyor ki evde yani kimsede yanlış anlamaz. Kahvenin yanına su da yer yoktu belki yanında sehpaya koy demiş sonra istemiş sizde insanların yanında kendin al gibi konuşacağınıza uzatabilirdiniz ne var ki bunda. Vermiyorum kendin al demek de insanların yanında hoş değil onlar gider o zaman rahatsız olduğunuzu söylerdiniz ikinizind epek farkı yok gibi çok hassasınız

Arkadaşlarının yanında halıya kasıtlı bir şekilde kahveyi döken bir adamda sıkıntı olduğunu anlamak için, bunca yöntem deneyecek yani Sizde haklısınız herkesin kapasitesi bir değil. Birebir vakit geçirdiği arkadaşı bile uyarmış oysa ki.

Siz kendi hayatınız için konuşuyorsunuz, başkalarının yanında sizi rencide etmeyen, saygıyı esirgemeyen bir eşe sahip olabilirsiniz. Ne güzel sevindim sizin adınıza. Ama konu sahibinde durumlar aynı değil. Arkadaşlarını ağırlayan eşinin, gözünün içine baka baka bunu yapan biri normal olamaz. Geniş açıdan bakın, ilk kez evine gelen insanların yanında bunu yapan, yalnızken yada aile içinde nasıl davranıyordur karısına. Konu sahibine demişsiniz ya, sebebiyet vermişsiniz diye; bir insan buna nasıl sebebiyet verebilir, gerçekten merak ediyorum, açıklar mısınız? Siz ne yapsanız eşinizin bu hareketini sebebiyet verebilirsiniz?

Hiç kavga etme bundan anlamıyor madem halıyı temizleme yerine yeni bir halı al parası gidince anlamaya başlar

Ne zaman ki insanların hatasını anlayabilmek için cinsiyetine dayanarak empati kurmak zorunda kalmayız, o zaman bu sorunları aşmış olacağız zaten. Erkek olunca arkadaş önünde rencide edilmek daha ağır olmamalı. Belli ki bazı kadınlar için bu köle tavrı da "kadın dünyası" için hoş değil.

Adam kafadan kontak resmen. Kasıtlı olarak kahveyi dökmesi kontrol mekanizmasının çalışmadığını gösteriyor. Aman diyeyim, laf olsun diye seni öldürürüm falan derse bir kavga anında falan, üzerine gitmeyin, öldürür.

Kesin ikizlerdir.

Kız çocuğu önce babaya emanettir ,evlendiğinde ise eşe emanettir.
Ben eşime bunu söyledim, ben sana Allahin emanetiyim sakın ha bana ihanet etme demiştim çok şükür oda biliyor zaten
Emanet çok değerli bir kavramdır,fakat ici çok boşaltıldı ve koflastı.
Ne babalar ne de kocalar emanete gözü gibi bakmıyor artık.
Ben şahsen önce rabbime sonra da kendime emanetim,baba ve kocadan kötülük görmediysem de farkın farkındayım...

Kesinlikle öyle istanbulda iki çocukla ev toplarken beni oylece sap gibi bırakıp giden babama mi emanetim ben şimdi asla asla değilim o kadar kötü oldum o ladar çöktüm ki anlatamam çok ağır geldi ben yapalniz ev tasidim en ihtiyacim olduğu an da yoktu
Eşim çok şükür iyi bir insan mutluyum da ama ona da emanet degilim dediginiz gibi önce Rabbime sonra kendime evvelallah gerisi yok insan yaşayarak öğreniyor.

Aynen öyle,ruhum ayaktaysa ben de ayaktayım,Rabbim kimseye muhtaç etmesin kendinden baska

Evt malesef geldiğimiz durum içler acısı
Çok üzgünüm bu konuda ,artık önce Allah'a sonrada kendimize emanetiz
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

Konu sahibi bende 20 yıldır asker eşiyim
Benim eşim değil ama ,başka arkadaşı bizim yanımızda eşine tekme tokat girişti bende 1 aylık evliydim çok korkmustum.
Eşime eğer sende buna benzer şeyler yaparsan asla kabullenip durmam demiştim
Hala gözümün önünden gitmez o durum

Hepsi bir olmuyor ama ,balık baştan kokar be canim
Bebek olayını 2 veya 3 yil bilmiyorum ertelemen i tavsiye ederim

Not . o halıyı silmiyecektin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…