- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi Dolunayisra
-
Siz eger sirf misafir var diye ses cikarmayim derseniz erkek bunu ögrenir bu kadin evde birisi varken bana bir sey diyemiyor der ve bunu kullanir. Elaleme rezil olmayi siz düsünüyorsunuzda beyefendi niye düsünemiyor? misafir sadece sizin misafiriniz mi? Eger konu sahibi misafir falan dinlemeyip cevabini verip tepkisini koysaydi adam anlardi ki hee bu kadinin gözü kara demek ki ben kahveyi yere dökersem sonuclari bu olur. Yani susmak, alttan almak, misafir gidince konusmak cözüm degil.Konu sahibi zaten sürekli başkalarının yanında bu tip hareketler yaptığını, hareketlerinin değiştiğini yazmış. Zaten bahse konu olan arkadaş durumu bilip uyarıyormuş sürekli konu sahibinin eşini.
Şakaya vurulacak tarafı kalmamış. Böyle bir hareketi şakaya vurmak da baya geniş olmayı gerektiriyor ama bana göre.
Sonuç olarak aklın yolu bir, bakın siz de normal hayatta böyle bir durumla karşılaşmadığınız halde ayrılık fikrini düşünüyorsunuz değil mi ? O zaman adama haddini bildir, bilmiyorsa hayatını yakma diyenleri neden eleştiriyoruz?
Saygı görmediğiniz yerde, rezil edildiğiniz yerde kalma ısrarınız varsa o sizin probleminiz. Herkesten aynı davranışı beklemek yanlış olur. Herkesin derisi aynı kalınlıkta olamaz.
Esileriniz misafir var diye düsünmüyoda siz neden düsünceksiniz misafire rezil olmayi? siz idare etmeye mi geldiniz bu dünyada? bunu saglayanda sadece kadin olmaniz mi? esleriniz sizi idareci gördügü icin bu kadar sorun yasiyorsunuz zaten, cünkü saygilari yok.teşekkür ederim, taşlasınlar sorun değil, haklı olmaya değil mutlu olmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum :)
ben henüz nişanlıyım. ama çalkantılı bir aile hayatı geçirdim, iş hayatım var. hanımefendi demiş ki, yalnızken iyi, ilgili bir adam, ama milletin içinde bu şekilde davranıyor demiş. ben de buna dayanarak yazdım :) şimdi erkeği kadını geçelim, ben bir ablayım, bir annenin kızıyım. annem yahut kardeşim bana bir başkasının yanında emretmeye kalksa, şakayla karışık hay hay derim, ve onların dediğini yaparım, ama daha sonra yalnız kaldığımda cevaplarını veririm. bu şekilde olmaması gerektiğini izah ederim. o erkeğin yaptığı zaten yanlış. bunu savunmadım ki. madem emretmiş bulunmuş, kadının da başkalarının yanında tartışmaması daha elzem olurdu. yalnızken de güzelce anlattığı halde düzelmiyorsa, sorun sadece adamdadır diye yazdım. öfkeli şekilde okumasa hanımlar, aslında ne yazdığım çok açık. bir kere okunduğunda anlanabilecek şeyler yazdım :)
konu erkek-kadın ilişkisi olduğu için o şekilde örnek verdim :) ablam şöyle şöyle davrandı diye anlatsaydı, bu sefer de ablayla empati kuralım, gururu kırılmıştır diyecektim :) haklı olmaya değil mutlu olmaya çalışalım hanımefendi kardeşlerim, hayat, özellikle de evlilik ve erkekler zaten çok zor. siz ısrarla dalgaların üstüne hurra edelim diyorsunuz. sörf yapmayı öğrenmemiz lazım. politika bu işler hep malesefki..
Şu cinnet nemenem bisey,kendi saçını başını yolmak mi,karsikinin saçını başını yolmak mı,kendini yerden yere atmak mıMisafirin yaninda bir cinnet iyi gelebilir esinize, belki sonra sizi alttan bile alir.
Hayır elestirmedim.Hatta erkekler bunu hak etmiyor demiyorum diye de belirttim.Sadece gerçekten bunları yapabiliyor mu yazanlar diye merak ettim.Ama siz deri kalinligindan girerseniz eleştirinin ötesinde hakaret etmiş olursunuz.O zaman da bana haddini bil demek düşer.Konu sahibi zaten sürekli başkalarının yanında bu tip hareketler yaptığını, hareketlerinin değiştiğini yazmış. Zaten bahse konu olan arkadaş durumu bilip uyarıyormuş sürekli konu sahibinin eşini.
Şakaya vurulacak tarafı kalmamış. Böyle bir hareketi şakaya vurmak da baya geniş olmayı gerektiriyor ama bana göre.
Sonuç olarak aklın yolu bir, bakın siz de normal hayatta böyle bir durumla karşılaşmadığınız halde ayrılık fikrini düşünüyorsunuz değil mi ? O zaman adama haddini bildir, bilmiyorsa hayatını yakma diyenleri neden eleştiriyoruz?
Saygı görmediğiniz yerde, rezil edildiğiniz yerde kalma ısrarınız varsa o sizin probleminiz. Herkesten aynı davranışı beklemek yanlış olur. Herkesin derisi aynı kalınlıkta olamaz.
Sert bir tepki vermek diye düsünüyorum mesela o kahve dökme durumunda napiyorsun sen ya iyimisin falan denilebilir belki zaten bir tartisma baslar, misafir gider. Eside belki bir daha misafir gelirse ayni seyi yapar diye bir daha tekrarlamaz. Ama belki daha iyi fikirleri olan tecrübeli arkadaslar vardir burda:)) cinnet nasil gecirilir:)Şu cinnet nemenem bisey,kendi saçını başını yolmak mi,karsikinin saçını başını yolmak mı,kendini yerden yere atmak mıYok vallahi merakımdan soruyorum,herkes cinnet cinnet diyor da tarifini veren yok
Hayır elestirmedim.Hatta erkekler bunu hak etmiyor demiyorum diye de belirttim.Sadece gerçekten bunları yapabiliyor mu yazanlar diye merak ettim.Ama siz deri kalinligindan girerseniz eleştirinin ötesinde hakaret etmiş olursunuz.O zaman da bana haddini bil demek düşer.
yorumunuz cok güzel,tam söylemek istediklerimi ifade etmissiniz. Korktukca bir adim fazlasi geliyor hep basimiza.Siz hakaret olarak algıladınız sanırım. Ben herkesin kaldırabileceği ve kaldıramayacağı şeyler farklıdır anlamında söyledim. Haddimi bilirim merak etmeyin, amacım tartışmak da değil. Kimi insan defalarca aldatılır aynı hayatı sürdürür, kimi insan 2.yi beklemez, affetmez.
Böyle bir hata, -hatta ruh hastalığı diye bakiyorum bu olaya, çünkü normal bir insanın yapacağı şey değil- sağlam bir duruşu hakeder diye düşünüyorum karsisinda.
Siz de zaten aynı durusu sergileyeceginizi yazmissiniz, neden size bir hakaret olsun ki?
Gerçekten bunu yapabilir kadınlar evet, imkansız değil saygisizlik, terbiyesizlik yapan, sizi rezil eden bir adama karşılık vermek.
Yok ya,o kadar da yumuşak bisey değildir:)Sert bir tepki vermek diye düsünüyorum mesela o kahve dökme durumunda napiyorsun sen ya iyimisin falan denilebilir belki zaten bir tartisma baslar, misafir gider. Eside belki bir daha misafir gelirse ayni seyi yapar diye bir daha tekrarlamaz. Ama belki daha iyi fikirleri olan tecrübeli arkadaslar vardir burda:)) cinnet nasil gecirilir:)
yorumunuz cok güzel,tam söylemek istediklerimi ifade etmissiniz. Korktukca bir adim fazlasi geliyor hep basimiza.
Esileriniz misafir var diye düsünmüyoda siz neden düsünceksiniz misafire rezil olmayi? siz idare etmeye mi geldiniz bu dünyada? bunu saglayanda sadece kadin olmaniz mi? esleriniz sizi idareci gördügü icin bu kadar sorun yasiyorsunuz zaten, cünkü saygilari yok.
Arkadaşlarının yanında erkeklik taslamış kendince ama yaptığı hayvanlıkBu kadar inat ve problemli oldugunu bilmiyordum.. izinlerde görüşüyorduk yanyana cok vakit geciremedik
Kesinlikle cilvenaz olmak ve disilik mühim ben artırıyorum leopar tayt ve gırgır kesinlikle olmalı
Amme hizmeti yapiyorum şurada litfen ben cilvenaz olup erim için bir leopar tayti giyip gir gir yapamadim amma hemcinslerim için yol gösterici olurum muhakkak gırgır çok önemli unutmayalim unutturmayalimya bu yorum
O gırgır yorumunu okumuştum kaç sene geçmiş unutulmamış
yani 2 aylık evlilik bu yahu !Hanımlar ben 2 ay önce evlendim ve eşim askeri personel.. Birkac sıkıntı yaşadık( bizimle ilgili degil) esimin psikolojisi bozuk alttan almaya çalışıyorum ama bende cok yoruldum. Esim maddi acidan asla bir dedigimi iki etmez ne istersem alir. Kendisinin haksiz olduğunu asla dusunmeyen biridir ve cok konuşur gerekli gereksiz her seye bir fikri vardir. Cok yakin arkadaşlarımız var. esimin timden arkadasi ve onun eşi bugün bize kahvaltiya geldiler ve esim bana bi su ver dedi emir vererek ben bundan nefret ederim ama esimde hic rica etme huyu yok neyse verdim. kahvalti sonrasi kahve yaptim ikram ettim. Oturuyoruz , tepside herkese kahve yanina su vermiştim esim de sehpanin uzerine koy dedi koymadim elim dolu sen al koy dedim o da koymadi.. birkac dakika sonra suyu istedi bende vermedim al dediğimde niye almadin dedim o da suyu ver dedi yoksa kahveyi dokerim dedi dokme dedim ve kahveyi arkadaslarimizin yaninda haliya döktü. Sinirlerim bozuldu. Esimin arkadasida sen neyi ispatlamaya calisiyorsun napiyorsun ya dedi. Tabi ben sinirden cildirdim bagirdim cagirdim senin yaptığın insanlik degil normal değilsin sen diye.. arkadaşlarımız kahvelerini ictikten sonra kalktilar.. esimde kulakligi takti ve uyuyor.. hicbir sey soylemedim konusmuyoruz su an. Napicam bilmiyorum. Esim evde yalnizken bana yardim eder oper sever sarilir ilgilenir benimle sürekli ama birileri yanimizdayken erkeklik yapacağı tutuyor. Evin reisi benim ben ne dersem o olur emir vererek konusur artik iyice sinirlerim bozulmaya basladi. Konusuyorum boyle yapma rezil ediyorsun beni de kendinide diye ama anlamiyor. Karar aldım toplu ortamlara esimle girmiycem uzun bir sure. Esimi nasil duzelticem bilmiyorum. Birileri varken erkekleniyor bende o oyle yaptikca istediklerini yapmiyorum ya da zitti hareket ediyorum bugunde sonucunda haliya kahve doktu rezil etti beni.. Konussam ise yaramıyor. Kavga etmeyelim diye uyuyor simdi ama mecbur uyanicak ve ben nasil konusucam ne yapicam bilmiyorum ne yapmaliyim ?
kadınlıkla ne alakası var? ailemden örnek verdim, ailem yapsa yine aynı şekilde davranır yalnızken uyarırdım derdim dedim. ben kadın olduğum için kendimi ezik hissetmiyorumki, neden bu kadar hassas davranıyorsunuz? siz kendinizi kötü mü hissediyorsunuz? idare hayatın her alanında var. iş hayatında patronu idare ediyorsun, aile hayatında anneni babanı, yeri geliyor kardeşini. arkadaşını idare ediyorsun. kadın olduğumuz için mi? yo hayır. insan ilişkileri böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?