- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi Dolunayisra
-
Canım eşinin burcu ne? Yemin ederim böyle şeyleri okuyunca dinleyince evlilikten soğuyorum yani.... 30 oldum artık aman evlenim yuvamı kurayım diye düşünüyorum... böyle şeyleri duyunca da gerçekten korkuyorum ya .. böyle bir evlilik olacağına olmasın daha iyi arkadaş ..!!net ..! Allah sabır versin sana
Ben biseyi merak ediyorum. Yanlış anlamayın, adam bu tepkileri hak etmiyor diye düşündüğümden değil ama,burda "git yeni hali al",o uyanmadan çık git"vs yazanlar kendi evliliklerinde böyle net ve keskin tavirlar sergileyebiliyor mu yoksa bicok kadın burda kendi yapamadıklarini başkasınin yapmasını isteyip bir nevi tatmin mi yaşıyor?
tpik asker pisikolojisiHanımlar ben 2 ay önce evlendim ve eşim askeri personel.. Birkac sıkıntı yaşadık( bizimle ilgili degil) esimin psikolojisi bozuk alttan almaya çalışıyorum ama bende cok yoruldum. Esim maddi acidan asla bir dedigimi iki etmez ne istersem alir. Kendisinin haksiz olduğunu asla dusunmeyen biridir ve cok konuşur gerekli gereksiz her seye bir fikri vardir. Cok yakin arkadaşlarımız var. esimin timden arkadasi ve onun eşi bugün bize kahvaltiya geldiler ve esim bana bi su ver dedi emir vererek ben bundan nefret ederim ama esimde hic rica etme huyu yok neyse verdim. kahvalti sonrasi kahve yaptim ikram ettim. Oturuyoruz , tepside herkese kahve yanina su vermiştim esim de sehpanin uzerine koy dedi koymadim elim dolu sen al koy dedim o da koymadi.. birkac dakika sonra suyu istedi bende vermedim al dediğimde niye almadin dedim o da suyu ver dedi yoksa kahveyi dokerim dedi dokme dedim ve kahveyi arkadaslarimizin yaninda haliya döktü. Sinirlerim bozuldu. Esimin arkadasida sen neyi ispatlamaya calisiyorsun napiyorsun ya dedi. Tabi ben sinirden cildirdim bagirdim cagirdim senin yaptığın insanlik degil normal değilsin sen diye.. arkadaşlarımız kahvelerini ictikten sonra kalktilar.. esimde kulakligi takti ve uyuyor.. hicbir sey soylemedim konusmuyoruz su an. Napicam bilmiyorum. Esim evde yalnizken bana yardim eder oper sever sarilir ilgilenir benimle sürekli ama birileri yanimizdayken erkeklik yapacağı tutuyor. Evin reisi benim ben ne dersem o olur emir vererek konusur artik iyice sinirlerim bozulmaya basladi. Konusuyorum boyle yapma rezil ediyorsun beni de kendinide diye ama anlamiyor. Karar aldım toplu ortamlara esimle girmiycem uzun bir sure. Esimi nasil duzelticem bilmiyorum. Birileri varken erkekleniyor bende o oyle yaptikca istediklerini yapmiyorum ya da zitti hareket ediyorum bugunde sonucunda haliya kahve doktu rezil etti beni.. Konussam ise yaramıyor. Kavga etmeyelim diye uyuyor simdi ama mecbur uyanicak ve ben nasil konusucam ne yapicam bilmiyorum ne yapmaliyim ?
Kişiliği bozuk sen onu düzeltemezsin, artık ömür boyu çekersin, ne zaman düzeliyorlar biliyormusun ölmeye yakın oda helallık almak için, allah sabır versin sana
Yok ben istemiyorum deidginiz gibi en az 1 2 yil iyice tanimadan cocuk yapmam
Sorunu çözmüşler. Halı yikamaya gidecekmiş, akşam yemeğini de dışarıdan sipariş etmiş eşi sonrasında beraber yemişler.
Konu sahibi bana bu adam daha çok başınızı ağrıtacak gibi geliyor. Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.
valla burada çık git yazan kadınların çoğu böyle bir muameleye maruz kalmıyordur eminim.
Kalsalar da dik duracaklarını düşünüyorum. Kendi adıma söyleyeyim, çıkıp gitmem bile. Onu defederim evden. Bir önceki mesajımda da yazdım, halıyla beraber o fincani yediririm ona. Böyle rezillik mi olur? Siz olsanız ne yaparsınız?
Sorunu çözmüşler. Halı yikamaya gidecekmiş, akşam yemeğini de dışarıdan sipariş etmiş eşi sonrasında beraber yemişler.
Konu sahibi bana bu adam daha çok başınızı ağrıtacak gibi geliyor. Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.
Sizin alıntıladığınız gibi mesajları yazan üyelerin bunları sormaktaki amacını hiç anlayamıyorum.
Bu kişilerce terbiyesiz, merhametsiz, dengesiz bir kocaya had bildirmek imkansız mı sanılıyor nedir?
Kaldı ki ben de aşık olarak evlendim. Farketmediğim, üstünde durmadığım huyları olduğu gibi, kabul etmediğim şeyler de oldu..
Eşim benim bazı şeylere boyun eğmeyecek biri olduğumu daha nişanlıyken öğrenmiştir eminim. Evliyken de tam anlamıştır..
Benim gözümün içine baka baka bunu yapacak adamın! elindeki fincanı alır "öyle yapılmaz böyle yapılır" der telvesiyle halının her yerine sıvardım..
O kadar umutla, severek, beğenerek döşediğim evimin içine kendim de pekala s.çabilirim.
Kocanın bunu yapması geçilecek, benim tepkim çocukca bulunacak öyle mi?
3 yaşımdaki oğlum yapmaz böyle hareketler..
Böyle hayat arkadaşı mı olur? İnsan nasıl güvenip sırtını dayar?
Yalnızken çok iyiymiş pehh.. Aslanlar yakaladıkları hayvanları önce bir güzel yalıyorlar. Bilmem anlatabildim mi?
Keşke sende o kahvenin yanında ki suyu kafasından asağı dökseydnHanımlar ben 2 ay önce evlendim ve eşim askeri personel.. Birkac sıkıntı yaşadık( bizimle ilgili degil) esimin psikolojisi bozuk alttan almaya çalışıyorum ama bende cok yoruldum. Esim maddi acidan asla bir dedigimi iki etmez ne istersem alir. Kendisinin haksiz olduğunu asla dusunmeyen biridir ve cok konuşur gerekli gereksiz her seye bir fikri vardir. Cok yakin arkadaşlarımız var. esimin timden arkadasi ve onun eşi bugün bize kahvaltiya geldiler ve esim bana bi su ver dedi emir vererek ben bundan nefret ederim ama esimde hic rica etme huyu yok neyse verdim. kahvalti sonrasi kahve yaptim ikram ettim. Oturuyoruz , tepside herkese kahve yanina su vermiştim esim de sehpanin uzerine koy dedi koymadim elim dolu sen al koy dedim o da koymadi.. birkac dakika sonra suyu istedi bende vermedim al dediğimde niye almadin dedim o da suyu ver dedi yoksa kahveyi dokerim dedi dokme dedim ve kahveyi arkadaslarimizin yaninda haliya döktü. Sinirlerim bozuldu. Esimin arkadasida sen neyi ispatlamaya calisiyorsun napiyorsun ya dedi. Tabi ben sinirden cildirdim bagirdim cagirdim senin yaptığın insanlik degil normal değilsin sen diye.. arkadaşlarımız kahvelerini ictikten sonra kalktilar.. esimde kulakligi takti ve uyuyor.. hicbir sey soylemedim konusmuyoruz su an. Napicam bilmiyorum. Esim evde yalnizken bana yardim eder oper sever sarilir ilgilenir benimle sürekli ama birileri yanimizdayken erkeklik yapacağı tutuyor. Evin reisi benim ben ne dersem o olur emir vererek konusur artik iyice sinirlerim bozulmaya basladi. Konusuyorum boyle yapma rezil ediyorsun beni de kendinide diye ama anlamiyor. Karar aldım toplu ortamlara esimle girmiycem uzun bir sure. Esimi nasil duzelticem bilmiyorum. Birileri varken erkekleniyor bende o oyle yaptikca istediklerini yapmiyorum ya da zitti hareket ediyorum bugunde sonucunda haliya kahve doktu rezil etti beni.. Konussam ise yaramıyor. Kavga etmeyelim diye uyuyor simdi ama mecbur uyanicak ve ben nasil konusucam ne yapicam bilmiyorum ne yapmaliyim ?
Katılıyorum size.
Nasıl ki biz eşlerimizin neleri kabul edip, neleri etmeyeceğini biliyorsak erkekler de biliyor.
Bilmediklerini de öğretmek gerekiyor.
Daha önce de vermiştim bir konuda bu örneği, eşim arkadaşlarımızın yanında yaptığım ( daha doğrusu yapamadığım ) pilavı şakayla karışık eleştirdiği için, uzun zaman ne yemek ne ütü, ne çamaşır işini yapmadım. O günden sonra anladı, 3. Şahısların yanında yapacağı esprilerin sınırını.
Erkekler nedir yani? Sürekli idare edilmesi gereken, ne yapacağı belli olmayan yaratıklar mı? Evlenme yaşına gelmişse yaptığı hareketlerin sonucuna da katlanmak zorunda. Biz kadınlar da sürekli bir erkeği idare etmek, sürekli yaptığı pisliklerin arkasını toplamak zorunda değiliz.
Aman bu yorumunuzu yaptınız dikkat edin, saldırılara gelebilir
eşinden güzel güzel istemek kadının kendini ezdirmesiymiş meğer,
buradaki bazı hanımlar canhıraş bir biçimde bunu savunuyorlar dünden beri,
gardınızı alın derim
Bu arada öyle güzel ve yapıcı yorumlar ki bunlar, ağzınıza sağlık.
Arkadaşlarının yanında halıya kasıtlı bir şekilde kahveyi döken bir adamda sıkıntı olduğunu anlamak için, bunca yöntem deneyecek yaniSizde haklısınız herkesin kapasitesi bir değil. Birebir vakit geçirdiği arkadaşı bile uyarmış oysa ki.
Siz kendi hayatınız için konuşuyorsunuz, başkalarının yanında sizi rencide etmeyen, saygıyı esirgemeyen bir eşe sahip olabilirsiniz. Ne güzel sevindim sizin adınıza. Ama konu sahibinde durumlar aynı değil. Arkadaşlarını ağırlayan eşinin, gözünün içine baka baka bunu yapan biri normal olamaz. Geniş açıdan bakın, ilk kez evine gelen insanların yanında bunu yapan, yalnızken yada aile içinde nasıl davranıyordur karısına. Konu sahibine demişsiniz ya, sebebiyet vermişsiniz diye; bir insan buna nasıl sebebiyet verebilir, gerçekten merak ediyorum, açıklar mısınız? Siz ne yapsanız eşinizin bu hareketini sebebiyet verebilirsiniz?
Ne zaman ki insanların hatasını anlayabilmek için cinsiyetine dayanarak empati kurmak zorunda kalmayız, o zaman bu sorunları aşmış olacağız zaten. Erkek olunca arkadaş önünde rencide edilmek daha ağır olmamalı. Belli ki bazı kadınlar için bu köle tavrı da "kadın dünyası" için hoş değil.
valla burada çık git yazan kadınların çoğu böyle bir muameleye maruz kalmıyordur eminim.
Kalsalar da dik duracaklarını düşünüyorum. Kendi adıma söyleyeyim, çıkıp gitmem bile. Onu defederim evden. Bir önceki mesajımda da yazdım, halıyla beraber o fincani yediririm ona. Böyle rezillik mi olur? Siz olsanız ne yaparsınız?
[/QUOTE
Eşimin öyle dangalak bir hareketi olmadı,ihtimal de vermiyorum ama ben misafirin yanında hiç sesimi cikarmam,şakaya vururum hatta.Onlar gittikten sonra ciddi bir konuşma geçer aramızda.Davranis süreklilik kazandiysa ancak o zaman git ve aklın başına gelene kadar dönme derim.
Eşimin öyle dangalak bir hareketi olmadı,ihtimal de vermiyorum ama ben misafirin yanında hiç sesimi cikarmam,şakaya vururum hatta.Onlar gittikten sonra ciddi bir konuşma geçer aramızda.Davranis süreklilik kazandiysa ancak o zaman git ve aklın başına gelene kadar dönme derim.
Askerler sıkıntılı olur derler genelde,yasadıklrı baskılardan calısma sartlarımdan ötürü ama sizinki terapilik olmısHanımlar ben 2 ay önce evlendim ve eşim askeri personel.. Birkac sıkıntı yaşadık( bizimle ilgili degil) esimin psikolojisi bozuk alttan almaya çalışıyorum ama bende cok yoruldum. Esim maddi acidan asla bir dedigimi iki etmez ne istersem alir. Kendisinin haksiz olduğunu asla dusunmeyen biridir ve cok konuşur gerekli gereksiz her seye bir fikri vardir. Cok yakin arkadaşlarımız var. esimin timden arkadasi ve onun eşi bugün bize kahvaltiya geldiler ve esim bana bi su ver dedi emir vererek ben bundan nefret ederim ama esimde hic rica etme huyu yok neyse verdim. kahvalti sonrasi kahve yaptim ikram ettim. Oturuyoruz , tepside herkese kahve yanina su vermiştim esim de sehpanin uzerine koy dedi koymadim elim dolu sen al koy dedim o da koymadi.. birkac dakika sonra suyu istedi bende vermedim al dediğimde niye almadin dedim o da suyu ver dedi yoksa kahveyi dokerim dedi dokme dedim ve kahveyi arkadaslarimizin yaninda haliya döktü. Sinirlerim bozuldu. Esimin arkadasida sen neyi ispatlamaya calisiyorsun napiyorsun ya dedi. Tabi ben sinirden cildirdim bagirdim cagirdim senin yaptığın insanlik degil normal değilsin sen diye.. arkadaşlarımız kahvelerini ictikten sonra kalktilar.. esimde kulakligi takti ve uyuyor.. hicbir sey soylemedim konusmuyoruz su an. Napicam bilmiyorum. Esim evde yalnizken bana yardim eder oper sever sarilir ilgilenir benimle sürekli ama birileri yanimizdayken erkeklik yapacağı tutuyor. Evin reisi benim ben ne dersem o olur emir vererek konusur artik iyice sinirlerim bozulmaya basladi. Konusuyorum boyle yapma rezil ediyorsun beni de kendinide diye ama anlamiyor. Karar aldım toplu ortamlara esimle girmiycem uzun bir sure. Esimi nasil duzelticem bilmiyorum. Birileri varken erkekleniyor bende o oyle yaptikca istediklerini yapmiyorum ya da zitti hareket ediyorum bugunde sonucunda haliya kahve doktu rezil etti beni.. Konussam ise yaramıyor. Kavga etmeyelim diye uyuyor simdi ama mecbur uyanicak ve ben nasil konusucam ne yapicam bilmiyorum ne yapmaliyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?