2 aylık evliyim olmuyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

öküz burcu diyeceğim, olmayacak simdi.
Burçlarla bir ilgisi yok, erkeklerin hepsi de böyle değil. Flört döneminde, nişanlılıkta size en ufak saygısızlık ederse yollarınızı ayırın yeter ki. Bile bile lades demeyin, değişir demeyin.
Eşim misafirin önünde halıya bilerek kahve dökecek, ben onun önünde eğilip halıyı temizleyeceğim öyle mi?
Halıyla beraber yediririm ona o fincanı.
Sağlam durun yeter ki, kimse size saygısızlık edemesin, ederse de karşılığını alsın.
Evlilikten korkmanıza gerek yok bunun icin.

Ben biseyi merak ediyorum. Yanlış anlamayın, adam bu tepkileri hak etmiyor diye düşündüğümden değil ama,burda "git yeni hali al",o uyanmadan çık git"vs yazanlar kendi evliliklerinde böyle net ve keskin tavirlar sergileyebiliyor mu yoksa bicok kadın burda kendi yapamadıklarini başkasınin yapmasını isteyip bir nevi tatmin mi yaşıyor?

valla burada çık git yazan kadınların çoğu böyle bir muameleye maruz kalmıyordur eminim.
Kalsalar da dik duracaklarını düşünüyorum. Kendi adıma söyleyeyim, çıkıp gitmem bile. Onu defederim evden. Bir önceki mesajımda da yazdım, halıyla beraber o fincani yediririm ona. Böyle rezillik mi olur? Siz olsanız ne yaparsınız?

tpik asker pisikolojisi
bir askerle asla olamaZdım
onların gözünde herkes emir verilecek ALT ASKERİ

Sorunu çözmüşler. Halı yikamaya gidecekmiş, akşam yemeğini de dışarıdan sipariş etmiş eşi sonrasında beraber yemişler.

Konu sahibi bana bu adam daha çok başınızı ağrıtacak gibi geliyor. Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.

Kişiliği bozuk sen onu düzeltemezsin, artık ömür boyu çekersin, ne zaman düzeliyorlar biliyormusun ölmeye yakın oda helallık almak için, allah sabır versin sana

O kadar doğru ki bu dediğiniz.
Çevremde en az 4-5 çift var bu şekilde olan. İkisinin karısı erkeklerden önce vefat etti. Hasta ettiler kadınları. Ölünce huzura erdiler. Arkalarından kıymet bildiler ikiyüzlüce..
Diğerleri hala hayatta ama gençlik, sevgi, saygı bitti. Ömür dolduruyorlar anca..
O değil şimdi çocukların da psikolojisi bozuk..

Yok ben istemiyorum deidginiz gibi en az 1 2 yil iyice tanimadan cocuk yapmam

Daha tanınacak yeri mi kalmış bu aygırın? Kumaşı bozuk asla dikiş tutmaz. Bir yeri dikersin başka yerden patlar. Bu dediğimi asla unutmayın..

Nedense ben askeri personel, polis deyince ürperiyorum artık. Sizler bir de bunları eş yapıyorsunuz. Genelinde var bir psikopatlık..

Yol yakınken cesaretinizi toplayıp maddi manevi güçlenmeye çalışın. O sürede de ekstra önlem alarak hamile kalmamak için çabalayın..

yazık yahu ne diyeyim, gencecik insanlar hayatlarını göz göre göre mahvediyorlar.
Evet terkedemeyebilir, boşanamayabilir anlarım. Ama bari bi haddini bildir. Tekrarı olursa ben adam suçlu demem açıkçası bu durumda. İnşallah biz haksız oluruz da mutlu olur konu sahibi hanımefendi.

Sizin alıntıladığınız gibi mesajları yazan üyelerin bunları sormaktaki amacını hiç anlayamıyorum.

Bu kişilerce terbiyesiz, merhametsiz, dengesiz bir kocaya had bildirmek imkansız mı sanılıyor nedir?

Kaldı ki ben de aşık olarak evlendim. Farketmediğim, üstünde durmadığım huyları olduğu gibi, kabul etmediğim şeyler de oldu..

Eşim benim bazı şeylere boyun eğmeyecek biri olduğumu daha nişanlıyken öğrenmiştir eminim. Evliyken de tam anlamıştır..

Benim gözümün içine baka baka bunu yapacak adamın! elindeki fincanı alır "öyle yapılmaz böyle yapılır" der telvesiyle halının her yerine sıvardım..

O kadar umutla, severek, beğenerek döşediğim evimin içine kendim de pekala s.çabilirim.
Kocanın bunu yapması geçilecek, benim tepkim çocukca bulunacak öyle mi?
3 yaşımdaki oğlum yapmaz böyle hareketler..

Böyle hayat arkadaşı mı olur? İnsan nasıl güvenip sırtını dayar?
Yalnızken çok iyiymiş pehh.. Aslanlar yakaladıkları hayvanları önce bir güzel yalıyorlar. Bilmem anlatabildim mi?

Evliliğin emir komuta sistemiyle işlemeyeceğini idrak edemez ki bu andavallar..

Yazık çok yazık..

Katılıyorum size.
Nasıl ki biz eşlerimizin neleri kabul edip, neleri etmeyeceğini biliyorsak erkekler de biliyor.
Bilmediklerini de öğretmek gerekiyor.
Daha önce de vermiştim bir konuda bu örneği, eşim arkadaşlarımızın yanında yaptığım ( daha doğrusu yapamadığım ) pilavı şakayla karışık eleştirdiği için, uzun zaman ne yemek ne ütü, ne çamaşır işini yapmadım. O günden sonra anladı, 3. Şahısların yanında yapacağı esprilerin sınırını.

Erkekler nedir yani? Sürekli idare edilmesi gereken, ne yapacağı belli olmayan yaratıklar mı? Evlenme yaşına gelmişse yaptığı hareketlerin sonucuna da katlanmak zorunda. Biz kadınlar da sürekli bir erkeği idare etmek, sürekli yaptığı pisliklerin arkasını toplamak zorunda değiliz.

konu sahibi sorununa çözüm bulmak bir yana
millete eski konuların açıklamasını yapıyor
bu ne yaaa

Ya psikolojisi ciddi şekilde bozuk ya da insanların yanında sizi küçük düşürmeye asla Hakkı yok. Bir daha aynı şeyi yaparsan çeker giderim ve ve gercekten yaparsa da Çek git

Keşke sende o kahvenin yanında ki suyu kafasından asağı dökseydn

Yıl olmuş 2020 hala daha erkeği idare edilmesi, suyuna gidilmesi gereken çocuk gibi görüyorlar. Şımartmayı, pohpohlamayı, sevişmeyi tavsiye diye yutturmaya çalışıyorlar..

Hala daha girdiğim bir ortamda aksini ispat etmeye çalışırken deli gözüyle bakılıyorum.
Ya da çoktan bitmiş bir evliliğin çocuk, o, şu, bu gibi saçma bahanelerle yürütülmeye çalışılmasını eleştirdiğim için durumu hafife aldığım iddia ediliyor.

Ve bunu yapanlar genel olarak kadınlar. Kadına yükledikçe yüklüyorlar. Baskıyı taşıyamayacağını anlayan kadın susup olduğu yerde sayıyor.
Ne zaman bir hemcinsimize reel hayatta da destek çıkmayı öğreniriz o zaman olmuşuz demektir.

Normal olan sinir anları vardır olay büyümesin diye susulur veya alttan alınıp bitirilir. Ama bu resmen psikolojik şiddet. Alttan alınması artarak çoğalacak demektir.
Zira taraflardan biri pasif agresif kişilik bozukluğu olan biri. Diğeri de henüz olgunluktan uzak..
Umarım bu aileye bir çocuk katılmaz. Karısına bunu yapan el kadar çocuğun psikolojisini yerle bir eder..

Konu sahibi aklınca yemek yapmayarak, halıyı silmeyerek -ki sildi ve çıkmadı-, 3-4 cümle ederek ders verdiğini sanıyor. Allah akıl fikir merhamet versin inşallah..

Benim başıma geldi bu. Arkadaşım evlendiğinde hayırlı olsuna gittim. Adam bitki çayı fazla kaynadı diye ne bu be sidik gibi dedi fırlatıp attı yere. Şok oldum. Kız da mahcup oldu. Sonra bir daha adımımı atmadım evine.

Kızın maddi gücü de var, mesleği de var. Ailesi de arkasında ama o deli adamı çekiyor.
Çünkü seviyormuş. Adam zırnık değişmedi. Herkes onu deli işte diye kabullendi. Kız da kocamdır ne yapsa yeridir ölürüm ona zihniyetinde olduğu için adamı değil çevresindekileri deli ilan etti.

Birilerinin yanında böyle davrandığını yazmışsınız. Bir şeyler ispatlamaya çalışıyor belli ki. Kimse yokken öyle değilse

teşekkür ederim, taşlasınlar sorun değil, haklı olmaya değil mutlu olmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum :)

ben henüz nişanlıyım. ama çalkantılı bir aile hayatı geçirdim, iş hayatım var. hanımefendi demiş ki, yalnızken iyi, ilgili bir adam, ama milletin içinde bu şekilde davranıyor demiş. ben de buna dayanarak yazdım :) şimdi erkeği kadını geçelim, ben bir ablayım, bir annenin kızıyım. annem yahut kardeşim bana bir başkasının yanında emretmeye kalksa, şakayla karışık hay hay derim, ve onların dediğini yaparım, ama daha sonra yalnız kaldığımda cevaplarını veririm. bu şekilde olmaması gerektiğini izah ederim. o erkeğin yaptığı zaten yanlış. bunu savunmadım ki. madem emretmiş bulunmuş, kadının da başkalarının yanında tartışmaması daha elzem olurdu. yalnızken de güzelce anlattığı halde düzelmiyorsa, sorun sadece adamdadır diye yazdım. öfkeli şekilde okumasa hanımlar, aslında ne yazdığım çok açık. bir kere okunduğunda anlanabilecek şeyler yazdım :)

konu erkek-kadın ilişkisi olduğu için o şekilde örnek verdim :) ablam şöyle şöyle davrandı diye anlatsaydı, bu sefer de ablayla empati kuralım, gururu kırılmıştır diyecektim :) haklı olmaya değil mutlu olmaya çalışalım hanımefendi kardeşlerim, hayat, özellikle de evlilik ve erkekler zaten çok zor. siz ısrarla dalgaların üstüne hurra edelim diyorsunuz. sörf yapmayı öğrenmemiz lazım. politika bu işler hep malesefki..

Konu sahibi zaten sürekli başkalarının yanında bu tip hareketler yaptığını, hareketlerinin değiştiğini yazmış. Zaten bahse konu olan arkadaş durumu bilip uyarıyormuş sürekli konu sahibinin eşini.
Şakaya vurulacak tarafı kalmamış. Böyle bir hareketi şakaya vurmak da baya geniş olmayı gerektiriyor ama bana göre.
Sonuç olarak aklın yolu bir, bakın siz de normal hayatta böyle bir durumla karşılaşmadığınız halde ayrılık fikrini düşünüyorsunuz değil mi ? O zaman adama haddini bildir, bilmiyorsa hayatını yakma diyenleri neden eleştiriyoruz?
Saygı görmediğiniz yerde, rezil edildiğiniz yerde kalma ısrarınız varsa o sizin probleminiz. Herkesten aynı davranışı beklemek yanlış olur. Herkesin derisi aynı kalınlıkta olamaz.

Askerler sıkıntılı olur derler genelde,yasadıklrı baskılardan calısma sartlarımdan ötürü ama sizinki terapilik olmıs
Acil yardım aldırın.
O halıyı ona sildiririm görür emir kipi vermek neymis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…