2 aylık evliyim olmuyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Benim yazdiklarimi belli ki ya okumadiniz, ya anlamadiniz. Ben daha önceki açtigi konuyu kast ettim. Iliskilerinde bile saçma sapan tartisma yasadilar, ergenlerin yasayacagi cinsten ve ayrilmanin yerine, evlendiler.

Elbette bu konuda "beyim bilir " demeyecek ve karsi gelecek. Ancak böyle bir adam ile niye ilk basta evlenilir ki? Nisanliliginan beri "nisanlimin psikolojisi iyi degil" deyip duruyordu. Psikolojisi iyi olmayan biri ile neden evlilik?

Evlenmeden birlikte vakit geçirmenin, iyice tanımanın, gözünü açıp dikkatle incelemenin önemini anlatıyor resmen bu konu. Eşinizle ne kadar aynı ortama girmeden yaşayabilirsiniz? Böyle evlilik mi olur karı koca bir arada olmadıktan sonra aynı evde zorunluluktan yaşamanın önemi ne? Gerçekten sizin için çok üzüldüm kim ister insanların yanında bu şekilde rencide edilmek? Eşinizin kafa yapısı bu şekildeydi düzelebileceğini sanmıyorum, eğer evliliğinize devam etmek niyetindeydiniz uzun bir süre çocuk düşünmeyin

Evliliğin başlarında biraz şey oluyor, patron kim belli etme çabaları. Bizde de oldu misal. Böylesi bir durum olmadı tabi ama şimdi geriye dönüp baktığımda kendimizi ispat edebilmek için baya çabaladığımızı görebiliyorum.

1.halıyı kesinlikle silmeyin.
2. Ani karar vermeyin, küsmeyin ama tavrınızı da belli edin.
3. Dediğiniz gibi bir süre de olsa kalabalık ortamlara girmeyin. Teklif ederse de itinayla hatırlatın.

Yakindada o haliya eder afedersin alttan alirsan susarsan en som onu da yapar. Elden utanmiyor bide ustelik. Sizin adiniza cok uzuldum. Zaman zaman fevri cikislari olan biriyle evliyim ama birinin yaninda asla bu sekilde davranmaz. Tavrinizi koyun bi daha cesaret edemesin.

yerinizde olsam başkalarının yanında uzatmazdım, elim dolu al verdiğimde alsaydın vs inatlaşmaya girmezdim.ancaaak, herkes evine gitti mi "kendini toparlıyor musun toparlamıyor musun, toparlamıyorsan bir sonraki terbiyesizliğinde kapı orda" konuşması yapardım.psikolojin bozuksa , kurduğun aileyi de rezil ediyorsan git başka bir iş yap ya da topla kendini başkasının da psikolojisini bozma.kendi kendine yaşa.

Tüm konularınızda esinizin psikolojisinin iyi olmadığını vurgulayarak başlamışsınız, ne bekliyordunuz evlendikten sonrası için?

Normal bir insan eşinizin yaptığını yapmaz ama esiniz sizinde bildiğiniz gibi normal değil.

İkna edip bozuk olan psikolojisi için tedavi olmasını sağlayın bu da ne kadar mümkün olursa tabi

Sanirim kendiniz el pençe duruyorsunuz diye herkesi öyle saniyorsunuz. Verdiginiz tavsiyeden belli zaten. Adam psikolojik siddet uyguluyor, haliyi mahv edip maddi zarar ediyor ve arkadaslarin önünde konu sahibini rezil ediyor.

Bunun üzerine konu sahibi seksmi yasasin esi ile? Ödüllendirsin dogru çünkü erkek ne yaparsa dogru yapar dimi?

Bide emir verirken "askiim" ile cevap vermek ne demek ya? Es degil köle sanki.

D Dolunayisra

Eşiniz sizi terbiye etmeye çalışıyor ama eviniz askeriye değil onun ayrımını tam yapamamış sanırım. Böyle adamlar güç gösterisi yapmak için fırsat kollarlar, kendisinin güçlü, sizin ona itaat eden biri olmanız gerektiğini vurgulamaya çalışmış.
Ben olsam ne yapardım; kahve öyle dökülmez böyle dökülür diye ben de kahvemi dökerdim. O halıyı da asla silmezdim. Asla da konuşup suratına bakmazdım, evle ilgili hiçbişeyle ilgilenmez bi süre ev arkadaşı gibi takılırdım. Elbet bu konu konuşulacak o zaman da evimizin askeriye olmadığını, benimle kibar olduğu sürece onunla muhattap olacağımı söylerdim.

Kavga etmeye bile değmez çünkü kavga ettikçe daha da çirkin hareketler yapması kuvvetle muhtemel. Yapılacak tek şey duvar gibi olmak böyle insanlara karşı, yok gibi davranmak..

Eşinizle uyanınca yapacağınız konuşma, bağırma çağırma ve öfke kusma şeklinde olursa, inanın size hiçbir faydası olmaz.Yaptığının yanlış olduğunu, insanlara karşıda mahçup duruma düştüğünüzü, bunun çözümü için aile terapisi almak istediğinizi, karşılıklı toparlayamazsanızda böyle huzursuz yaşamanın bir anlamı olmadığını, kendi adınıza elinizden geleni yapacağınızı, onunda yapmasını beklediğiniz söyleyin.

Şimdi burda seni bi Ton gaza getirecekler ama gelme bence . Madem sen bu adamın huyunu suyunu ogrendın ona gore davran kardes.
Evlilik bu dğeil mi ya? Evlilik birbirinizin kusurlarını örtmek dğeil mi?
Peki ya bu kusurları örtmeye neden sen başlamayasjn ilk olarak?

Ne kadar güzel bir saygı isteme şekli.. Kadınlığını kullanarak bi erkekten saygı istemek, saygı dilenmek.. Müthişmiş.. Sonra bu erkekler neden kadınlara değer vermiyor. Vermez tabi, erkeği tatmin ederek saygı beklenirse o erkek acaba o kadına ne kadar değer verir? Burada karlı çıkan yine erkek olmuyor mu? Değersizleşen de yine kadın olmuyor mu?
Erkek bir kadına birey olduğu için değer vermeli ve saygı duymalı, kadını hazzın doruklarına ulaştırmaya yarayan bir varlık olarak gördüğü için değil.

Kadınlar yapmayın bunu kendinize, önce siz kendinize değer verin ki başkaları da size değer verebilsin. Kendinizi bu kadar küçültmeyin bir erkeğin gözünde. Yazık!

Dipnot: O yürekli kadınlardanım, eşim katiyen bana saygısızlık yapamaz, ataerkillik yapamaz,evin reisi modunda takılamaz, başkalarının yanında ekstra kibar ve saygılı davranır. Bunu da dişiliğimi kullanarak değil, kişiliğimi ortaya koyarak elde ettim.

Kadınlar erkeklere emanet edilmiş bireyler değiller

Adam kahveyi halıya döksün , rezil etsin , ezsin ...
Ödülüde seks ve “veririm aşkım “ olsun öyle mi ?
Hiç öz saygınız yok mu ?

Kaza mı? Sizin kaza dediğiniz şey bir kadını arkadaşlarının yanında rezil etmek mi? Emeğini yere döküp sonra al temizle buraları dercesine çekip gitmek mi? Siz emir almaya çok alışmışsınız sanırım bu yüzden sizi rahatsız etmemiş ama kimsenin kimseye emir kipiyle konuşmaya hakkı yok. Yorumunuzda katıldığım tek nokta arkadaşlarının yanında kavga edilmemesi, meselenin yalnızken konuşulması. Göz kırpmalar, kalpler koyunca yazınıza çok sevimli veya yol gösterici olmuyorsunuz. Bir kadın başka bir kadına kocasından saygı görebilmek için kadınlığını kullanmasını söylüyor gerçekten pes. Kadının tek vasfı cinsellik mi?

Konuyu tam okumadım,ilk mesaj hariç,kimseden tarafta değilim,fakat dişice ve cilveyle bunu belirtmek nasıl oluyor?
Örneğin ben çocuklarımı ikaz edeceğimde karşıma alıp ciddi ve sakin konuşurum,miymiylanmam.
Kayinvalidem derdini ağlaya yalvara anlatır,çok irrite olurum.
Eşime de bir süre sessizlikten sonra az ve öz kelimelerle bunun kendime yapılmasından hoslanmadigimi,isterse benim de onu mahcup edebileceğini,ama aile olmanın bu olmadığını üstüne basa basa söylerim,hepte iyi sonuç almışımdır.

Aynn öyle bir yuva kurulup devam edilmiyor güzel yazmışsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…