2 aylık harabe anne

Seni anlıyorum herkes aynı yoldan geçiyor benim kızım sürekli ağlardı gece ve gündüz uyumazdı bende hep ne kadar mutsuz bir bebek derdim anneme neyse o vakit annem yakındı sırf uyumak için anneme şu bebeğe bak ben uyuyayım derdim geçti o günler şimdi ünide kızım umarım sende çevredeki akrabalarınla yardımlaşmayla atlatırsın

Bir de ne olur sutum yetmiyor fikrine kapilmayin inatla emzirin, her annenin yeterli sutu vardir, saat basi emzirin o zaman sut inanilmaz artacak.bunu her hamile tanidigima soyluyorum, yanlis anlamayin lutfen :)

size bağımlı bir bebeğin oluşu insanda bu duyguyu oluşturuyor..
bence kurtulmanın en iyi yolu,kendiniz içn birşeyler yapmaktan geçiyor..ben şimdi düşünüyorum da ne kadar sıkıntılansam da ,oğlumu anneme falan bile bırakmamışım..ne büyük hata..
mesela bebeği bırak annene ya da kv falan..1-2 saat eşinle ya da arkadaşlarınal görüş..dışarı çık..alışveriş yap vsss...ne canın isterse..sütü sağıp bırakırsın..brşey olmaz..bebek en fazla huysuzluk eder..onu da idare ederler..
ama sen kendine gelirsin biraz..ara ara yapmak lazım.

Nasıl ki bekarlıktan evliliğe geçildiğinde bir dönem kapanmış yeni bir dönem başlamış oluyorsa, anne olduğunda da yeni bir dönemin içinde buluyorsun kendini. Eski düzeninle alakasız çok daha yoğun ama anlamlı bir düzenin içindesiniz.
Aileniz genişledi, sorumluluklarınız arttı. Daha hareketli daha canlı hissedeceğiniz dönem. Emeklerinizin karşılığını gün gün izleyebileceğiniz, verdiğinizi inkar etmeyen yepyeni bir hayat.
Evladınızı Allah bağışlasın. Hayırlı, ömürlü, sağlıklı, analı babalı şanslı olsun İnşallah.

yanı bılmıyorum benım cocugum ortalam bır cocuktu ben e tabı yemek yesem tuvalete gıdemıyordum tuvalete gıtsem yemek yıyemıyordum ılk 3 ay fılan ama
yanı haftalarca bırsey yapmak ıcın beklemedım
bebek uyudukca sızde uyuyun ben hep oyle yaptım
salıncagıda vardı otomatık sallanan ben hangı odaya o odaya, sımdı pısmanım 4.5 yasında hala ayaklarımda oda oda

Hemen hemen hepimiz yaşadık bu sıkıntıları. Hiç bitmeyecek gibi geliyor. Ama bir gün bir bakıyorsun bebeğin ağlamıyor eskisi gibi. Oğlum 5 dk ağlamadan durduğunda sevinirdim. Şimdi 3 yaşını geçti. Zaman çabuk ilerliyor.

Bir de ne olur sutum yetmiyor fikrine kapilmayin inatla emzirin, her annenin yeterli sutu vardir, saat basi emzirin o zaman sut inanilmaz artacak.bunu her hamile tanidigima soyluyorum, yanlis anlamayin lutfen :)

kesinlikle katılıyorum. İnatla emzirin. Göğüslerinizin çatlamasına hatta kanamasına aldırmayın. Ne kadar emzirirseniz sütünüz o kadar çok olur. Bu konuda pes etmeyin.Emzirdikçe bebekle aranızdaki bağ da kuvetlenicektir.

bence bu hala yapılabılır bırsey
en azından bebekkten hakketten anlamıyorlar
halbukı suanda
ben cocugumu her yere surukleyen bırı olaraktan dusunuyorum butun hayatı dıken ustunde gecırıyorum
ay allahım yaygarayı basmasın sımdı, uf sacımın boyası bıtene kadar aglamasın lutfen allahım lutfennnnn
ne gerek var bırak cocugu anneye , yok olmaz bırakamam bıraksam rahat edemem bırakmasam ısımı halledemem fılan ıse yuvarlanıyoruz

Bu yaşadıklarınızı o kadar iyi anlıyorumki, bebeğe bakmak zor gelmiyorda o dengesiz karamsar sanki hayat başına yıkılmış hissi yoruyor insanı zaten, ama inanın geçiyor.. bana o dönem etrafımdaki herkes meraketme geçecek alışacaksın diyordu ama inanamıyordum nasıl geçerki bu bebek artık hep hayatımda eskiye dönememki deyip duruyordum , şimdi kızım tam 32 aylık hepsi ben farkında olmadan geçti gitti daha çok yeni annesiniz böyle hissetmeniz çok doğal daha alışamamış olmanız çok normal bu yüzden kendinize kızmayın ve emin olun geçecek ve çocuklu hayata alışacaksınız herşey eskisi gibi olacak meraketmeyin

Çok erken 2 ay daha düzene girmesi için. Hem de çok erken..

Henüz hormonların bile düzene girmeden hayatının düzene girmesini bekleme.

Bir de çalıştığını düşün. Sabah kalkıp işe gittiğini, üstüne ek olarak bir de evde bunları yaptığını düşün..

En önemlisi yavrun çok şükür sağlıkla kucağında seninle doğum yapıp da daha yavrusunu kucağına alamayan 1 kere görmek için yoğun bakımın kapısını bekleyen nice anneler var.

Şükretmek lazım.

Evin dağınıklığı vs bunları da önemseme ama kendine bak.. Yavrunla güzel zaman geçir, pozitif ol..

Gerisi hiç ama hiç önemli değil.

yapmalıyız cute..anne mutlu huzurlu olmazsa çocuk da olmuyor çünkü..halbuki annane ile güzel vakit geçiriyor..atıyorum mesela ne gerek var çocuğu kuaföre götürmeye,ya da mağaza mağaza sürüklemeye..
ben yapıyorum valla..annem bırakıyorum arada,Ata da istiyor zaten..sinemaya gidiyorx,ya da kendimle ilgileniyorum..ya da babasına bırakıyorum,kuaföre ya da arkadaşlarıma gidiyorum..2-3 saat sadece kendinle olmak bile iyi ggeliyor insana..bazen sadece evde oturuyorum inan..tek başıma evde kalmayı özlüyorum yahu..

Sizi çok iyi anlıyorum ve buna istinaden söylüyorum geçecek bu günler.
Varsın eviniz dağınık olsun, dert etmeyin. Siz sağlıklı mısınız? Bebeğiniz sağlıklı mı? Gerisi boş.
Zamanla herşeyi rayına oturtursunuz.
sağlıkla büyütün bebeginizi.

Her anneninyasadığı şeyler cnm dua et güçlü olmaya çalıs en hassas nazlı zamanların şimdi. Temizliğe birini çağır gücün yoksa.. su aralar bebek gündüz uyur sende uyu arada film izle kitap oku ben öyle yapmıstım..

Aynı şeyleri hepimiz yaşadık yaşıyoruz birçogumuzda yaşamayı bekliyo..
Öncelikle Ayna gördüğün yüzü beğenmediğin için herşey sana batıyo evin dağınıklığı bebeğin aglaması bunlar bahane sen kendinden sıkıldığın için herşey üstüne üstüne geliyo gibi kendine zaman ayır bebeğini h. Sonu iki saate olsa eşine bırak dışarı çık alışveriş yap saçını boyat yada amaçsız dolaş emin ol iyi gelecektir herşey sende başlıyo sen iyi hhissedersen herşey iyi olacak!!

Annen falan yok mu yardimci olacak? En kotu arkadasini cagir o bebege iki pispis yaparken sen kendine bak biraz kas biyik fon vs. Once kendini iyi hisset su depresyon gorunumunden cik. Evi de salla yavas yavas olur. Allah kolaylik versin: /

Halinize şükredin,bebeğiniz sağlıklı ve geçici bir süreç. Ben daha gazıydı kusmaydı,alt değişmeydi vs alışmaya çalışırken ufacık bebeğimi ameliyata gönderdim,3 ayı yeni bitirmişti. 2 hafta yoğun bakımda kaldı, hala da kontrollere giderken acaba diye tırsıyorum. Dün doğum anlarına, ilk ay resimlerine bakıyordum. Kızım 21.aya girdi ve hala bebek olduğunu düşündüğüm kızım meğer büyümüş dedim kendi kendime.Bu ayların tadını çıkarın bence,hemen geçiyor çünkü :)

emiğn ol hepimiz geçtik aynı yollardan
ciddi zor bir iş bebek sahibi olmak örünü adamak
ağlayacak diye lavaboya giriş çıkış süratim geldi aklıma
heyttt beee
BENDEN HIZLISI YOKTU
SİFONU ÇEKERKEN AYAĞA KALKMIŞ OLUYORDUM
:)
sabır yanlızca sabır canım
40 ı çıkmış
bıngılı da kapansın
sende daha rahat edeceksin
ayrıca emin ol
yetmesen
dert edip ağlamazdın

Geçiyor canım birazcık daha sabır bende gece gündüz yatmaya gazlı bi bebek ailem yanımda değil uykusuz yorgun geziyordum şimdi biraz daha rahatım çok şükür geçmez diyorsun ama geçiyor

Lohusalık depresyonunu yaşamış biri olarak sana söyleyeceğim lütfen bugünlerinin bile kıymetini bilmeye çalış, al bebeğini koy kanguruya dışarı çık, bebeğinin bu zamanları bir daha geri gelmeyecek, bebeğin hareketlendikçe çevrenin farkına varmaya başlayınca ağlamaları da azalacak...

Sen bugünleri ağlama kriziyle geçirirken bir bakmışsın bebeğin büyümüş, kendine de bebeğine de bunu yapma. Bırak ağlasın inan bir şey olmaz. Ağlayarak kendini ifade etmeye çalışan bir varlık o. Sen eksik değilsin bebeğin kendini böyle ifade ediyor. Nasıl ki bazı insanlar çok konuşur bazı insanlar az konuşur bebeklerde öyle işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…