- 10 Ağustos 2009
- 26.199
- 18.342
- 823
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
-
Bir de ne olur sutum yetmiyor fikrine kapilmayin inatla emzirin, her annenin yeterli sutu vardir, saat basi emzirin o zaman sut inanilmaz artacak.bunu her hamile tanidigima soyluyorum, yanlis anlamayin lutfen :)sanırım ben şimdiden depresyona girdim. özellikle bu hafta yold yürüyemez oldum işyerindeki sıkıntılarda çabası. sonra hiçbirşeyin tam olmaması uykunun deli bir sevdalı gibi yanımdan ayrılmayışı bitmeyen veli istekleri öğretmen lafları dün gece ilk krizimi yaşadım ağlayarak saat 8 de uyumaya başladım eşim bir süre benim delirdiğimi düşündü yanımda durdu canı sıkıya gelmeyince çekti ben o halde uyumuşum. sabah diyor ki gece ne yaptın hatırlıyor musun. sanırım depresyona girdin... oy Allahım ben şimdiden yorgun ağlayan halsiz uykulu bir anne adayıyım. Allahım hepimize sabır versin.
Nasıl ki bekarlıktan evliliğe geçildiğinde bir dönem kapanmış yeni bir dönem başlamış oluyorsa, anne olduğunda da yeni bir dönemin içinde buluyorsun kendini. Eski düzeninle alakasız çok daha yoğun ama anlamlı bir düzenin içindesiniz.sorun bebeğim değil sorun bu insanın kendisindeki loşluk hali. Yeni ortama yeni düzene adapte olmaya çalışma hali. O aradaki gitgeller ben eskiden böyleydim şöyleydim halleri. Bir an önce bu adaptasyon süreci geçsin halleri. Anne olmaya alışma o duyguyu en saf haliyle hissetmeye çalışmanın sancısı. Off herşeyin farkındayım fakat benden başka biri varmış gibi içimde sürekli kötümser konuşuyor.
Bir de ne olur sutum yetmiyor fikrine kapilmayin inatla emzirin, her annenin yeterli sutu vardir, saat basi emzirin o zaman sut inanilmaz artacak.bunu her hamile tanidigima soyluyorum, yanlis anlamayin lutfen :)
bence bu hala yapılabılır bırseysize bağımlı bir bebeğin oluşu insanda bu duyguyu oluşturuyor..
bence kurtulmanın en iyi yolu,kendiniz içn birşeyler yapmaktan geçiyor..ben şimdi düşünüyorum da ne kadar sıkıntılansam da ,oğlumu anneme falan bile bırakmamışım..ne büyük hata..
mesela bebeği bırak annene ya da kv falan..1-2 saat eşinle ya da arkadaşlarınal görüş..dışarı çık..alışveriş yap vsss...ne canın isterse..sütü sağıp bırakırsın..brşey olmaz..bebek en fazla huysuzluk eder..onu da idare ederler..
ama sen kendine gelirsin biraz..ara ara yapmak lazım.
Çok erken 2 ay daha düzene girmesi için. Hem de çok erken..Bazen çok zor geliyor.. Bazen değil çoğu zaman.. Aynaya bakmak istemiyorum. Baktığımda hayattan bezmiş yorgun bir surat.. Saç baş dağınık yüz göz kaymış.. Yine yeni yeniden bir ağlama krizi sonrası sessizlik.. Yetmiyorum ben bu bebeğe dediğimde tekrar gözyaşlarım.. Sabır noktası muamma.. Heryer heryerde evimin.. Kaç haftadır toplanmayı bekleyen yatak odam.. Üstünkörü toparlamaya çalışılmış mutfağım..
Dayanamayacakmışım gibi geliyor. Bugün yine deli gibi ağladım. Çok mu abartıyorum. Hala çıkamadım mı lohusalıktan. 2 ay oldu. Ağlama sesi duyunca gerilen sinirim beni yıpratıyor. Ben bebeğimi seviyorum ben anneyim ben sakin olayım ki oda iyi olsun. Ben yorgun olmayayım ki oda iyi olsun. Ama dinlenemiyorum ben. Bir düzenleme yapamıyorum hayatıma. Bu günler geçecek mi hep böyle mi olacak. Siz nasıl düzene girdirdiniz hayatınızı?
yapmalıyız cute..anne mutlu huzurlu olmazsa çocuk da olmuyor çünkü..halbuki annane ile güzel vakit geçiriyor..atıyorum mesela ne gerek var çocuğu kuaföre götürmeye,ya da mağaza mağaza sürüklemeye..bence bu hala yapılabılır bırsey
en azından bebekkten hakketten anlamıyorlar
halbukı suanda
ben cocugumu her yere surukleyen bırı olaraktan dusunuyorum butun hayatı dıken ustunde gecırıyorum
ay allahım yaygarayı basmasın sımdı, uf sacımın boyası bıtene kadar aglamasın lutfen allahım lutfennnnn
ne gerek var bırak cocugu anneye , yok olmaz bırakamam bıraksam rahat edemem bırakmasam ısımı halledemem fılan ıse yuvarlanıyoruz
Sizi çok iyi anlıyorum ve buna istinaden söylüyorum geçecek bu günler.Bazen çok zor geliyor.. Bazen değil çoğu zaman.. Aynaya bakmak istemiyorum. Baktığımda hayattan bezmiş yorgun bir surat.. Saç baş dağınık yüz göz kaymış.. Yine yeni yeniden bir ağlama krizi sonrası sessizlik.. Yetmiyorum ben bu bebeğe dediğimde tekrar gözyaşlarım.. Sabır noktası muamma.. Heryer heryerde evimin.. Kaç haftadır toplanmayı bekleyen yatak odam.. Üstünkörü toparlamaya çalışılmış mutfağım..
Dayanamayacakmışım gibi geliyor. Bugün yine deli gibi ağladım. Çok mu abartıyorum. Hala çıkamadım mı lohusalıktan. 2 ay oldu. Ağlama sesi duyunca gerilen sinirim beni yıpratıyor. Ben bebeğimi seviyorum ben anneyim ben sakin olayım ki oda iyi olsun. Ben yorgun olmayayım ki oda iyi olsun. Ama dinlenemiyorum ben. Bir düzenleme yapamıyorum hayatıma. Bu günler geçecek mi hep böyle mi olacak. Siz nasıl düzene girdirdiniz hayatınızı?
Bazen çok zor geliyor.. Bazen değil çoğu zaman.. Aynaya bakmak istemiyorum. Baktığımda hayattan bezmiş yorgun bir surat.. Saç baş dağınık yüz göz kaymış.. Yine yeni yeniden bir ağlama krizi sonrası sessizlik.. Yetmiyorum ben bu bebeğe dediğimde tekrar gözyaşlarım.. Sabır noktası muamma.. Heryer heryerde evimin.. Kaç haftadır toplanmayı bekleyen yatak odam.. Üstünkörü toparlamaya çalışılmış mutfağım..
Geçiyor canım birazcık daha sabır bende gece gündüz yatmaya gazlı bi bebek ailem yanımda değil uykusuz yorgun geziyordum şimdi biraz daha rahatım çok şükür geçmez diyorsun ama geçiyorBazen çok zor geliyor.. Bazen değil çoğu zaman.. Aynaya bakmak istemiyorum. Baktığımda hayattan bezmiş yorgun bir surat.. Saç baş dağınık yüz göz kaymış.. Yine yeni yeniden bir ağlama krizi sonrası sessizlik.. Yetmiyorum ben bu bebeğe dediğimde tekrar gözyaşlarım.. Sabır noktası muamma.. Heryer heryerde evimin.. Kaç haftadır toplanmayı bekleyen yatak odam.. Üstünkörü toparlamaya çalışılmış mutfağım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?