2.cocuga cesaretim yok

Hayatsahnem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
318
75
98
Meraba arkadaşlar,benim 4 yaşında bir kızım var.eşim ısrarla 2.çocuğu istiyor ama ben kızımın doğumunda da çok kötü depresyona girmistim, aşırı mukemmelliyetci kişiliğim var düzen düzen, aşırı yoruluyorum ve 2.çocuk düşünmesi bile korkutuyor beni eşimde biliyor beni ama illa istiyor ben hiç yoktansa kizim 2.sınıftayken olsun diyorum, o zaman bile cesaretim olmaz ama kızım büyüyor o zaman, bana yardımcı bile olur.yani sürekli eşim baskı kuruyor yani bu şekilde hamile kalmak sağlıklı mi çocuğu güzel bir ortamda buyutemedikten sonra,ya 2 çocuklu arkadaşlarım var o kadar imreniyorum ki çok mutlular ama ben kaldıramam çok iyi tanıyorum kendimi.
 
Ben çok istiyordum 2. çocuğu. 19 aylık şuan. Ama yorgunluktan kilo verir oldum.Özellikle diş dönemleri çok zorladı beni. Her ay bir tramva. O yüzden bende sizin gibi 2.yi düşünemiyorum. Ama benim ertelediğim tarih 4 yaş. Şuan kreşee yollayabilirsiniz. 2. Sınıfa kadar diğeride 4 yaşına gelir.
 
Bende sizin gibi 4 yaşta düşünürdüm ama insan rahatlığa alışınca olmuyor tam rahatça uyuyorsun gezmeye başlıyorsun sonra başa dön çok zor
 
Esim istemedi ben israr ettim ...40 yasinda ikinci kez hem pisman olurum dogurayim diye hemde o guzel his icin.Allah saglik versin evlatlarima fakat bir tane yetermis.gecem gunduzum yok kiskancliklar kaos nereye gitsen rezillik kavga.esim kendi halinde kaldi cocuklari uyutayim derken uyuyup kaliyorum.enerjim yetmiyor belki yasim geregidir buyuk kizima hic zaman yok kucuk cok yaramaz en buyuk vicdan azabimda bu .esim yardimci olmasa yetisemezdim
 
Haklısınız çocuk için kardeş çok önemli zaten kızımı düşündüğüm için ilerde istiyorum ama eşimde yaş gitmeden büyüsün diye dusunuyor
 
Bende çok istiyorum ikinci çocuk, kızım üç buçuk yaşında, tek çocuk olduğum için yalnızlığın zorluğunuda biliyorum ama,hiç ama hiç cesaretim Yok, aynı sizin gibi büyüsede yok cesaret.Eşim değil ama ailem çok baskı yapıyor, özellikle annem ağlatır derecesinde duygu sömürüsü yapıyor, aramaya korkuyorum artık şartlanmış takılı plak gibi hep aynı şeyi söylüyor.
 
Allah yardım etsin.küçükken zor ilerisi için iyi 2 cocuk
 
Bence geciktirmeden yapın derim , benim kızım beş yaşında ve şuan ikinciye hamileyim , daha erken de olsa fazla sıkıntı olmazdı bence, ama sizin yaşamınıza göre en iyi kararı siz verirsiniz tabi okul dönemi daha ilgi isteyen bir dönem aynı zamanlara denk gelmesi sıkıntı olabilir sizin için...
 
Aynen benim annem de öyle üzülüyorum bir yandan ama anlamiyorlar.bende anksiyete var bir de ilaç kullanmam gerekiyor düzen takıntısı da var bir çocukla ancak baş ediyorum her şeyi güzel olsun istiyorum hayırlısı artik
 
Bende sizin gibi 4 yaşta düşünürdüm ama insan rahatlığa alışınca olmuyor tam rahatça uyuyorsun gezmeye başlıyorsun sonra başa dön çok zor
Başta ikisi zor diyoruz. Sonra rahatladık. E sonra da çocuk çok büyüyor tecrübeler unutuluyor. En iyisi yakın yaş aslında. Eşiniz yardımcı oluyorsa düşünün bence.
 
Biri 28 aylik digeri 9 aylik. Oyle boyle geciyo. Kriz her zaman oluyo ama asiliyor. Yalniz sizin depresyon durumu sikinti olabilir. Esiniz istiyo diye cocuk doguracak degilsiniz. Iki kisinin karari olmali bu.
 
Siz kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman yapın.Kendini bilen bir kadınsınız ,kimsenin lafıyla haraket etmeyin.Keyfinize bakın.
 
İkinci çucuk tabi zor oluyor ama çok da güzel oluyor. Ben de sizin gibi düzen takıntılı bir insanım. Kızım ile oğlum arasında 6 yaş var kızım okula başladı oğlum 3 aylıkken çok fazla koşturmaca içinde oldum biri ağlar birine ödev yaptır kıskançlık krizleri yaşadı kızım hangisine yeteceğimi şaşırdığım zamanlar oldu ev işi çocuklar eş çok yükü oluyor insan. Ben yine düzen temizliğime devam ettim oğlum uyudukça geceleri ütü banyo temizliği gibi işleri hallettim. Biraz da düzen takıntı mecbur törpüledim biraz daha çok olgunlaştım oğlum da daha çok güçlendim hiç yardımcım olmadı Allahtan başka şimdi kızım 8.5 yaşında oğlum 2.5 geceleri uyuyorlar her gece onlara bakıp şükrediyorum bazen çok güzel anlaşıyorlar bazen kavga gürültü kardeşlikte bu değil mi? En iyi kararı siz verirsiniz asla pişman olmazsınız.
 
Ben de tek çocuğum su ana kadar hicbir zaman eksikliğini hissetmedim annem babam çalışan insanlardı etrafım kalabalıktı 32 yasindayim 21 aylik bir oglum var 2.cocuk defterini kapattım büyük sözüme tövbe ama bu dünyaya 1 çocuk benim acımdan yeterli zaten çok hareketli oğlum ben cesaret edemiyorum eşime de peşin peşin söyledim asla diye o da çocuk büyütmenin zorluğunu gördüğü için aman 2.asla diyor rabbim oğluma ve herkesin çocuğuna ömür şans versin
 
Ben üçüncüyü istiyorum ikisi arasında beş yaş var ve o bile çok bence. Çocuk ne kadar erken olursa onunla o kadar çok vakit geçirirsiniz, çok yaş olunca çocuğun en önemli zamanlarında insan yanında olamayabiliyor (tabi ecelin ne zaman geleceği belli olmaz)
 
boyle insanlari gorunce dusunuyorum ben neden yapamiyorum dye. kalabalik aileleri cok seviyorum ama 2.ye bile cesaretim yok. hayir sizin depresyonunuz meme yaraniz falan olmazmi :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…