2.çocuk ? Çok kararsızım

Ben henüz hamileyim o nedenle hamilelik aşamasına cevap vereyim bulantı istifralı geçtiği için ilk 4-4.5 ay çok zor oldu yerimden pek kalkamıyordum, evin hali desen berbat ötesi halde oluyor, çocuğuna yemek yapamıyorsun vs bulantıdan.

Şimdilerde bulantı Yok yemek ve biraz ev işleri yapıyorum kızımızda kucağımdan indirmiyorum, parka da götürüyorum tabi her gün değil haftada 1-2 ve tek başıma banyo da yaptırıyorum. Tabi gece olunca ağrı sızıdan uyuyamıyorum.

Ama ben isteyerek hamile kaldım kızımı da karnımdaki oğlumu da çok seviyorum her türlü zorluğa değer diye düşünüyorum elimden geldiğince kızıma en iyi şekilde bakmaya çalıştım ve öyle de yapmaya devam ediyorum.

Not: Kızım 8 aylıkken hamile kaldım şimdi nerdeyse 14 aylık Hale'n daha yürümüyor sürekli kucakta

Masallah canımmm

Bence aralarında en az 3-4 yaş olursa siz de dinlenmiş olur, psikolojik ve fiziksel olarak hazır olursunuz. Eğitimleri ve maddi açıdan da yaş farkı olması güzel oluyor açıkçası, aynı anda üniversiteye gittiklerini düşünsenize çok zor olur. Hem birkaç yıl aradan sonra yeniden anneliği tatmak isteyeceksiniz ve iki çocuk günümüzde bence ideal.

Hamileyken nasıl kızını kucakliyosun,düşük tehlikesi olmuyor mu

Aboooovvv

Valla bende kaynanamdan kayınbabamdan görümcemden eltimden uzakta bir şehirde olsam 2.yi de doğururum 3.yü de. Ama eşimin ailesi ogluma dörtyüzdört yapıştırıcı gibi yapışıyor oglumu zorla çekiştiriyorlar ve benden aşırı kıskanıyorlar, bu sebeplerden, oğlum 2 yaşına girecek ama ben 2 sene daha çocuk düşünmüyorum.Sen çoooook şanlısın, bende oğlumu yalnız büyütüyorum ama sorun eşimin ailesi kardeş

Ben çok az yaş farkı olduğunda özellikle büyük olanın yıpranacağını düşünüyorum. Çevremde gördüğüm 3- 4 yaşındaki abla yada abiye sen büyüksün o küçük gibi telkinlerin çok verildiği. İstisnalar olabilir ama benim de çocuklarımın yaş farkı az olsaydı ben de yapardım büyük ihtimalle. İnsanız sonuçta tek çocukla bile sabrımız tükenebiliyor. Büyük çocuk kendini ifade edebildiğinde , anneye ihtiyacının bir nebze de olsa azaldığında ikinci çocuk düşünülmeli bence. En önemlisi de annenin hazır olması tabii.

Ben de süpriz bir şekilde hamile kalanlardanım.

İkinci doğduğunda kızım 3 yaşını doldurmuş olacak.

İkinci cocuğu hic düşünmüyordum cünkü ilkine yetemediğini düşünen kahrolan calısan annelerdenim ben de. Ama nasip, neler olacağını yasayıp görücez.

Düz duvara tırmanan bir kızım var, ikinci köşe yastıgı olsun istiyorum ama bakalım :)

İnşallah ikincide rahat edersiniz :))) başaran anneleri gördükçe düşünüyorum ıkıncı cocugu ... her sekılde tükeniyoruz zaten maddi olarak yeteriz manevi olarak da belli bir süre annemi bize transfer edebilirim :)))

Kızım şu an 5,5 yaşında ve kısmet olursa 2 bebeğim doğduğunda 6 yaşında olacak.
Çook geç kaldığımı düşünüyorum.
Keşke emmeyi bıraktığı zaman yapsaydım.

Benim çocukların arasında 33 ay var . Ama keşke bi 6 7 ay daha olsaydı küçükken çok farkediyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…