- 28 Şubat 2017
- 317
- 197
- 18
- 35
- Konu Sahibi Annelikkutsaldir
-
Masallah masallah :)))) ne kdr güzel İnan'ın cesaretlendımmmCanım benim ilk çocuğumla ikincisi arasında tam 18 ay var eşimin iş yeri batmıştı k.v yanındaydım kv.m bebeği aşdır bakamazsın dediben aldırmadım doğurdum şimdi düzenimizi kurduk be ailelerimizden uzakta bir yerdeyiz ve tanıdık kimsemiz yok çocuklarım yalnız birbirleri ile oynuyorlar kıskanma nedir pek bilmiyorlar ben bazem uzanıp tv ye bakıyorum onlar odalarında kendi halinde oyuncak oynuyorlar ben iyi ki doğurmuşum diyorum tabi başlarda çok zor oluyor cnm ama sonra da boy boy çocukların oluyor ben mutluyum yani :) dışarıdakiler gözünü korkutmasın herkese dışardan konuşması basittir.. Bak benim büyük oğlum 3 yaşında, diğer oğlum 1,5yaşında, ve beş gün sonra 3.oğlan geliyo cesaretime herkes hayran ve bende tek başımayım bak bnden cesaretlenebilirsin Allah dağına göre kış veriyor zaten olmayacaksa sen ne kadar istesen de olmaz.
Öyle sevimli oluyorlar ki.. Dışaeda yemeğe parka vs. Bir yere gittiğimizde daha güzel vakit geçiriyoruz. Onlar bizim neşe kaynağımız oldular..
Eşinle iyi düşünün kendinize güveniyorsanız kardeş fikri güzel bnce ama sabır ve özen gerekiyor herşeyden önce
Ne kadar guzel bu anneler varken ben neden düşünüyorum :))çocuklarım 4 - 2,5 - 1 yaşında.
iki çocukla daha rahattım.
çünkü iki kardeş birbirini oyalarken iş güç daha çabuk halloluyordu.
üç çocukla ev darma duman. o yüzden çoğu şeyi boşverdim.
dışarı çıkarken küçüğü ve ortancayı bebek arabasına oturtuyorum. büyük yanımda yürüyor genelde.
4 yıldır aralıksız bebek emziriyorum. iki kızım da 30 ay emdi. şimdi küçüğün kaldı 18 ayı :)
zor mu? zor ama iyi ki doğurmuşum.
yerim ben onları :)
Bende ikinci çocuğu çok istiyorum eşimde ama malesef hayat şartları malum durumunuz iyiyse olabilirMerhaba kızlar biz tayin sebebi ile Doğuda bir ildeyiz. 2 yıldır burdayız .15aylık bir oğlum var tek basına bakıyorum yani işim olduğunda bile bırakacağım güveneceğim kımse yok,konuştuğum insanları var ams güvenemiyorum hels ki konu çocuk olunca. Akşama kadar evde pertim çıkıyor . Evi topla ütüler bitmeyen mutfak yemek temızlık derken bitiyorum ... Eşim hafta sonu yardımcı oluyor ama hafta içi zaten geberiyorum oglumun vakit geçireceği bebekler de olmayınca oğlum da tek basına diye eşim bi kardesı olsa yaş farkı az olur güzel olur dıyor . Bazen mantıklı geliyo bazen de nasıl üstesınden gelirim ben bu işin dıyorum ... Çocuk konusunda tartışıyoruz İki cocuklu olanlar yas farkı az olanlar nasıl yürüyor bu döngü? Hamilelik bile sıkıntılı olur dıye düşünüyorum sonucta uykumu bile suan alamıyorum hamileyken cok ıhtıyacım olacak ... Ailelerde uzakta... fikirlerinizi alabilirmiyim???
Rabbım yardımcınız olsun canım . Elhamdulillah iyiBende ikinci çocuğu çok istiyorum eşimde ama malesef hayat şartları malum durumunuz iyiyse olabilir
Allah razı olsun canımRabbım yardımcınız olsun canım . Elhamdulillah iyi
Suan 4aylık bebegim var ilk cocugum sadece anne sütü veriyorum ve oöuzlarım belim bitmiş durumda szin 4yıldr aralıksız emziriyorum dediğinizi okudugumda sok oldum.helal olsun cok zor.allah yardımcınız olsunçocuklarım 4 - 2,5 - 1 yaşında.
iki çocukla daha rahattım.
çünkü iki kardeş birbirini oyalarken iş güç daha çabuk halloluyordu.
üç çocukla ev darma duman. o yüzden çoğu şeyi boşverdim.
dışarı çıkarken küçüğü ve ortancayı bebek arabasına oturtuyorum. büyük yanımda yürüyor genelde.
4 yıldır aralıksız bebek emziriyorum. iki kızım da 30 ay emdi. şimdi küçüğün kaldı 18 ayı :)
zor mu? zor ama iyi ki doğurmuşum.
yerim ben onları :)
ilk aylar ben de öyleydim. mecburen alıştım :)Suan 4aylık bebegim var ilk cocugum sadece anne sütü veriyorum ve oöuzlarım belim bitmiş durumda szin 4yıldr aralıksız emziriyorum dediğinizi okudugumda sok oldum.helal olsun cok zor.allah yardımcınız olsun
Hayırlı olsun bebegın ınsallah güzel olur sızın ıcınİlk bir sene sıkıntı çekersin sonrası kolay olur.
Kızım 22 aylık kardeşi yolda
Bazen günü kapatırken 'Allahım çok şükür bugünde hepimiz hayattayızzzz' diyorum düşün yani
Mukemmel anne değilim ama yapabilirim
Sende yapabilirsin amaaa sinirli bir insansan asabiyet varsa o başka
O zaman düşünme derim
Maşallah demek istedim :)ilk aylar ben de öyleydim. mecburen alıştım :)
Kizlarimin arasi 23 ay.. küçüğü 6 büyüğü 29 aylik...
Zor bir hamilelik gecirdim, buyuk kizim uzun sure emdi, burda kimsem var da yok. Tek basima dogum yaptim esim buyuk kiza bakti oyle aglamis ki dogum yaptigimin gecesinde hastane odasinda benimle kaldi. O yatagimda yatti ben kivrildim
Demem su ki az yas farki cok buyuk sabir istiyor. Buyugun tam simdi disarda yasitlariyla oynama vakti. Kucuk acikiyor susuyor uykusu geliyor buyukle pek ilgilenemiyorum..
Onun disinda plansiz bir gebelikti ama iyiki olmus diyorum. Beraber oynuyorlar, kardesine oyuncaklarini taşıyor, onlari izlemek cok keyifli..
tabiki ben tukendim:) ama insan bir yolunu buluyor. Mesela günlük 2 saat dinlenmek uyumak icin ikisini ayni anda yatiriyorum. Biri memede digeri ne yazikki ayağımda sallayarak.. hop sonra 3 muzde uyuyoruz..
İnsan durumu daha iyi kılmak icin kendince yontemler geliştiriyor sabriniz varsa düşünün. Benimde kimsem yok mesela. Komsu,arkadas,akraba kimse yok. Kayınvalidem burda ama faydasi yok.
Biz kizlarla her yere birlikte gidiyoruz . Kucuk kanguru da buyuk yanimda yurumedigi oraya buraya kaçtığı icin bebek arabasinda.. market kuaför vs hep biraradayiz . İnanin zevkli.kendinizde o sabri goruyorsaniz az yas farki olmasi guzel bir durum..
sağol canım. sana da maşallah :)Maşallah demek istedim :)
Bende 2.5 yildir emziriyorum.3.5 yildirda hamilelik dogum tekrar hamilelik dogum vs 30 yildir böyleymisim gibi geliyor bazensizi dusunemedim bir an :))
Benim de kara kara düşündüğüm bir konu,kendimi hiç tek çocuklu düşünmedim ama 2.yi dr istemekle istememek arasındayım, B Began yazmış ya büyük yanımda yürüyo diye m
benim oglum ne yanimda yürür ne elimizi tutar mesela,fırlar gider birden,2.cocuk demek benim yalnız 2 çocukla dışarı çıkamamam demek,geçen bi kadın hem yemek yiyip hem kitap okuyodu kafede,bebek arabasında çocuğu uyuyo falan,rüya gibi,bakakaldım,oğlum bebek arabasına 2 3 ay ya bindi ya binmedi oda 4 5 aylıkken,kalanı hep kucakta,hala öyle,tipik bir koç burcu,başa çıkmak zor,kırlent gibi çocuk olmasın dedim hamileyken dilek kapısı acıktı zahir Allah gönlüme göre verdi,şimdi kırlent gibi çocuk istiyorum bıraktığım yerde bin sene dursun amin :)
sağol canım. sana da maşallah :)
benim ortanca kızım öyle. laf dinlemez yola fırlar. araba gelir umurunda olmaz. o yüzden bir yere giderken arabada oturmak istemez, ağlar ama ne yapalım. laf dinlesin :)
Est. Canım sağolasınKahraman denoş:-*
ben de büyüğü öyle kaybettim sandım da eşimi boğacaktım oracıkta.Biz bugün kaybettik sandık aklım oynadı 30 sn ya var ya yok ödeme sırasındaydık kayboldu ta mağaza girişine gitmiş,para atıyosun sakız veriyo ya bi zımbırtı,onun başında bulduk
2. De ilkteki gibi ilgi alaka olamadigi icin biraz kendi halinde büyüyor daha uslu oluyor:)Benim de kara kara düşündüğüm bir konu,kendimi hiç tek çocuklu düşünmedim ama 2.yi dr istemekle istememek arasındayım, B Began yazmış ya büyük yanımda yürüyo diye m
benim oglum ne yanimda yürür ne elimizi tutar mesela,fırlar gider birden,2.cocuk demek benim yalnız 2 çocukla dışarı çıkamamam demek,geçen bi kadın hem yemek yiyip hem kitap okuyodu kafede,bebek arabasında çocuğu uyuyo falan,rüya gibi,bakakaldım,oğlum bebek arabasına 2 3 ay ya bindi ya binmedi oda 4 5 aylıkken,kalanı hep kucakta,hala öyle,tipik bir koç burcu,başa çıkmak zor,kırlent gibi çocuk olmasın dedim hamileyken dilek kapısı acıktı zahir Allah gönlüme göre verdi,şimdi kırlent gibi çocuk istiyorum bıraktığım yerde bin sene dursun amin :)
Arkadasim sakin yapma derim benbenim 1. Cocuk 6 yaşında 2.cocuk 3 aylık.Oburu artik buyudu nasil olsa 2.rahat olur dedik biz bile yanıldığımızı anladik.Bi kere kardesi olsun diye cocuk yapilmaz cunku kardes buyuk cocuk icin nir hediye degil zulum oluyor.Zavalli oglum belli etmemeye calisiyor ama artik onunla ilgilenmek icin hic vaktim olmamasina cok üzülüyor.Psikolojisi bozuldu.Bebek surekli memede.Surekli ağlıyor.Abisine iyilik mi ettik?Belki cooook ilerisi icin evet ama son 1 senesini nerbay ettigimiz ortada.Hele bir de yaslari yakin olsa kiskanclik olacakti hep kavga dövüş Aman Allahim dusunmek istemiyorum bile.Yazik ya size de buyuk cocuga da.Doyasiya yasayin iste onunla.En guzel caglari daha cok kucuk ve size cok ihtiyaci var.Yani bence cok erken.SakınMerhaba kızlar biz tayin sebebi ile Doğuda bir ildeyiz. 2 yıldır burdayız .15aylık bir oğlum var tek basına bakıyorum yani işim olduğunda bile bırakacağım güveneceğim kımse yok,konuştuğum insanları var ams güvenemiyorum hels ki konu çocuk olunca. Akşama kadar evde pertim çıkıyor . Evi topla ütüler bitmeyen mutfak yemek temızlık derken bitiyorum ... Eşim hafta sonu yardımcı oluyor ama hafta içi zaten geberiyorum oglumun vakit geçireceği bebekler de olmayınca oğlum da tek basına diye eşim bi kardesı olsa yaş farkı az olur güzel olur dıyor . Bazen mantıklı geliyo bazen de nasıl üstesınden gelirim ben bu işin dıyorum ... Çocuk konusunda tartışıyoruz İki cocuklu olanlar yas farkı az olanlar nasıl yürüyor bu döngü? Hamilelik bile sıkıntılı olur dıye düşünüyorum sonucta uykumu bile suan alamıyorum hamileyken cok ıhtıyacım olacak ... Ailelerde uzakta... fikirlerinizi alabilirmiyim???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?