- 3 Eylül 2013
- 422
- 198
- 123
- Konu Sahibi zeybeydelrey
-
aynen yani ben zaten hemen yapalım demiyorum isteyip istemediğime karar vermem benim aylar sürerBiz de bu ikilemdeydik,hatta bir ara vazgeçtim ama eşim benden öyle bir gaz almış ki benden çok istiyormuş meğersem ve görüldüğü üzere hamile kaldım :) Kısmetse araları tam 4 yaş olacak,tesadüfen bu doğumum da ocakta görünüyor.Ama eşin biraz bekleyelim demişse bir kaç ay daha zaman tanıyabilirsiniz kendinize,hem o da sıcak bakmaya başlar
eğer çocuk yapma planınız varsa çok açmayın arayı
zira 4 yaşı geçince anaokulu diyecek sonra birinci sınıf diyeceksiniz aradaki yaş farkı da artacak
diğer konuları değerlendiremeyiz
ama henüz siz hazır değilsiniz eşiniz de şimdi değil demiş
en azından yaz geçsin
kışa doğru tekrar değerlendirin
işyerine gelince daha en az 9-10 ay sonra olacak izin vs onu boş verin yani
pembesu seni konularından tanıyorum canım bu arada taşınacak olmanıza ayrı bi mutlu oldum :)kardeşimle aramda 6 yaş var nedense hep ideal olan 5-6 gibi geliyor bana..
yani aslında eğer düşünüyorsanız çalışmalara başlayın bence..
zaten hemen de olmuyor bazenkeşke olsa
Maddi ve manevi olarak hazırsanız ikinci çocuk çok güzel olur. Kardeşlik gerçekten bambaşka bir şey. Eşinizin düşüncelerini de göz ardı etmeyin tabi ki, onun da bir bildiği olmalı ki bekleyelim diyor. Ama bana kalırsa iki çocuk arasındaki 4 yaş normal. Fazlası çok geliyor bana..
Şu düşünceden vazgeçin, ilk çocuğuma haksızlık eder miyim ?
Bu neyin düşüncesi anlamıyorum
Acaba 2. sine haksızlık olur mu diye düşünülmüyor ama , aynı imkanları ona da verebilir miyim gibi.
Kardeşi olacak paylaşmayı sevmeyi kızmayı kıskanmayı herşeyi yaşayarak öğrenecekler.
pembesu seni konularından tanıyorum canım bu arada taşınacak olmanıza ayrı bi mutlu oldum :)
rabbim inşallah tüm isteyenlere nasip eder
yani bi de o var biz istediğimiz zaman olacak mı bakalım
evet bende okul çağı gelemden düşünüyorum aslında tek çocuk kalmamalı yaa
en azından bir kardeş olmalı değilmi
Daha ilk .sizin ilk çocuk mu ikinci mi
teşekkür ederim tatlım :)
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
eğer bi kaç sene içinde düşünüyorsanız eşinde sende istiyorsan bence uygun bir vakit kendini hazır hissettiğin an başla..
birde annem hep söylüyor hiç bi hamililik birbiriyle aynı değil diye inşallah ilki kadar zorlanmazsın.
bende annem hiç bişey hissetmemiş kardeşimde sürekli kusmus yerinden kalkamamıs her bebek bir değil derler..
korkma
Bizim de öyle oldu hemen hemen. Bir tane daha olsa mı diye 1 sene önce ben attım ortaya, eşim de daha bu ufak haksızlık olur gibi cümleler söyledi,bir kaç ay bekleyelim dedi ben de hemen vazgeçtim,zaten yoklamıştım :). Ama ortaya bir kere lafı atılınca aylar sonra bir şekilde tekrar konusunu açtı eşim,tabi yine ikilem var. İlk 3 ay olmadı ben vazgeçelim stres oluyorum filan dedim,eşim öyle söyleme ikimiz de istiyoruz diye konuştu ve haklıydı da yani. İkinciye karar verirken en çok ilki ne hisseder diye düşündük biz,bir de aynı şartları ben işten ayrılınca sunabilir miyiz diye sonuçta 4 kişi olunuyor az buz değil :)aynen yani ben zaten hemen yapalım demiyorum isteyip istemediğime karar vermem benim aylar sürer
ya ne güzel rabbim size kısmet etmiş
bazen diyorum bi anda oluversin kaza kurşunu olsun
yoksa ben cesaret edemem gibi geliyor
çocuktan bahsedince eşimin yüzünde güller açıyordu
bu fikre sıcak bakıyor sadce ne zaman olmalı ona karar veremiyoruz
işte şimdi bu değil mi sorusunun en son muhatabı olacak kişi benim
tek çocuğum, oğlum tek çocuk ve öyle kalacak
bence değil, ama siz istiyorsanız o zaman olmalıdır
Daha ilk .
ama hemen olunca anlarsınız demeyin
Önümde rol modelim var benim. Bunları yaşayarak içinde olduğum için söylüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?