2. çocuk kararsızlığı

zeybeydelrey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
422
198
123
kızlar biliyorum bu tarz konular çok açıldı bir tanede ben açıyım dedim :)
3 yaşında minnoş yaramaz mı yaramaz bi oğlum var
ben 26 yaşında 4 yıllık evli, çalışan bi bayanım
oğlum şuan kreşe gidiyor
eşimle mutlu giden bi evliliğimiz var
yani aramızda hiçbisorun yok çok şükür rabbime
maddi olarakta borcumuz yok hiç
ev almak için birikim yapıyoruz kendi çapımızda
aklıma takılan ise sizce 2. çocuk ne zaman yapılmalı
dün gece eşimle konuştuk eşim biraz daha bekleyelim dedi
ben isteyip istemediğime bile karar veremiyorum
ilkinde hiç düşünmedim hemen olsun istedim
ama şimdi çok korkuyorum
hamileliğim nasıl geçer (ilki çok zordu), oğlumla ilgilenebilir miyim
ona haksızlık ediyor muyum
yaş farkı iyi mi olur 4 yaş
iş yerinde sıkıntılarım var eğer doğum olursa biraz uzaklaşmak istiyorum ücretsiz izin düşünüyorum
ama sırf işyerinden dolayı çocuk yapılmaz ki :)
velhasıl kızlar bana bi fikir verin siz olsanız ne yaparsınız

88' li senden de yorum bekliyorum :D

eşiniz bekleyelim demiş siz de kararsızsınız. bekleyin daha bi süre. yani bizim yap yapma dememizle olmaz ki, şartlarınızı siz biliyosunuz.

Biz de bu ikilemdeydik,hatta bir ara vazgeçtim ama eşim benden öyle bir gaz almış ki benden çok istiyormuş meğersem ve görüldüğü üzere hamile kaldım :) Kısmetse araları tam 4 yaş olacak,tesadüfen bu doğumum da ocakta görünüyor.Ama eşin biraz bekleyelim demişse bir kaç ay daha zaman tanıyabilirsiniz kendinize,hem o da sıcak bakmaya başlar. Bizim kız şuan 3 buçuk yaşında, fasülye de 2 aylık

eğer çocuk yapma planınız varsa çok açmayın arayı

zira 4 yaşı geçince anaokulu diyecek sonra birinci sınıf diyeceksiniz aradaki yaş farkı da artacak

diğer konuları değerlendiremeyiz

ama henüz siz hazır değilsiniz eşiniz de şimdi değil demiş

en azından yaz geçsin

kışa doğru tekrar değerlendirin

işyerine gelince daha en az 9-10 ay sonra olacak izin vs onu boş verin yani

evet teşekkür ederim yani şuan beklemedeyiz zaten hani 2-3 ay içinde karar vermek istiyorum sizden gelen fikirler doğrultusunda az çok kararım belirlenecek
özellikle 2 çocuklu anneler 2,yi bekleyenler çok çocuk düşünenler ve tek çocukla kalanlar
sebepleri ve nedenleri öğrenmek istiyorum

kardeşimle aramda 6 yaş var nedense hep ideal olan 5-6 gibi geliyor bana..
yani aslında eğer düşünüyorsanız çalışmalara başlayın bence..
zaten hemen de olmuyor bazen :( keşke olsa

Biz de bu ikilemdeydik,hatta bir ara vazgeçtim ama eşim benden öyle bir gaz almış ki benden çok istiyormuş meğersem ve görüldüğü üzere hamile kaldım :) Kısmetse araları tam 4 yaş olacak,tesadüfen bu doğumum da ocakta görünüyor.Ama eşin biraz bekleyelim demişse bir kaç ay daha zaman tanıyabilirsiniz kendinize,hem o da sıcak bakmaya başlar
aynen yani ben zaten hemen yapalım demiyorum isteyip istemediğime karar vermem benim aylar sürer :D
ya ne güzel rabbim size kısmet etmiş
bazen diyorum bi anda oluversin kaza kurşunu olsun :D
yoksa ben cesaret edemem gibi geliyor
çocuktan bahsedince eşimin yüzünde güller açıyordu
bu fikre sıcak bakıyor sadce ne zaman olmalı ona karar veremiyoruz

Maddi ve manevi olarak hazırsanız ikinci çocuk çok güzel olur. Kardeşlik gerçekten bambaşka bir şey. Eşinizin düşüncelerini de göz ardı etmeyin tabi ki, onun da bir bildiği olmalı ki bekleyelim diyor. Ama bana kalırsa iki çocuk arasındaki 4 yaş normal. Fazlası çok geliyor bana..

eğer çocuk yapma planınız varsa çok açmayın arayı

zira 4 yaşı geçince anaokulu diyecek sonra birinci sınıf diyeceksiniz aradaki yaş farkı da artacak

diğer konuları değerlendiremeyiz

ama henüz siz hazır değilsiniz eşiniz de şimdi değil demiş

en azından yaz geçsin

kışa doğru tekrar değerlendirin

işyerine gelince daha en az 9-10 ay sonra olacak izin vs onu boş verin yani

evet bende okul çağı gelemden düşünüyorum aslında tek çocuk kalmamalı yaa
en azından bir kardeş olmalı değilmi

kardeşimle aramda 6 yaş var nedense hep ideal olan 5-6 gibi geliyor bana..
yani aslında eğer düşünüyorsanız çalışmalara başlayın bence..
zaten hemen de olmuyor bazen :KK43: keşke olsa
pembesu seni konularından tanıyorum canım bu arada taşınacak olmanıza ayrı bi mutlu oldum :)
rabbim inşallah tüm isteyenlere nasip eder
yani bi de o var biz istediğimiz zaman olacak mı bakalım

Şu düşünceden vazgeçin, ilk çocuğuma haksızlık eder miyim ?
Bu neyin düşüncesi anlamıyorum
Acaba 2. sine haksızlık olur mu diye düşünülmüyor ama , aynı imkanları ona da verebilir miyim gibi.
Kardeşi olacak paylaşmayı sevmeyi kızmayı kıskanmayı herşeyi yaşayarak öğrenecekler.

Maddi ve manevi olarak hazırsanız ikinci çocuk çok güzel olur. Kardeşlik gerçekten bambaşka bir şey. Eşinizin düşüncelerini de göz ardı etmeyin tabi ki, onun da bir bildiği olmalı ki bekleyelim diyor. Ama bana kalırsa iki çocuk arasındaki 4 yaş normal. Fazlası çok geliyor bana..

bende böyle düşünüyorum maddi olarak hazırız
manevi olarak ise tek korkumuz oğlumuz
kıskanır mı neler hisseder
onla ilgilenebilir miyim hamileyken
ikisine birden yetebilir miyim

Şu düşünceden vazgeçin, ilk çocuğuma haksızlık eder miyim ?
Bu neyin düşüncesi anlamıyorum
Acaba 2. sine haksızlık olur mu diye düşünülmüyor ama , aynı imkanları ona da verebilir miyim gibi.
Kardeşi olacak paylaşmayı sevmeyi kızmayı kıskanmayı herşeyi yaşayarak öğrenecekler.

sizin ilk çocuk mu ikinci mi

pembesu seni konularından tanıyorum canım bu arada taşınacak olmanıza ayrı bi mutlu oldum :)
rabbim inşallah tüm isteyenlere nasip eder
yani bi de o var biz istediğimiz zaman olacak mı bakalım

teşekkür ederim tatlım :)
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah :anne:
eğer bi kaç sene içinde düşünüyorsanız eşinde sende istiyorsan bence uygun bir vakit kendini hazır hissettiğin an başla..
birde annem hep söylüyor hiç bi hamililik birbiriyle aynı değil diye inşallah ilki kadar zorlanmazsın.
bende annem hiç bişey hissetmemiş kardeşimde sürekli kusmus yerinden kalkamamıs her bebek bir değil derler..
korkma :dondurma:

evet bende okul çağı gelemden düşünüyorum aslında tek çocuk kalmamalı yaa
en azından bir kardeş olmalı değilmi

işte şimdi bu değil mi sorusunun en son muhatabı olacak kişi benim

tek çocuğum, oğlum tek çocuk ve öyle kalacak

bence değil, ama siz istiyorsanız o zaman olmalıdır

teşekkür ederim tatlım :)
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah :anne:
eğer bi kaç sene içinde düşünüyorsanız eşinde sende istiyorsan bence uygun bir vakit kendini hazır hissettiğin an başla..
birde annem hep söylüyor hiç bi hamililik birbiriyle aynı değil diye inşallah ilki kadar zorlanmazsın.
bende annem hiç bişey hissetmemiş kardeşimde sürekli kusmus yerinden kalkamamıs her bebek bir değil derler..
korkma :dondurma:

ay inşallah ağzndan bal damlıyor :)
bakarsın bendede annen gibi olur ay hemde ne güzel olur
ozaman ben bir ay daha düşüneyim
olmadı cesaretimi toplarsam eylül gibi çalışmalara başlarım siz düşünüyomusunuz şuan

aynen yani ben zaten hemen yapalım demiyorum isteyip istemediğime karar vermem benim aylar sürer :KK70:
ya ne güzel rabbim size kısmet etmiş
bazen diyorum bi anda oluversin kaza kurşunu olsun :KK70:
yoksa ben cesaret edemem gibi geliyor
çocuktan bahsedince eşimin yüzünde güller açıyordu
bu fikre sıcak bakıyor sadce ne zaman olmalı ona karar veremiyoruz
Bizim de öyle oldu hemen hemen. Bir tane daha olsa mı diye 1 sene önce ben attım ortaya, eşim de daha bu ufak haksızlık olur gibi cümleler söyledi,bir kaç ay bekleyelim dedi ben de hemen vazgeçtim,zaten yoklamıştım :). Ama ortaya bir kere lafı atılınca aylar sonra bir şekilde tekrar konusunu açtı eşim,tabi yine ikilem var. İlk 3 ay olmadı ben vazgeçelim stres oluyorum filan dedim,eşim öyle söyleme ikimiz de istiyoruz diye konuştu ve haklıydı da yani. İkinciye karar verirken en çok ilki ne hisseder diye düşündük biz,bir de aynı şartları ben işten ayrılınca sunabilir miyiz diye sonuçta 4 kişi olunuyor az buz değil :)

işte şimdi bu değil mi sorusunun en son muhatabı olacak kişi benim

tek çocuğum, oğlum tek çocuk ve öyle kalacak

bence değil, ama siz istiyorsanız o zaman olmalıdır

evet tercih meselesi
peki neden tek çocukla kalmayı düşünüyosunuz
merak ettiğim için soruyorum

Back
X