2. çocuk kararsızlığı

ay inşallah ağzndan bal damlıyor :)
bakarsın bendede annen gibi olur ay hemde ne güzel olur
ozaman ben bir ay daha düşüneyim
olmadı cesaretimi toplarsam eylül gibi çalışmalara başlarım siz düşünüyomusunuz şuan

olur olur korkma bunu sadece annemden duymadım bi çok kişi söylüyor her bebek bir olmaz diye rahat bi gebelik geçirirsin inşallah..
biz 5-6 aydır düşünüyoruz çalışıyoruz ama malum problemlerden dolayı bebeğim sanırım annesinin yeni evine geçmesini bekliyor :)
öyle teselli ediyorum kendimi dilerim en kısa sürede olur :KK200:

Bizim de öyle oldu hemen hemen. Bir tane daha olsa mı diye 1 sene önce ben attım ortaya, eşim de daha bu ufak haksızlık olur gibi cümleler söyledi,bir kaç ay bekleyelim dedi ben de hemen vazgeçtim,zaten yoklamıştım :). Ama ortaya bir kere lafı atılınca aylar sonra bir şekilde tekrar konusunu açtı eşim,tabi yine ikilem var. İlk 3 ay olmadı ben vazgeçelim stres oluyorum filan dedim,eşim öyle söyleme ikimiz de istiyoruz diye konuştu ve haklıydı da yani. İkinciye karar verirken en çok ilki ne hisseder diye düşündük biz.

ay valla aynı durumdayız ozaman
bizde de ara ara konuşuluyor
eşimin bilinçaltına yerleşiyor
gitgide daha sıcak bakıyor bi anda karar verip yapmak da isteyebilir ay bilmiyorum ya çok heycanlı bu konular :)
peki şuan hamile olduğunu kızın biliyor mu söylediniz mi

Benim kardeşimle aramda 18 yaş var. Kardeşim için harika oldu. İki anne oldu ona ikimize de şımardı. Çok eğlenceli bir çocukluk geçirdi.

Benim bir kızım var. Eğitim sistemi değişmediği, suriyeliler gitmediği sürece ikinciyi düşünmüyorum. Tek çocuğu özel okula gönderebilirim. Bir de ülkenin gidişatından endişeliyim. Her yer sapık, tecavüzcü dolu. Bu devirde kız annesi olmak çok zor...

olur olur korkma bunu sadece annemden duymadım bi çok kişi söylüyor her bebek bir olmaz diye rahat bi gebelik geçirirsin inşallah..
biz 5-6 aydır düşünüyoruz çalışıyoruz ama malum problemlerden dolayı bebeğim sanırım annesinin yeni evine geçmesini bekliyor :)
öyle teselli ediyorum kendimi dilerim en kısa sürede olur :KK200:
rabbim en kısa zamanda sana da nasip etsin canımm
evet her işte bi hayır var
yeni evinde mutlulukla büyütürsün inşallah kuzunu :)

yarım gün çalışma yarım maaş hakkında ne düşünüyosun pembesu :)

Benim kardeşimle aramda 18 yaş var. Kardeşim için harika oldu. İki anne oldu ona ikimize de şımardı. Çok eğlenceli bir çocukluk geçirdi.

Benim bir kızım var. Eğitim sistemi değişmediği, suriyeliler gitmediği sürece ikinciyi düşünmüyorum. Tek çocuğu özel okula gönderebilirim. Bir de ülkenin gidişatından endişeliyim. Her yer sapık, tecavüzcü dolu. Bu devirde kız annesi olmak çok zor...

tam da canımı sıkan diğer konulara değinmişsiniz
gerçekten bu zamanda çocuk yetiştirmek çok zor

özel sektörde maalesef o hak tanınmıyor ama bebiş bi yaşına gelene kadar haftada bi gün izin veriyorlar..

elimde olsa memur olsam yada iş yerim müsade etse kesinlikle isterdim ve öyle çalışırdım.
imkanın varsa kullanmalısın bence harika bi uygulama olmuş..

ben 10 saat çalışıyorum 5 saat çalışsam müthiş olurdu ahh ahh özel sektörün canı çıksın :mad:

sen memur musun ?

hemen hemen durumumuz benzer. iki fark var. biz borçluyuz maddi yatırım yapıyoruz ücretsiz izin olmaz diğeri de oğlum 2,5 yaşında bezli ve tam konuşma yok.
o yüzden ben bekleme taraftarıyım.

ay valla aynı durumdayız ozaman
bizde de ara ara konuşuluyor
eşimin bilinçaltına yerleşiyor
gitgide daha sıcak bakıyor bi anda karar verip yapmak da isteyebilir ay bilmiyorum ya çok heycanlı bu konular :)
peki şuan hamile olduğunu kızın biliyor mu söylediniz mi
Hayırlısı diyelim ozaman :) Evet kızım biliyor karnımı okşuyor,hastaneye de beraber gidiyoruz ultrasondan bakıyoruz. Çok güzel bir duygu isteyen herkese nasip olsun inş.

Yarım gün çalışma yarım maaş? Bilgi verebilir misin canım ,ilk kez duydum. Özel sektörde de var mı,varsa kaç yaşa kadar?

Madem ev icin birikim yapiyorsunuz birazcik daha bekleyin yasiniz genc daha yas farkinin sorun olacagini düsünmüyorum. Bizde sizin gibi ayni durumdayiz cocugum daha 17 aylik ev almak istiyoruz. Su an calismiyorum bende bir kac sene daha calismak istiyorum ondan sonra ev ondan sonra cocuk.

evet tercih meselesi
peki neden tek çocukla kalmayı düşünüyosunuz
merak ettiğim için soruyorum

yaşım 36

çocuğum tüp bebek

tekrar çocuk yapmak zor

ama bunlardan önce de maddi manevi yetebilmek sıkıntı

zira tek çocuğun bile geleceğinden endişe ediyoruz

bir de ben tek çocuğum bir sakıncasını görmedim

Hayırlısı diyelim ozaman :) Evet kızım biliyor karnımı okşuyor,hastaneye de beraber gidiyoruz ultrasondan bakıyoruz. Çok güzel bir duygu isteyen herkese nasip olsun inş.

Yarım gün çalışma yarım maaş? Bilgi verebilir misin canım ,ilk kez duydum. Özel sektörde de var mı,varsa kaç yaşa kadar?
ay ne güzel ya benim oğlumda bazen anne ben bebek istiyom diyo
ne yapacaksın bebeği diyorum böyle (ellerini açıyo)kucak yapacam diyo çok hoşuma gidiyo bu halleri :)

canım şubatta resmi gazete de yayınlandı diye biliyorum
yeni doğum izninde ilk çocukta 2 ikinci çocukta 4 üçüncü cocukta 6 ay yarım gün süt izni veriliyor
mesela 2 ay yarım gün iznin bittikten sonra 4 ay günde 3 saat sonraki 6 ay ise 1.5 saat süt izni kullanmaya devam ediliyor
bide çocuk 5 yaşına gelene kadar isteği halinde anne yada babaya yarım mesai ve sosyal ve mali haklarınında yarısı verilerek çalışma sağlanıyor
bu yazdıklarım devlet içindi
canım özel sektörü bilmiyorum

Kardesler arasi cok olmamali diye dusundugumden kizim 20 aylikken hamile kaldim kizim 23 aylik suan
Bonibonda 3. Ayi bitirdi gonlumdeki oldu

Madem ev icin birikim yapiyorsunuz birazcik daha bekleyin yasiniz genc daha yas farkinin sorun olacagini düsünmüyorum. Bizde sizin gibi ayni durumdayiz cocugum daha 17 aylik ev almak istiyoruz. Su an calismiyorum bende bir kac sene daha calismak istiyorum ondan sonra ev ondan sonra cocuk.
ya orası öyle ama ev alabilmek içn en az 10 yıl para biriktircez ben 10 yıl bebek yapmayacak mıyımm

yaşım 36

çocuğum tüp bebek

tekrar çocuk yapmak zor

ama bunlardan önce de maddi manevi yetebilmek sıkıntı

zira tek çocuğun bile geleceğinden endişe ediyoruz

bir de ben tek çocuğum bir sakıncasını görmedim
anladıım canım tşkler farklı bi bakış açısı oldu banada :)

kredi çekmek istemiyoruz canım faizler çok yüksek

Tabi haklisin o halde ev almadan hamile kalirsin tekrar. Maddi durumdan sıkısmayacaksaniz. Vallah bizde yurtdisinda yasiyoruz kredi faizleri nekadar henüz takip etmedim bir iki yila kesin olursa bakariz artik burada da okadar parayi biriktirip evi pesin almak cok zor. Allah gönlünüze göre versin insallah

Back
X