2. çocuk kararsızlığı

Tabi haklisin o halde ev almadan hamile kalirsin tekrar. Maddi durumdan sıkısmayacaksaniz. Vallah bizde yurtdisinda yasiyoruz kredi faizleri nekadar henüz takip etmedim bir iki yila kesin olursa bakariz artik burada da okadar parayi biriktirip evi pesin almak cok zor. Allah gönlünüze göre versin insallah
inşallah canım yaa sizinde hakkınızda hayırısı olsun buzamanda gerçekten çok zor hem geçinmek hem çocuk yetiştirmek
allah yardımcımız olsun

Daha 26 yaşındasın yaşın genç. bence ikinciyi düşünüyorsan 30 dan sonra düşün derim. Çünkü kardeşlerde yaş aralığı ne kadar yakın olursa, kıskançlık o kadar da fazla oluyor.. Abi, abla olduğunu idrak edemiyor.. Ama arada yaş farkı arttıkça büyük çocuk da, küçüğüne karşı bir koruma güdüsü olacak. Ben abiyim, ablayım diyecek. Koruyacak, sahip çıkacak. Hemde büyük çocuğun sana fazla ihtiyacı da olmayacak..

özel sektörde maalesef o hak tanınmıyor ama bebiş bi yaşına gelene kadar haftada bi gün izin veriyorlar..

elimde olsa memur olsam yada iş yerim müsade etse kesinlikle isterdim ve öyle çalışırdım.
imkanın varsa kullanmalısın bence harika bi uygulama olmuş..

ben 10 saat çalışıyorum 5 saat çalışsam müthiş olurdu ahh ahh özel sektörün canı çıksın :mad:

sen memur musun ?
Ben memurum da o iş öyle olmuyor sanırım. Yarım çalışma yarım maaş dedikleri haftayı 6 gün sayıyorlar cumartesi de dahil. Pts çrş cuma çalışıyorsun. Salı prş cmt tatil.

Ben iki sene ücretsiz aldım. Kızım 27 aylık olana kadar evdeyim.

özel sektörde maalesef o hak tanınmıyor ama bebiş bi yaşına gelene kadar haftada bi gün izin veriyorlar..

elimde olsa memur olsam yada iş yerim müsade etse kesinlikle isterdim ve öyle çalışırdım.
imkanın varsa kullanmalısın bence harika bi uygulama olmuş..

ben 10 saat çalışıyorum 5 saat çalışsam müthiş olurdu ahh ahh özel sektörün canı çıksın :mad:

sen memur musun ?
evet canım ben memurum
inşallah rabbim sana da nasip etsin
birazda bu yüzden 2. çocuğu düşünüyorum izin alma koşullarım daha rahat olacak diye

Ben memurum da o iş öyle olmuyor sanırım. Yarım çalışma yarım maaş dedikleri haftayı 6 gün sayıyorlar cumartesi de dahil. Pts çrş cuma çalışıyorsun. Salı prş cmt tatil.

Ben iki sene ücretsiz aldım. Kızım 27 aylık olana kadar evdeyim.
canım bu yazdığundan emin misin ya nerde okudun bunu

hemen hemen durumumuz benzer. iki fark var. biz borçluyuz maddi yatırım yapıyoruz ücretsiz izin olmaz diğeri de oğlum 2,5 yaşında bezli ve tam konuşma yok.
o yüzden ben bekleme taraftarıyım.
canım bnde bezini yeni çıkardım oğlumun konuşması da 6 aydır kreşe başlayınca düzeldi
erkek çocukları biraz geç konuşuyor sanırım

Daha 26 yaşındasın yaşın genç. bence ikinciyi düşünüyorsan 30 dan sonra düşün derim. Çünkü kardeşlerde yaş aralığı ne kadar yakın olursa, kıskançlık o kadar da fazla oluyor.. Abi, abla olduğunu idrak edemiyor.. Ama arada yaş farkı arttıkça büyük çocuk da, küçüğüne karşı bir koruma güdüsü olacak. Ben abiyim, ablayım diyecek. Koruyacak, sahip çıkacak. Hemde büyük çocuğun sana fazla ihtiyacı da olmayacak..
yaa tam eşim konuşuyor zannetim bir kaç ay önce aynen bana bunları söylemişti :(

yaa tam eşim konuşuyor zannetim bir kaç ay önce aynen bana bunları söylemişti :KK43:
ama sen kendini hazır hissediyorsan, maddi ve manevi olarak ikisine de yeteriz diyorsan erteleme.. neden dersen, gençsin çocuğu kaldıra biliyorsan, nazını niyazını kaprisini çekiyorsun. Ama 30 dan sonra rahata alışacaksın, rahatın bozulsun istemeyeceksin.. Eğer sen ve eşin kendinizi hazır hissediyorsanız ertelemeyin. 30 lu yaşlarında rahat edersiniz.

Kardeş şart bence, çocuğum yalnız büyüsün istemediğim için 2. çocuğuma hamile kaldım. Tüp bebek tedavisi gördüm, çok çabaladım. Evlat sevgisi bambaşka hepimiz biliyoruz <3 :).

Maddi manevi sıkıntı yokmuş. Çocuk zaten 4 yaşına gelmiş. Biraz daha beklerseniz hiç anlasamayacaklar, aralarında nesil farkı olacak.

Senin yaş küçükmus daha ben 30da ikinciyi yapacağım 4yaş fark olacak deyip durdum büyük hayal kurmuşum. 29 um cesaretim de param da yok.

kızlar biliyorum bu tarz konular çok açıldı bir tanede ben açıyım dedim :)
3 yaşında minnoş yaramaz mı yaramaz bi oğlum var
ben 26 yaşında 4 yıllık evli, çalışan bi bayanım
oğlum şuan kreşe gidiyor
eşimle mutlu giden bi evliliğimiz var
yani aramızda hiçbisorun yok çok şükür rabbime
maddi olarakta borcumuz yok hiç
ev almak için birikim yapıyoruz kendi çapımızda
aklıma takılan ise sizce 2. çocuk ne zaman yapılmalı
dün gece eşimle konuştuk eşim biraz daha bekleyelim dedi
ben isteyip istemediğime bile karar veremiyorum
ilkinde hiç düşünmedim hemen olsun istedim
ama şimdi çok korkuyorum
hamileliğim nasıl geçer (ilki çok zordu), oğlumla ilgilenebilir miyim
ona haksızlık ediyor muyum
yaş farkı iyi mi olur 4 yaş
iş yerinde sıkıntılarım var eğer doğum olursa biraz uzaklaşmak istiyorum ücretsiz izin düşünüyorum
ama sırf işyerinden dolayı çocuk yapılmaz ki :)
velhasıl kızlar bana bi fikir verin siz olsanız ne yaparsınız

88' li senden de yorum bekliyorum :KK70:
Ya konuyu daha yeni gördüm :) benim fikrim belli. Bi çocuğa yapılacak en büyük kötülük yalnız kalması. Kızlarım arasında 4 yaş var ve büyük kızım küçüğüne küçük annelik yapıyor resmen. Yükümü hafifletiyor. Yemek de yediriyor parkta da sallıyor. Diğer konuya gelince sevmediğin bi yerde çalışma bence doğumdan sonra kafana göre bi iş bakarsın. Ben simdi işi buldum da kazanması kaldı :)

Back
X