2 cocuk pismanlik olur mu?

Elbetteki baskasinin fikirleriyle cocuk dogurul ya da dogrulmaz demiyorum. Bana gerek olan bakis acisiydi her cerceveden. Soyleki zaman mekan gibi kavramlarda bu sorumluluk alinir mi onu merak ettim
Konunuzu okudum birazcık,kişiden kişiye değişir bu kavram ve düşünceler.
Benim 1 tane kızım var,2.bir çocuğu hiç düşünmedim kendimce nedenlerim vardı,kimsenin ne söylediğide hiç umurumda olmadı.
Sonuçta benim kararımdı.

Tesekkur ederim. Allah bagislasin evladinizi. Uzun uzun yazamiyorum beni buraya getiren nedenlerimi acikcasi ama etraflica dusunceleri olan insanlarin fikrine ihtiyac duydum lakin benim dusuncemi etkilemeye baslamislardi

Tesekkur ederim. Allah bagislasin evladinizi. Uzun uzun yazamiyorum beni buraya getiren nedenlerimi acikcasi ama etraflica dusunceleri olan insanlarin fikrine ihtiyac duydum lakin benim dusuncemi etkilemeye baslamislardi
Rica ederim ne demek,bunlar size özel nedenlerdir bana görede.
Karar verecek olan yine sizsiniz ama nacizane fikrim bu dünyaya 3.bir çocuk olayı fazla bence.

Benimde idrak etmek istedgim o zaten bu zamanda olmaz dimi? Herseyi eksiksiz yapsam da yinede 3. Cocuk bana zor olur
Bence zor be arkadasim. Bakin dunya duzeni degisiyor. Hep aklima gelirdi eskiden,yarin tasi taragi toplayip evden ulkeden ayrilmak zorunda kalsak cocuklarimiza nasil sahip cikacagiz diye. Basimiza neler geldi,kotu duzen,virus,ekonomik sorunlar. Bir uzayli istilasi kaldi o da olur yakinda. Sasirmayacagim.

Hepsini gectim,cevremdeki cok cocuklular hep rezil oldular. Pandemi oncesinden bahsediyorum. Birini ozele verdiler digerini devlete yollamak zorunda kaldilar mesela. Biri Avusturyadan burs kazandi,yollayamadilar cunku sadece egitimi kapsiyordu ev konaklama veliye aitti. Karsilayamayiz dediler. Simdi ben o annenin yerinde olsam kahrolurdum 3 cocuk yaptigima. Cunku birinin ozel bir imkani olustu ve gonderemedim diye. Az bir parayla olacak seyler degil bunlar. Bugunde en az 50 bin aylik gelir lazim 3 cocugu ozelde okutmaya

Rica ederim ne demek,bunlar size özel nedenlerdir bana görede.
Karar verecek olan yine sizsiniz ama nacizane fikrim bu dünyaya 3.bir çocuk olayı fazla bence.
Kesinlikle fikrim bu yondeydi zaten acikcasi duymak istediklerimde buydu sanirim. Bu dunyaya 3. Cocuk gelir mi diye. Cunku maddi imkanim var bakabilirim da ama omur boyu evde kalmayacakki bu cocuklar ya da benim cevremde olmayacak surekli.

Coook coook haklisin. Maddi olarak Allah izin verdigi surece sorunumuz yok ama beni geriye kalanlar dusunduruyordu zaten. Bi ruyami hatirladim bak sen bunlari soyleyince. Allah korusun savas cikmis ve biz cocuklarimizla guvenli bi yere gitmeye calisiyoruz sutumuz bi tane kalmis digeri de anne sutu aliyor ama ben yiyecek bisey bulamiyordum.

Bunlari dusununce yok ya iste garantimiz yok. Iki cocukla belkinokur ama 3. Bi cocukla ne gorecegimizi dahi bilmedigimiz bi ortama bi can daha getirmek bana da sorumsuzluk gibi geliyor acikcasi. Kim ne derse desin bu saatten sonra dogurmayacagim. Aslinda ben zaten istemiyordum, esimde ileriye donuk olabilir diye bakiyordu. Zaten bakacak olan benim adam dogurma demez. Iki yoldan korunurken bi tane daha olmasin diye benim fikrimi nasil degistirmeye baslamislar anlamadim

Kesinlikle fikrim bu yondeydi zaten acikcasi duymak istediklerimde buydu sanirim. Bu dunyaya 3. Cocuk gelir mi diye. Cunku maddi imkanim var bakabilirim da ama omur boyu evde kalmayacakki bu cocuklar ya da benim cevremde olmayacak surekli.
Çoğu kadın tek çocuk bile doğurmak istemiyorlar artık,onlarada saygı duyuyorum .
Bakın 1 tane kızım var evli,1 tanede çocuğu var onada diyorum senin yerinde olsam asla istemem diyorum.
Tek çocuk olarak büyüdüğü için hep bir kardeş özlemi çekti aslında.
Yanımızda değil başka bir şehirde,çok çucukta olsa nihayetinde uçup gidiyorlar işte.
Çocuklara umut bağlamak bana göre yanlış gelyor,herkesin yaşamı kendine aittir.

Ya kız çocukları çok tatlı oluyor :)) erkek çocukları da çok şeker. Ben genel olarak çocuk seviyorum düşünün bence ama arayı çok açmayın

Ooo masallah ablacim sen tam.tecrubelisin her sozun dinlenir senin.
Tek cocuk olanlar kardes ozlemi cekiyorlar elbette.
Oglum biraz paylasmayi sevmiyordu ve surekli yaninda birini istiyordu eve gelenleri gondermek dahi istemezdi kiyamet kopardi giden cocuklardan dolayi. Ben o tek kalmasin diye kardesi olsun istedim. Ama 3. Cocugu iki oglumunda hos karsilayacagini sanmiyorum

Bu arada küçük bir tavsiye çocuk meselesi sizin ve eşinizin vereceği bir karar. Çocuklara sormayın kesinlikle. Onların dünyasında ne mana ifade edeceğini bilmiyoruz. Mesela çocuk istemiyorum der sonra düşük olur ve çocuk kendini suçlar vs ebeveyn olarak sizin sorumluluğunuz ve sizin vereceğiniz bir karar (yetişkin çocuklara sorulabilir belki)

Estafurullah bizimki sadece hayat tecrübesi diyelim ona.
Kızımıda büyütrken asla ne şımarık oldu nede herşeyi istedi,paylaşmama durumunu bizde yaaşdık biraz ama çok uçlarda olmadı hiç.
Bizde sağlık sorunları vardı doğuştan kalça çıkığı oldu ameliyatler filan derken ben zaten korkmuştum bundan.
Zaten gurbetteyim kimse yok yanımda,tek başıma mücadele ettim desem doğrudur,rahmetli annem 1 ay yanına aldı o baktı kendime geldim biraz.
Meme kanserinin ucundan döndüm çocuk alçı içinde tam 8 ay kaldı,nasıl 2.çocuk düşünebilirdim ki burada.
Şunu söyleyim asla pişmanlık duymadım,ben ki çocuk delisiyim birde.

Benim buyuk oglanin simdiden agzi yandi kucuk oglum biraz baskin karakterli o yuzden bi tane daha aynisi okacak saniyor

Cook cook gecmis olsun. Cok zorluklar yasamissiniz elbetteki dusunmezdim bende olsam. Tecrubeli insanlarin bakis acisi benim icin daha onemli sonucta o yoldan gecmedik daha ve bilen birinin yonlendirmesi beni daha cok memnun eder
Benimde zor yanlarim oldu dogumdan sonra sadece 15 gun destek alabildim ailemden uzagim babam rahatsiz annem ha deyince gelemiyor ama kendimi odakladigim icin hep tek basima kalacagim diye bi sekilde ustesinden gelebildim.

Çok teşekkürler sağolun,işte o zorlu dönemleri atlatmak elbette kolay olmadı bir şekilde geldi geçti.
Hiç kolay olmadı yaşadıklarımda bana ders niteliğindeydi o döenmler.
Sabır ve sakin olabilmek önemliydş bana göre.
Kucakta alçılı bir bebek uaçağa binip yolculuk yapıyordum.
Kısaca hiç koaly değil bebek doğuyor büyüyor ama büyüten yıpranıyor sonuçta sevgileri varya o zaten muhteşem bir duygu.

Bazen sartlari zorlamamak elindekiyle yetinmek daha iyi aslinda.siz akillica davranmissiniz cogu insan her sartta yine doguruyor oncekini dusunmuyor ya da arkadan geleni.
Sizin icin zor tecrubeler olmus ama gecmis olmasi rahatlatmistir. Esiniz destek olmadi mi peki hic

Sağlık sorunları olsaydı bende düşünürdüm herhalde kardeşi olsun isterdim,yaşadıklarım beni buna ılımlı yapmdı.
Güvence yok bir kere,ya aynı şeyi yaşarsam diye düşündüm hep.
Eşim sağolsun çok destek oldu,çalışıyor asker adam izinler nöbetler filan kolay değil tabi.
Biraz abartı oalcak ama kendim i hep güçlü hissettim o döenmlerde bırakmadım kendimi hiç.
Eşim hep yanımdaydı o döenmlerde desteği zaten hep vardı.

Bende kararsız kalmıştım ve yapmadım. Iyiki yapmamışım hiç pişman değilim. Kardeşler gelecekte hiç anlaşamayacak gibi herkes para derdinde. Kendi eşi önemli. Kendi ailesi ile mutlu etsin Allahım.

Halihazirda 2 tane cocugunuz dunyaya gelmis,Allah onlara saglik versin,sans versin,guzel okullarda okuma imkani versin,mutlu olsunlar yeter bence. 3. Cocuk su asamada kumar olur bana gore. Yine son soz kari-koca sizde tabi. Allah herkesin yardimcisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…