- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Valla canım böyle düşünen bir insana laf anlatamazsınO nedir yaaa kesinlikle bana baksin vay efendim diye cocuk mu dogurulur. Cocuk rizkiyla gelir tabi ama imkan dahilinde getirmekte fayda var kim olsa 8 cocuk cok fazla ya
Sana katiliyorum ve suan iyiki bu konuyu acmisim diyorum cok guzel fikirleri olan insanlar var gercekten bu forumda.Benim bir çocuğum var , bende tek çocuk bile fazla bu devirde ...
Yaşadığımız ortama bakın. Ekonomik koşullar, hastalıklar, salgınlar, insanların birbirine tahammülsüzlüğü, hayat mücadelesi ve daha neler neler.
Yediğimiz katkılı ürünler, hayat pahalılığı...
Ben çocuğuma madden ve manen yetmek isterim.
Şuan ki enerjim , sabrım, tek çocuk üzerine kurulu.
Biraz da kendimizle ilgilenelim vaktimiz olsun.
Yürüyüş yapalım, dinç olalım, kitap okuyalım.
Hep çocuk hep çocuk.. Hayatımıza dar bir pencereden bakmayalım.
Buyuk.konusmak istemem acikcasi kazara gebe kalsam elbette ki dogururum ama 8 tane kaza da cok fazlaValla canım böyle düşünen bir insana laf anlatamazsın
Benim 3 kızım var. (kız erkek ayrımım yok)3 cocuk zor bence. İhmal mutlaka oluyor.Ya aslina bakarsaniz ben kararsizim esimde oyle rabbim bunu layik gordu iki oglum var ha illa kiz erkek fark etmez onemli olan saglik. Bu sacma sapan fikirleri aklima sokanlar hep erkek anneleri sonra doyorum kendiler niye kizi bulana kadar dogurmamis o zaman
Kaza değil ya millet yargılıyor diye kaza diyor. 1 kaza 2 kaza 4 tanesi aynı korunma yöntemi ile oldu. Buna kaza mı denirBuyuk.konusmak istemem acikcasi kazara gebe kalsam elbette ki dogururum ama 8 tane kaza da cok fazla
Allah bagislasin insallah. Bizde 3 kiz kardesiz ne annem ne de babam asla ayirmadi bizi lafi dahi olmadi ki erkek olmadi ya da olsaydi diye.Benim 3 kızım var. (kız erkek ayrımım yok)3 cocuk zor bence. İhmal mutlaka oluyor.
Kaza olmadan bile bile dogurduysa helal olsun yani baska ne denirKaza değil ya millet yargılıyor diye kaza diyor. 1 kaza 2 kaza 4 tanesi aynı korunma yöntemi ile oldu. Buna kaza mı denir
Tesekkur ederim seviyorum ama yinede ekstra bir sorumluluk fazla olur mu diye dusunmeden edemiyorumhayır tabi ki maddi manevi imkanı olan illa 3 çocuk yapmalı demiyorum
Ama çocukları seven , isteyen ve imkanı olan kişi yapabilir.
Hayırlısı hakkınızda
Isofixli 2 tane digeri kemerle desteklenenlerden takiliyorÜç çocuğu olanlar arabanın arkasına üç tane oto koltuğunu nasıl takıyor diye merak ederim hep. Okula ben götürdüğüm içinbir çocuğu oturtup kemerini bağlayana kadar ter su içinde kalıyorum Sahi üç oto koltuğu yan yana takılıyor mu acaba
Offf bildigin kisir dongu olmus. Ama ne kadar guzel egitimli insanlar olmuslar. Biz 3 kardesiz esim ise 6 kardes. Ne yazikki tek tahsil gormus olan esim ve benim. Bu denli guzel cocuk yetistirebilmek buyuk ozveribir de iki oğlu olup da üçüncüyü yapan arkadaş kız olur mu diye yaptı
neyse oğlu dünyaya geldi
görümcesi neyse dördüncüyü yaparsın belki o kız olur demiş buna kızmış
açıkçası aynı yorumu ben de yapacaktım zira o 3. yü hep kız olursa diye istedi
yani üç çocuğum olmalı değil de kızım olsa diye
bence 3 hatta 2 çocuk sahibi olunacaksa bir de oğlum/kızım olsun diye değil de yeni bir çocuk için uygun muyuz diye yola çıkmalı
zira eşimin halasının en büyük çocuğu kız, sonra oğlu olmuş, sonra bir kızı daha olunca eşi olsun seneye tekrar doğurursun, oğlanı ikileriz demiş
sonuç hala 4. doğurmuş, oğlan olmuş ama eşi vefat etmiş 8 yılda 4 çocuk ile kalıvermiş ortada
bu işler plana programa gelmez
kv demin de 1 kızı 1 oğlu varmış
sonra bir oğlan daha demişler kız olmuş
ondan sonra da 4. eşim olmuş
arada diyor iki tane varken al birer tane kucağına her yere git hangi akla hizmeten 4 tane yapmışım diye
kv 75 yaşında okuma yazması dahi yok ama o bile fark etmiş ki 4 çocuk fazla
bu arada verdiğim örneklerdeki ailelerdeki 4 çocukların en az okuyanı üniversite mezunu, yüksek lisans doktora vs yapanlar var
ama günümüzde 4 çocuğa bu standartta eğitim vermek, hayata atılmalarını sağlamak da zor
Doğurdu doğurdu. Daha da doğuracak gibi duruyorKaza olmadan bile bile dogurduysa helal olsun yani baska ne denir
Yok ben 3. Yu dusunuyorumBu dönemde birine bakabiliyorsanız bravo valla ikinciyi düşünüyorsunuz
Acikcasi kisa vadede zatn dusunmuyordum uzun vadede su an icin vazgectim. Dediginiz gibi hissedersem olabilir ama o hissin olmadigini farkediyorumBakabilecek maddi manevi gucu olan 10 tane bile doğurabilir bence, ama gercekten o guce sahip olmak lazım, yoksa cocuklara yazik oluyor
Acikcasi kisa vadede zatn dusunmuyordum uzun vadede su an icin vazgectim. Dediginiz gibi hissedersem olabilir ama o hissin olmadigini farkediyorum
Evet cunku tum krizler artik.kuresel hale gelmeye basladi com haklisiniz.Ben 1 den fazlasini istemedim mesela, cunku elimde olan kosullari iyilestirsem de elimde olmayanlar karsisinda birden fazla cocuk fazla geldi bana.
Simdi iyi ki diyorum, sadece ulkenin degil dunyanin da ekonomisi, sağlığı, dogal kaynaklari oyle hizla dibe vurdu ki
Aynen anne babalık hic bitmiyor ölene kadar. Hamileyim ben de annem diyor hep dua ediyorum sana bir annonce kolay dogum olsun diye.Konu sahibi bu konuda illa yorum alacaksan şu anda küçük çocuğu olanları değil de bir de yetişkin çocuğu olan anne babaları dinlemeni tavsiye ederim. Yorumlara baktım da genel olarak hep bakabilmekten, sabırdan, maddi imkandan vs bahsedilmiş. Bunlar yalnızca belli bir yaşa kadar bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılar. Anne babalık hiç bitmiyor ki. Benim evladıma maddi manevi destek veriyor olmam ne yazık ki ilerdeki kaderini değiştirmiyor. Ben şimdiden acaba kızım da ilerde diplomasız işsizler kervanına mı katılacak, işsiz kaldım diye depresyona girecek mi, mutlu olacak mı, sevip sevilecek mi bunları düşünüyorum. Benim maddi desteğim bu konularda bir işe yaramayacak ne yazık ki. Kendi anne babamdan ve yetişkin evladı olan diğer kişilerden gördüğüm dert hiç bitmiyor ve elinin kolunun bağlı olduğu dönemler en sıkıntılı dönemler. Biri işe girer diğerinde aklın kalır, biri evlenir diğerini düşünürsün. Bizler okuduk işe girdik evlendik şimdi de torunları kafaya takıyorlar.Tek çocuğa dertlenmekle 3 çocuğa dertlenmek bir değil. O yüzden ben GAMSIZsan yap derim ancak. Gamsız insan 10 tane de yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?