2. Çocuk şart mı

Benim kızım da çok ağladı kardeş istiyorum diye. Kararsızdım cocuk icin
Netleşti kafamda. Aşırı zor valla
Heleki eşler müdehale ediyorsa cocuk bakımında daha zor .

Asırlardır bu bebekle yaşıyorum sanki
Öyle bi ruh hali içindeyim işte.

Bence sart degil ama.bu ilk cocuk dogunca cevrenin hadi bitane daha yap baskisi yokmu inanin bende ondan biktim. yeminle memlekete gidesim gelmedi sanki pasta borek yapiyoruz cocuk yahu bu

Bu çok öznel bir konu bende kararsizim.
Şuan tek bir kaç yıl içinde yapmasam zaten rafa kalkar yaşımdan dolayı.
Benim gördüğüm maddiyat vs de çok önemli ama en çok aile huzuru önemli.
Benimde kafamda eş ailesi ile ilgili oturmamış şeyler var.
Lohusalık hamilelik sonrası düşününce çok zor.
Evde eşi ile huzurlu olanlar sakin kavgasız birliktelik yaşayanlar yapmalı çocuk.
Çünkü anne gerildikce çocuk da geriliyor.
Hele ilk donemleri felan çok agresif zamanlar.
Bir de siz de sorun yaşıyorsunuz eşinizin ailesi ile demek tam bir bağ koparma yok.
O zaman yeni çocukla herşey sil baştan olacak.

Valla 2.cocuk için ben birtek ilk cocugumun bana yardımcı olacağına inanır güvenirim. Eş dost kaynana anne baba doğur bakarız derler yok olurlar.ama ilk cocugum gercekten yardımcı olur. Ben de 2.yi istiyorum olmuyor. Yeni nesil annelerde neden 2.bebek zor ya hiçbir sorunumuz yokmuş adetten sonra neredeyse hergünü değerlendiriyorum ama yok. Her ay o kadar umitliyim ki birgün gecikme yasasam kesin hamileyim diyorum , esim sen de 5 dk geciksin adet hemen hamileyim diyorsun bi bekle diyor benim ikinci bebek istemem kızımı dısarı cıkarıyorum tamm sosyallesiyor ama tuhaf seylerde ogreniuor bir kardesi olsa en azından ben ne katttıysam ne ögrettiysem sadece onu alıyor ve oyle yetişiyorlar oda ondan oyle gorur yani cevreden tuhaf şeyler ogrenmesindense birlikte büyüyüp bireyler ogrensinler. Bikac gundur burun karıştırmayı ogrenmiş nerden ogrendij diyorum anne Ömer abi boyle yapypr diyo bide gelip burun pisliğini uzerimise sürüyor.birinden lan demeyi öğrenmiş hep bişeyler öğreniyorlar onla gorusturmeyim bunla gorusturmeyim diye diye etrafındaarkdas kalmıyor ama kardes olsa sanırım en azından hem arkadas olur hem sosyallik. Oda olmuyor işte

Son düzenleme:
eşim tek çocuk o yüzden tek olmanın zorlukları çok fazla çünkü hiç kimse kardesin yerini tutamaz
Aynen benim eşimde sırf bu yüzden bana çok baskı yaptı. Gerçi her kardeşi olan iyi mi geçiniyor. Benim 2 kız kardeşim var, bana günahlarını vermezler. Eşim “aile ile alakalı. Biz onların arasında adaleti sağlarsak başka kimseye muhtaç olmazlar” diyor. İnşAllah onun dediği gibi olur. Yoksa psikolojik olarak anne için çok zor.

Ya ne güzel:) Benimkiler 22 aylık ve 5 yas.Şuan daha keyifliler.Mesela dün uzun yol yaptık hep oynadılar arabada.Tek çocuk uzun yol yaptığımda daha zorlanıyordum çok sıkılıyordu büyük kızım.İlk zamanlar çok yaşadım kıskançlık ama zamanla geçti.Kardeş cidden güzel şey:) daim olsun inşallah

darısı başıma. benim oğlumla 4 yaş olacak aralarında. sabah geldi karnımı öptü bir sürü. onu yer mi bunu yer mi diye soruyor. oyuncaklarından hediye kutusu yapmış ona. böyle şeyleri duymak bile mutlu ediyor insanı. kardeş bence de güzel. ablam da iyi ki var mesela. evet ilk zamanlar zor ama annem, ben, ablam çoook yakın arkadaşlarız şu an. çocuklar hep çocuk kalmıyor. hepsi geçip gidiyor.

İki çocuğum var biri 5 diğeri 3 yaşında. Peşpeşe iki cocuk yapmanın zorluğunu dibine kadar yaşamış biri olarak iyiki varlar iyiki dogurmusum diyorum. Sabah uyandiklarinda birbirine sarilmalari akşam yataga girdiklerinde birbirine sokulmalarini gordukce dünyalar benim oluyor. Çok sıkıntı çektim ama değdi şimdi biraz daha rahat etme dönemim çünkü kendi aralarında oyun kuruyorlar oynuyorlar artık. Birbirinden ayrı bir gün geçirdiklerinde ikiside ayrı ayrı soluyor. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi ama benim nazarimda evlattan sonra şu dünyada en değerli şeylerden biri kardeşliktir. Kendinizde istiyorsaniz oğlunuzu yanlzliga mahkum etmeyin derim ben. Eşinin ailesinin canı cehenneme esinede ilk cocukta verdiğin tavizleri kazandığın tecrübe ve deneyimlerle vermezsin.

Ya yerim onun heyecanını:)) genelde hep zorluğundan bahsedilir hep zor şeymiş gibi geliyor insanda.Güzellikleride olunca zorluklar gözüne gelmiyor.Birde büyüdükçe daha keyifli oluyor herşey dediğiniz gibi hep böyle kalmıyorlar.Darisi başınıza inşallah sağlıkla alın kucağıniza

Bence ikinci çocuk şart değil.Eşinizden destek görmeyecek veya aynı şeyleri yaşayacaksanız gerek yok.

Son düzenleme:
Tek çocuğum. Hiç öyle düşünmedim. Küçükken oyun arkadaşı olsun istiyordum o doğru ama büyüdükçe geçti. Aksine iyi ki tek olmuşum da ailemin imkanları bölünmemiş diyorum. Belki kardeşim olsa şehir dışında tek başıma ev tutup okuyamayacaktım üniversiteyi. Tapusu babamın üzerine iki daire var, bana kalacak tamamen. Kardeşim olsa bölünecekti diyorum. Belli olmaz belki aramız çok iyi olacaktı, evleri görmeyecekti gözüm; belki de kötü olacaktı, miras kavgasına düşecektik.

Annem ben 17 yaşındayken Alzheimer teşhisi aldı. Durumu sürekli daha kötüye gidiyor, artık kendi yemek yiyemez durumda, bazen yutkunmayı bile unutuyor. Altına bez bağlıyoruz. Babamla birlikte bakıyoruz senelerdir anneme. Annem ben 10 yaşında falanken çok istiyordu 2. çocuk, iyi ki olmamış. Annem hastalandığında 6 yaşında kardeşim de olabilirdi. Bakımının bizlere zorluğunun yanında 6-7 yaşlarında annesiz kalması, annesiz büyümesi onun için de çok zor olurdu. Ben bile çok zorlandım, yokluğunu çok çektim annemin, hastalandığında 17 yaşında olmama rağmen.

En az 1 tane teyzem, halam, amcam ve dayım var, kuzenlerim var. Ama erkek arkadaşımla ikimiz tek çocuğuz. Çocuğumuz olursa hiç kimsesi olmayacak diye en az 2 yapalım diyoruz .

O zamana nasıl olur bakalım. Üniversiteden sınıf arkadaşımın eşi hamile. 34. haftada artık iyice ağırlaştı. O da iki çocuk istiyordu, şimdi hamilelikte mahvoldum, daha düşünmüyorum ikinciyi diyor . Eğilemiyor diye eşinin bulaşık makinasını doldurup boşaltmasıyla övünüyorlar . Benim erkek arkadaşımın normalde yaptığı şeyleri arkadaşımız eşi hamile diye elinin ucuyla yapıyor. Benim partnerim aşırı yardımcı ev işlerinde, her şeyi yapar, 7 senedir birlikteyiz, ilişkimizin başından beri sürekli aynı evin içindeyiz, kimi zaman birlikte yaşadık, kimi zaman uzak mesafe yürüttük. Hiç dışarıda buluşulup ayrı evlere dağılınılan bir ilişki olmadı, evlenince nasıl olacağına dair az çok fikrimiz var artık ikimizin de. Bu yönden zorlanmam ileride. Ama bir çocuğa yetmek, hakkıyla büyütmek zor iş. İlkini yaptıktan sonra ikinciyi gözüm yer mi, şimdiden bunu konuşmak mantıksız.

İlki bu kadar büyümüşken, zor dönemleri atlatmış, artık gerisi daha kolay derken sıfırdan başlamayı istemezdim sanırım. Öbür yandan ilk çocuğunuz ergenlik dönemine girip sizden bağımsızlaştığında size düşkün bir çocuğunuzun olması sizin de hoşunuza gidebilir. Benzer şeyleri tekrar yaşamayı gözünüz yiyorsa yapın derim ben, oğlunuz istiyor diye değil

Ben tek çocuğum bence yap 2.çocuğu.
Tek çocuk olmak iyi bir şey değil.
Yalnız hissediyorsun kendini.
İmkanın varsa yap bence

İki oğlum arasında 11 yaş var. İkinci çocuğu kendim istediğim için yaptım. Küçüğümü çok seviyorum. Ama şimdiki aklım olsa yada o zamanlar şuan çektiklerimi çekeceğimi bilseydim sanırım yapmazdım.

sırf çocuk istedi diye insan dünyaya getirilmezz. bir çocuğa kardeş olsun diye de doğum yapılmaz dünyaya insan getirmek daha doğurmadan getireceğin o insanı sevmeye başlamak hayata katmak döngüde yer bulmak demektir birilerine kardeş ,birilerine arkadaş olsun diye değil .

8 yasinda cocugun lafiyla da hareket edemem valla.Yarin kalkar ben kardes istemiyrdm der ozman ne olacak?

Oglunuzun isteğine göre değil de kendi isteğinize göre şekillendirin hayatı
Yeniden anne olabilir miyim ?
Günümüz ekonomisinde ve gelecek koşullarında çocuğuma neler saglayabilriim ?

Eksik buyutecekseniz hiç dogurmayin daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…