Aynen benim eşimde sırf bu yüzden bana çok baskı yaptı. Gerçi her kardeşi olan iyi mi geçiniyor. Benim 2 kız kardeşim var, bana günahlarını vermezler. Eşim “aile ile alakalı. Biz onların arasında adaleti sağlarsak başka kimseye muhtaç olmazlar” diyor. İnşAllah onun dediği gibi olur. Yoksa psikolojik olarak anne için çok zor.eşim tek çocuk o yüzden tek olmanın zorlukları çok fazla çünkü hiç kimse kardesin yerini tutamaz
Ya ne güzel:) Benimkiler 22 aylık ve 5 yas.Şuan daha keyifliler.Mesela dün uzun yol yaptık hep oynadılar arabada.Tek çocuk uzun yol yaptığımda daha zorlanıyordum çok sıkılıyordu büyük kızım.İlk zamanlar çok yaşadım kıskançlık ama zamanla geçti.Kardeş cidden güzel şey:) daim olsun inşallahBende öyle biliyor musunuz ,her baktığımda şükrediyorum. Şimdi oğlum üç buçuk yasinda, küçük oğlum 7 aylık. İlk zamanlar çok zorlandım ama şimdi en güzel zamanları diyebilirim. Artık küçüğüm anlamaya başladı herseyi ve abisini oyle seviyor ki .
Hatta birbirlerini çok seviyorlar, yas aralığı az olmasına rağmen gram kıskançlık dahi olmadı . Şükürler olsun .
Bence kimse kimsenin ne yasağını bilmez ama konu sahibi , siz kendinizi hazır hissediyorsanız ve sartlar uygunsa yapın . Çünkü ben tek çocuk olduğumu düşünüyorum bazen de gerçekten iyi bisey değil. Kardeş çok başka bisey . Hakkınızda hayırlısı olsun
Bende öyle biliyor musunuz ,her baktığımda şükrediyorum. Şimdi oğlum üç buçuk yasinda, küçük oğlum 7 aylık. İlk zamanlar çok zorlandım ama şimdi en güzel zamanları diyebilirim. Artık küçüğüm anlamaya başladı herseyi ve abisini oyle seviyor ki .
Hatta birbirlerini çok seviyorlar, yas aralığı az olmasına rağmen gram kıskançlık dahi olmadı . Şükürler olsun .
Bence kimse kimsenin ne yasağını bilmez ama konu sahibi , siz kendinizi hazır hissediyorsanız ve sartlar uygunsa yapın . Çünkü ben tek çocuk olduğumu düşünüyorum bazen de gerçekten iyi bisey değil. Kardeş çok başka bisey . Hakkınızda hayırlısı olsun
darısı başıma. benim oğlumla 4 yaş olacak aralarında. sabah geldi karnımı öptü bir sürü. onu yer mi bunu yer mi diye soruyor. oyuncaklarından hediye kutusu yapmış ona. böyle şeyleri duymak bile mutlu ediyor insanı. kardeş bence de güzel. ablam da iyi ki var mesela. evet ilk zamanlar zor ama annem, ben, ablam çoook yakın arkadaşlarız şu an. çocuklar hep çocuk kalmıyor. hepsi geçip gidiyor.Ya ne güzel:) Benimkiler 22 aylık ve 5 yas.Şuan daha keyifliler.Mesela dün uzun yol yaptık hep oynadılar arabada.Tek çocuk uzun yol yaptığımda daha zorlanıyordum çok sıkılıyordu büyük kızım.İlk zamanlar çok yaşadım kıskançlık ama zamanla geçti.Kardeş cidden güzel şey:) daim olsun inşallah
Ya yerim onun heyecanını:)) genelde hep zorluğundan bahsedilir hep zor şeymiş gibi geliyor insanda.Güzellikleride olunca zorluklar gözüne gelmiyor.Birde büyüdükçe daha keyifli oluyor herşey dediğiniz gibi hep böyle kalmıyorlar.Darisi başınıza inşallah sağlıkla alın kucağınizadarısı başıma. benim oğlumla 4 yaş olacak aralarında. sabah geldi karnımı öptü bir sürü. onu yer mi bunu yer mi diye soruyor. oyuncaklarından hediye kutusu yapmış ona. böyle şeyleri duymak bile mutlu ediyor insanı. kardeş bence de güzel. ablam da iyi ki var mesela. evet ilk zamanlar zor ama annem, ben, ablam çoook yakın arkadaşlarız şu an. çocuklar hep çocuk kalmıyor. hepsi geçip gidiyor.
Bence ikinci çocuk şart değil.Eşinizden destek görmeyecek veya aynı şeyleri yaşayacaksanız gerek yok.Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Tek çocuğum. Hiç öyle düşünmedim. Küçükken oyun arkadaşı olsun istiyordum o doğru ama büyüdükçe geçti. Aksine iyi ki tek olmuşum da ailemin imkanları bölünmemiş diyorum. Belki kardeşim olsa şehir dışında tek başıma ev tutup okuyamayacaktım üniversiteyi. Tapusu babamın üzerine iki daire var, bana kalacak tamamen. Kardeşim olsa bölünecekti diyorum. Belli olmaz belki aramız çok iyi olacaktı, evleri görmeyecekti gözüm; belki de kötü olacaktı, miras kavgasına düşecektik.Napacakmış kardeşi bu yaştan sonra o kardeşin doğup büyüyüp oyun vs gibi etkileşime geçmesi en az 4 sene.
8 yaşındaki çocuk olacak 12 yaşında. Onun ergenlik öncesi olayları başlayınca kardeşi falan gözü göreceğini sanmam. Okulda arkadaşlarının var diye özenmiştir. Tek çocuk olanlar bence sana çok doğru fikir veremez çünkü geneli şöyle zannediyor: bir kardeşim olsa bu kadar yalnız olmazdım, onla heeeer şeyimi paylaşırdım, her güçlükte yanımda koşulsuz duran biri olurdu sanıyorlar.
2 tane erkek kardeşim var birsuru kuzenim var karşıma çıkan her zorlukta ben yalnızdım.Bence şart 22 yaşındaki arkadsomın kardeşi yok diye yalnızlıktan ağladığını bilirim kuzen arkadaş bi yere kadar..
ancak yeterli sevgi ve ilgi görmeyen eksiklik duyabilirne bileyimmm eksiklik duyulurmuş yazılmış da.benim de yok kardeşim aklıma gelmedi eksikliği bunca yıl.
8 yasinda cocugun lafiyla da hareket edemem valla.Yarin kalkar ben kardes istemiyrdm der ozman ne olacak?Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Oglunuzun isteğine göre değil de kendi isteğinize göre şekillendirin hayatıOğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?