- 20 Ekim 2009
- 4.487
- 5.138
- 723
Ama bunda aranızdaki 10 yaşın büyük etkisi vardır bence. Yaş farki az,orta ve çok olan kardeşlerim var ordan biliyorum bende. Az ve orta olanlar olarak hiç yük olmadik birbirimize ama bizden baya seneler sonra olan son kardeşimle evet daha fazla yardim etme ihtiyacı duyuyor insan. Ama onunda şoyle bir guzelligi oldu mesela hepimizin desteğe ihtiyacı olduğu zamanlarda hepimiz evliyiz çocuklar vs derken her an başka şehire gidemiyoruz ama o kucugumuzde en çok bu zamanlarda hepimize yetisti. Kucugumuz dediğim üniversite yaşında tabi. Sadece yardim anlamında da değil birçok anlamda kardeşler arasındaki bağa bağlı. He mükemmel miyiz tabiki bazen fikir ayrılıklarımiz oluyor ama en ufak bir durumda kardeş olarak kenetlenmek hiçbir yakın kuzende veya yakın arkadaşta yok mesela. Ne kadar yakın olursan ol.İlk çocuk olarak söylüyorum kardeşimle aramda 10 yaş var.. ikinci çocuk birinci çocuğa yük…. Her zaman her anlamda asla bitmiyor da….
Konu sahibinin de ilk çocuğuyla böyle bir yaş farkı olacak. O yüzden bu örneği verdim.Ama bunda aranızdaki 10 yaşın büyük etkisi vardır bence. Yaş farki az,orta ve çok olan kardeşlerim var ordan biliyorum bende. Az ve orta olanlar olarak hiç yük olmadik birbirimize ama bizden baya seneler sonra olan son kardeşimle evet daha fazla yardim etme ihtiyacı duyuyor insan. Ama onunda şoyle bir guzelligi oldu mesela hepimizin desteğe ihtiyacı olduğu zamanlarda hepimiz evliyiz çocuklar vs derken her an başka şehire gidemiyoruz ama o kucugumuzde en çok bu zamanlarda hepimize yetisti. Kucugumuz dediğim üniversite yaşında tabi. Sadece yardim anlamında da değil birçok anlamda kardeşler arasındaki bağa bağlı. He mükemmel miyiz tabiki bazen fikir ayrılıklarımiz oluyor ama en ufak bir durumda kardeş olarak kenetlenmek hiçbir yakın kuzende veya yakın arkadaşta yok mesela. Ne kadar yakın olursan ol.
Evet yaş farkinin fazla olması sebebiyle paylaşımları vs az olur ayrıca dediğiniz gibi büyük çocuğa külfet olur bazı durumlarda. Yani ara ara birbirimizde bikac günlük kalmalarimiz olur ama uzunca neden kalayım ki hiçbirimizin çalışma hayatı veya çocuklarımızın okulu vs buna uygun değil. Ayrıca neden o kadar uzun kalalım da böyle bir durum olsun tabi.Konu sahibinin de ilk çocuğuyla böyle bir yaş farkı olacak. O yüzden bu örneği verdim.
Kimseyle kenetlenme falan olmuyor. Herkes evli gidin evinde uzunca kalın bakalm sizi ne kadar idare edecek. Ben kardeşin yarardan fazla zararı olduğunu düşünüyorum. Onun yerine tüm gücümle tek evladıma çalışırım muhtaç kalabilceği bir kardeşi olmasa da olur. Bir evim 2 ye bölünmez onun olur en kötü kafasını sokar oturur.. bilmiyorm bu benim şahsi fikrim.
Hayır demek istediğimi tam anlatamadım hani mecbur kalsak destek vs diyoruz ya kardeş için o yüzden uzun kalma örneği verdim. Evinde bile barınamazsınız. Bir kaç evim var hepsini kızıma bırkmayı düşünüyorum. Neden bmw ye binecekken poloya binsin? neden kira alabilcekken almasın? Neden daha iyi okullarda okuyup yurtdışana gitmesin? Kardeşin desteği falan da iyi bir dostun yapacağının ötesine geçmez büyük oranda.Evet yaş farkinin fazla olması sebebiyle paylaşımları vs az olur ayrıca dediğiniz gibi büyük çocuğa külfet olur bazı durumlarda. Yani ara ara birbirimizde bikac günlük kalmalarimiz olur ama uzunca neden kalayım ki hiçbirimizin çalışma hayatı veya çocuklarımızın okulu vs buna uygun değil. Ayrıca neden o kadar uzun kalalım da böyle bir durum olsun tabi.
Şahsi düşüncenize saygı duyuyorum tabi bir eviniz varsa bu şekilde düşünmektede haklısınız.
Bunlar kesinlikle olmaması gereken şeyler zaten ceycey. Ama tabiki hepimizin hayatı farklı burda kimse bilemez karşıdaki insanın çocuğuna sunabileceği maddi manevi imkanı veya imkansızlığı. Bu şekilde yapan, maddi veya manevi ilk çocuğu ihmal edecek olan veya kendisini hazır hissetmeyen veya da başka herhangi bir nedenden dolayı ikinci çocuk istemeyen yapmamalı kesinlikle. Ancak her şekilde hazır olan ve isteyen yapmalı ikinci çocuğu. Hatta ilk çocuk içinde geçerli hepsi.10 12 yaşlarındaki oyun çocuklarının eline 3 4 yaşlarındaki kardeşlerini veriyorlar sokağa gönderiyorlar. Kaza vs risklerini geçtim büyük olan da çocuk. Özgürce oynamalı. Mecbur mu kardeşine bakmaya? Kendi çocuğuna kendi bakamayacaklar doğurmasın lütfen. Çocuğa çocuk baktırılmaz.
e ne var bunda ? en azından aman ilerde bize bakar, aman çocuğun canı sıkılmaz tek kalmaz oynar diye bilinçsiz ve haksızlık yaparak doğurmuyorlar. insanların tek çocuk istemesine bazılarının böyle tepki vermesini anlamıyorum bende . enteresan.Gene gelmis tek cocuk yandaslarianladik tek cocuk seviyorsunuz ve oyle yaptiniz
Soruyorum o zaman tek cocuklular hani en iyi sartlari sunuyormusta.. ee kac kez tatile yurt disina cikardiniz, tek cocuk olarak kac tane kursa hangi sporlara gonderdiniz vs vs vs. Yani etraftaki sacma sapan ornekleri verneye bayiliyor bazilari .. yok abiye ablaya 3 yasindaki kardesi veriyolarmis..bla bla.. ok de oyle zihniyeti olan insan anne baba olmasin zaten cunku davranis yanlis. Kisaca cok cocuklulukla ilgisi yok bunun o tek cocuguda yapmamali.e ne var bunda ? en azından aman ilerde bize bakar, aman çocuğun canı sıkılmaz tek kalmaz oynar diye bilinçsiz ve haksızlık yaparak doğurmuyorlar. insanların tek çocuk istemesine bazılarının böyle tepki vermesini anlamıyorum bende . enteresan.
Ne kadarda doğru. Bütün cumlelerinize katılıyorum. Sanırsın tüm tek çocuklar Oxford mezunu tüm iki üç çocuklar sefilSoruyorum o zaman tek cocuklular hani en iyi sartlari sunuyormusta.. ee kac kez tatile yurt disina cikardiniz, tek cocuk olarak kac tane kursa hangi sporlara gonderdiniz vs vs vs. Yani etraftaki sacma sapan ornekleri verneye bayiliyor bazilari .. yok abiye ablaya 3 yasindaki kardesi veriyolarmis..bla bla.. ok de oyle zihniyeti olan insan anne baba olmasin zaten cunku davranis yanlis. Kisaca cok cocuklulukla ilgisi yok bunun o tek cocuguda yapmamali.
Yani cok cocuk yapanda ilerde bana baksin diyebilir tek cocuk yapanda bana baksin diyebilir. Zihniyet meselesi cocuk sayisiyla ilgisi yok bunun birde anlasalarNe kadarda doğru. Bütün cumlelerinize katılıyorum. Sanırsın tüm tek çocuklar Oxford mezunu tüm iki üç çocuklar sefil
Aynen öyle. Zihniyet meselesi.Yani cok cocuk yapanda ilerde bana baksin diyebilir tek cocuk yapanda bana baksin diyebilir. Zihniyet meselesi cocuk sayisiyla ilgisi yok bunun birde anlasalar
Elbette öyle. Maddi manevi yetebilecekler isterse 3 tane yapsın. Onlara lafım yok.Bunlar kesinlikle olmaması gereken şeyler zaten ceycey. Ama tabiki hepimizin hayatı farklı burda kimse bilemez karşıdaki insanın çocuğuna sunabileceği maddi manevi imkanı veya imkansızlığı. Bu şekilde yapan, maddi veya manevi ilk çocuğu ihmal edecek olan veya kendisini hazır hissetmeyen veya da başka herhangi bir nedenden dolayı ikinci çocuk istemeyen yapmamalı kesinlikle. Ancak her şekilde hazır olan ve isteyen yapmalı ikinci çocuğu. Hatta ilk çocuk içinde geçerli hepsi.
İlgi bölünüyor olabilir ama maddiyat bence bahane değil. Kimin ne olacağı belli değil. Benim özellikle Doğulu arkadaşlarım en az 6 kardeş. Aile şirketlerinde her biri işin ucundan tutuyor. İnsanın kardeşinden daha güvenebileceği kim olabilir ki? Geçen İstanbul’da kaldığımız otelin sahibinin inşaat işleri var. Oteli kız kardeşine teslim etmiş işletsin diye. Eski eşim İsviçvre’de yaşıyor. Yurtdışındaki şantiyelerinin başında erkek kardeşi duruyor. Pek çok kardeş birbirine çok bağlı. İnşAllah bizim evlatlarımızda öyle olur.Hayır demek istediğimi tam anlatamadım hani mecbur kalsak destek vs diyoruz ya kardeş için o yüzden uzun kalma örneği verdim. Evinde bile barınamazsınız. Bir kaç evim var hepsini kızıma bırkmayı düşünüyorum. Neden bmw ye binecekken poloya binsin? neden kira alabilcekken almasın? Neden daha iyi okullarda okuyup yurtdışana gitmesin? Kardeşin desteği falan da iyi bir dostun yapacağının ötesine geçmez büyük oranda.
Kafa yapımız farklı baya gördüğüm kadarıyla. Ben de size saygı duyuyorum. Kardeşi her anlamda bölünme olarak görüyorum. Yaş farkı az olursa daha büyük sıkıntı hatta. Bir çocuğu hakkını vererek yetiştirmek ve büyütmek aynı şeyler değil.
Birinci çocuk 3 4 yalındayken gelen kardeş kim ne kadar aksini iddaa ederse etsin maddi yönden her şey tamam olsa bile o çocuğun ilgisinden zamanından gösterilen sabrından çalar. İnsanız çünkü.
kendi adıma söyleyeyim elimdeki tüm imkanları sunuyorum ,vicdanım rahat, çocuğumun rızkını bölmüyorum ,kısmak zorunda kalarak pay etmek zorunda kalmıyorum ,çok iyi şartlarda en iyi eğitimlerde 10 yıl sonrasını bile planlıyorum, genelde de gelecek kaygısı olanlar ,şartlarını ,kendilerini bilenler 2. yi çok düşünüyor ya da hiç düşünmüyor ... gani gani paralar olsa ,istenilen her alanda her şartda en iyisini sunabileceğimi bilsem 4 tane doğururum valla şahsen.Soruyorum o zaman tek cocuklular hani en iyi sartlari sunuyormusta.. ee kac kez tatile yurt disina cikardiniz, tek cocuk olarak kac tane kursa hangi sporlara gonderdiniz vs vs vs. Yani etraftaki sacma sapan ornekleri verneye bayiliyor bazilari .. yok abiye ablaya 3 yasindaki kardesi veriyolarmis..bla bla.. ok de oyle zihniyeti olan insan anne baba olmasin zaten cunku davranis yanlis. Kisaca cok cocuklulukla ilgisi yok bunun o tek cocuguda yapmamali.
Yok ya bu sitede harbi ben yapmadim yapana laf sokayim en iyisi diye bi kafa var.. daha onceki sayfalarda gordum yok 2 den sonrasini yapan ayik degilmis bilmem ne.. gayet ayiktim hepsini normal dogurdum epidural bile alamadan hemde gece gunduz cocuklarimin pesinden kosuyorum elimden geldigince.. okulu kursu ayri ayri ilgileniyorum, Allah saglik omur versin yeter..kendi adıma söyleyeyim elimdeki tüm imkanları sunuyorum ,vicdanım rahat, çocuğumun rızkını bölmüyorum ,kısmak zorunda kalarak pay etmek zorunda kalmıyorum ,çok iyi şartlarda en iyi eğitimlerde 10 yıl sonrasını bile planlıyorum, genelde de gelecek kaygısı olanlar ,şartlarını ,kendilerini bilenler 2. yi çok düşünüyor ya da hiç düşünmüyor ... gani gani paralar olsa ,istenilen her alanda her şartda en iyisini sunabileceğimi bilsem 4 tane doğururum valla şahsen.
insanın kendini bilmesi önemli yani. kabul edelim çok nadir ,az bir kesim bilinçli ve çok çocuklu olan. şartlar ortada ,kişinin geliri kaynağı nasıl olmalı ki bir çocuk diğerinden geri kalmasın. biz ölene kadar her çocuğumuzdan sorumluyuz onlar kaç yaşına gelirse gelsin belki 60 yıl elimiz üstünde olacak uzun vadeli düşünmek lazım çocuğu yaparken. dediğin doğru bilinçli olmayan en başta anne baba olmamalı ama bu konuda bile görüyoruz konu sahibi mesela , çocuğum istiyor diyor , insan canının basitliği ve hayatdaki önemi bakış açısı anlaşılıyor , bu kişi doğurmuş meselaböyle kişiler baz alınarak çok çocuk yapıp kardeşe emanet ediyorlar deniliyor .bu sitede kaynanam istedi doğurdum diyeni bile okudum ben maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?