2.cocuk sartmi ya:(

Esim tek cocuktu ve 2. Cocuk muhakkak olmali dedi. Simdi iki oglum var. Iyi ki de yapmisim diyorum. Ki 2. Cocuk istegim yoktu. Biz ölunce birbirlerine dayanak olurlar insallah.

Bu mesele yıllardır tartışılır tartisilmayada devam eder. Herkes hayata kendi elindeki lerle bakıyor. Oysa hayatın ne getireceğini kimse bilemez. Tek çocuk olup da annemi babami kaybettim yanlızım mutlaka kardeş yapın diyenden, kardeşim var ama aramız hiç iyi olmadı diyene kadar bu meselenin binlerce kombinasyonu var. İkinci çocuk biriciye arkadaş olsun diye yapılmaz, hayat öyle ki ikinci çocuğun başına bişey gelse ilerde ne olacak keşke üçüncüyü doğursaydikmi diycez. Anneye babaya bişey olursa diye de yapılmaz o da kader belki bişey olmiycak. Olsa da çocuklardan biri belki ilgilenmiycek. Uzarda uzar bu iş. Bı insan kaç kardeş olursa olsun ister tek ister çok kaderini yaşayacaktır ve de mutlu olmak onun elindedir. Bu arada kimse kendini hazır hissetmeden hiç bı yola çıkmamalidir.

Kardeş hayatta dayanaktır. Bugün oyun oynar, yarın gezer, sevgilisi olur dertleşir, evlenirken en büyük desteği kardeşi verir. Beraber koşturur beraber düşersiniz. Güzeldir. Çocuklar olur hala, dayı, teyze, amca olmanın mutluluğunu yaşarsınız. Her daim arkanızda birisi olacağını bilirsiniz. Arkadaş ve kardeş çok farklıdır. Siz hazır değilim, bakamam diyorsanız yapmayın tabii ki. Bunlar olumlu yönleri diye yazdım.

o bitmez ki... evlen evlen evlen (evlenirsin)... çocuk çocuk çocuk (yaparsın).. aaa kardeşsiz mi kalcak?? tek çocuk hiç çocuktur diyen bile duydum.. boşveeerrr.. hazır hissetmiyorsan zaten yapılmaz. milletin de işi gücü yok. bana da diyorlar biz sizden çocuk bekliyoruz. ne münasebet! sen mi bakacaksın? hayır benim hayatım sana noluyo? utanmasalar bizim eve bi masa sandalye çekip tüm gün bizim özel hayatı izleyecekler...

kesinlikle en çok sizin yorumunuzu beğendim. ben de 2. bir çocuğum olsun istiyorum. ama olmuyor. kısmet diyorum.belki böylesi hayırlısı. biz de 4 kardeşiz. hepimiz farklı illerdeyiz. benim büyüğüm ablam var . evlenmedi annemlerin yanında. hiç birimizle anlaşamaz. annemlere de çok çektirir kendisi. inatçının teki. ama diğer kardeşlerimle anlaşırız tabiki. anne baba ölüncü çocuk tek kalacak diye de yapılmaz. gerçekten istiyorsan öyle yapılır. hem kimin önce gideceğini allah bilir. kader denen bişey var. hem tek çocuk niye yalnız kalsın. o da evlenip mutlu bi ailesi olursa hiç yalnızlık çekmez. benim düşüncem böyle. ama tabi ben yine de bir çocuğum daha olsun istiyorum. maddi olarak da manevi olarak da yetebiliriz diye düşünüyorum.

kendinizde o gucu istegi bulmuyosaniz ztn yapmayin cocuk. ama arkadas gelip gecici. kardesle arkadasi bir tutamayiz. kardes sart diyenlerdenim. ama anne baba hazirsa istekliyse tabi ki.

Eğer 2. Çocuga hazır değilseniz lütfen yapmayın. O çocuklara yazık oluyor çünkü. Tek çcukla mutlusanız kimseyi dinlemeyin varsın tek çocuk olsun ne olacak ki? Yeter ki emin olmadığınız bir çocuğu dünyaya getirmeyin. Çevredi insanlar kendi hayatıymış gibi atıp tutar ama bu sizin hayatınız sonuçta.

Benim oğlum olduğunda kızım 19 aylıktı fazla yok yani aralarında şimdi oğlum beş yaşında ablası yedi buçuk ikiz gibiler görenler hep ikiz sanıyor hatta oğlan kızı geçti gelişim olarak ben de şimdi rahatladım üçüncüyü bebekleri çok sevmeme rağmen hiç düşünmüyorum arada kavgaları oluyor haliyle ama arkadaş gibiler bebekken çok sıkıntı çektim çok yıprandım ama herşeyi unutuyor insan seninkilerin arası ikinci olsa bile bayaa olucak belki çok daha rahat büyütürsün belki alışamazsın ama kızın için ileride çok iyi olacağı kesin :)

Oglum 8 yasinda suan. 7 yasinda olana kadar hic dusunmedim istemedim 2nciyi.
Ama simdi istiyorum hayirlisiyla..
Aralari cok olucak niye bukadar bekledin dedi bikac kisi:)) bu elalem her seye karisir,
Siz icinizden geleni yapin, gercekten bir cocuk daha istiyor musunuz, maddi manevi buna hazir misiniz, bakabilecek misiniz bunlari dusunun.
Sirf bir kardesi olsun diye istemediginiz halde bir cocuk dunyaya getirmek zorunda degilsiniz.

Ben ancak 1 çocuğa yeterim
O yüzden kararım tek olması yönünde
Kardeş iyi hoş da farz değil bence

18 yasında evlendim 19 yasında hamile kaldım kızım 9 yasında gelene kadar 2. Çocuğu hic düşünmedim 8.9 yıl bekledim bana kalsa tek çocukla devam ederdim ama kızım 4 yaşlarında başladı kardeş istemeye yıllarca isteyince ve tek başına çok sıkılınca 2. Kızına hamile kaldım iki kız bana yeter derken 2. Kızım 1 buçuk yaşındayken süpriz 3. Kızım geldi suan 28 yaşındayım 11
2 buçuk yas ve 9 aylık uc kızım var ben bile bazen düşününce kendime inanamiyorum biri dese üç tane doguracaksin inanmazdim yani ...Oldukça zor maddi yönünü geçtim manevi olarak gelecekleri için korktugum oluyor bazen şükür onlara bakınca ne güzel üç tane kızım olacak ileride diyorum ama bana kalsa 1 tane en fazla 2 tane yeterdi :) ama nasip iste

ben de erken anne oldum ylaniz baktim büyüttüm ve cok zor hamilelik süreclerinden gectim.
yine de kizim yalniz kalmasin diye o iki yasina girdikten sonra kardes yaptim
üc yasinda kardesi dogdu simdi kavga da ediyorlar oynuyorlar da
evet cok zor bir sürec benim icin, kendim icin hala birsey yapamiyorum iki bucuk sene oldu gece gündüz defalarca emziriyorum toplamda
ama olmasi gereken buydu diyorum sabret diyorum
ic sesinize güvenin, ne zaman hazirsaniz o zaman yapin
rahatligin sonu yok, kim istemez ki deliksiz uyumak, su an kizim hic problem cikarmiyor, ama ben iki cocukla günü bitirinceye kadar kac kere yiliyorum bir bilsen..
yine de gececek bu zamanlar ve ben otuzuma geldigimde citir anne olarak mutlu mesut cocuklarimla zaman gecirecegim
her güzelligin bir bedeli var, yapip yapmama karari sende

Bende hic anaç bir insan olmadım çok yani çocuklara çok düşkün değilim evet tek cocugum olsa hayati daha rahat yasabilirdim ama kendimi düşünüyorum kardeşim olmasa çok uzulurdum mesela insanın kardeşten başka dayanağı olmuyor hayatta malesefki keşke daha fazla kardesim olsaydı dediğim oluyor bazen inşallah kizlarmda ilerde birbirine bağlı destekçi kardeşler olurlar

Toplumun dayattığı tabulara uymak zorunda değilsiniz içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın 2. Çocuğu yapıp mutsuz olmaktansa yapmayin

En.güzel yanına bazen genç anne olmanin bazen insanların kardeşim sanması üç çocuğu görünce inanamamasi belki kıyafet tarzı giyim minyon tipli oluşumdan :) genç anne olmak güzel

Kesinlikle karşıyım ben bir insan kendine yetebilir illa birine kardeşe ihtiyaç yok ne kardeşler var düşman
Bizim türklerde var çocuk yapma sevdası
Manevi açıdan enerji sabır gerekli birde bir insanın tek amacı çocuk değil
Yaşamak gezmek tozmak özgür olmakla ım mutlu anne mutlu çocuk

Eger bir cocuga daha maddi manevi yetebilecekseniz iyi birer insan olarak yetistirebilecekseniz okulunu giyimini sevgisini merhameti eksik etmeyecekseniz ileride mutlu insanlar olacaklarsa tabiki ikinci cocugu yapabilirsiniz.. Ama bunu kiziniza oyun arkadasi olarak yapmayin oyun alanlari cok farkli olacak. Benim en buyuk hayalimdi uc dort cocuk biz dort kardesiz mukemmel birsey ama devir bizim büyüdügümuz devir gibi degil.. Ben cok korkuyorum mutsuz sevgisiz merhametsiz evlat yetistirmekten.. Uc cocugu ucuz yollu giydirecegime tek cocugu daha kaliteli giydiririm daha guzel okullarda okuturum maddi manevi herseyine kosmaya calisirim diye düsünüyorum.. Bilmiyorum belki suan cok zor bir hamilelik gecirdigim icin oyle dusunuyorum ama esim hep der anne babasindan maddi manevi hic destek gormedi cok zor zamanlari oldu kardesler deseniz ayni cok mu lazimdi olmasada olurdu diye...Arkadasim esiyle cok mutsuz evliligi cok sıkıntılı iki cocugu var babalariyla aktivite sifir gecen ucuncuye hamile oldugunu soyledi bence o cocuklarin bir kardese ihtiyaclari yoktu. Anne baba sevgi ve ilgisine ihtiyaclari var.. Yani ben olaylara cok daha farkli yönde bakiyorum..

Ben kendi kardeşimden bahsedeyim çıkar amaçlıdır görüşmesi evine giderim 1 adet börek koyar ama sen çağır hiç çekinmez
Canını al 1 lirasını alma
İnsanlık denen şey yok
Eşim vefat etti ailemde kaldım evden kaç kez kovdu maddi olarak zor dönemdeydim çık evden suyu elektriği kapattıtacağım dedi bunlar paraya muhtaç kaldı tabi bnm durumlar düzeldi arabamı sattım benim parayı istediler artık herşey için çok geçti

İlk kızım ile 2. kizim arasonda 3 yaş var.
İkinci kizimi dogurana kadar ilk kızım beni hayattan bezdirdi ilgi isteme noktasında. Ancak 2. dogduktan sonra ikisi çok güzel arkadas oldular, bende çok rahatladim.
Kavga etseler de kendi kendilerine barisiyorlar.
Cocuklara evde arkadaş gerekiyir diye düşünüyorum.
Esim tek çocuk, hep eksilerinden bahseder ve üzülür.

Ben de bana kalsa tek çocukta kalmak isterim ilerde ama hayatta öyle şeyler başına geliyor ki insanın bir kardeşe ihtiyaç oluyor.Bazen derdini anlatıyorsun,bazen amansız bir hastalık çıkıyor kardeşine İhtiyaç oluyor veya anne veya babaya birşey olduğunda kendini çaresiz tek başına hissetmek yerine iki kardeş birbirlerine destek oluyorlar.

Paylaşmayı biliyorlar.Tek çocuk olunca büyük bir sorumluluk hissedip yapamadığı Zaman ezikliğini yaşayabiliyorlar.Daha neler neler....Allah korusun seneler sonra tek çocuğun üstüne düşüp artık herşeyim o dedikten sonra vefat eden çocuktan sonra iyice psikolojileri bozulan ebeveynler de var.

Allah sağlık versin Tabiki önce ama öyle şeyler duyuyoruz ki anne baba haricinde gerçekten kanınız Can'ınız olan birine daha mutlaka ihtiyaç duyuluyor yani.

Ama yaş aralıgı 1 olur,5 olur 10 olur farketmez...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…