2.cocuk sartmi ya:(

Daha 27 yaşındasın nasılsa, biraz daha zaman bırak bu mevzuyu belki 30dan sonra yaparsın, belki o zaman sende bi bebeğe özlem duyar istersen bence kardeş çok önemli ve gerekli ama sen kendini hazır hissetmedikçe zoraki olarak yapma, sonuçta bakıp büyütecek olan sensin.

Konu “Allahʼın vermesi” gibi yüzeysel bir şey olsaydı, zaten böyle düşünmezdim. Kardeşi olmayan ve bunun sorumluluğunu ailesinde bulan bir çocuk düşündüğünüzde, sadece Allahʼın vermediği ve bunu anlayamayan bir çocuk mu geliyor aklınıza?

Son düzenleme:

Yazdıklarınız gayet açıktı; doğru. Ben de anlamam gerektiği gibi anladım.
Konunun Allahʼın vermesi dışında bir şeyler olduğunu anladıysanız; o hâlde beni yargılayabilmeniz için ailemle neler konuştuğumu, neler yaşadığımı, onların “Hayır” deme gerekçelerini ve benim buna tepkilerimi, üzüntümü eksiksiz bilmeniz gerekir. Madem bilmiyorsunuz, o hâlde eleştiremezsiniz, sadece tahminlerinize dayanarak kimin haklı olduğuna karar veremezsiniz.

Sizi üzmek istemedim. Tabiki kimse kimsenin hayatını bilemez amacım eleştirmek veya yargılamak değil sizi ailenize karşı yumuşatmakti. Yine de tekrar söylüyorum kusura bakmayın uzdugum için.

tek cocuk olmak yalnizlik aslinda yasiniz gencken 2.yi yapin bencil anneler 2.yi yapmiyor kendi rahatlari bozulmasin diye bence cocuga buyuk haksizlik...
Yani size doğru gelen butuuuuun dünyada ki herkese doğru mu gelmeli. 2 olacak 3 4 olacak diye bir şart mı var ? Hadi onu geçtim bir de yapmayana bencil diyip yaftaliyorsunuz.

Yazdıklarımı tekrar okudum. Eleştiri veya yargılama iceriyormu diye. Şimdi konu başlığına donersek siz kendi ozelinizde ke
Yazdiklarimi tekrar okudum. Eleştiri veya yargılama iceriyormu diye. Şu platformda haddimi aşmak istemem neticede. İçim rahat etmez sizi hiç tanımasamda. Sizin ozelinizde genel bir mesaj vermek istedim. Bu konunun başlığına dönünce siz kendi yasiniza yakin bir kardeşiniz olmadığı için ailenizi affetmiyorsunuz. Sizin ozelinizde haklı gerekceleriniz olabilir kimsede bişey diyemez bu anlamda ben tekrar tekrar özür dilerim yargilandiginizi hissettirdiysem. Ama sizde konu başlığına göre biraz empati yapın ben ailemi affetmiyecem dediginizde buradaki gücü yetmediği için tek çocuk fikrinde olan insanlar kendini ne kadar kötü hissetmiştir. Acaba benimdemi çocuğum ilerde böyle düşünür diye. O sebeple sizin durumunuzu ayrı tutmak lazım. Buraya insanlar rahatlamak için yazıyor. Yada şu sebeple diye açıklamalıydiniz. Herkesin bambaşka durumu var çünkü. Ben tek çocuk fikrinde olmama ma rağmen diğerleri üzülür diye fikrimi acikladim.

Bana kalırsa da doğal kaynaklar tükenirken bı çocuk yapmak bencillik. Hadi buna ne diyeceksiniz :d

Benim kızım da 5 yaşında, sorsan hep dualarında da bir kardeş var. Bana soranlara ise "Allah isteyene versin, ben istemiyorum " diyorum. Sebebi ise eşimin bana çocuk bakımında yardımcı olmayışı. Tüm bakımı benim üstlenmem, söylesen asla kabul etmez bakmadığını ama kızıyla tam bir gün yalnız geçirmişliği yoktur mesela. En fazla 2-3 saat bırakabilirim yemek yedirse de tuvalete götürse de bu süre içinde , süre azıcık fazla olsa kızımı gider annemden alırım. Bu hep böyle oldu. Bebekken gece uykusunu bölüp kucağına aldığını bilmem ki (doğumdan önce verdiği sözlere rağmen) kızım mama ile büyüdü, hani kalkıp emzirmeme de gerek yoktu. En fazla birkaç yıl içinde de tayinciyiz zaten , annem de olmayacak üstelik benim arkamı toplayan.
Aynı şeyleri yaşamayı düşünmek bile bir korkulu rüya bende.
İkinciyi istemiyorum, kızımın dualarına rağmen istemiyorum. Kızımın biz olmazsak yalnız kalacağı düşüncesi içimi çok sıkıyor , bir dayanağı olsun istiyorum ama yine de ikinciyi istemiyorum, çok yoruldum çünkü, enerjim yok artık.

Hayat imkandan ibaret değil...
Kızar. Hakkıda var. Herkesin zor gününde kardeşi yanında olacak o yalnız kalacak...
Dört kardeşiz keşke daha fazla olsaydık. Herkes kendi rızkını kazanıyo. Biz birbirimizi okuttuk. Maddi zorluklar hatırlanmıyor. Kardeşinle olan anıların hatırlanıyor.
Dünyanın en harika şeyi kardeş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…