2.cocuk sartmi ya:(

1.5 yıllık evliyim, henüz çocuğum yok. Evlenmeden önce ve yeni evliyken eşimle hep 2 çocuk planı yapardık, gel gör ki şu an 2 çocuk fazla geliyor bana.. Eşim de benimle aynı fikirde.. Sanırım biz 1 yapıp çocuk konusunu kapatacağız. Yaşım 29 bu arada, 30da doğursam bir tane yeter bence, tabi sonradan sürpriz olmazsa Ama benim de aklıma geliyor işte kardeş meselesi, zira biz 4 kardeşiz, çok güzel bir şey.. :/

Tek bildiğim, zaman geçince "keşke o zaman doğursaymışım gençmişim üstesinden gelirdim" diyeceğiniz.
(tabii ilerde tekrar isterseniz ki büyük ihtimal istersiniz.) ama istemeyeceğinizden bu defteri kapatabileceğinizden eminseniz, sırf kardeş olsun diye çocuk yapılmamalı zaten.

Cocugum yok. Daha ilkine karar veremiyorum konu da acmistim. Ama 2 kardesim var. Allah annemden razi olsun. Onlar olmasa yapayalniz kalirdim su hayatta. Es dost akraba herkes bir yana kardeslerim bir yana. Esime anneme acamadigimi kiz kardesime aciyorum yeri geliyor. O yuzden bence 2. Cocuk sart sayilabilir :)

Oynasin diye çocuk mu yapilir ya?Benim sokakta bir sürü oyun arkadasim vardi mesela.Sizinki de krese gidince oynayacak arkadasi olur.Şahsen ben şaşiriyorum biraz.Yani Türkiye şartlari malum,yarinimiz belli değil ne cesaretle dünyaya çocuk getirmek istiyorlar hayret ediyorum.Var bir tane kiziniz imkanlarinizi ona sunun.Benim çevremde tek çocuk olupta keske kardesim olsaydi diyen yok mesela.Hiç şart değil.

Ben tek çocuk büyümüş biri olarak ailemi affetmeyeceğim. Kardeşim oldu ama çok geç oldu. İstediğim bebek değil, oyun arkadaşı, yoldaştı.
Böyle düşünmeniz ne kadar üzücü. Neden ailenizi affetmiyorsunuz. Onlar dünyaya kendi özgür iradeleri ile bir insan getiriyorlar. Yaşı büyüğe yakın olsun diye bir birey dunyaya getirilmez ki. O birdir tektir özeldir.asla kimsenin yoldaşı arkadaşı olmak zorunda değildir.sizde tek ve ozelsiniz. Yoldaşı arkadaşı bir kardeşten değil kendi içinizde arayın. Affetmeyeceğim lafı bana ağır geldi. Kardes bir hak degilki affedip affetmeme luksunuz olsun. Allah dilediğine dilediği kadar dilediği zamanda evlat verir...

Bu meselede bir şeyler daha yazmak istedim. Yanlizlik duygusu kardeş ile giderilecek birşey değildir. Bu duyguyu hissetmek kişinin kendisi ile anne babanın yetiştirme tarzı ile sosyoekonomik durum ile ve kişilerin inançları ile alakalıdır. Dünyada karşımıza türlü zorluklar çıkıyor. Bu zorluklara bakış açımiz kimi zaman onları zorluk olmaktan bile çıkarabiliyor. Birey vardır engelli doğan çocuğunu cennete açılan kapı gibi görüp sukrederek mutlulukla büyütür, birey vardır bunun için her gün göz yaşı döker, zor gelir, acı verir. Tek çocuklar genelde yanlizgindan ailelerinin tum yükünü üzerine almış olmaktan duygularını paylasacagi kardeşlerinin olmasından yakınıyorlar. Ama hayat zaten türlü zorlukları her zaman karşımıza çıkarıyor. Kardeş yük hafiflettigi gibi eşit oranda yükte getirebilir. Bunu bilemeyizki. Ben tek çocuk fikrini savundugum için konuşmuyorum. Her ne olursa olsun durumumuzun olumlu taraflarını görüp yaşama sevincimizi kaybetmemekten bahsediyorum. Benim hem kardeşlerim var hemde bir anneyim. Çocuğuma vereceğim en güzel hediye bir kardeş değil ona apaçık bir beyin ve kalp ile hayata bakabilme yetisini kazandirmamdir. Kardeşi olursa oda bambaşka bir şekilde aynı öğretilerle yetiştirilmelidir. Onun birincil görevi insan olmaktır. Kardeş değil. Biz evlatlarımızı birbirlerine hayatta yardım etsinler diye doğurmuyoruz. Anne baba olmak bu değil. Sonra ilerde evlendiklerinde kendilerini çocuklarından eşlerinden önce kardeşlerine anne ve babalarına adayan sorunlu bireyler görüyoruz toplumda. Herkes tüm evlatlarına ayrı ayrı bu bilinci verebilecekse buna gücü enerjisi zamanı varsa ne ala. Olmayanın aklina kardeş şart bence diye fikir sokmak bana doğru gelmiyor. Bir insan yetiştirmek çok büyük bir sorumluluk. Bugünün anne ve babaları geleceğin mimarlarıdir. Lütfen iki kez düşünüp bir kez yorum yapalım.

İki oğlum var ikisinide isteyerek hamile kaldım bence tek çocuk çok az aralarında 2buçuk yaş var hep birbirleri ilə oynuyorlar çok rahatım

Arkadaşım 3 kardeş..evlendiler ama iş yüzünden üçüde farklı şehirlerde..yani ilerde illa dibdibe olacaklar diye birşey yok..istemiyorsanız yapmayın..tek çocukların hepsi yetişkinliklerinde "kardeşim olaydı ahh" diye sızlanmıyor.

Bi is arkadasim vardi. Bitane kizlari vardi ozamanlsr 6-7 yaslarinda.
Kizin babaannesi vefat etti ve bundan 2-3 hafta sonra is arkadasini düsünceli gördüm.
Bana sunu anlatti:
Zeytintanem kizim bisey dedi bize ondan beri icimiz rahat degil. "Anne" dedi "bütün kuzenlerimin kardesleri var. Benim yok. Tek basimayim. Siz varsiniz ama bak babaannem öldü babam annesiz kaldi. Ya sizde ölürseniz? Ben tek basima ne yaparim? Bi kardesim olsa birbirimize destek cikariz en azindan"
Düsünün 6-7 yaslarindaki bi cocuk bunu düsünüyor. Simdi bir kardesi var ve okadar cok seviyor ki.

Beraber olmasalar bile biliyorlar ki kardesleri var bisey oldugunda destek cikacak,..

Boşuna üzülme ya sen böyle yazınca ben de sana üzüldüm
Öyle bi paylaşım yok mesela benimle kardeşim arasında
Annemiz 5 sene hasta yattı
Baktık ama annemin kendi kardeşleri pek sallamadı. Hele ki sağlığında kardeşleriyle araları çok iyiydi. Zor günde herkes kapısını kapıyor kardeş falan yalan bence. Annesi bile uzak durdu kendi kızından.
Eşimde 3 tane var eşim abi. Ben de ablayım. Hep sorumluluk
Ben tek olmayı severdim, hep teklere özenirdim
Çocuğumla oyun arkadaşı ben olurum, iki yaşından sonra da bi zahmet sosyalleşsin kreşte falan. Miras bırakırsak da kendi rahat rahat yesin :)

Beraber olmasalar bile biliyorlar ki kardesleri var bisey oldugunda destek cikacak,..

Kimse kardeşi gel deyince kocasını, evini, karısını bırakıp gelemez..evlendikten sonra herkes kendi hayatını yaşıyor, herkes yabancılaşıyor ister istemez..sonsuza kadar kimse kimseye koltuk değnekliği yapamaz, yapmamalıda..kardeş olmazsa olmaz birşey değil..herkes doğurduktan sonra elbet "iyiki yapmışım" diyecek tabiiki :)

Ailesini Birakip gitmesine gerek yok ki. Dertlesmek icin, bisey danismak icin, yabanciya degil kardesini ararlar diye demistim :) sonucta ayni kan.. kardes baskadir bence. Aklinin en arka kisminda bile olsa huzur veriyor

Ailesini Birakip gitmesine gerek yok ki. Dertlesmek icin, bisey danismak icin, yabanciya degil kardesini ararlar diye demistim :) sonucta ayni kan.. kardes baskadir bence. Aklinin en arka kisminda bile olsa huzur veriyor

Bir arkadaşım kuzeniyle kardeş gibi..bende bir arkadaşımla kardeş gibiyim..kanbağına inanmıyorum yani kalpten iletişim için kanbağı şartı olması gerekmediğini düşünüyorum..sırf çocuk kardeş istiyor diye yada elalem ısrar ediyor diye dünyaya getirilmemeli..bakmak,uğraşmak istenilmiyorsa bırakın kardeşi, çocuk bile yapılmamalı..nasıl yalnız doğduysak yalnız öleceğiz ve ikiz bile olsa herkes tek hesaba çekilecek..tek başınalık katlanılmaz birşey olsa hayatımızın en önemli evrelerini kardeşimizle yaşardık

Benim bebeğim yokken "ikinci bebek şart yaaa" "ilkini yaparken çok düşündük ama ikinci hemen yaparız" "kardes önemli mutlaka yaparım iki sart" derdim

Bebeğim 5 aylik. Tek çocuk da çok guzelmis illa 2 diye tutturmamak gerek diyorum :)

Tekrardan anne olmayı istemyrsan hiiç girişme bu işe derim. Yettiğni düşünüyosan da boşver diğer düşünceleri duymazdan gel. Önemli olan senin ne istedğn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…