• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk yapmak imkansız geliyor

Anneye bak ya, insan çocuğunun rahatını psikolojisini düşünmez mi? Mecbur yapacaksın ne demek? Kendi mutluluğunu için sizin mutsuzluğunuzu hiçe sayan insanları hayatınızdan uzak tutun anne bile olsa.

yani bizim ülkede niye böyle insanlar. bekarken ne zaman evlencen, evlendin ne zaman çocuk olacak, çocuk olur ikinci ne zaman olacak, yeminle bıktırırlar insanı. benim de bir oğlum var 8 yaşında. inanın memlekete gidesim gelmiyor. sürekli bi sorular filan. en sonunda siz mi bakacaksınız dedim tersleedim hepsini. Avrupada böyle değil, kimse kimseye kişisel sorular sormazlar. Siz gerçekten istiyorsanız yapın. Çevreyi boşverin. Çünkü kendinizi yine en iyi kendiniz tanırsınız. etrafı boşverin.
Ben cok ayipliyorum bu konulari konusanlari yaa cocuk bu mutfakta yapilmiyo yataginda ozelinde ozel seyler paylasilarak yapiliyor ve bunu sormanin cok ayip oldugu dusuncesindeyim .ee siz cocuk yapmiyonuzmu her gece yapiyozda olmuyo mu diyelim illa valla bana soranlara ozelim o benim olunca haberiniz olur diyordum yada sanirim biz bu isi yapmayi beceremiyoruz olmuyor diyordum onlar utansin ben utancagima

Benim de 2.5 yaşında kızım var. Ben de istemiyorum ikinciyi. Çalışıyorum aynı zamanda da eşimle sıkıntılarımız oluyor. Herkes soruyor yapsana ikinciyi diye. Ben de siz mi bakıyorsunuz diyorum artık. Yapmamamın en büyük sebebi eşim. İleride inşallah pişman olmam.
Benim de ikinciyi düsünmememin en buyuk sebebi eşim. Asla yardımci olmadı. Sanki tek yaptım cocugu. Ayrıca hamileligim de cok zordu. Dogumum cok zor oldu ve travma oldu ben de. 2 ay pek yurüyemedim normal dogum olmasina ragmen. Ama eşim cocuk 1 yasina girince yapmak lazim ikinciyi diyor. Senin yerinde olsam 10. Cocugu da yaparım ama sen benim yerimde olsan 1 tane bile istemezsin diyorum ama anlayan kim!

Bende yazayım sana fikir olur belki tek başıma 21 imde ayrı bi memlekete evl3ndim ilk sene ilk bebeğimi aldım kucağıma kimsem yok tu yanımda herkes ikinci gün b8rskip gitti kocam evde bütün gün yok zaten derken kolay bi b3bekti çok sukur tek başıma tecrubedizlikle zorlukla büyüttüm derken iki yaşına geldi ve ne de olsa evdeyim ne de olsa zorluk var deyip deli cesareti ikinciye hamile kaldım şimdi araları 3 yaş iki oğlum var cook zor gerçekten sorumlulukları ama her baktığımda ıyiki kendimi değilde Anne mi kocam i dinlemiş doğurmuşum diyorum bana kalsa inan h8c cesaret etmez hep ertelerdim şimdi arkadaş gibiler ve ben 29 yaşındayım..32 imde 3. Yu veeee 35 imde 4.Yu doğurup defteri kapatıyorum Allah izin verir nasip kısmet ederse plan imiz bu taktir Allah ın.yani biraz cesaret oldu mu zaman akıp geçiyor zaten maddi durum da yeterliyse bence çok kardeş çok iyi bisey çok sukur madden de ıyi hissediyorum..bence de çok bekleme diyorum ya bize kalsa doğurmayız zaten şartlar uygunsa 2 .düşün. nacizane tavsiyem..

Yapmak zorunda değilsin.
Ben de yapmayacağım.
Her seferinde mantıklı bahaneler ile geçiştirip lafı "bigün yaparıma" getiriyorum. O zaman susuyorlar. Ama 2. çocuğu asla düşünmüyorum.

Niye mecbursunuz anlamadim? Tek cocuklu insanlar da var, iki cocuklu insanlar da var. Yapmak istemiyorsaniz yapmayin. Zaten bir evladiniz varmis, 2.yi istemiyorsaniz yapma zorunlulugunuz yok. Benim tek cocuk arkadasim var, can dostum hem de liseden arkadasim, gayet efendi, duzgun bir cocuk. Tek cocuklar bencil, paylasmayi bilmiyor vs diye bir sey yok ki.
O genellemeye ben de uyuz oluyorum. Ben de tek cocugum ve gayet efendi bi insanimdir sukur:KK45:
Ay konu sahibi, annenizin mecbursun demesi cok ilginc:skandal: buna karar verecek olan esiniz ve sizsiniz.

Tek çocuk kalsın mis gibi her ihtiyacı tam olur 2.ye gerek yok çok çok istemiyosan madalya takmayacaklar veya çocugu daha mutlu olmayacak hepsi yalan onların. Tek çocuk olan arkadaslarım gayet mutlular.

Ne demek mecbursun yahu, öyle şey mi olurmuş.Gerçi ben şaşırmıyorum,29 yaşındayım ve daha ilk çocuğa bile hazır değilim, geçen kayınvalidem yeter artık siz mi karar vereceksiniz, annenle de konuşacağım vs gibi laflar etti, benim ağzımı açmama gerek kalmadan eşim susturdu, şaka gibi bana sen sadece yapacaksın başka bir şeye karışmana gerek yok ki diyor.

Evet boyle kendini bilmez bilmemne cocuklari dolu memleket. Bir tane domuz suratli bana dediki siz gec kaldınız haaa karnima bakarakta varmi birsey dedi ben anlamadim o an insanin bazen salaklığı tutuyor kaynana ordan. Yok olsa haberimiz olurdu dedi. Naaah haberin olur 7 mahalleye yayarsin karnim belli olunca haberin olur ancak.
Tabi dedikoducu kocam söylemezse.
Bir de esimde sorun çıktı sperm sayisi vs gittim kaynanaya soyledim cocuk konusunu acmaz oldu
Oh canima degsin canimi tum yakan beni uzen sinir hastası eden herkese esimin memleketine gitmiyorum cocuk soruyorlar diye. Zira dayisina ve yengesine esimde sorun oldugunu söylemek istemem. Bir de ben zayifim
Zayigligi kusur olarak goruyor ayı oglu ayılar.
Kıızzz senle beraber millete saydıralım ben de aynı böyleyim :)) eskiden pis huyum vardı beddua ederdim şimdi sadece hakaret ediyorum.

İmalı şakalar mı dersin, hadsiz yorumlar mı?? Kucağıma sevmek için bebek alıyorum GEÇ KALDIN SEN diyor. 35 yaşında evlenmiş hemen çocuk yapmış işsiz güçsüz sığıntı bana laf ediyor :))) aynen bu cümleyi duyacağı şekilde kurdum. Kaynanam o günden beri 5 kere düşünüp konuşuyor herkesi mum ettim :))) hasta ruhlu manyaklar.

Arkadaşlar benim bir tane kızım var 5 yaşında, çevremdeki herkes ikinciyi niye yapmıyorsun diyor annem çok baskı kuruyor bana kalsa ben yapmam imkansız geliyor ama annem mecbur yapıcaksın diyor, ya hayal bile edemiyorum o şekil korkuyorum rüyamda görsem bile etkisinden kurtulamıyorum. Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kızımın dogumu çok zor oldu ve dogum sonrası hep tektim depresyona girdim o korkular hiç gitmiyor kesin tekrar olucak acaba tedaviyle geçer mi bu durum?

herhangi bir mecburiyetin neden olsun ki? ben de düşünmüyorum 2.yi.. hangi ülkeye? hangi ekonomik duruma? hangi ruh sağlığına?
rabbim mevcut evlatlarımıza sağlık sıhhat versin herkes aynı ana babadan olan bir kardeşe sahip olacak diye bir kaide yok. zor bir doğum olmasaydı bile 2. çocuk istememe hakkınız var.

Mecbur yapıcaksın derken heralde kardeş olsun anlamında söylemek istemiştir.
Bana göre tek çocuk yeter heleki yalnız başına hiçkimseden destek görmeyen bir anneysen tek çocuk bana göre yeterli :) çok güzel bir duygu ama zor.

Arkadaşlar benim bir tane kızım var 5 yaşında, çevremdeki herkes ikinciyi niye yapmıyorsun diyor annem çok baskı kuruyor bana kalsa ben yapmam imkansız geliyor ama annem mecbur yapıcaksın diyor, ya hayal bile edemiyorum o şekil korkuyorum rüyamda görsem bile etkisinden kurtulamıyorum. Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kızımın dogumu çok zor oldu ve dogum sonrası hep tektim depresyona girdim o korkular hiç gitmiyor kesin tekrar olucak acaba tedaviyle geçer mi bu durum?
Kesin tekrar olacak cümlesine takıldım ben. Valla hayatta kesin diye hiçbirşey yok. Bir çocuğu olup yıllarca 2.çocuğu olamayanlar var. Bebeğinizin annesi siz olacaksınız sizin hazır olmanız lazım anneninizi pek duymayın bence. Bu derece korkunuz varsa bi psikoloğa görünün sonrasında karar verin derim. O konuşan milletten bir kişi gelir mi acaba yardımınıza boşverin siz onları

Bizim millet hep konuşur. İkinci olunca bitecek mi sanki... Kız olursa bı oğlun olsuncular,oğlan olursa kızın yada oğlun tek büyümesin çift olsuncular başlayacak...

Ben yapim gereği fazla anaç birisi olmadığımı düşünüyorum.
Kızımı çok seviyorum ama bazen tukendigim donemlerim oluyor.
11 yaşına girecek ve aynı çevre defalarca 2.çocuğu sorup durdu.
Tek dediğim istemiyorum.
Evet istemiyorum.
Öyle deme bak günah diyenler oldu :KK70:
Ne alaka yahu istemiyorum işte neyin günahı :)
Öyle deme Allah elindekini de alır görürsün oldu.
Öyle deme evladına bir şey olsa diğerine sarilirsin bile diyen oldu yahu.
Dusunebiliyor musunuz daha ölmeden evladımı toprağa gomup neden çocuk yapmam gerektiğini anlatma curreti sergilediler.
Böyle de değişik bir kafaya sahip bizim toplumumuz

Bu laflari bana da cok diyorlar cocuga bisey olsa yalniz kalirmisim bide. Ayy insana evladinin ölümünü düşündürerek ikna etmek mi olur ya bu ne cahillik. Ne yazik ki benim cevremde herkes ayni annem haric herkes ayni mantik.

Benim annem ilk zamanlar herseyimle ilgilenmişti ama o bile cocuk konusu acamaz bana. Ama herkes yorum yapma hakkina sahip goruyor kendini. Hatta bir abla var komsu, ne zaman biraraya gelsek 2. Cocuk muhabbeti yapiyor. Bu arada kendisi 2.cocuk olunca depresyona girdi hala cikamiyor. O bile yap diyor yani. Biktigim bir konu benim de bu.

Bütün arkadaşlarımın bi çocuğu var, ikinciyi yaptılar veya düşünüyorlar. Onlar beni 2.ye ikna etmeye çalışınca ben de onları vazgeçirmeye çalışıyorum. :KK53:

bizim iş yerinde müdür var o bile diyor bana. ikinci olmayacak mı. ya ne münasebet sana mı düşmüş. koskoca adam yaşından utanmıyor. hem bi bayana bu denir mi. eşime söyledim bi ara uyar dedim adamı.

Kimsenin lafıyla hareket etmeyin. Bakacak, büyütecek olan sizsiniz. 3 yaşında ele avuca sığmayan bir oğlum var. 31 yaşındayım ben de. Bana da diyorlar yaşın geçiyor kardeş yap diye. Bazen analık duygularım depreşiyor yapsam mı diyorum ama sonra oğlum yeni alınan mobilyayı kırıp parçalayınca "sakin ol ve hormonlarını dizginle" diyorum. Zira oğlum böyle hırçın iken ikinci çocuk akıl hastanesinde son bulan bir serüven olur benim için.

Kimseyi dinlemeyin. Hazır olmadıkça doğurmayın. Size de yazık, verimli olamayacağınız evlatlara da yazık.

Back
X