• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk yapmak imkansız geliyor

Canım benimde bir buçuk yaşına girecek bir oğlum var.
Hamileligim yüksek riskli geçti.
Doğumun normal fakat çok zor oldu
Doğum sonrası iki ay ayağa kalkamadım.
İkinci kez anne olmayı isterim çok isterim ama
Aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.
Senin durumundayım yani :KK43:
Bu arada doğum yaptıktan sonra da hiç korunmadim ve olmuyor şuan.
Niye olmadığına dair Dr a gidip herhangi bir tetkik yaptirmadim çünkü kafam karisk

Kendinizi nasil mutlu hissediyorsaniz oyle karar verin asla cevre baskisiyla hareket etmeyin sagliginiz psikolojiniz kayboldugunda sizi cevre kurtarmayack yaninizda olmayacak bunu unutmayin. Bu hayat saglik beden psikoloji sizin ve sadece bir tane kiymetini bilin derim.

Ben yapim gereği fazla anaç birisi olmadığımı düşünüyorum.
Kızımı çok seviyorum ama bazen tukendigim donemlerim oluyor.
11 yaşına girecek ve aynı çevre defalarca 2.çocuğu sorup durdu.
Tek dediğim istemiyorum.
Evet istemiyorum.
Öyle deme bak günah diyenler oldu :KK70:
Ne alaka yahu istemiyorum işte neyin günahı :)
Öyle deme Allah elindekini de alır görürsün oldu.
Öyle deme evladına bir şey olsa diğerine sarilirsin bile diyen oldu yahu.
Dusunebiliyor musunuz daha ölmeden evladımı toprağa gomup neden çocuk yapmam gerektiğini anlatma curreti sergilediler.
Böyle de değişik bir kafaya sahip bizim toplumumuz

bunlarla, "bir şeyi çok isteme allah onunla imtihan eder"ciler ölümüne kapışır.. sonra da aynı tipler farklı bir konuda "allah dile kulum vereyim demiş" derler :KK53: hayatımda bu kadar patavatsız bir millet görmedim, bu saatten sonra da görmem herhalde..

konu sahibi, bu derece korkuyorsan kesinlikle sert bir dille bir çocuk daha istemediğini söyle, hatta bir hayli sert söyle ki bir daha sormasınlar.. yaş ilerledikçe çocuk daha da zor bir hale geliyor, her şeye yeniden başlayacak olmak zor..

Bende aynı durumdayım bıktım bu patavatsızlardan yaparim yapmam kime ne size mi kaldı 2 bucuk yasina gircek kızım ikisi aynı anda büyürmüş sonra zor olurmus bi tane de erkek olcakmis istemiyorum diyince oyle demeyinciler allah yardımcımız olsun kim ne derse desin yapmicam oda ayrı

Bende aynı durumdayım bıktım bu patavatsızlardan yaparim yapmam kime ne size mi kaldı 2 bucuk yasina gircek kızım ikisi aynı anda büyürmüş sonra zor olurmus bi tane de erkek olcakmis istemiyorum diyince oyle demeyinciler allah yardımcımız olsun kim ne derse desin yapmicam oda ayrı
bizi bizden iyi düşünüyorlar vallahi:D

Anneye bak ikinci çocuk için tehdit etmediği kalmış.. :KK45:
"Yardıma gelecek misin?" diye sorsan "ben de tek başıma büyüttüm" der kesin..

Tırnağı olan başını kaşır sakın baskı ile yapma..
Ben de oğlumun kardeşi olsun istiyorum ama o zorluğu tekrar yaşamak çok gözümde büyüyor. Ki benim hamileliğim zor değildi..
Daha 2 yaşında diye telkin ediyorum kendimi :)

Baskalari istiyor diye bisey yapmak zorunda degilsiniz ki. Insanlari durustlukle sinirin disinda birakamiyorsaniz durudt olmayin. "Deniyoruz olmuyor. Doktora gitcez. Doktora gittik sorun yok dene dedi.kismet" diyin .olsun bitsin . Bu sefer cocugun niye olmuyor diyecek halleri yok heralde

Çocuk bakımından mi yoksa doğumdan mi korkuyorsunuz?

Ben cok istedim.ama agir panik atagim var ilac kullanmak zorundayim.zaten kotu hissederken birde cevre baskisi urede ure diye.kime ne halbuki.belki lmuyor belki baska bir engel var yafa keyfim istemiyor.cahilce zihniyetlerden nefret eder oldum artik.kendini bilen insanlardsn boyle seyler duymazsiniz amaama malesef bizim halkimiz evlilik ne zaman cocuk ne zaman sorarda sorar.saygi yok.

En az 2 kural gibi.kimi insana bakiyorum evliligi sorunlu birine bakamaz yetemezken ikinci ucuncu oluyor.bebek sevmek icin cocukmu yapilir.hep bebek kalsalar keske.maddi manevi sorumluluk.kimseye degil cocuk anneyi bagliyor.evet cocuk guzel birsey ama birakinda buna analar babalar karar versin.allahin nasibi denilen biseyde var

En az 2 kural gibi.kimi insana bakiyorum evliligi sorunlu birine bakamaz yetemezken ikinci ucuncu oluyor.bebek sevmek icin cocukmu yapilir.hep bebek kalsalar keske.maddi manevi sorumluluk.kimseye degil cocuk anneyi bagliyor.evet cocuk guzel birsey ama birakinda buna analar babalar karar versin.allahin nasibi denilen biseyde var
Bence aksine bebek kalmasinlar bez mama falan cok masrafli :)

Seni anliyorum. 5 yasinda bir kizim var. Kv surekli mobing yapiyordu 2. Cocuk konusunda basta bu yuzden sogudum. Esimin isleri dolayisiyla ilk cocugumu tek basima buyuttum desem yeri. İkinci cocugu isteyen esimdi esasen. Bir gun bir kagida defalarca cocuk istemiyorum diye yazdigimi hatirliyorum. Cocuk istememek degil de o sorumlulugu kaldiracak kadar saglikli guclu hissetmiyordum kendimi. Sonra bir gun ben de hadi olursa olur dedim ve oldu. 5 aylik ellerinizden oper icerde uyuyor poncigim. Nasil da guzel oldu enerjim mutlulugum iyi ki de yapmisim. Her seyin hayirlisi is olacagina variyor. Ben bugun bu saat pisman degilim saglicakla insallah. Senin icin de hayirlisi neyse o olsun.

Aynı çevre baskılarıyla karşılaştım, hatta bazısını bozdum. Bende zor büyüttüm oğlumu bu yüzden 2. Cocuk kararımız 12 seneyi buldu. Şimdi de 2. 'yi yap diyenler geç kaldınız diyor. Bu milletin lafı hiç bitmiyor salla gitsin, ileri gidenleri de bozmaktan çekinme. Hadsize had bildirmek fukaraya don giydirmek gibidir :27:

bunlarla, "bir şeyi çok isteme allah onunla imtihan eder"ciler ölümüne kapışır.. sonra da aynı tipler farklı bir konuda "allah dile kulum vereyim demiş" derler :KK53: hayatımda bu kadar patavatsız bir millet görmedim, bu saatten sonra da görmem herhalde..

konu sahibi, bu derece korkuyorsan kesinlikle sert bir dille bir çocuk daha istemediğini söyle, hatta bir hayli sert söyle ki bir daha sormasınlar.. yaş ilerledikçe çocuk daha da zor bir hale geliyor, her şeye yeniden başlayacak olmak zor..
Off ofis off :)
Hakikaten yasım geregi tahammül sınırlarımın tam sınırında dolanıyorum.
Korkuyorum işte anlayın !
Yok ille 2.ciyi yaptıracaklar.

Off ofis off :)
Hakikaten yasım geregi tahammül sınırlarımın tam sınırında dolanıyorum.
Korkuyorum işte anlayın !
Yok ille 2.ciyi yaptıracaklar.

açık diyeyim 36 oldum bu saatten sonra çocuk yapmak = c.başkanlığına adaylığımı koymak gibi bir şey :27: korkmakta, yeniden aynı şeyleri yaşayacak olmaktan çekinmekte son derece haklısın ben tamamen anlıyorum seni.. eskiden kınardım ama iki çocuğu arka arkaya yapıyorsan yapacaksın sonra ara açılınca olmuyor doktorum.

Benim 5.5 yaşında kizim var.. ayni durum b8zdede var herkes doğurda doğur modunda... sanki tek cocuk olmak dunyanin sonu gibi tepkiler veriyorlar..

Aaaaa hic olur mu insanin kardesi olur...ilerde kafani taslara vuracaksin hadi bitane daha diyorlar...

Benim yas 37 gec evlendim kızımı 32 de doğurdum onu büyüt deeken yas oldu 37... tekrar hamile kal tekrardan herseyi sil bastan yasamak istemiyorum....normal bi anne olamiyorum pimpirikli bi anneyim ...

Iki cocugum olup evde bagiran cagiran bi anne olmak istemiyorum tek olsun mutlu mesut olalım...

açık diyeyim 36 oldum bu saatten sonra çocuk yapmak = c.başkanlığına adaylığımı koymak gibi bir şey :KK53: korkmakta, yeniden aynı şeyleri yaşayacak olmaktan çekinmekte son derece haklısın ben tamamen anlıyorum seni.. eskiden kınardım ama iki çocuğu arka arkaya yapıyorsan yapacaksın sonra ara açılınca olmuyor doktorum.

Kafama taş düştü :27:

yani bizim ülkede niye böyle insanlar. bekarken ne zaman evlencen, evlendin ne zaman çocuk olacak, çocuk olur ikinci ne zaman olacak, yeminle bıktırırlar insanı. benim de bir oğlum var 8 yaşında. inanın memlekete gidesim gelmiyor. sürekli bi sorular filan. en sonunda siz mi bakacaksınız dedim tersleedim hepsini. Avrupada böyle değil, kimse kimseye kişisel sorular sormazlar. Siz gerçekten istiyorsanız yapın. Çevreyi boşverin. Çünkü kendinizi yine en iyi kendiniz tanırsınız. etrafı boşverin.
Avrupa da yasıyorum..
4 yıldır çocuğum olmuyor 7 yıldır da evliyim.. bu kulaklar neler duydu..
Insanlar her yerde aynı..
Sende bi doguramadin..
Kokla bebeğimi cennet kokuyor sen bilmezsin bu kokuyu..
Bu dogurana kadar ben 3 cü yü doğururum..
Sende bi beceremedin...
1 din 2 oldun sen ne zaman 3 olacaksın..
Atı alan üsküdarı geçti sen daha olduğun yerde say... bunlar hatırladığım kadarı sadece...
Sonuç mu? 1 negatif tüp bebek..
Laparoskopi ile bir tüpüm iptal edildi ..
Piskolojik teravi görüyorum..
Ben herkesi allaha havale ettim...
Çok acılar çektim çok sıkıntılar çektim en ağırı da insanların laflariydi...

Back
X