2. Çocuk

5000 tl gelir küçük şehirlerde gayet iyi bir rakam sizin aylık geliriniz nedir 5000 tl yi bu kadar azimsamissiniz ya hanı
Eşimin geliri 5000 ; ben ücretsiz izindeyim ve bir tane çocuğum var .istanbulda yaşıyorsanız ve eğer kiradaysanız da gayet de azımsanacak bir rakam .

Eşimin geliri 5000 ; ben ücretsiz izindeyim ve bir tane çocuğum var .istanbulda yaşıyorsanız ve eğer kiradaysanız da gayet de azımsanacak bir rakam .
Istanbul ve ankara gibi büyükşehirlerde azımsanacak ama anadoluda azımsanmayacak bir rakam ve tc büyükşehirlerden ibaret degil

Istanbul ve ankara gibi büyükşehirlerde azımsanacak ama anadoluda azımsanmayacak bir rakam ve tc büyükşehirlerden ibaret degil
Evet T.C. büyükşehirlerden ibaret değil ama herkes de kendi bulunduğu yere göre ,kendi yaşadığı durumlara göre yorumunu yapıyor ve diğer şehirlerde de sadece kiralar biraz daha uygun olabiliyor diye biliyorum .Faturalar vs deki pahalılık her yerde aynı sonuçta .

Riskli bir gebelik geçirmemek adına, öncelikli işiniz fazla kilolarınızdan kurtulmak olsun derim. Sonra gebe kalırsanız, sağlığınız açısından daha iyi olur.

Bu ay bize de doğalgaz 477 lira geldi 3 petek yakmama rağmen kiramız 800 lira
Tabi zorlanıyoruz biraz... Doğalgazı 2 ay ertelemeli ödüyoruz elimde para kalmayınca kredi kartıyla alışverişimi yapıyorum ay sonunda kartın borcunu kapatıyoruz ama eldeki para azalıyor tabi o zamanda da yine tekrar karta yükleniyoruz mecburen...
Eşim mesai yaptığı zamanlarda elimde ne kalırsa kenara atıyorum, tasarruf etmeye çalışıyorum ,gereksiz alışveriş yapmıyorum ama çok şükür istediğim bişey olursa alabiliyorum taksitle Allah bi şekilde yardım ediyor çok şükür aç değiliz açıkta değiliz hayatımız devam ediyor her halimize şükür diyorum dünyada bu kadar zor durumda olanları gördükçe hele daha fazla şükretme gereği hissediyorum...Allah kimseyi açlıkla,yoklukla sınamasın
Benim tanıdığım birileri 2 kişi çalışıyor onlarında 1 çocuğu var aylık gelirleri en az 8 bin ve bu benim için çok iyi bir rakam ama kiradalar hala herhangi bir yatırımları birikimleri vs yok. Ve inanırmısınız bu kişi birkaç defa benim 3 bin küsür maaşlı olan eşimden para istedi gereksiz harcamalarını yazsam şaşarsınız...hani öyle açlık yokluk durumları yok ama o kadar fuzuli harcamaları oluyorki . İşte bunu benim aklım almıyor. Sen 8 bin ile geçinemiyorum derken 3 bin küsür maaşlı, çocuğu olan kirada yaşayan bir insanın nasıl paralı olduğunu düşünebilirsin? Bu duruma bazen öyle sinirleniyorumki eşim o kişiye gereken cevabı bile veremiyor. Kendimi zor tutuyorum. Ben aynı durumda olsam utanırım para istemeye yahu...
Benim eşimin patronu çok zengin bir adam birgün bize bişey anlatmıştı 5 kuruş parası bile yokken eşi her ay ufak ufak kenara atıp 1 çeyrek alıp kenara atarmış birgün bakmışlar 30 tane çeyrek olmuş bununla ilk ticaret hayatına atılmaya karar vermiş ve gittikçe yükselerek çok iyi yerlere gelmiş bir adam...
Çalışanlarına öyle yüksekten bakmaz çünkü geldiği yeri unutmamış
Bu konudan şuna varıyoruzki damlaya damlaya göl olurmuş
Elinde olanı har vurup harman savuranlar ise hiçbir yere gelemezler ancak oldukları yerde sayarlar

Kiram 1500 ;doğalgaz geldi 500;elektrik geldi 180 ;diğer faturaları demiyorum bile ..Allah yardımcımız olsun .

1.si benimde esim erkek istiyodu Allah bana ikinci kizi nasip etti.
2.si bend3 kizim 2 yas dogumgununun oldugu hafta hamile oldugumu ogrendim. Ve cooook zor geciyor
3.sü tam kg vermeye baslamisken 86 kg ile hamile kaldim ve suan 20 kg geri aldim agrilardan ne yatabiliyorum ne kalabiliyorum. Cocukla asla dinlenemiyorum.
Kisaca yerinizee olsam en az kendime 6 ay verir( o da yasinizdan dolayi)
Kg vermeye gayret ederdim. Bu arada kizim 2.5 yaşında olur bebek dogdugunda 3 yasi gecmis olur ve daha iyi olurdu.
Benim kizlarin arasi 31 ay olacak

Kiram 1500 ;doğalgaz geldi 500;elektrik geldi 180 ;diğer faturaları demiyorum bile ..Allah yardımcımız olsun .

Amin ... daha uygun bir evde oturma şansınız yok mu kirada oturmanın zorluğunu kiracı olanlar bilir o paralar günlerce ne zor şartlarda kazanılıyor ama bi çırpıda gidiyor
İnşallah bigün hayırlısıyla ev sahibi olmak bizlerede nasip olur benim öyle yükseklerde de gözüm yok hani 5-10 odalı villam olsun istemem büyük evin giderleri de büyük oluyor

Canım İstanbul’dayoz ve buna uygun diyebilirim hani öyle merkezde ,lüks semtlerde değiliz ama 1 ay sonra kontrat yenilememiz geliyor ,napaxagjz bilmiyorum aynen kirada olanın halinden ancak kirada olan anlar .bizim de bir yerde kısmetimiz vardır diye düşünüyorum

Allah yardımcınız olsun canım ya bende İstanbul'dayım ama burayı bulmamız Allah'ın mucizesi gibi ... Gerçekten Allah yardım etti eğer kiramız daha yüksek olsaydı o zaman çok zor duruma düşerdik çok şükür
Geliriniz ne kadar peki sorması ayıp
hani ayı kurtaramayacak seviyede mi
Benim oturduğum semtte 1000 tl ortalama ve evlerde öyle kötü değil canım
Bi araştırsanız hani çıkar yine
Taşınmak,düzenin bozulması falan zor işler tabi ama o para da çok ya

Buna eşinizle aranizda karar vermelisiniz bence.
Geçinmek (beslenme ve barinma) bir sekilde saglanir, 5binle gecinebilirsiniz ama bana göre ev kendinizin olsa bile 2 cocuklu aile icin 5 bin cok az yoksulluk sınırının bile altinda kaliyorsunuz, ben yapamazdim yani. Herkesin hayati yaşama anlayişi farkli sonuçta.

Valla o zaman çok iyi bulmuşsunuz .bizim gelirimiz 5000tl ama dediğim gibi ay sonu ucu ucuna geliyor .çok şükür kart borcumuz vs yok ama kendimiz için yaptığımız bir şey de yok .zam olayından sonra tekrar değerlendireceğiz ev durumunu ,taşınma masrafı vs bizi kurtaracak bir yer bulursak değiştireceğiz evi.

Bu kadar pahalı hayat şartlarında geçinmek zor tabi... Kart olmasa biz hiç geçinemeyiz zaten 3250 tl neye yetsin
Bencede ev değiştirmeniz daha mantıklı olur inşallah uygun bi yer bulursunuz

kendinize bi iyilik yapin önce hamile kalmadan önce kilo veri bi süre psikolojisi iyi olan anne daha iyi olur her zaman.
2. bebeği düşünüyorum bende 80 den 61 e indim şükür.
onun haricinde bence şartlar uygun ama erkek olacağida ne malum
yani herşeye hazırmı eşiniz

İş annede bitiyor bence
O gücü kendinizde görüyorsanız beklemenin manası yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…