2. Çocuk

Onun erkek çocuk istemesi biraz babasının kendisine sevgi ilgi göstermeyip kız kardeşine tapmasından dolayı, kendi oğlundan acısını çıkarmak istiyor

Gitmiştim geri geldim.
Siz bunu bile bile nasıl çocuk düşünürsünüz?
Adam kendi ağzı ile, babam beni sevmedi, kızını sevdi,
Şimdi de ben oğlumu sevip acısını çıkaracağım diyor.
Kimden?
Kızınızdan.
O oğlunu sevip acısını çıkarken kızınız kimden çıkaracak acısını?
Kan davası mi bu? Hemde evlada karşı..
Çok çok kötü bir baba eşiniz. Kusura bakmayın.
Siz de çanak tutmayın.
O Kadar çocuk istiyorsa şart koşun, Psikologa gitsin.

Eşiniz 2. Çocuk istemiyor. Eşiniz erkek çocuk istiyor. Bu da kaçıncı hamileliğinizde olur bilinmez.

Komşumuzun kocası erkek çocuk istiyordu tam 6 tane kızı oldu. Sonra bu kadının oğlu olmuyor diye kadından ayrılıp başka biriyle evlendi ve ondan da kız çocuğu oldu.

Allah nasip ettiyse bir oğlunuz olur inşallah.

Yeşil ışık yak yakmasına ama ya kız olursa ? o zaman kırmızı ışık yakmasın kocan ?

Reactions: 000

Bu kosullarda ben olsam illa ikinciyi istiyorsam kiz olsun diye dua ederim. cocuk ayrimciligi yapacak bu adam, ne uzucu.

Kızda olsa öyle bir sevilirki evlat bu sevilmez olur mu nasıl masumlar nasıl güzel gülüyorlar kokusunu içine çekmek insanın bütün stresini alıyor doğduktan sonra ben asla kız erkek diye muamele yapılacağını düşünmüyorum.Ama yaşınız geçiyor iyi düşünün benim 2 aylık oğlum var 33 yaşında doğurdum çok zorlandım benim eşimde diyorki iki oğlumuz var birde kızımız olsa artık o zorluğu göze alamam ama İkinci çocuğu büyütmek birinciye göre daha kolay. Maddi olarak ise biraz fedakarlık yapıp tasarrufa giderseniz sorun olmaz bence. hele sigara içiliyorsaa bırakmak bayağı maddi kazanç sağlar da

30 yasinda 2. Cocuktan sonra baglattim.
Neden baglamasin ki, doktor elbette fikrini soyluyor ama karar kadin ve kocasina ait oluyor. Hatta bence kocaya bile oy dusmemeli de, iste zorunluymus.
Bana doktorum 3. Çocuk olmasına rağmen önermedi, yaşım 31di doğum yaptigimda.
Bu şartları söyledi. Tabiki yapan hekim bulunur.

Şartlara uymama rağmen,
Eğer hekimlik tecrübeme güveniyorsan, sen bağlatma dedi.
Muhafazakar biri gelmesin aklınıza :) hic değil.
Zaten türk asıllı bile degil.

Pişman mıyım? evet.
Yani ileride bunun nesine iyiki diyeceğim bilmiyorum (bir kac fikrim var, epey konustuk bunu) ama hamile kalmaktan korkuyorum. Hatta korkmak hafif kalir. :)

Neyse 35 yaşımı bekliyoruz hala aynı fikirdeysem bağlayacak:))

anlıyorum bakış açınızı ama yanlış anladınız aslında biraz, kızına aşırı düşkündür eşim benim bile bağırmama kıyamaz. İkinci kız olursada olsun adını şu koyarız da diyor, tahmin ettiğiniz gibi biri değil, çocukları ve kendi çocuğunu çok seviyor.
Birde kendi ağzıyla söyledi demedim ki bu benim hissettiğim. Eşimi tanımadan siz nasıl çok çok kötü bir baba diyorsunuz bende size onu soriyim, size tespit yapın demedim ki ben fikir istedim!

Erkek çocuğu geleneksel sebeplerden istediğini düşündük,
Hayır degil diyip, babasi ile ilişkisinin sonucu olduğunu soylediniz
Siz söylemeden bilemeyiz öyle değil mi?

Babası kızkardeşine taparken ilgi görmeyen yada daha az ilgi goren erkek evlat, erkek babası olup acısını çıkarmak istiyor?

Siz bundan kız evladının ihmal edileceğini düşünmez miydiniz?
Yada ne anlardınız?
Mükemmel bir baba, sağlıklı düşünceleri var sonucuna nasıl varalım?

Ben ilk yorumumda eşinizin erkek çocuk istemesine de çok tepkili yaklaşmadım. Doğru bulmasamda hala özellikle erkek çocuk isteyen babaların olduğunu biliyorum.

Ama siz sonradan, eşinizin babasının ona yaklaşımının acısını çıkarmak için erkek çocuk istediğini yazdınız. Bu durumda başka ne düşünebilirdik? Buraya yazdığınızı yorumluyoruz sadece.

Eşiniz çocuk istiyor ya siz?
Çocuk konusu ortak bir karar olmalı.
Bir de neden erkek evlat?
Ben cinsiyet olayını hiç sevmiyorum.
Illa kız olsun; illa erkek olsun bana çok pragmatist bir yaklaşım geliyor.
Kız olsun bize baksin; erkek olsun oğlum oldu diyeyim bunlar artık çok cağ dışı kaldı.
Önce hayırlı evlat olsun.. milletine değerlerine bağlı olsun.. iyi yetişsin..hakkıyla yetiştirin.. güzel iyi bir eğitim alsın donanımlı olsun..
Ondan yetiştirmek zor. Hele birey yetiştirmek en zoru.

Bir de ayy bebişler çok tatlı minik kuzucuklar bebek sevesim geldi diye çocuk yapılır mı.. o bebek 2 yıl öyle minik kalıyor sonra buyuyor:)

Evet öyle düşünülebilir tabiiki ama durum gerçekten öyle değil, kızını aşırı düşünen bi baba oğlu da olsun da kendi görmediği sevgiyi ona göstermek istiyor, kızınaysa asla kıyamaz

ama yorumlar beni soğuttu zaten ikinciden

Biliyorum nasıl büyüdüğünü merak etmeyin kızım dışında iki de yeğen baktım. Aynı düşüncedeyim vatanına milletine hayırlı bi evlat olması benim için en önemlisi

Biliyorum nasıl büyüdüğünü merak etmeyin kızım dışında iki de yeğen baktım. Aynı düşüncedeyim vatanına milletine hayırlı bi evlat olması benim için en önemlisi
Siz çocuk istiyor musunuz peki?

5000 lirayla iki çocuk bakılmaz bence çocuklarınızın hayat kalitesinden çalmayın

Kira derdi yok borç yok 5000 tl cepte daha ne olsun bacım...biz kiradayız eşimin maaşı 3000 küsür 2.çocuğu istiyoruz
çok şükür aç değiliz geçiniyoruz
Ama bizim planladığımız gibi gitmez tabi bu işler bide işin o kısmı var. Şahsen ben kürtaj yaşayan biri olarak çocuğumun cinsiyetini düşünmek yerine acaba bundan sonra sağlıklı bir hamileliğim daha olurmu diye düşünmeye başladım hayırlısını dilemek lazım

Burda yazan kişilerle ayni ulkede yaşamıyoruz galiba... 5000 tl cok az gelmis. Bu ulkede asgari ücret 2340 lira kac aile geciniyor etraflarina bakmalarını tavsiye ederim. Konuya gelince, eger eşinızin ayrim yapmayacagindan eminseniz yapabilirsiniz. Sırf erkek çocuk icin yola cikmayin lutfen. Allah hakkinızda hayirlisni versin.

İnsanlar genelde hem kızı hem oğlu olsun istiyor. Ben bir sorun görmüyorum. Erkek çocukta isteyebilirsiniz. Ama şimdi bir kızınız daha olabilir. Bunu unutmayın. Yeni bebek kız olursa Aynı şekilde heyecanla sevgiyle karşılamalısınız. O zaman sorun yok bence.
yaş bir engel. Ama ilk önce kilo vermeye çalışın. Sağlığınız için. 1-2 yıl içinde tekrar düşünün. sağlığınız için böylesi daha iyi olabilir.

Ev kendinizin olduğu için maaş kötü değil bence normal. Yaşam tarzınıza da bağlı lüks tercihler yoksa tabi sık tatile çıkmak, araç bakımı gibi. Ben cinsiyet konusuna takılmıyorum çünkü herkesin içinde bir seçeneğe daha çok yatkınlık var hemen adamı kötü ilan etmeye gerek yok. Benim oğlum var kızım olsun isterim ikincide mesela. Yalnız kilonun yanında baska rahatsızlık varsa insülin direnci gibi bence 6 ay sıkı spor yapın ve o şekilde hamile kalın. Bende kilolu hamile kaldm hamilelikte çok kustum yemek yiyemedim on kilo verdim doğumdan sonra da yaklasık eylülden beri 9 kilo verdm yani hamile kaldığım kilodan 20 kilo daha zayıfım :) eğer çocuk seviyor ve yapmak istiyorsanız yapın. Yumurtlama gününde ve adet bitiminde erkek bebek ihtimali yükseliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…