2.çocuk?

Peki bu korkunuz dışında tek çocuk olmak sizi hic üzdü mu?
Yoooo asla cok sukur el bebek gul bebek buyudum. Zaten hic kardes istemezdim kucukken. Sana kardes yapalim dediklerinde 8 yasindayken evden kacmis komsumuza siginmistim:)
Coka rkadasim vardi etrafimda belki de hic eksiklik hissetmedim o yuzden.

Kararı sen kendin vereceksin elbetteki ama kardeş gibisi var mı yaaa. Bir de saydığın şeyler sanki ilk çocuk acemiligi. Ben 3. de bambaşkaydım şimdi bir de 4. var. İyice düşün ya da oluruna bırak. Ayrıca çocuğun o kadar şanslı ki senin gibi hassas bir annesi var. Bu şansı bir başka bebeğe de versen çok güzel olur bence.

Yetebileceğine eminsen yap erteleme.

Bende sizin gibi düşünüyorum kızım 2.5 yaşında. Hani doğana üzülüp ölene sevinecek zaman gelecekmiş ya o zaman geldi galiba

Bende bu yüzden kara kara düşünüyorum. Peki su an neden şart olmadığını düşünüyorsunuz
"Şart" derken abartmışım. Tek çocuklu olanların bencillik ettiğini düşünüyordum, yine abartmisim. Eğer siz tek çocuk istiyorsanız, çocuğunuz da istemiyorsa şart değil yani. Ama çocuklar da 6-7 den sonra istemeye başlıyor.
Bu arada maddiyat da çok önemli.

Planladigim gibi olursa kızımla kardeşinin arası 6 yaş olacak.. ben baştan beri böyle istemiştim.. okul hayatına kadar kızımla başbaşa olmak ve artık tam abla olduğunda kardeşi olmasi benim tercihim.. tabi Allah verirse 2.yi..

Bir oglum var,bazen ben de pisman oluyorum erken dogurmusum diye ki yasim 32. Ulke ve dunyanin hali,ekonomik kriz ve savasin artik kapida degil icerde olmasi beni cok cok korkutuyor. Gelecegim icin cok endiseliyim. Dolayisiyla ogluma kardes dusunmuyorum

normalde size ülkenin gidişi gidiş değil, yarın ne olacağımız belli değil, dışarı çıkarken bile vedalaşıyoruz ailemizle o yüzden yapmayın derdim ama şimdi eğer imkanınız varsa yapın diyorum.. çok değil 10 sene sonra Suriyeliler ülkeyi kapladığında ciddi azınlık olarak kalacağız, o zaman yaşadık.. ha gerçi o zamana kalırsak, bak o da ayrı bir konu..

Bu kadar düşünmemek lazım . Bizden önce bizi düşünen bir Yaraticimiz var. Ayrıca 2 çocuk çok fazla değil ki zaten . Ben Tek kardeş olmak çok kötü bir duygu çocuk için.. :/

Olmuyorsa zorlama..
Zamanı gelince zaten yerinde duramayacaksin.
Kafanda oturtmadan çocuk yapma

Bende cocuklari asiri seviyorum.. Cok sukur rabbim nasip etti 1 yaşında oglum var. Bende iki kardesin arasinda ki yas farki cok olmasin istiyorum ama esim simdiden basladi bu cocuk kardes istiyor demeye.. Oglum cok mizmiz ve cok hareketli bir cocuk pesinden bir an olsun ayrilamiyorum.. Hamileligim deseniz 4 ay surekli mide bulantisi istifrayla gecti 4 kilo verdim.. Oldu ki hamile kaldim bebegim daha kendi ihtiyaclarini karsilayamiyor derdini anlatamiyor birde ben bulantiyla gecirirsem o yavruma kik bakicak? Esimdr cok yardim eden bir insan degil.. Gercekten cok bunaldim.. Surekli bunun tartismasini yapiyoruz..

Pimpirikliyim rahat değilim .çalışıyorum bakıcı kreş hepsi problem.ulkenin haline üzülüyorum korkuyorum ,hastalıklardan korkuyorum
Bu kadar olumsuz düşünüyorken yapmayın bence sırf çocukla çocuk olamıyorum diye ona kardeş yapılmaz

Ben ikinciye bile zor karar verdim. Kizim icin kardes istedim. Ücüncüyü istemiyorum ama. Hatta genc yasimda tüplerimi baglatacagim. Hamilelik benim icin cok zor geciyor. Yalniz bir anneyim. Iyi olayim onlara bakayim istiyorum. Ücüncü cocuk ne kadar güzel olurdu diyorum ama hamilelik sogum sonrasiydi cocuklarim perisan olur, bunu onlara yasatmamak icin radikal bir karar aliyorum. Ilerde pisman olurmuyum.. olmam. Benden de bu kadar cünkü.

Bende cok dusunuyorum oglum 3 yasında ama bu duygu benı ele almıs bır kere yenı bır bebek mınıcık elı ayagı canından bır parca daha. Esım tek cocuk derdını paylasabılecegı hıc kımsesı yok arkadasada hersey anlatılmıyo. Hatta bu hayatta tek basına bır tek babası var ne hala ne teyze ne anne hıc ama hıc kımsesı yok. Ama yok kaldıramam goturemem dıyosan yapma. Ama o duygu senı ele aldıysa kolay kolay vazgecemezsın. Ben 2 ay oncesıne kadar asla dıyodum sımdı bebek emzıklerı bebek kıyafetlerı bakıyorum

Ben de aynı hislerdeyim.. Surekli kendimi bunu dusurnurken buluyorum. Kızım 4,5 yaşında. Güya ona arkadaş olsun diye bu sene düşünüyordum. Ama başka gelişmeler oldu. Ülkenin durumundan direkt etkileniyoruz. Ben istekli taraftim, eşimi de istiyor gibiydi.. Bu şeyler olduktan sonra lafını dahi edemiyorum.. Ben de şu ara istemiyorum galiba. Hepimiz için hayırlısı olsun.

Bende kızımın kardesı olsun cok ısterım kuzenı akrabası halası teyzesı yok bızım yoklugumuzda kımsesı olmayacak
Ama 2.cocuk fıkrı hem dunyanın halı hem maddıyat ıcın benı cok korkutuyor

Iyı arkadasları olsun kardese ıhtıyac duymasın dıyorum zira benım abımden daha yakın abımden once aklıma gelen arkadaslarım var

Bence daha erken benimki 17 aylik ikinciye zaman var daha esin anlayisli olmasi gerek.

kendisini fiziken, ruhen ve madden hazır hissetmeyen bir kadın çocuk yapmamalı bence.
çocuğun neredeyse tüm yükü annenin üzerinde olan bir ülkede yaşıyorken çoook düşünmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…