Eşiminde ilk evliliğinden bir kızı var, ben sorun yaşamadım hiç. Arada eski eş huzursuzluk vermeye çalışsa da ,onun amacına ulaşmasına izin vermedik. Kızının velayetini aldık, yaklaşık 7 aydır bizimle yaşıyor. Herşey yolunda, fakattttttttt......Bu herkesin idare edebileceği bir durum değil. Başta erkeğin iyi idare edebilmesi, evladını, geçmişini ve yanında ki eşini denge de tutması gerekiyor. Tabi onun tüm çabalarını görüp ona sıkıntı yaratmayacak bir eşte gerekiyor. Ben 33 yaşında evlendim, sorumluluklarımın, beni bekleyen zorlukların az çok bilincindeydim. Kendime, eşime ve evliliğime zarar vermeden aştık ilk günleri. Evliliğimizin henüz 25. günüydü yanlış hatırlamıyorsam, eşim kızını görmek için İstanbul'a gitmişti. Hafta sonunu orada kızıyla geçirdi. Çevremde herkes "bak daha evliliğinizin ilk günleri, millet eşiyle hafta sonu geçirirken sen evdesin" falan gibi şeyler söyledi. Duymadım, görmedim. Anlayış anlayış anlayış.....Eşimin iyi niyeti, dengeleri sağlama çabası karşısında bile bazen acabalarım oldu. Düşün ki , yaşayacağım zorlukları az çok tahmin ediyor olmama rağmen yaşadım bu acabaları. Eşime olan sevgim, saygım ve huzurlu yuvam sayesinde daha farklı açılardan bakmayı öğrendim.
Ama senin yaşın çok küçük, yaşayacağın şeyleri kaldırabileceğini düşünmüyorum. Üstelik anladığım kadarıyla aşk-sevgi evliliği olmayacak bu evlilik. İnan bana katlanılması çok zor olacak senin için. Eşini paylaşıyormuş hissine kapılacaksın, ve bu derdini kime anlatsan "biliyordun" diyecek sana, ya da "aa adamın evladı onlar, onların ne suçu var" falan diye belki de bazen vicdansız diye suçlanacaksın. Seni baba ve evlatlarını ayırmak istemekle suçlayacaklar.
Bak inan bana, ben belki de parmakla gösterilecek nadir güzel örneklerdenim. Eşim hep çok çaba gösterdi, maddi sorunumuz yoktu hem ben hem eşim iyi kazanıyoruz. Eşimin kızı için yaptığı harcamalar o yüzden beni hiç rahatsız etmedi. Evladı yapacak tabi ,dedim. Çünkü zaten onun parasına ihtiyacım yoktu. Fakat bu tarz evliliklerde en büyük sorunlarda nafaka ödemeleri ve çocukların masrafları sebebiyle çıkıyor. Başlarda göze batmayan harcamalar, sonra eşleri huzursuz ediyor.
Kısacası bence bulaşma, sırtlanabileceğini düşünmüyorum. Kendin gibi bekar bir beyle severek aşık olarak evlen. Daha çok küçüksün.