- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi _Phantom-Opera_
-
Biz kadınlar esimize toz kondurmayip tüm yaşananları kayinvalideye bağlamayı severiz biliyorsun. Aslinda sıkıntının eşinden kaynaklandığını, sınır koyamayanin o olduğunu kabul etmek eylem gerektirir. Eylemde bulunmak kendi hayatının sorumlulugunu almayı,değişmeyi,riski gerektirir. Kadinlar çekip giden olmayı ,ayrılığın sebebi gibi görülmeyi sevmiyorlar. Pek cok kadınin kafasında saçma kalıplar var... sıkıntı çekmek pek cok kadın için evliliği için savaşan olmak gibi yuceltilmis bir anlam bile taşıyor...Mecbur mu arkadaşın bu kayinvalideyi, annesinin lafiyla hareket eden eşini çekmeye. Benim büyük sorun bu gerçekten, benim kayınvalidem de başta herşeyimize karışmak gibi bir gaflette bulundu ama Allah'tan esim müsade etmedi buna, annesinin sözünden çıkamayan bir karakterde olsaydı devam edemezdim ben.
Bir ömür çekilir mi bu insanlar.
Konusahibi suan durum degistiyse ,sizi uzen oncesinde yasadiklarinizsa eger bunu ustune gidinYa anlayamıyorum bazı yorumları gerçekten. Üstte biri de yazmış aynı problemden müzdarip birni. İlla muhtaç mı olmak lazım bunlatçrı yaşamak için. Bizim maddi durumumuz da çok iyi ama kıyafet konusunda bu insanlar böylw görmüşler dedeğiştiremedim o an bunu. Neden anlatamıyorum acaba. Engelliyim dedim diye mi sürekli maddiyat maddiyat önüme konuluyor acaba. Yani engelli olunca fakirlik insana yapışıyor mu?. Fakirliktn değildi benim yaşadıklarım gerçekten aile kendi içinde herkes böyle düşğnüyor ve böyle yaşıyorlar. Yoksa maddiyat konu bile değil. Eşim cimriydş evet ama şu an çok fatklı olmasa zaten bitmişti bu evlilik neden anlatamıyorum ben derdimi acaba
Hiçbieşey demedim. Yüzgöz olmak da istemem.. Sadece içime attıkça canım daha çok yanıyo..
Bak canim seni uzmek istemem ama soyle soyliyim kendime hicbisey almadim dogdu dogali kisin spor ayakkabiyla gecirdim kendi yiyecegim seyleri az aldim aylardir meyve yemedim yumurtayi unuttum ama yavrumdan kismadim ne giyeceginden ne yiyeceginden hic haram olurmu peygamber efendimiz evlatlariniza hediye alip sevindirin hatta once kizcocuklarinin hediyesini verin demis israf haram evet ama evladina bir iki parca ucuz yeni kiyafet almak israf degil marka almiyosun pahali almiyosun sadece yeni birsey aliyosun ihtiyaci olan bizey israf yada haram olmaz eger durumun kotu degilse ihtiyaci olan seyleri tabiki alacaksin hem bi cocuk 20 yasina kadar buyuyo napczn kizina 20 yasina kadar milletin verdiginimi giydircen yanlis anlamayin gercekten uzulmenizi istemiyorum ama azicik dik durun guclu olun evladiniza siz deger vermezseniz kimse vermez az alin gerekirse uc parca seyle aylar gecirin hergun yikayin ama kendi kirlilerini giysin simdide sonradaNerden başlayım bilmiyorumilk çocuğum, gözbebeğim canım herşeyim.. Öyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yükü benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş çocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama üç kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Çeşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim güzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet çitilemekten ellerim su topladı ama çıkmadı çıkmadı çıkmadı.. İlk çocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri çok güzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz çocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yüzünden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dün alışveriş yaptım kızıma 5 parça kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem çok çok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dünyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafçı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram çocuk çabuk büyüyo zaten çoğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenç şeylerdi.. Uğraştım uğraştım çıkaramadım. Öyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dün aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
Bu ne şimdi demeyin dert.. Hem de içimi yakan bi dert, beni ağlatan bi dert, çocuğuma iyi bi anne oolamadımın derdi.. Ama sorsanız onlara ne var bunda.. Sahi bişey yok mu bunda? Bu dert değil mi? Gerçekten çocuğun yediği helal de giydiği haram mı? Ben iyi bi anne miyim? Yoksa evladına bir parça kıyafet alanayan pısırık saçma sapan bi insan mıyımAcı çekmemeli miyim?
Bu bence farklı bi durum ablamın kızı yani ilk yeğenim doğduğunda ondan önce kuzenimiz doğurmuştu ve okadar çok eşyaları vardı ki hepsi de yepyeni gibiydi sonuçta çoöuk kaç kere giyilebiliyor hemen büyüyor ve ablam hala diyor ne kadar masraftan kurtardı bizi diye çünkü o dönem maddi durumları bazı sebeplerden dolayı iyi değildi. Buna rağmen elbette bir şey görünce çok istediğinde alırdı bizde alırdıksen mükemmel bir annesin canım benim oğlum 9 yaşında eşimle ikimizde çalışıyoruz maddi sorunumuz yok çok şükür ama oğluma 9 yıldır çoz az sıfır kıyafet almışımdır çünkü eşimin yeğenleri var oğlumdan 1 ve 2 yaş büyük hep onların küçülenlerini giydirdim benim oğlumun küçülenlerini de ailemizdeki başka bir çocuk giyecek ben sadece çokk beğendiysem alırım ya da gelenlerin içinde ihtiyacım olan çıkmazsa hatta almadan önce sorarız birbirimize görümcemle şu var mı sende diye ama lekeli yırtık vs. olması çok ayrı bir konu o olmaması gereken birşey bu konuda çok haklısın canım ama sakın bu sebeple anneliğini sorgulama
biseyyy dedim ama burda bipppp gecmiyor sen dogru olani yapmissin ben. 3 cocugumada hamilryken calistim herseyini kendim aldim aslinda calismak bir nevi iyiNerden başlayım bilmiyorumilk çocuğum, gözbebeğim canım herşeyim.. Öyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yükü benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş çocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama üç kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Çeşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim güzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet çitilemekten ellerim su topladı ama çıkmadı çıkmadı çıkmadı.. İlk çocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri çok güzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz çocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yüzünden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dün alışveriş yaptım kızıma 5 parça kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem çok çok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dünyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafçı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram çocuk çabuk büyüyo zaten çoğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenç şeylerdi.. Uğraştım uğraştım çıkaramadım. Öyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dün aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
Bu ne şimdi demeyin dert.. Hem de içimi yakan bi dert, beni ağlatan bi dert, çocuğuma iyi bi anne oolamadımın derdi.. Ama sorsanız onlara ne var bunda.. Sahi bişey yok mu bunda? Bu dert değil mi? Gerçekten çocuğun yediği helal de giydiği haram mı? Ben iyi bi anne miyim? Yoksa evladına bir parça kıyafet alanayan pısırık saçma sapan bi insan mıyımAcı çekmemeli miyim?
Bir insanın evladına harcadığı paraya nasıl içi gider demeyeceğim. Aynı aynı aynı benim babam. Erkek botları ucuz diye bana erkek botu aldığı zamanları bilirim. Niye? Çünkü evladı bile olsa cimri insan herkese cimriCimrilik konusunda inanılmaz cimriydi. Çok büyük kavga ettik dünyayı ayağa kaldırdım. Boşanmaya kadar gidecektim ama değişti gerçekten değişti.. Son 4-5 aydır çok iyi.. O yüzden şimdi daha rahat alıyorum bunları kendisi de al diyo.. Sorun eşimin cimriliği değil saflığı.. Ailesinden ne gördüyse doğru kabul ediyo. O kültürle büyümüş anlmıyo anlatamadım ya da. Ama şimdi cimri değil. Tamam içi gidiyo masraf olunca ama cimrilik de yapmıyo
İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim
Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek.
gerçekte haram diye bişey değil lazımsa. Tabi alınacak keşke başından kabul etmeseydiniz banada ilk kızımda kayinvalidem başkasının kıyafetlerini getirdi almadım benim ihtiyacım yok dedim bi çocuğu giydiremiyorlarsa baba olmasınlar bi zahmet hemde dediğiniz gibi gerçek ten beş parca o fiyata çok uygun almışsınız o parayı bazen bi parçaya veren oluyorNerden başlayım bilmiyorumilk çocuğum, gözbebeğim canım herşeyim.. Öyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yükü benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş çocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama üç kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Çeşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim güzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet çitilemekten ellerim su topladı ama çıkmadı çıkmadı çıkmadı.. İlk çocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri çok güzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz çocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yüzünden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dün alışveriş yaptım kızıma 5 parça kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem çok çok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dünyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafçı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram çocuk çabuk büyüyo zaten çoğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenç şeylerdi.. Uğraştım uğraştım çıkaramadım. Öyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dün aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
Acı cekmeyin ya. Erkek kardeşim benim eşyalarımın koyu renk olanlarından bir kısmıyla büyüdü ERKEK olduğu halde. Memurdu babam. Bu kadardı. Önemli olan sevgi emin olun. Eski olsun temiz olsun. Sağlıklı hayatta artk almaya başlamışsın hiç dert etme. Sevgin şimdilik ona yeter bence.Nerden başlayım bilmiyorumilk çocuğum, gözbebeğim canım herşeyim.. Öyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yükü benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş çocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama üç kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Çeşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim güzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet çitilemekten ellerim su topladı ama çıkmadı çıkmadı çıkmadı.. İlk çocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri çok güzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz çocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yüzünden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dün alışveriş yaptım kızıma 5 parça kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem çok çok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dünyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafçı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram çocuk çabuk büyüyo zaten çoğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenç şeylerdi.. Uğraştım uğraştım çıkaramadım. Öyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dün aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
Durumunuz oldugu halde kocanz almadiysa lutfen bi daha baba yapmayin bu adami yazik olmasn bi cocuga dahaNerden başlayım bilmiyorumilk çocuğum, gözbebeğim canım herşeyim.. Öyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yükü benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş çocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama üç kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Çeşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim güzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet çitilemekten ellerim su topladı ama çıkmadı çıkmadı çıkmadı.. İlk çocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri çok güzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz çocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yüzünden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dün alışveriş yaptım kızıma 5 parça kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem çok çok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dünyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafçı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram çocuk çabuk büyüyo zaten çoğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenç şeylerdi.. Uğraştım uğraştım çıkaramadım. Öyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dün aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?