2. El Kıyafetler, bozulan psikoloji...

Herkesin çocuklarıyla ilgili hayalleri vardir .O hayaller icin yasar insan ,onla mutlu olur .
Vence bu kadar ezdirmeyin kendinizi .Eminim baska seyleri de sorun yapıyordur bunlar.

Biz kadınlar esimize toz kondurmayip tüm yaşananları kayinvalideye bağlamayı severiz biliyorsun. Aslinda sıkıntının eşinden kaynaklandığını, sınır koyamayanin o olduğunu kabul etmek eylem gerektirir. Eylemde bulunmak kendi hayatının sorumlulugunu almayı,değişmeyi,riski gerektirir. Kadinlar çekip giden olmayı ,ayrılığın sebebi gibi görülmeyi sevmiyorlar. Pek cok kadınin kafasında saçma kalıplar var... sıkıntı çekmek pek cok kadın için evliliği için savaşan olmak gibi yuceltilmis bir anlam bile taşıyor...

Ben kayınvalidemi suçlamadım hiçbir zaman. Zaten suçlasam ne o kendini çok seviyo asla kabul etmez suçu da.. Sadece bi dönem yaşadığım beni üzen aklımda biyerlerde yer eden beni rahatsız eden bir şeyi paylaşmak istedim. Bazı arkadaşların çocukluk döneminş anlatmaları gibi.. Benimki geri dönülmez bi yerde değildi döndürdüm. Allah daha büyük sıkıntı çekenlerin yardımcısı olsun. Beni üzen tek şey acaba kızıma büyük bi kötülğk mü yaptım kaygısı.. Tek olmadığımı da gördüm. Mesele maddiyat değil ya da kötü kayınvalide değil. Benim eşim ı dönem deseydi ki karım ne derse o zaten kimse bişey demezdi kimse ama eşim başta arkamda durmadı. Ama şimdi eşim değişti bunu çok net görüyorum. O yüzden içimi dökmek isterken buradaki yorumlarla daha çok üzmeyeceğim kendimi. Beni aanlayanmoral veren herkese çok teşekkkür ederim :) sağlıcakla kalın

Konusahibi suan durum degistiyse ,sizi uzen oncesinde yasadiklarinizsa eger bunu ustune gidin
Kizinin dolabini dok ,seni uzen giymesini istemedigin herseyi at ( birine verilecek durumda olmadigini dusunuyorum) yerleri sil camlari sil bas cope.
Alisverise cik gonlunce istedigini begendigini al ( cok da abartma tabi)
Guzel guzel giydir foto cek gezmeye gotur
Bu duygudan kurtul
Eskiyi de dusunme
Oyle olmasi gerekmis
Buni yasamasan belki baska seylere susup baska sekilde uzulecektin.
Giydigi haram demek ; cabuk buyur eskitemez hakkiyla giyemez hemen kuculur manasinda
Dikkatli almak fazla israf etmemek gerek demek
Benim oglumun iki kucuk cekmece giysisi var
Bol bol.yetiyor artiyor
Kucucuk seyler yer de kaplamiyor sonucta
Kuculdukce eskidikce cikar aliriz her paraya hersey var

Hiçbieşey demedim. Yüzgöz olmak da istemem.. Sadece içime attıkça canım daha çok yanıyo..

Canım olan olmuş şimdi kafana takma evladın sağlıklı sen başındasın sukret gerisi mühim degil
Bende oğlum küçükken calismiyordum hiçbir şey alamadım calismaya başlayınca öyle bir aldım ki yedigi önünde yemedigi arkasında hayat bu yarının ne getireceği belli olmaz ama
Calismani öneririm

Bak canim seni uzmek istemem ama soyle soyliyim kendime hicbisey almadim dogdu dogali kisin spor ayakkabiyla gecirdim kendi yiyecegim seyleri az aldim aylardir meyve yemedim yumurtayi unuttum ama yavrumdan kismadim ne giyeceginden ne yiyeceginden hic haram olurmu peygamber efendimiz evlatlariniza hediye alip sevindirin hatta once kizcocuklarinin hediyesini verin demis israf haram evet ama evladina bir iki parca ucuz yeni kiyafet almak israf degil marka almiyosun pahali almiyosun sadece yeni birsey aliyosun ihtiyaci olan bizey israf yada haram olmaz eger durumun kotu degilse ihtiyaci olan seyleri tabiki alacaksin hem bi cocuk 20 yasina kadar buyuyo napczn kizina 20 yasina kadar milletin verdiginimi giydircen yanlis anlamayin gercekten uzulmenizi istemiyorum ama azicik dik durun guclu olun evladiniza siz deger vermezseniz kimse vermez az alin gerekirse uc parca seyle aylar gecirin hergun yikayin ama kendi kirlilerini giysin simdide sonrada

Bu bence farklı bi durum ablamın kızı yani ilk yeğenim doğduğunda ondan önce kuzenimiz doğurmuştu ve okadar çok eşyaları vardı ki hepsi de yepyeni gibiydi sonuçta çoöuk kaç kere giyilebiliyor hemen büyüyor ve ablam hala diyor ne kadar masraftan kurtardı bizi diye çünkü o dönem maddi durumları bazı sebeplerden dolayı iyi değildi. Buna rağmen elbette bir şey görünce çok istediğinde alırdı bizde alırdık
Ama konu Sahibi lekeli leş eşyalardan bahsediyor ve ufacık bir şeyi almasına bile izin vermiyorlarmış.
Kiyamam ya valla bana çok değişik geldi bukadarı ve hiç normal gelmedi bukadar da karışmasın kimse anneye babaya ama işte kocanda onlar gibi düşündüğü için.. kocanı kendi tarafına çekme ihtimalın var mı? Tatlı bi dille anne yüreği ile bi konuşsan belki yavaş yavaş değişir?

biseyyy dedim ama burda bipppp gecmiyor sen dogru olani yapmissin ben. 3 cocugumada hamilryken calistim herseyini kendim aldim aslinda calismak bir nevi iyi

Yeni dogan cocuga kiyafet akmak israf degildir. Almamak icin uydurulan bahanedir. 100 cesit alirsan onun adi israftir.
Ben olsam o eski kiyafetleri alir cope basardim.
Anneligini de sorgulama. Sen dusunceli birisin. Dusunceli, ince ruhlu biri de iyi annedir bence. Asil merhametsiz olan esin ve kayinvaliden. Cimrilikleri almis basini gitmis. Hadi kayinvalideni gectim diyelim esin hic mi heves etmez cocuguna birsey almaya?

Kayınvalidemi severim aslında. İyi niyetli, uzakta, anlayışlı, uzakta, geldiklerinde veya ben gittiğimde yerimden kaldırmayan bir kadındır. Bir de uzaktalar demiş miydim

O bile bana bebeği öğrendiğimiz ilk andan beri masraf yapmayın dedi durdu. Tamam dedim. Kıyafet çok almayın çabuk büyüyor dedi. Tamam dedim. Battaniye vs almayın ben ördüm dedi. (Örgü battaniye sevmiyorum öyle abartılı süslü şeyler olunca) Tamam dedim. Hastane çıkış takımlarından almanıza gerek yok ben aldım dedi. Tamam dedim. Beşik almanıza gerek yok bendeki beşiği getireyim dedi. (İki torun büyüttüğü küçük beşik ve uçak fobisi var otobüsle on saat gelecekler) tamam dedim. Dolap alacak mısınız dedi. E yani almak lazım nereye koyayım ben eşyaları dedim. Çok küçük olacak odaya ne gerek var dedi. Tamam dedim. Tüm bunlarla beş altı ay kadar geçti. Eşim başlarda çok hevesliyken baktım o da bir masrafa gerek yoktur tutturdu. Kafam attı. Benim annem aldı bebeğimin kıyafetlerini. Dolap takımı da annem aldı. Beşiğini kardeşim hediye etti.

Benim ailemin yaptığı aslında eşime bir tepkiydi ve eşim de anladı zaten. Annesine resmen benim yanımda bile “bu benim ailem bizim evimiz” diyebilen birisidir. Bir süreçti geldi geçti. Bu kayınvalideler gerçekten çok tehlikeli:)

Anneliğini sorgulama lütfen. Şuan buna üzülebiliyorsan gerçekten iyi bir anne olduğuna inanıyorum. Aldığın kıyafetleri güle güle sağlıklı günlerde giydir bebeğine.

Çok haklısınız, ben şuan hamileyim..
Aynı durumu yaşasam; bende içerler ve üzülürdüm.. Ama geçmiş bitmiş birşey artık. Herşey her zaman tam istediğimiZ heveslendiğimiz hayal ettiğimiz gibi olmuyor maalesef. Maddi manevi engellere takılıyoruz. Bir eksik bir fazla idare ediyor herkes..
Bebeğiniz ne güzel büyüyor ve sağlıklı ya önemli olan bu..
Dek geldikçe bütçeniz el verdikçe; indirimlerden alırsınız yavaş yavaş artık.
Anneliğinizi sorgulamayın; anneliğin kıyafetle vs hiçbir alakası yok..
Eminim çok iyi bir annesinizdir..

Benim oğlumunda kıyafetlerinin büyğk çoğunluğu amcamın oğlundan geldi. Ama hepsi ışıl ışıl, tertemiz, mis gibi kokuyordu ve ütülüydü.. Bizde kıyafet aldık istediğimiz kadar. Hiçbiride ziyan olmadı aynı şekilde paketlendi başka bebeği bekliyor. Kötü bi anne değilsiniz. Ama sesinizi çıkarın. Ne için yaşıyoruz ki çocuklarımız için..

Bir insanın evladına harcadığı paraya nasıl içi gider demeyeceğim. Aynı aynı aynı benim babam. Erkek botları ucuz diye bana erkek botu aldığı zamanları bilirim. Niye? Çünkü evladı bile olsa cimri insan herkese cimri

gerçekte haram diye bişey değil lazımsa. Tabi alınacak keşke başından kabul etmeseydiniz banada ilk kızımda kayinvalidem başkasının kıyafetlerini getirdi almadım benim ihtiyacım yok dedim bi çocuğu giydiremiyorlarsa baba olmasınlar bi zahmet hemde dediğiniz gibi gerçek ten beş parca o fiyata çok uygun almışsınız o parayı bazen bi parçaya veren oluyor

Bende hamileyim ve sizinkilerin kafasindayim. Rabbim izin verirse kizim olacak ve herseyini besigini bile yakinimdan (cok.yakinim sayilir) aldim. Onunda 10 aylik cocugu var. Getirdi verdi. Zaten onlarin hepsini almaya calissam cok.masraf olurdu ve gercekten de giyebilecegi en fazla bi iki ay .
Ama tabi sizin uzulmenizi.soyle anliyorum. Baskalari bana alma alma dese canim sikilirdi. Ama al deseler de inanin.caniniz sikilirdi alamiyor olsaydiniz. Bu biraz hormonlarimizin verdigi duygusallik ile alakali sanirim.
Neyse ,velhasilkelam bana hediye geldi halasindan. Sagolsun. Bende sadece bi tane almistim. Nevresimi bir zibin takimini bir baby naste aldim sadece. Sonra bi tane daha zibin aldim. Gerisinin hepsi hediye ve ikinci el esya. En cok da ikinci el esya. Uzulme cocugunun akli ermiyor zaten. Hic boyle seyleri kafana takma. Daha bi suru hediyeler gelcek onlari da sakla ikinci evladin icin.
Uzulcek biai degil gercekten. Kayinvalide ve esin hakkinda.ne sekilde soylediklwrini bilemedigim icin yorum yapamiyorum ama ben biraz uzgun durunca ayni senin sebebinden esim ikinci zibini aldi sobra bi baktim bi suru hediye geldi. Yani duygusal oluyoruz ama bunlara gercekten takilma. Akli erince alirsin herseyi sen kizinla.gecirecegin guzel vakitlere bak.
Bu arada lekeleri limonla cikartabilirsin diye duydum. Haberin olsun

Not :ikinci ellerimin hepsi bir tane cok yakinimdan. Herkesinkini almiyorum. Hatta soruyordum bu senin dimi bak baskasi vermedi sana diye :)

Acı cekmeyin ya. Erkek kardeşim benim eşyalarımın koyu renk olanlarından bir kısmıyla büyüdü ERKEK olduğu halde. Memurdu babam. Bu kadardı. Önemli olan sevgi emin olun. Eski olsun temiz olsun. Sağlıklı hayatta artk almaya başlamışsın hiç dert etme. Sevgin şimdilik ona yeter bence.

Durumunuz oldugu halde kocanz almadiysa lutfen bi daha baba yapmayin bu adami yazik olmasn bi cocuga daha

Eşiniz çok abartmis ya insan ozenmezmi hiç bişey almaya bende yeğenimin elbiselerini aldım onları giydirdim ama eşim sagolsun ilk oglumda özellikle sürekli alır getirirdi bazen ben kızardim çok diye ama ozeniyorum derdi sizin eşiniz çok değişikmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…