- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi portakalkeki
-
Yazınızı dikkatli okursanız zan ile hareket edenin siz olduğunu görürsünüzİnanın hiç öyle bir insan değilim. Neden açık arıyayım ki? Bakın siz "zan" üzerinden hareket ediyorsunuz. Konunuzda da yaptığınız gibi niyet okumayın bence :)
Arkadasinizin niyetini tam cozemedim ama ben nadirde olsa alıyorum ikinci el ya magazadabitmis oluyor istedigim urun ya bilmiyorum denk geliyorum cok hosuma gidiyor. Mesela 400 tl lik levi s kot ceketi 45 tl ye almistim. Online da bedenim kalmamisti ki iyikide kalmamis cunku Yeni diye satilir o dereceydi yani.Kızlar ben 2. Ele karşı biri değilim daha önce etiketli ya da kullanılmış ürünleri çok uygun fiyatlara aldım fakat bir arkadaşım bu durumu bildiği için mesela Zara link atıyorum beğendiğim bişi Dolap da yok mu diyor , sanki ordan alamayacak mışım gibi hissettiriyor bana maddi olarak da kötü bir durumda değilim ama bir kez ordan almam hep ordan alıyorum imajı mı oluşturdu ve rahatsız olmaya başladım sizce ben mi alıngan mıyım eklemeyi unutmuşum geçen sene de bu arkadaşım Zara sitesinden bi takım atmıştı bana oğlu için sen de dolaptan bak çok güzel demişti ikisi birleşince doldum iyice
Bence siz biraz fazla hassas, her şeye takılan bir insansınız. Ne arkadaşınız kotu bir şey söylemiş ne deYazınızı dikkatli okursanız zan ile hareket edenin siz olduğunu görürsünüz
Beğenmediğinde ücretsiz kargo ile iade ediyorsun:) sebep mebep de sormuyor, kargon vardığı gibi parayı yatiriyorlar hesabına.Bir şey soracağım, konuda internet üzerinden sıfır ya da 2. el alışverişlerden bahsedildiğinden konu dışı sayılmaz diye düşünüyorum :)
Güvenilir alışveriş sitelerinden pc, küçük ev aletleri vb alıyorum ama ayakkabı, kıyafet vs ürünlerde nasıl güveniyorsunuz? Nasıl desem marka dahi olsa kumaş dokusunu, üstümde nasıl duracağını bilmeden alamıyorum, fotoda çok güzel duran her şey göründüğü gibi çıkmıyor çünkü, bir de bedeni nasıl tutturuyorsunuz? Tüm bedenler standart ölçülerde gibi görünsede farklı markalardan aldığım şort tişört gibi kıyafetlerden biliyorum kesimleri nedeniyle biri tam otururken diğeri büyük gelebiliyor
Ya ben hassas olduğumu sanmıyorum insanlar fazla patavatsızBence siz biraz fazla hassas, her şeye takılan bir insansınız. Ne arkadaşınız kotu bir şey söylemiş ne deBuz ruhu .
Sal gitsin biraz, herkesin her dediğine önem verip üzülürsen erken yaslanir
Bir şey soracağım, konuda internet üzerinden sıfır ya da 2. el alışverişlerden bahsedildiğinden konu dışı sayılmaz diye düşünüyorum :)
Güvenilir alışveriş sitelerinden pc, küçük ev aletleri vb alıyorum ama ayakkabı, kıyafet vs ürünlerde nasıl güveniyorsunuz? Nasıl desem marka dahi olsa kumaş dokusunu, üstümde nasıl duracağını bilmeden alamıyorum, fotoda çok güzel duran her şey göründüğü gibi çıkmıyor çünkü, bir de bedeni nasıl tutturuyorsunuz? Tüm bedenler standart ölçülerde gibi görünsede farklı markalardan aldığım şort tişört gibi kıyafetlerden biliyorum kesimleri nedeniyle biri tam otururken diğeri büyük gelebiliyor
Huylanmakla ilgili bende , ne kadar yıkasam da temiz olmayacak hissim var . Mantıken çok yakinım ama kullanma düşüncesi bile rahatsız ediyorYani ikinci el bir şey " giyemem " kibirlilik şeklinde degil aslinda.Genelde ona baglanmis ama...
AA fulardan tablo çok yaratıcıEtiketli kullanılmamış şeyler aldım ve sadece onları alırım. Giyilen birşeyin ikinci elini kullanamam ama tepeden bir söylem olarak algılanmasın sadece obsesiflige bir adım uzak birisi olarak giyemem. Mesela geçen ay mükemmel bir fular aldım tertemiz. Odama tablo yaptırdım fulardan.
Bir şey soracağım, konuda internet üzerinden sıfır ya da 2. el alışverişlerden bahsedildiğinden konu dışı sayılmaz diye düşünüyorum :)
Hangi uygulamada iade var yengeç isim var mı sıkıntı değilse ?Beğenmediğinde ücretsiz kargo ile iade ediyorsun:) sebep mebep de sormuyor, kargon vardığı gibi parayı yatiriyorlar hesabına.
O yüzden al güzel güzel, baktın beğenmedin yollarsın geri^^
Dolapta iade var fakat gerekçen olmalı ürün defolduysa ya da yanlış tanıtıldıysa iade hakkın oluyorHangi uygulamada iade var yengeç isim var mı sıkıntı değilse ?
Mune sıfır alışverişleri sormuş "güvenilir alışveriş sitelerinden PC , mutfak eşyası vs aliyorum ama kıyafet konusunda cekimserim" diye. Ondan yazdım .Hangi uygulamada iade var yengeç isim var mı sıkıntı değilse ?
Geri gönderim vs tamam da ne bileyim ben çok gerilerde kalmışım galiba:))) illa kumaşına bakacağım, dikişlerine, kesimine göz gezdireceğimBeğenmediğinde ücretsiz kargo ile iade ediyorsun:) sebep mebep de sormuyor, kargon vardığı gibi parayı yatiriyorlar hesabına.
O yüzden al güzel güzel, baktın beğenmedin yollarsın geri^^
Çok tuhaf ama yani 34 beden bir bluzun ölçüleri bellidir ama bir markanın 34 bedeniyle başka bir markanın 34 bedeni birbirini tutmuyor, geçen gün bir jean beğendim jeande bedenim 27 ama beğendimin 26 bedeni tam olduBen internetten aliyorum beden konusunda da pek yanilmiyorum artik.
Hangi markalar buyuk kalip calisiyor, hangileri kucuk kalip cozdum. Eskiden ipekyoldan alisveris yapmaya calismistim mesela34 beden bi bluz giymiştim ve o kadar boldu ki elimde bir sıkım boşluk kaliyordu resmen. Anladim ki orasi benim bedenim icin uygun degilmiş. Geniş kalip uretiyor. Eskiden kiziyordum ustume olmuyorlar diye.
Boyle boyle magazalari ayiklayinca sorun olmuyor. Yani hangi magaza benim bedenime uygun uretim yapiyorsa ona yoneliyorum. Begenmeyince sorgusuz kolayca iade aliniyor zaten.
Sanırım sizin bahsettikleriniz insta satıcılarıŞöyle ki genelde manken üstünde veya kişinin kendi üstünde yüklü fotoğrafı oluyor zaten. Benim bedenim üstte s-xs şimdiye dek olmayan bir ürüne denk gelmedim. Alt bedenim m mesela onda tereddütte kalıyorum ölçü istiyorum satıcıdan ona göre olup olmayacağını anlıyorum. Genelde aynı markaları tercih ettiğim için de kalıptan yana sorun yaşamıyorum. Zara’da xs elbise kısa geliyor mesela bana s bakıyorum o yüzden. Almadan önce satıcıdan boyunu, uzunluğunu, ürünün kumaşını vs öğrenebilirsiniz:)
nasıl bir işlem yapıyorsunuz?gümüş takılarım kararmış hep kullanamıyorum.Sertifikasıyla aldım orjinalliğini teyit ettim hiç yapmadı gümüş olduğundan arada soda ve karbonata atıp parlatıyorum
Tamam tatlım sen haklısınYazınızı dikkatli okursanız zan ile hareket edenin siz olduğunu görürsünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?