• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Evlilik Düşünme-Erkek Ailesi Sorunları

Deneme5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2020
430
342
103
Merhaba,

2 yıl önce boşandım ve yolunda giden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım annesinin huysuz olduğunu ve karşı çıkma ihtimalinin olduğunu söyledi. Tek sorunumuz ailesinin tepkisi şuanda.
Böyle bir durumla karşılaşanlar süreç nasıl ilerledi, önerileriniz nelerdir yardımcı olur musunuz.
Not: bu yıl evlilik düşünmüyoruz ailesine konuyu bu hafta açacak

Evli değilim ama kesin olarak söyliyim evlenirken kocanizin ailesiyle de evlenmiş oluyorsunuz o yüzden anlasamayacaginiz bir ailesi varsa defalarca kez düşünün yipranirsiniz aşk güzel birşey sevmek sevilmek hoş ama gerçek hayat böyle maalesef gerçek hayatta Kaynanalar gelinleri sevmiyor

2 senedir sizi ne ailesiyle ne de arkadaşlarıyla tanıştırmamasından belliydi zaten ne olduğu. Geçen konuda benim çevreme bile girmiyor demiştiniz. Yerinizde olsam bu adamla evlilik hayalleri kurmaktan vazgeçerdim çünkü onun zaten öyle bir amacı ya da isteği yok. Olsaydı bahaneler yerine çözümler üretirdi.

Önce ki konunuzda da tuhaflık vardı. 2 yıldır yaşanan gizli saklı ilişki.
Sizin daha önce evlilik yaptığınızı biliyor madem annesi huysuz ve ilişkinize karşı çıkacak, sevgiliniz içinde bu önemli baştan başlamayacaktı bazi şeylere..

Evlilik hayali kurmayın bu adamla. Üzülürsünüz.

Önce ki konunuzda da tuhaflık vardı. 2 yıldır yaşanan gizli saklı ilişki.
Sizin daha önce evlilik yaptığınızı biliyor madem annesi huysuz ve ilişkinize karşı çıkacak, sevgiliniz içinde bu önemli baştan başlamayacaktı bazi şeylere..

Evlilik hayali kurmayın bu adamla. Üzülürsünüz.

Bu ilişkinin arkasında duracağını söyledi. Tüm sorunum ailem dedi. Kafamdaki soruları sordum.
öyle mi diyorsunuz

2 senedir sizi ne ailesiyle ne de arkadaşlarıyla tanıştırmamasından belliydi zaten ne olduğu. Geçen konuda benim çevreme bile girmiyor demiştiniz. Yerinizde olsam bu adamla evlilik hayalleri kurmaktan vazgeçerdim çünkü onun zaten öyle bir amacı ya da isteği yok. Olsaydı bahaneler yerine çözümler üretirdi.
Ailesiyle durumu anlatacak olması bi adım değil mi yani

Bu ilişkinin arkasında duracağını söyledi. Tüm sorunum ailem dedi. Kafamdaki soruları sordum.
öyle mi diyorsunuz
Kendileriyle konuşmadan ailesini size sorun gibi göstermesi bile yanlış zaten.

Niye istemeyecekmis ailesi, ikinci evliliğinizi yapacak olmanızdan dolayı mı?

Gerçekten samimi olsa, sizi yansıtmadan önce halletmeye çalışırdi.

ben de aynı fikirdeyim zaten evlenmeyecek sevgili olarak gayet mutlu adam.anne de bahane olacak.seven adam neden beklesin o yaşta 1 yıl daha evlenmeyi
1 yıl belirlenmiş birşey değil ailesiyle konuşsa evlenmemiz anca 1 yılı bulur maddiyattan dolayı

Kendileriyle konuşmadan ailesini size sorun gibi göstermesi bile yanlış zaten.

Niye istemeyecekmis ailesi, ikinci evliliğinizi yapacak olmanızdan dolayı mı?

Gerçekten samimi olsa, sizi yansıtmadan önce halletmeye çalışırdi.

Bunu bu zamana kadar hiç söylemedi ama bilmek istediğimi doğruyu söylemesini nelerle karşılaşacağımı bilmek istedim ısrarla ben sordum.
Annesinin biraz huysuz ve inat bir kadın olduğunu söyledi. Bana ailemle ilgili bir sorun yok deyip sonradan sorun olması vs daha kötü değil mi sizcede

Ailesi ilişkiyi onaylamayan erkekler başta her şeyi halledeceklerini kadının yanında olacaklarını söylerler. Belki kendileri bile buna inanıyorlardır ama o işler öyle olmuyor zamanla yorulurlar arada kalırlar huzursuzluk baş gösterir. Evlendiğimizde eşimizin ailesiyle de evleniyoruz dolayısı ile de huysuz, oğlunun sevdiği kadını istemeyen kvler her zaman sorundur hatta bazen çok büyük sorun.

Ailesiyle durumu anlatacak olması bi adım değil mi yani

Üzgünüm ama bu adam bana samimi gelmiyor. Siz baskı yapmayın ya da beklentiye girmeyin diye annem kabul etmez diyor. Hoş 2 senedir gizlenmesi de anormal zaten. Nasıl oldu da hiç şüphe etmediniz ki?

Bunu bu zamana kadar hiç söylemedi ama bilmek istediğimi doğruyu söylemesini nelerle karşılaşacağımı bilmek istedim ısrarla ben sordum.
Annesinin biraz huysuz ve inat bir kadın olduğunu söyledi. Bana ailemle ilgili bir sorun yok deyip sonradan sorun olması vs daha kötü değil mi sizcede
Siz neden ısrar etme gereği duydunuz peki?
Kendinizi, ilişkinizi bir sorun olarak mı görüyorsunuz?

Size bu zamana kadar söylemedi çünkü zaten gizli saklı yaşıyordunuz ilişkinizi. Muhtemelen sizin konuşmanizla ailelere durumu anlatma noktasına geldi. Sonra annem inattir, huysuzdur, tek sorunum onlar deyip yine önünüze bir engel koyuyor.
Bana samimi gelmedi 🤷

Siz neden ısrar etme gereği duydunuz peki?
Kendinizi, ilişkinizi bir sorun olarak mı görüyorsunuz?

Size bu zamana kadar söylemedi çünkü zaten gizli saklı yaşıyordunuz ilişkinizi. Muhtemelen sizin konuşmanizla ailelere durumu anlatma noktasına geldi. Sonra annem inattir, huysuzdur, tek sorunum onlar deyip yine önünüze bir engel koyuyor.
Bana samimi gelmedi 🤷
Annesinin öyle olduğunu biliyordum ama bende. Babası için öyle birşey söylemedi mesela.
Bir kaç sorunu olduğunda annesinin tepkilerini anlattığında belli oluyordu zaten
Ailesi ilişkiyi onaylamayan erkekler başta her şeyi halledeceklerini kadının yanında olacaklarını söylerler. Belki kendileri bile buna inanıyorlardır ama o işler öyle olmuyor zamanla yorulurlar arada kalırlar huzursuzluk baş gösterir. Evlendiğimizde eşimizin ailesiyle de evleniyoruz dolayısı ile de huysuz, oğlunun sevdiği kadını istemeyen kvler her zaman sorundur hatta bazen çok büyük sorun.
Bişey diyemiyorum

Hani ilk kez evlenenleri anlatabiliyorum bu gibi durumlada..Neden? Cunku ilk olmanin verdigi heyecan var ve bazi durumları gormezden gelebiliyorlar ancak! Ikinci evliligini bir insan neden boyle mantiksizca yapmaya uğraşır anlamiyorum..Yani bir kez denemişsin olmamis ee bari ikincide az biraz mantik be kardeşim..Adam annesine o kadar bagli ki , simdiden sana sinyali veriyor aslinda..

Üzgünüm ama bu adam bana samimi gelmiyor. Siz baskı yapmayın ya da beklentiye girmeyin diye annem kabul etmez diyor. Hoş 2 senedir gizlenmesi de anormal zaten. Nasıl oldu da hiç şüphe etmediniz ki?
2 senedir ailesine anlatmamasını anormal karşılamadım ciddi birşey yoktu diyerek öyle bir talepte de bulunmadım.
Annesinin huysuz olduğunu daha öncesindeki tartışmalarından biliyorum az çok söylemesede tahmin ederdim. İnat kısmını yeni öğrenmiş oldum.
Sonuçta her ailenin dinamiği farklı değilmidir? Olaylara bakış açısı değerlendirme şekli? Yörelere görede değişmiyormudur bunlar? Çok mu masumca düşünüyoeum

Back
X