• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Evlilik Düşünme-Erkek Ailesi Sorunları

Hani ilk kez evlenenleri anlatabiliyorum bu gibi durumlada..Neden? Cunku ilk olmanin verdigi heyecan var ve bazi durumları gormezden gelebiliyorlar ancak! Ikinci evliligini bir insan neden boyle mantiksizca yapmaya uğraşır anlamiyorum..Yani bir kez denemişsin olmamis ee bari ikincide az biraz mantik be kardeşim..Adam annesine o kadar bagli ki , simdiden sana sinyali veriyor aslinda..
Annesine bağlılığından değil sorun çıkarabilecek kişinin o olduğunu öngördüğünden. Herkes ailesine bağlı sonuçta.
Böyle bir ilişkiye başlamakta başta mantıksızlık etmiş olabilirim haklısınız ama oldu ve çok geç düşündüm bunları.

Merhaba,

2 yıl önce boşandım ve yolunda giden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım annesinin huysuz olduğunu ve karşı çıkma ihtimalinin olduğunu söyledi. Tek sorunumuz ailesinin tepkisi şuanda.
Böyle bir durumla karşılaşanlar süreç nasıl ilerledi, önerileriniz nelerdir yardımcı olur musunuz.
Not: bu yıl evlilik düşünmüyoruz ailesine konuyu bu hafta açacak
Sizi baştan yaşayacaklarınızla alakalı minik bir bilgilendirme ile başlamış.. Ben hiç hoşlanmadım bu durumdan.. Kayınvalide istemezse büyük sıkıntı.. Erkek arkadaşınız da farkında ki sizi hazırlıyor annem huysuz onu idare edelim falan filan diyecek sonra da annem o benim ne derse tamam diyeceğiz anneme şöyle davran böyle davran tripleri.. O söyler ben sana demiştim bilerek girdik bu yola diyecek.... Gibi gibi geldi bana.. Sevmek sevilmek inanın çok güzel birşey ama huzursuzluk varken üstelik kaynağı bir anne ise o iş sizi çok yıpratacaktır.. Anne olmasa hiç önemli değil ama kimse annesini bir kenara atıp hayatını yaşayamaz en azından yaşamamalı diye düşünüyorum ben.. Ama tabi ki annesini tanımadan bilemezsiniz belki başta bu fikirden hoşlanmaz sonra sizi tanır ve çok sever... Ki temennim bu yönde.. Hayırlısı olsun hakkınızda...

2 senedir ailesine anlatmamasını anormal karşılamadım ciddi birşey yoktu diyerek öyle bir talepte de bulunmadım.
Annesinin huysuz olduğunu daha öncesindeki tartışmalarından biliyorum az çok söylemesede tahmin ederdim. İnat kısmını yeni öğrenmiş oldum.
Sonuçta her ailenin dinamiği farklı değilmidir? Olaylara bakış açısı değerlendirme şekli? Yörelere görede değişmiyormudur bunlar? Çok mu masumca düşünüyoeum

Bilmiyorum inşallah siz normal ben kötü niyetli bakıyorumdur. Ciddiyet aranması elbette normali ama siz adım atana kadar kendi de atmamış. Bir de ben sizin arkadaşlarınıza bile mesafeli olmasına takılmıştım diğer konuşmamızda. Evet annesi sorunlu, problemli de olabilir. Zaten ülkenin çapı belli 3 aşağı 5 yukarı herkesin içinde cahil, yobaz bir insan var. En modern görüneni bile sahte. Niye sevgilisi olmuş, niye nişanlanmış, niye boşanmış, ayy bir de çocuğu mu var diye asla susmuyorlar. Kadına da erkeğe de yapılan bir muamele bu. Annesinin de tepki vereceğini düşünüyor olabilir. Evlenmek de boşanmak da çocuk sahibi olmak da çok çok normal. 2 insanın anlaşması önemli diye bakılmıyor çoğunlukla.

Merhaba,

2 yıl önce boşandım ve yolunda giden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım annesinin huysuz olduğunu ve karşı çıkma ihtimalinin olduğunu söyledi. Tek sorunumuz ailesinin tepkisi şuanda.
Böyle bir durumla karşılaşanlar süreç nasıl ilerledi, önerileriniz nelerdir yardımcı olur musunuz.
Not: bu yıl evlilik düşünmüyoruz ailesine konuyu bu hafta açacak
Yalnız siz Mayıs ayından beri 2 sene önce ayrıldığınızı söylüyorsunuz bir türlü 2 seneyi geçemedi ayrılık süresi😂
Yani yorumları okuyunca ben mi yanlış yorumluyorum diye geçmiş konulara baktım.Türk toplumunda adamın ailesine sizin boşanmış olduğunuzu söylemek kolay şey değil maalesef.Bunu kabul etmesek de mantığımıza yatmasa da büyüklerin ve toplumumuzun bu duruma bakış açısı belli.O yüzden sevgilinizin bunu söylemekte zorlanması ve durumu size cıtlatması anormal bir durum gibi gelmedi bana.Annem istemiyor derse de şaşırmayın ama.

Erkek arkadasın bekar mı ?Vallaha canım boşanmış kısı olarak karsımızdakı ınsanlara dıkkat etmemız gerekmektedır.

Asla bu kisiyle evliligi düsünmezdim herkes sana aynı seyi anlatmaya calısıyo suan asktan sevgiden durumun farkında degilsin ama is isten gecince 2.kez pismanlık yasamıs olcaksın bence burdakileri dinlemelisin sonucu simdiden görebiliyorum kaynana vakası

Bir arkadasim 2.evliligini yapti geçen yıl. Evlendigi kisi hic evlilik yapmamiş iliskinin 3.ayında annesine ben seviyorum evlenicem demis . anneside tamam demis. Arkadasim kaynanasi ile bu konuyu evlenmeden 1 sefer konusmus ilerde problem olmasin diye. Kadında namus 2 bacak arasında degil kızım demis. Arkadasima nişan kına ve dügün yapti bir dahada eski konular aralarinda hiç konusulmamis. Böyle durumlarda herkes malesef ayni düsüncede olmuyor aile cok önemli faktör. Ilerde yan baksalar acaba benim durumumdan dolayimi diye düsünürsün.

Bence söylemesin erkek arkadaşınız o zaman sorun yaşarsınız ...evlenmenize yakın istemeye gelirken söylesin

Evleneceginizi soyleyince bir de bu kadina kendinizi kabul ettirmeye ugrasacaksiniz.Erkek arkadaşınız da sizden bunu bekleyecek.Neden? Hirsiz misiniz yoksa katil mi?? Size eksik kadın muamelesi yapacaklar emin olun.Erkek arkadaşınızı da bu kadin yetistirmedi mi? Siz saiyormusunuz ki boyle bir annenin oglu sizi objektif degerlendirsin...Onun gozunde de eksiksiniz.sadece su an size dogru cosmus hormonlari yuzunden bunu dile getiremiyor..Ikinci evlilikte mantik mantik mantik diyorum ben..

Ne evliliği yahu öyle birşey yok çıkarın kafanızdan. Adam oyalıyor bu kadar basit. Size de helal olsun iki yıldır uyanmadınız mı ?
Oyala
Adam 2 yildir durumu sakliyor. Simdi de evlenme lafi gecince vinlama niyetinde ya da annem istemedi diyerek sizi oyalamaya devam etme niyetinde. Bu adam sizi oyaliyor canim kardesim. Adam gibi bir erkek olsaydi cevrenle tanisirdi.
Herkesin aile yapısı farklı, ailesini tanıyorum aile yapısınu gözlerimle gördüm. Çevremle tanışma kısmı annemle tanıştı kardeşlerimle tanıştı kendi isteği ile bir araya gelmek içinde her fırsatı değerlendiriyor şimdi 2 arkadaşımla tanışmadı diye böyle mi bakayım?

Sizi baştan yaşayacaklarınızla alakalı minik bir bilgilendirme ile başlamış.. Ben hiç hoşlanmadım bu durumdan.. Kayınvalide istemezse büyük sıkıntı.. Erkek arkadaşınız da farkında ki sizi hazırlıyor annem huysuz onu idare edelim falan filan diyecek sonra da annem o benim ne derse tamam diyeceğiz anneme şöyle davran böyle davran tripleri.. O söyler ben sana demiştim bilerek girdik bu yola diyecek.... Gibi gibi geldi bana.. Sevmek sevilmek inanın çok güzel birşey ama huzursuzluk varken üstelik kaynağı bir anne ise o iş sizi çok yıpratacaktır.. Anne olmasa hiç önemli değil ama kimse annesini bir kenara atıp hayatını yaşayamaz en azından yaşamamalı diye düşünüyorum ben.. Ama tabi ki annesini tanımadan bilemezsiniz belki başta bu fikirden hoşlanmaz sonra sizi tanır ve çok sever... Ki temennim bu yönde.. Hayırlısı olsun hakkınızda...
Yorumunuz için teşekkür ederim. Buradaki üyelerin kaçırdığı şey annem katiyen istemez demedi en kötü ihtimali düşünüp herşeye hazırlıklı olmak istedik sadece. Toz pembe hayaller kurmuyorum zaten kendisinide söyledim herşey olumlu olursa daha çok seviniriz dedik.
Toplumun anne babaların bakış açısı belli sorun çıkarmayanlarda var illaki ama toplumda genelleme böyle iken polyanna gibi mi dolanalım ortada. İnanın iki taraf içinde zor bir durum. Yorumunuz için teşekkür ederim😊

Evleneceginizi soyleyince bir de bu kadina kendinizi kabul ettirmeye ugrasacaksiniz.Erkek arkadaşınız da sizden bunu bekleyecek.Neden? Hirsiz misiniz yoksa katil mi?? Size eksik kadın muamelesi yapacaklar emin olun.Erkek arkadaşınızı da bu kadin yetistirmedi mi? Siz saiyormusunuz ki boyle bir annenin oglu sizi objektif degerlendirsin...Onun gozunde de eksiksiniz.sadece su an size dogru cosmus hormonlari yuzunden bunu dile getiremiyor..Ikinci evlilikte mantik mantik mantik diyorum ben..
İhtimaller üzerine konuşuyoruz şuanda. Tam tersi de olabilir

Bir arkadasim 2.evliligini yapti geçen yıl. Evlendigi kisi hic evlilik yapmamiş iliskinin 3.ayında annesine ben seviyorum evlenicem demis . anneside tamam demis. Arkadasim kaynanasi ile bu konuyu evlenmeden 1 sefer konusmus ilerde problem olmasin diye. Kadında namus 2 bacak arasında degil kızım demis. Arkadasima nişan kına ve dügün yapti bir dahada eski konular aralarinda hiç konusulmamis. Böyle durumlarda herkes malesef ayni düsüncede olmuyor aile cok önemli faktör. Ilerde yan baksalar acaba benim durumumdan dolayimi diye düsünürsün.
Umarım bu şekilde yaklaşırlar. Bizim sorunumuz nasıl karşılanacağını bilmiyor oluşumuz

Back
X