- 24 Mart 2017
- 323
- 608
- 103
- 45
Iste ya yapmazsa ya evlenince degisirse endisesi. Benim endiselerim bitmez sanirim
Turistlere yonelik hediyelik esya. Turist vrsa sorun yok ama turist olmadiginda sorun oluyor. Islerin bozulmasi donemi bombalamalar sonrasi turistlerin gelmemesi kaynakloydi.Hangi sektörde iş yapıyor nişanlınız? Geleceği olan bir sektör mü ? Bizim bi tanıdık çiğköfteci açtı, battı, kazanamadı, işler daha da kötüye gitti, şimdi dünya aleme borcu var.
Gecmiyor zateniyi de böyle böyle ömür geçmez ki.
Paragozluk kesinlikle degil. Yazdiklarimdan bunu cikarmissiniz ama benimki bir kaygi bozuklugu. Herkes farkli seyi dert eder. Benim suanki kaygim bu. Bu gecince baska bir kaygim cikacak. Maddiyat tabiki onemli bir sorun bu arada. Tabiki hayatta en onemli sey saglik ama evliliklerdeki onemli sorunlardan biri maddiyat ne yazikki. Bu arada herzaman ayni seyi soylerim insanin kendi derdi herzaman en buyuk dert gibi gorunur kendine.Sizinki kaygı bozukluğu mu yoksa paragöz olmak mı ?
Bütün endişe maddiyata yönelik. Pes.. Evlenip yuva kuracaksınız ama işsiz kalırsa evin yükü bende kalacak diye ödünüz kopmuş. Üstelik işiniz gücünüz olduğu halde. Siz işten atılsanız adama kalacak ama o zaman ne olacaktı? Sizi biraz bencil gördüm. Keşke tüm derdim maddiyat olsaydı ya şu hayatta. Yemin ederim imrendim!
Zaten iki kişi olacaksınız.2-3 ayda aşağı yukarı belli olur gelir gider dengesi.Yavaş yavaşta düzeni kurarsınız.Evlendikten sonra düşünceleriniz biraz daha azalır.Oncelikle allah esinizin islerini hep rast getirsin insallah. Kazanci bol bereketli olsun. Beni de hep nisanlim rahatlatmaya calisiyor ama bazen benin endiselerim okadar artiyorki onunda moralini bzuyorum. Buna da uzuluyorum. Nisanlim caliskan biri aksam 10 lara kadar dukkani kapamaz musteri gelir diye. Yani sorumsuz biri de degil ama hayatinda hic ev gecindirmedim oda gecindirmedi neye ne para gider bilmiyoruz. Belki endiselerimin nedenlerin biri de bu. Birde dedigim gibi evin gecimi sadece bana kalsin istemiyorum bu dusunceyi evlenince atlatirim degil mi. Aslinda benim param degil bizim paramiz olacak kazandigim. Hayatin musterek oldugunu dusunsemde ayni eve girmeden anlayamiyacagim sanirim
Paragozluk kesinlikle degil. Yazdiklarimdan bunu cikarmissiniz ama benimki bir kaygi bozuklugu. Herkes farkli seyi dert eder. Benim suanki kaygim bu. Bu gecince baska bir kaygim cikacak. Maddiyat tabiki onemli bir sorun bu arada. Tabiki hayatta en onemli sey saglik ama evliliklerdeki onemli sorunlardan biri maddiyat ne yazikki. Bu arada herzaman ayni seyi soylerim insanin kendi derdi herzaman en buyuk dert gibi gorunur kendine.
Sanirim bende yipranmamizdan korkuyorumEvlendikten birkac ay sonra esimin calistigi sirket batma noktasina geldi. Aylarca maasini alamadigi.oldu. ben devlet memuruyum tek maasla bir suru harc borc odedim evi gecindirdim bir sure. Sonra cok sukur sartlari cok iyi olan baska bir is buldu kendimizi toparladik. O surecte yıpranmadık degil. Gezmeyi eglenmeyi de cok seven bir ciftiz ve evlenene kdr bütçeme dikkat etmem hic gerekmemisti. Ama basa gelince yapiliyor. Ticaretle ugrasmasa özel sektorde olsa dahi hicbir seyin garantisi yok. Hele ki ülkenin bu ekonomik durumunda. Iyi ki sen calisiyorsun
Cok tesekkur ederimKalbinizi kırdıysam özür dilerim. Sürekli ruh hastası insanlara denk geldiğimden sizin durumunuzu anlayamadım. İnşallah bu sukıntılardan kurtulursunuz tamamen.
Evet geecekten zor yeni bir seye baslamak boyle bir karar almak. Hayatim boyunca tum korkularimdam kactim ilk defa kendimce bir risk aliyorum. Umarim sonu guzel olur ve aslinda korkularimin yersiz oldugunu anlamis olurum. Benim icin buyuk bir tecrube olacakİyi düşünün iyi olsun..
Negatif düşüncelerinizi kaygı bozukluğu probleminize bağlıyorum çok zor o psikolojiyle yeni bir hayata adım atmak..
Yeniden bir uzmanla görüşün ve şöyle düşünmeye çalışın " hayatta hiç bir şeyin garantisi yok ihtimaller üzerinden kendimide çevremdekileride üzmemeliyim"
Şimdiden mutluluklar dilerim
Nisanlim turustlere yonelik hediyelk esya satiyor. Turist olmadi zamanlar skintimiz olacak. Bir donem biliyorsunuz turistler gelmedi bombalama olaylarindan korktuklari icin. Suan yeni yeni toparlamaya basladi. Yine ayni sekilde bir seyler yasamayiz umarim ulke olarakNişanlınızın işi nedir ?
Borçsuz evleniyosunuz bu çok büyük bi artı takılan takılarınızda kötü gün parası olur kötü güne hiç kalmadan mal mülk peşinatıda olabilir
Piyasa çok kötü durumda parası olmayan bişey alamıyo olanda temkinli harcıyo harburup savuran çokaz bi kesim var piyasa bi otursun işleri düzelir
Nisanlim turustlere yonelik hediyelk esya satiyor. Turist olmadi zamanlar skintimiz olacak. Bir donem biliyorsunuz turistler gelmedi bombalama olaylarindan korktuklari icin. Suan yeni yeni toparlamaya basladi. Yine ayni sekilde bir seyler yasamayiz umarim ulke olarak
Dukkanda degisiklik yapti aslinda eskiden araplarin alacagi seyler satmiyordu avrupali ya da amerikali turistler aliyordu. Ama onlar gelmemeye baslayinca mecbur araplarin alacagi seyler de koydu. Isler bu sayede biraz toparlanmaya basladi aslindaDukkan içinde dönüşüm yapabilir kıyafet telefon aksesuarı vb turist gelmedi evet şuanda akın akın arap var lakin fakirleri cimrileri mi bilemiyorum eskiden gözünün ucu değdiğini alan araplar şimdi pazarlık yaparak alıyolar
Hayırlısı olsun
Umut verici bir tecrube tesekkur ederim paylastiginiz icinBenim eşimde ticaretle uğraşıyor. Ve biz 20 küsür milyar borçla evlendik. Bi ara işleri o kadar kötü gittiki, evde sadece makarna yedik ama karnımız doydu çok şükür. Sonra işler açıldı ben hamile kaldım. Şuan 8 yıllıkevliyiz 2 evimiz ve 2 arabamız var çok şükür. Demem o ki,ticaretle uğraşanın günü gününü tutmuyor ama onu idare etmekte bizim elimizde. Yeri gelecek sen geçindireceksin evi. Bak ne güzel düşünüyo nişanlın, en kötü işe girerim diyo. Çalışmayı sevdikten sonra herşeyin üstesinden gelir merak etme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?