Aslinda ben ondan degil hic birseyden emin degilim problemim nedeni ile. Insallah herkesin yuvasi cok mutlu ve huzurlu olurHayatta hiçbirşeyin garantisi yok
Evlenirken iyi günde kötü günde birlikte olmak için evleniyorsunuz. Evleneceğiniz kişi kendinden emin ama siz ondan emin değilsiniz.
İnşallah mutlu olursunuzz
Aslinda ben ondan degil hic birseyden emin degilim problemim nedeni ile. Insallah herkesin yuvasi cok mutlu ve huzurlu olur
Sizinki şuna benzemiş, ben şimdi evlenicem, sonra hamile kalıcam, bebeğim doğucak, yürümeye başlıycak, sonra yağmur yağacak, yağan yağmur çukura birikecek, ya çocuğum o suya düşerse....:)Sadece icimi dokmek ve varsa olumlu ornekler duynak icin yaziyorum. 3 gun aonra dugunum var ve ben endise krizlerini atlatamiyorum. Tek sebebi gecinebilirmiyiz sorunu. Ben calisiyorim ve maasimda iyi. Nisanlim ticaret ile ugrasiyor. Ilk tanistigimiz zaman kazanci cok iyidi. Daha sonra isler bozuldu 1 1.5 sene durumlar zorlasti. Simdi ise cok sukur yavas yavas tekrar duzelmeye basladi. Bende acaba evlendikten sonra isler kotu gidermi endisesi var. Kaygi bozuklugu hastaligim var psikologa da gittim. Sureklu herseyin olumsuz olacagini dusunuyorum. Kendimi engelleyemiyorum. Borcsuz evlenicez. Nisanlimi cok seviyorum cok iyi biri. Aileler arasinda skinti yok. Ama ben surekli ya isler kotu giderse endisesi yasiyorum. Kotu giderse benim maasim evi gecidirmek icin yeterli. Nisanlimla bu endiselerimi ne zaman konussam bana gencim elim ayagim tutuyor hersey kotu giderse girer bir yerde calisirim yine evimize bakarim diyor ve dedigine kesinlikle inaniyorum. Ama yine de kafamdan bu korkulari atamiyorum acaba yanlis bir karar mi aldim diyorum. Evlilikte maddiyat evet onemli ama hersey degil. Ben hala biz olmayi beceremedim hala ben olarak dusunuyorum herseyi. Ya tum sorumluluk bana kalirsa ya ben evi gecindirmek zorunda kalirsam diyorum. Boyle zamanlar olabilir benim es olarak zaten ev gecimine ortak olmam lazim bunun da bilincindeyim. Evlendikten sora maddi skinti yasayip sonra bu sorunlari atlatanlariniz var mi bana olumlu ornekleriniz varsa anlatabilir misiniz?
Kendisinin boyle bisey isteyecegini sanmam ama tabiki istese de bu kadarini yapmam. TesekkurlerEşinize destek olun tabi ki ama asla tüm paranızı onun eline saymayın.
Hele maaş kartını vermek gibi bi hata asla yapmayın.
Eşiniz size güvenmesin yani hiçbir zaman o rahatlığı vermeyin.
Kendinize bi bütçe ayırın mutlaka makyajdan veya giyimden ödün vermeyin kendiniz mutsuz etmeyin.
Bu dediklerim zor günler için değil tabi ki olağan durumlar için.
Evet biraz oyle oluyor ne yazkkiSizinki şuna benzemiş, ben şimdi evlenicem, sonra hamile kalıcam, bebeğim doğucak, yürümeye başlıycak, sonra yağmur yağacak, yağan yağmur çukura birikecek, ya çocuğum o suya düşerse....:)
Sadece icimi dokmek ve varsa olumlu ornekler duynak icin yaziyorum. 3 gun aonra dugunum var ve ben endise krizlerini atlatamiyorum. Tek sebebi gecinebilirmiyiz sorunu. Ben calisiyorim ve maasimda iyi. Nisanlim ticaret ile ugrasiyor. Ilk tanistigimiz zaman kazanci cok iyidi. Daha sonra isler bozuldu 1 1.5 sene durumlar zorlasti. Simdi ise cok sukur yavas yavas tekrar duzelmeye basladi. Bende acaba evlendikten sonra isler kotu gidermi endisesi var. Kaygi bozuklugu hastaligim var psikologa da gittim. Sureklu herseyin olumsuz olacagini dusunuyorum. Kendimi engelleyemiyorum. Borcsuz evlenicez. Nisanlimi cok seviyorum cok iyi biri. Aileler arasinda skinti yok. Ama ben surekli ya isler kotu giderse endisesi yasiyorum. Kotu giderse benim maasim evi gecidirmek icin yeterli. Nisanlimla bu endiselerimi ne zaman konussam bana gencim elim ayagim tutuyor hersey kotu giderse girer bir yerde calisirim yine evimize bakarim diyor ve dedigine kesinlikle inaniyorum. Ama yine de kafamdan bu korkulari atamiyorum acaba yanlis bir karar mi aldim diyorum. Evlilikte maddiyat evet onemli ama hersey degil. Ben hala biz olmayi beceremedim hala ben olarak dusunuyorum herseyi. Ya tum sorumluluk bana kalirsa ya ben evi gecindirmek zorunda kalirsam diyorum. Boyle zamanlar olabilir benim es olarak zaten ev gecimine ortak olmam lazim bunun da bilincindeyim. Evlendikten sora maddi skinti yasayip sonra bu sorunlari atlatanlariniz var mi bana olumlu ornekleriniz varsa anlatabilir misiniz?
Aslinda bunun hesabini yapmiyorum. Ilk yazimda belirttigim gibi kaygi bozuklugu rahatsizligim var. Elimde olmadan bazi seyleri kafaya takiyorum.Buaraya da bu kaygilarimin gereksiz oldugunu anlamami saglayacak daha once, maddi skinti yasamis arkadaslardan tavsiye almak icin yazmistim. Bende nisanlim icin uzuluyorum ama benim bu psikolojik sorunumu cekmek zorunda kaldigi icin.Kirici olmak istemem ama evleneceginiz kisi adina uzuldum.
Yani elden ayaktan dusebilir insan, isini kaybedebilir hersey olabilir.
Simdiden bunun hesabini yapiyor olmaniz cidden cok tuhaf.
Cok seven insan bunu dusunur mu bilmiyorum.
Ve sunu unutmayin, korktugunuz ne varsa onu hayatiniza cekersiniz.
Biraz pozitif olun.
Tesekkur ederim dileginiz icinEvet nickiniz bile kaygılı :)
Hiçbir şeyin garantisi yok ki. Herşeyi takmaya kalksak ohoo. Bir sürü şey bulunur. En önemlisi yarına çıkacağımızın garantisi yok.
Geleceği kimse bilemez. Kalbinizi ferah tutmakta çalışın ve dua edin.
Evet ev sorumluluğu, geçim sorumluluğu kolay değil. Borçsuz evleniyoruz demişsiniz. Olur gider sıkıntı yapmayın. En güzel zamanlarınızı kendinize dar etmeyin.
Bir de ben çok duydum çevremden. Evlenirken hiçbir şeyimiz yoktu ikimiz çalıştık yaptık diyenleri.
Eşinizle mutlu olmaya bakın. Yepyeni bir döneme giriyor hayatınız. Mutluluklar dilerim.
Dugun sonrasi terapiye devam etmeyi dusunuyorum. TesekkurlerAcaba ile hayat Geçmez ki ...
Hersey maddiyat demek değil bence tedaviye devam.
Umarim buna gerek kalmaz. Ticaret gercekten zor isEvet biraz abartıyorsunuz ama benim eşim de bekarken ticaretle uğraşırken büyük kayıplara uğramış, hala borçlarını ödüyor evlendikten sonra öğrendim ben. Şuan maaşlı işi var ikimiz de birbirimize yakın kazanıyoruz, en kötüsü senin eşin de maaşlı bir işe girer işler kötü giderse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?