2 gun sonra evleniyorum ama kaygilarim beni bitiryor

Hayatta hiçbirşeyin garantisi yok
Evlenirken iyi günde kötü günde birlikte olmak için evleniyorsunuz. Evleneceğiniz kişi kendinden emin ama siz ondan emin değilsiniz.
İnşallah mutlu olursunuzz
Aslinda ben ondan degil hic birseyden emin degilim problemim nedeni ile. Insallah herkesin yuvasi cok mutlu ve huzurlu olur

Aslinda ben ondan degil hic birseyden emin degilim problemim nedeni ile. Insallah herkesin yuvasi cok mutlu ve huzurlu olur

Kaygı probleminden kaynaklı sanırım.
Ama eşinize güvenin aile oluyorsunuz sizde artık ilerde çocuklarınız olacak bugünleriniz geride kalır umarım

Ben tek başıma yaşıyorum maaşımla çok rahat geçiniyorum ayrıca süreklide gezerim tatil tur filan yani maaşın iyise ev çok rahat dönüyor buna takılma ayrıca
2000 krizinde babam iflas etti çok borcumuz vardı çok sıkıntılar çektik annem babam birlikte çalıştılar toparladılar abim ve ben memuruz ailemin durumuda gayet iyi şuan evet sıkıntı çektik ama geçti evlilikte maddi sıkıntılar olabilir bir gecede herşey olabilir mühim olan birlikte aile olabilmek seviyorsan eşinde çalışıyorsa hayırsız bi insan değilse maddi duruma takılma

Eşinize destek olun tabi ki ama asla tüm paranızı onun eline saymayın.
Hele maaş kartını vermek gibi bi hata asla yapmayın.
Eşiniz size güvenmesin yani hiçbir zaman o rahatlığı vermeyin.
Kendinize bi bütçe ayırın mutlaka makyajdan veya giyimden ödün vermeyin kendiniz mutsuz etmeyin.
Bu dediklerim zor günler için değil tabi ki olağan durumlar için.

Sizinki şuna benzemiş, ben şimdi evlenicem, sonra hamile kalıcam, bebeğim doğucak, yürümeye başlıycak, sonra yağmur yağacak, yağan yağmur çukura birikecek, ya çocuğum o suya düşerse....:)

Kendisinin boyle bisey isteyecegini sanmam ama tabiki istese de bu kadarini yapmam. Tesekkurler

Kirici olmak istemem ama evleneceginiz kisi adina uzuldum.
Yani elden ayaktan dusebilir insan, isini kaybedebilir hersey olabilir.
Simdiden bunun hesabini yapiyor olmaniz cidden cok tuhaf.
Cok seven insan bunu dusunur mu bilmiyorum.
Ve sunu unutmayin, korktugunuz ne varsa onu hayatiniza cekersiniz.
Biraz pozitif olun.

Aslinda bunun hesabini yapmiyorum. Ilk yazimda belirttigim gibi kaygi bozuklugu rahatsizligim var. Elimde olmadan bazi seyleri kafaya takiyorum.Buaraya da bu kaygilarimin gereksiz oldugunu anlamami saglayacak daha once, maddi skinti yasamis arkadaslardan tavsiye almak icin yazmistim. Bende nisanlim icin uzuluyorum ama benim bu psikolojik sorunumu cekmek zorunda kaldigi icin.

Kimsenin işi garanti değil ki nisanlinizin işi varmış sonuçta ve çalışıyor. Calismasa ve iş aramasa bu düşündüğünüz doğru olabilirdi bence işi kötüleşirse o zaman düşünürsünüz. Şimdi düğünü düşünün ve tadını çıkarın bence...

Evet nickiniz bile kaygılı :)
Hiçbir şeyin garantisi yok ki. Herşeyi takmaya kalksak ohoo. Bir sürü şey bulunur. En önemlisi yarına çıkacağımızın garantisi yok.
Geleceği kimse bilemez. Kalbinizi ferah tutmakta çalışın ve dua edin.
Evet ev sorumluluğu, geçim sorumluluğu kolay değil. Borçsuz evleniyoruz demişsiniz. Olur gider sıkıntı yapmayın. En güzel zamanlarınızı kendinize dar etmeyin.
Bir de ben çok duydum çevremden. Evlenirken hiçbir şeyimiz yoktu ikimiz çalıştık yaptık diyenleri.
Eşinizle mutlu olmaya bakın. Yepyeni bir döneme giriyor hayatınız. Mutluluklar dilerim.

Tesekkur ederim dileginiz icin

Nişanlınızı gerçekten çok seviyorsanız bunu bu kadar dert etmemeniz lazım normalde. Sanırım kaygı bozukluğunuzdan kaynaklı bu durumunuz. Her şey yolundaysa olumsuz düşünceleri uzaklaştırmaya çalışın zihninizden. Her şeyin güzel olacağını düşünmek varken neden kendinizi bu eziyeti yapıyorsunuz? Hiçbirimizin bir dakika, bir saniye sonrasına garantisi yok ki. Ayrıca bu durumu nişanlınıza yansıtmamanız doğru olacaktır zira yanlış anlaşılabilirsiniz. Umarım her şey gönlünüzce olur ve bir ömür mutlu olursunuz.

Ev geçimine kaygılanıp ya üzerime kalırsa demen beni çok şaşırttı kimin ne olacağı belli olmaz Allah korusun adam felçte kalabilir sonuçta. Hastalıkta sağlıkta diye imza atılıyor. Bence ihmal etme terapilerini

Madem bu kadar ticarete güvensizsiniz. En güzeli sizin maaşınıza endeksli borca girin. İlk bir iki ay sonra az çok belli olur ev giderleri. Harcamalarınızı ayarlayıp elinizde kalan parayla da taksittir borçtur bunlara girişirsiniz. Eşinizden gelen parayla da ya ekstra harcama yapar yada onu biriktirirsiniz. Elinizde birikmiş para oldukça endişeleriniz azalır diye düşünüyorum.

Evet biraz abartıyorsunuz ama benim eşim de bekarken ticaretle uğraşırken büyük kayıplara uğramış, hala borçlarını ödüyor evlendikten sonra öğrendim ben. Şuan maaşlı işi var ikimiz de birbirimize yakın kazanıyoruz, en kötüsü senin eşin de maaşlı bir işe girer işler kötü giderse.

Umarim buna gerek kalmaz. Ticaret gercekten zor is

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…