2 gun sonra evleniyorum ama kaygilarim beni bitiryor

Evet terapiye devam etmem cok onemli yoksa hayatim bu sekilde devam.edemez

nişanlısı esnafımış. Gün gelir batabilir o zaman adamı bırakacak mısınız? Eş olmanın ne anlamı kalıyor. Adam çalışmam dememişti ki sadece işleri iyi gitmemiş. Zor zaman olur evi siz geçindirmek zorunda kalabilirsiniz ya da siz işsiz kalabilirsiniz eşiniz evi geçindirmek zorunda kalabilir. İkiside aynı şey, aynı şekilde normal. Zaten evlendikten sonra senin maaşın benim maaşım olmamalı eve giren para ortak olmalı.

Sanirim evlendikten sonra bende daha bilincli olucam. Biraz tecrube etmeliyim. Bu arada ben bu kaygiyi yasamadan once bana biri boyle bisey sorsa isin bi onemi yok beraber calisirsiniz kazanirsiniz ortak butceniz olur vs derdim sizler gibi ama suan bu mantikla dusunemiyorum ama bunu da atlaticam insallah

Canım kaygı bozukluğun var evet zor bir durum ama borçsuz evlenmek bu devirde mucize ben 4 sene ödedim her şeyi kendim yaptım . Eşin Çalışkan olsun yeter bir de birikim noktasında dikkat et gerisi kolay olur . Akarken doldur

Amacim bu kenara az da olsa biseyler atabilmek ilerisi icin. Ev idaresini ogrenirsem halledebilirim diye dusunuyorum. Annemde mutfak parasindan biriktirdigi paralar ile ablam ve beni kurslara yollamisti. Benimde birseyler biriktirmem lazim.

Eşin hic çalışamayacak durumada gelebilir sağlığı bozulupta. Sadece iflas etmekle ya da isten kovulmayla yasanmiyor maddi sıkıntılar. Eee o zaman ne yapmayi düşünüyorsun? Gecim derdi omuzlarima bindi deyip bosanmayi mi?Insanoğlunun başına herşey gelir. Kendine güven. Olumsuzluklarla başa çıkabilmeyi öğren. Hayatta Her zaman herşey mükemmel toz pembe gitmiyor malesef.

Hayır nasıl bi yanlış karar vermiş olabilirsiniz ki? İşi maaşı çok yerinde sabit bol kazançlı biriyle evlenseniz sevdiğinizle evlendiğinizden daha mu mutlu olucaksınız. Doğru olanı yapıyorsunuz .imtihan dünyası neyle imtihan olacaağımız belli değil neticede . Kaygılarınızın bi sebebi olmalı diye düşünüyorum ama nişanlım bana her türlü güveni veriyor demişsiniz. Öyleyse mutluluğunuza bakın derim ben

Sonuçta birer mesleğiniz var. Şimdi işleriniz olsa bile tekrar iş bulabilirsiniz.

Üstelik eşinin bir dönem geliri olmasa ve evi sen geçindirmek durumunda kalsan ne olacak ki?

İyi günde kötü günde beraber olmak değil mi önemli olan

Ee siz geçindiriverirsiniz evi ne yani?
Evlendiğimde eşim işsizdi. Ben çalışıyordum ve boğazımıza kadar borca batık idik. Maaş aldığım gün borçlara gidiyor, çoğunlukla makarna ile besleniyorduk. Ölmedik yani. Şimdi ikimizin de işi ve iyi diyebileceğim aylık gelirimiz var. Borçsuz evleniyomuşsunuz daha ne?

Size şöyle hak veriyorum.
Erkek ticaret yapsın istediği kadar iyi para kazansın.
Adam okumuş olmalı ve illa bir mesleği olmalı, hani okumadı diyelim bir mesleği illa ki olmalı.
İşleri kötü gidince işe girmek istediklerinde iş beğenmezlik, maaş beğenmemezlik, emir altına giremiyorum gibi şeyler çok gördüm.

Tatlim hiç birsey in garantisi yok bu hayatta yakınlarımdan örnek verecek o kadar kişi varki o yüzden düğün arefesi böyle şeylerle kendini yıpratma

Nisanlimda uni mezunu ama ozel yada kamuda hic calismamis hep kendi isini (daha onceki baba isi) yapmis. Kimsenin yaninda calismamis. Insallah hep kendi isi ile devam.eder. baskasinin yaninda calismak ona zor gelebilir

Bütün yorumları okudum da sanırım biraz arkadaşlar sayesinde kafanız rahatlamış ,
İyi düşünün iyi olsun
Bende sizin anlattığınız gibiyim ve bu bir hastalıkmış şimdi konunuzu okuyunca öğrendim
Çoğu şeyde bi olumsuzluk hissi
Daha sonuca varmadan hemen üzülmek olmayacak diye
Sürekli sitemkar olmak
Onu nasıl yapıcam bunu böyle yapsam nasıl olur diye deli gibi düşünüp durmak vs.
Siz ne iş yapıyorsunuz bu arada ?

madem ki kaygı bozukluğunuz var o halde şuna kaygılanın bence , sizin bu durumunuzdan bir süre sonra eşiniz bunalır, sıkılır, onu çok yorarsınız...bu da evliliği sıkıntıya sokar...kaygılı olursam eşimi bunaltırım beni sevmekten vazgeçer deyin bence...vee rahat bir NEFESSSSS alın LÜTFENNN..

bence şımarıklığı bir kenara bırakmak lazım zira nişanlınız bu duruma şimdilik katlanır ama ılerisi??

Valla eşimle memuruz çift maaş ama geçim sıkıntısı oluyor yine de düğün u kendimiz yaptık takılan her şey borçlara gitti. Arabayı da kredi çekip aldık. Annelerimize destek oluyoruz ikimiz de. Böyle olunca bi kenara atamıyoruz ama hep diyorum sağlık olsun gerisi hallolur bi şekilde. Siz de dert etmeyin kendinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…