- 11 Eylül 2018
- 483
- 788
- 33
- 35
Bir daha o hatayı hiç yapmadım. Yaptığım yanlıştı ve hatamın bedelini ödedim. Sorarsanız öğretmenimi çok seviyorum hala korkunç bir şey yok emin olun .Merak etmeyin ben de sizin kadar düşünebiliyorum. Bu akşam babasıyla birlikte oturup konuştuk ve uyardık oğlumuzu.
Kendi anınızı anlatmışsınız. Sizce normal mi şimdi bu? Küçücük çocuk sıraya isim yazdı diye hem öğretmeninden hem de babasından dayak yiyor. Bence düşüncesi bile korkunç.
Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Kesinlikle değilkusura bakamyın ama bu örnek olmamış ,
onlar sizin müşterileriniz o onların ögretmeni
ikisi aynı şey değil
Neresinden tutsam elimde kalan bir mesaj.Ben de merak ediyordum bu nesili kim yetiştiriyor diye. Siz böyle davranmaya devam ederseniZ lisede çocuğum öğretmenini bıcakladı diye konu açarsınız. Ne olmuş yani favorilerin çekmişse. Kendi öğrencilik zamanınızı hatırlayın. Bir de kendinizi şimdiki öğretmenin yerine koyun
Çalıştığım köyde doktor durmuyordu . Baya kötü bir yerde çalıştığım mesleğimin ilk yılları. Doktor kontenjanı hep acıktı zira gelen gidiyordu. O romantik yıllar siz bilmeseniz de hala devam ediyor. Çok merak ederseniz 4 yıllık eğitim fakültesi bitirim ve atanın. O romantik yıların 1940 larda olmadığını göreceksinizMaalesef 1940'lardaki romantik dönemleri çoktan atlattık. Her mesleğin kendine göre zorlukları var. Ve dijital ortamlar sayesinde kimse bir mesleğe başlayınca zorlukları ile yüzleşmiyor. Şu mesajınızı okuyan biri bile öğretmen olursa yaşayacaklarının farkına varabilir. Üzgünüm ama hiçbir meslek kutsal değildir. Öğretmenlik de, doktorluk da, hakimlik de.
Kaldı ki doktorların cebelleştiği şeyler çok daha korkunç, dış etkenlerden ziyade meslekleri de inanılmaz zor. Onlarınki de kutsal değil. Herkes çalışıyor ve maaşını alıyor, bu kadar.
Cumhurbaşkanına bile çıkabilirim. Sonuçta çocuğum çok değerliYok yok sen yarın direkt Meb e git bence gaza geldin ya
Mesleğiniz hakkında bahsettiklerinizin yarısı göreviniz (maaş almanız için yapmanız gereken işiniz), yarısı da imkansızlıklardan ötürü çekilen zorluklar. Sizin mesleğinizin kutsal, ilahi vb. olmasıyla alakası yok yani. Siyasi ve ekonomik sebeplerden ötürü o zorlukları yaşıyorsunuz. Norveç'teki bir öğretmen kutsal değil, siz kutsalsınız bu bakış açısına göre.Çalıştığım köyde doktor durmuyordu . Baya kötü bir yerde çalıştığım mesleğimin ilk yılları. Doktor kontenjanı hep acıktı zira gelen gidiyordu. O romantik yıllar siz bilmeseniz de hala devam ediyor. Çok merak ederseniz 4 yıllık eğitim fakültesi bitirim ve atanın. O romantik yıların 1940 larda olmadığını göreceksiniz
Bir öğretmenden bunları duymak ne üzücü. İyi o zaman herkes birbirine dayak atarak öğretsin hata yapmaması gerektiğini. Hatamın bedeli demişsiniz ama ortada bir hata yok. O öğretmenin yapacağı tek davranış sizi uyarıp en fazla masayı sildirmek olurdu. insaniz konuşarak anlaşabiliyoruz. Dayak nedir yahu?Bir daha o hatayı hiç yapmadım. Yaptığım yanlıştı ve hatamın bedelini ödedim. Sorarsanız öğretmenimi çok seviyorum hala korkunç bir şey yok emin olun .
toplumumuza kodlanmış çünkü bazı şeyler, dayak cennetten çıkmadır vs.Merak etmeyin ben de sizin kadar düşünebiliyorum. Bu akşam babasıyla birlikte oturup konuştuk ve uyardık oğlumuzu.
Kendi anınızı anlatmışsınız. Sizce normal mi şimdi bu? Küçücük çocuk sıraya isim yazdı diye hem öğretmeninden hem de babasından dayak yiyor. Bence düşüncesi bile korkunç.
Bir öğretmen olmakla birlikte size katılıyorum.Üniversite sınavında belli sayıda soru çözmeyi başarıp birkaç sene KPSS kasan ve atanan insanlar neden kutsal oluyor, ben anlamıyorum. Bu sadece öğretmenler için değil, herhangi bir meslek için geçerli. Hiçbir meslek kutsal falan değil, herkes ekmeğinin peşinde yani. Tamamen dramatize ediliyor birçok şey maalesef.
normal mi?!İnanamıyorum normal bir insan tepkisiağzınız bal yesin
Atıp tuttuğum falan yok fikrim bu. Sınıfta otorite öğretmenindir, bu kaba kuvvetle olmaz elbette ama abarttığınız kadar bir durum yok ortada, öğretmenle konuşursunuz bu davranışı onaylamadığınızı söylersiniz. Siz böyle kıyamet koptu öğretmen oğlumun kulağını çekmiş moduna girerseniZ. Çocuğunuz olumsuz etkilenir.Neresinden tutsam elimde kalan bir mesaj.
Çocuğum niye öğretmenini bıçaklasın?
Böyle davranırsanız derken nasıl davranmışım mesela? Ne yapmışım müdürün odasını mi basmışım, öğretmenin karşısına geçip saygısızlık mi yapmışım?
Artı siz hangi hakla beni tanımadan yetiştirdiğim çocuk hakkında atıp tutuyorsunuz?
Yok yok ciddiye almamalıyım.
Yok alakası bile yok . Çocuk elini yıkamaz umursamam , tuvalete gider korkar umursamam , okula gelmez az öğrenci her türlü maaşımı alıyorum der yine umursamam , sınıf pis olur çocuk üşür umursamam banane benim mi çocuğum der çıkarım işin içinden . Böyle yapıyor olsaydım evet maaş karşılığı yapıyor olurdum ama benim gibi binlerce meslektaşım var ve emin olun hepsi aynı şeyleri gocunmadan yapıyorMesleğiniz hakkında bahsettiklerinizin yarısı göreviniz (maaş almanız için yapmanız gereken işiniz), yarısı da imkansızlıklardan ötürü çekilen zorluklar. Sizin mesleğinizin kutsal, ilahi vb. olmasıyla alakası yok yani. Siyasi ve ekonomik sebeplerden ötürü o zorlukları yaşıyorsunuz. Norveç'teki bir öğretmen kutsal değil, siz kutsalsınız bu bakış açısına göre.
Genelde bu cevapları verenlerin öğretmen olduğunu görmek daha çok üzdü beni. Sizin gibi anlayan insanların olması bir nebze rahatlatıyor insanı.toplumumuza kodlanmış çünkü bazı şeyler, dayak cennetten çıkmadır vs.
eğitim ailede başlar ve siz bilinçli bir anneye benziyorsunuz, bu durumdan üzerinize düzeni almışsınız.
ancak şiddet normallestirilmemeli, hiçbir koşulda.
insanları anlamak güç, dert anlatmaya yorulmayın
kesinlikle, çünkü saçmalık ötesiNeresinden tutsam elimde kalan bir mesaj.
Çocuğum niye öğretmenini bıçaklasın?
Böyle davranırsanız derken nasıl davranmışım mesela? Ne yapmışım müdürün odasını mi basmışım, öğretmenin karşısına geçip saygısızlık mi yapmışım?
Artı siz hangi hakla beni tanımadan yetiştirdiğim çocuk hakkında atıp tutuyorsunuz?
Yok yok ciddiye almamalıyım.
Ben de diyorum ki nerede kıyameti koparmışım. Müdüre çık, bimere yaz diyenlere bile sınıf öğretmenini çiğnemeyeyim önce ona danışayım diyen bir insanım ben. Gerçekten kıyamet koparsaydım okuldan çıkmadan müdürün odasında alırdım soluğu.Atıp tuttuğum falan yok fikrim bu. Sınıfta otorite öğretmenindir, bu kaba kuvvetle olmaz elbette ama abarttığınız kadar bir durum yok ortada, öğretmenle konuşursunuz bu davranışı onaylamadığınızı söylersiniz. Siz böyle kıyamet koptu öğretmen oğlumun kulağını çekmiş moduna girerseniZ. Çocuğunuz olumsuz etkilenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?