2. Haftadan Şiddet

Bir daha o hatayı hiç yapmadım. Yaptığım yanlıştı ve hatamın bedelini ödedim. Sorarsanız öğretmenimi çok seviyorum hala korkunç bir şey yok emin olun .

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz

Bu nası bi cümle ya dövmesi mi gerek olaya bak sizin çocuğunuz var mı acaba

Neresinden tutsam elimde kalan bir mesaj.

Çocuğum niye öğretmenini bıçaklasın?
Böyle davranırsanız derken nasıl davranmışım mesela? Ne yapmışım müdürün odasını mi basmışım, öğretmenin karşısına geçip saygısızlık mi yapmışım?

Artı siz hangi hakla beni tanımadan yetiştirdiğim çocuk hakkında atıp tutuyorsunuz?

Yok yok ciddiye almamalıyım.

Ya hocanin yaptigi yanlis ama cigeri deşilecek, tas ustunde tas birakilmayacak durum degil. Siddeti kinayip yine siddetle tepkiler veriliyor sasiyorum. Ogretmen yanlis yapti diye cigerini mi deselim bazi yorumlari okudum şok oldum. Hoca kadar bu yorumlara yapanlarda siddet yanlısı bana gore. Yonetimle gorusun, ogretmenle gorusun. Ama okulu basina yikacaklik bir tepki vermeyin. Zaten tavriniz o yonde degil belli daha akli basindasiniz.

Çalıştığım köyde doktor durmuyordu . Baya kötü bir yerde çalıştığım mesleğimin ilk yılları. Doktor kontenjanı hep acıktı zira gelen gidiyordu. O romantik yıllar siz bilmeseniz de hala devam ediyor. Çok merak ederseniz 4 yıllık eğitim fakültesi bitirim ve atanın. O romantik yıların 1940 larda olmadığını göreceksiniz

Valla o kadar da büyük konusuyorum benim cocuğuma aynısı olsa onu yapan öğretmen falan dinlemem saçını başını yolarım

Mesleğiniz hakkında bahsettiklerinizin yarısı göreviniz (maaş almanız için yapmanız gereken işiniz), yarısı da imkansızlıklardan ötürü çekilen zorluklar. Sizin mesleğinizin kutsal, ilahi vb. olmasıyla alakası yok yani. Siyasi ve ekonomik sebeplerden ötürü o zorlukları yaşıyorsunuz. Norveç'teki bir öğretmen kutsal değil, siz kutsalsınız bu bakış açısına göre.

Bir daha o hatayı hiç yapmadım. Yaptığım yanlıştı ve hatamın bedelini ödedim. Sorarsanız öğretmenimi çok seviyorum hala korkunç bir şey yok emin olun .
Bir öğretmenden bunları duymak ne üzücü. İyi o zaman herkes birbirine dayak atarak öğretsin hata yapmaması gerektiğini. Hatamın bedeli demişsiniz ama ortada bir hata yok. O öğretmenin yapacağı tek davranış sizi uyarıp en fazla masayı sildirmek olurdu. insaniz konuşarak anlaşabiliyoruz. Dayak nedir yahu?

Madem dayakla öğrenciler hizaya sokuluyo o öğretmen müsveddeleri neden yıllarca okuyup pedagoji falan alıyor biri açıklasın lütfen

toplumumuza kodlanmış çünkü bazı şeyler, dayak cennetten çıkmadır vs.
eğitim ailede başlar ve siz bilinçli bir anneye benziyorsunuz, bu durumdan üzerinize düseni almışsınız.
ancak şiddet normallestirilmemeli, hiçbir koşulda.
insanları anlamak güç, dert anlatmaya yorulmayın

Son düzenleme:
Bir öğretmen olmakla birlikte size katılıyorum.
Meslek olarak öğretmenliği seçtik ve bu iş karşılığında maaş alıyoruz.
Dramatize etmeye gerek yok, işimizi hakkıyla yapalım yeter.

Atıp tuttuğum falan yok fikrim bu. Sınıfta otorite öğretmenindir, bu kaba kuvvetle olmaz elbette ama abarttığınız kadar bir durum yok ortada, öğretmenle konuşursunuz bu davranışı onaylamadığınızı söylersiniz. Siz böyle kıyamet koptu öğretmen oğlumun kulağını çekmiş moduna girerseniZ. Çocuğunuz olumsuz etkilenir.

Yok alakası bile yok . Çocuk elini yıkamaz umursamam , tuvalete gider korkar umursamam , okula gelmez az öğrenci her türlü maaşımı alıyorum der yine umursamam , sınıf pis olur çocuk üşür umursamam banane benim mi çocuğum der çıkarım işin içinden . Böyle yapıyor olsaydım evet maaş karşılığı yapıyor olurdum ama benim gibi binlerce meslektaşım var ve emin olun hepsi aynı şeyleri gocunmadan yapıyor

Genelde bu cevapları verenlerin öğretmen olduğunu görmek daha çok üzdü beni. Sizin gibi anlayan insanların olması bir nebze rahatlatıyor insanı.

kesinlikle, çünkü saçmalık ötesi

Allahim nasil yorumlar bunlar 2. Sinifa giden bi cocuk en fazla 7 bucuk yasindadir bunun baska yollari da var neden canini yakiyo disipline versin baska cezalar versin 2 cocuk annesi olarak cocuguma bu sekilde davranilmasina asla musade etmem bi yanlisi varsa bana bildirsin ama favori cekme kulak cekmede neyin nesi cocugun o andan sonra aklinda kalan tek.sey caninin yandigidir derste konusmamasi gerektigini anlamamistir benimde orta ikinci sinifa giderken fen bilgisi ogretmeni kafama vurmustu nedenini hatirlamiuorum tek hatirladigim cok canimin yandigi her zaman soyluyorum cocugum hataliysa bana soylesin birlikte cozum yoluna gidelim ama siddete asla izin vermem her turlu siddet cocukta travmaya sebeb olur
Konu sahibi sinif ogretmeniyle sonrada ingilizce ogrrtmeniyle uygun bi dille konusun yapilmasi gereken budur bozuna okullara rehberlik ogretmenleri atamadilar onunlada gorusup bilgisini alabilirsiniz

Ben de diyorum ki nerede kıyameti koparmışım. Müdüre çık, bimere yaz diyenlere bile sınıf öğretmenini çiğnemeyeyim önce ona danışayım diyen bir insanım ben. Gerçekten kıyamet koparsaydım okuldan çıkmadan müdürün odasında alırdım soluğu.

Benim gibi aklı selim yorumlar arayan bir anneye yazdığınız abartı mesajlar çok ayıp. İnsanları bilmeden etmeden yargılamayın. İyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…