Ben de bir öğretmenim. Daha bir öğrencimi ne fiziksel ne psikolojik olarak incittim.Bu övünülecek bir sey degil ,olmasi gereken.Keske tum meslektaslarimiz ayni hassasiyete sahip olsa .
Ben 1.siniftayken bir müdür yardimcisi vardi .Dersimize giriyordu öğretmen yokken .Ve ogrenme güçlüğü olan bir arkadasimizi tekmeleyerek dövmüştü. Ona fiziksel bize de psikolojik olarak zarar vermisti.O adam dersimize girdiginde sorunun cevabını bilsem de hic parmak kaldırmamıştım ya döverse diye ...
Uğraşamayacaksa gitsin doktor olsun avukat olsun bilmem ne olsun. Cocuk dövmek icin mi öğretmen olunuyo? Veya gitsin lisede ünide öğretmenlik yapsin. Onlarında sacını kulagını ceksinde göreyim. Bu bi eğitim bicimi değil. Kendi sabrı icinde cocuk kum torbası değil. Bide böyleleri savunmayın gözünüzü seveyim.iyide siz evde tek çocukla onlar okulda 40 çocukla ugraşıyor
Yaaa öyle mi? Bi baltaya sap olanlar bu yoldan geçenler mi? Nasıl savunabiliyosunuz şaşkınım.Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Siz böyle anlatınca...sınıf öğretmeniyim.terleyenlerin sırtina peceteler, temizlik alışkanlıgı kazansınlar diye teneffüste elini sabunlamıs mı diye koklayıp yüzünü yıkamış mı diye öpmek, burun silmeler falan...ben bunu anlatınca ögretmen arkadaşın biri "ııyyyy ellerini mi kokluyorsun? Ne onlar yıkasın ne ben koklayım o pis ellerini demişti" çok şaşırmıstım.bir sınıf ögretmeninin böyle düşünebileceği aklıma gelmemişti hiç.kendimi övmüyorum.sadece haklısınız öğretmen var, öğretmencik var.
Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Öyleleri varki idareye gidip sınıfa gülerek gelenler var. Kapının önüne ceza diye çıkaramıyorsun idare istemiyor. Sınıfta ceza ödül hic bir şeyden anlamayan ki buna şiddet de dahil öğrenciler var. Ne kadar iyi davransan o kadar ciddiye almayacak öğrenciler de. Ben de siddete karşıyım bu arada. Insanı cinnet geçirecek kıvama getiren öğrenciler var. Defalarca velisini cagirsan da hic bir şey degismeyen. Sınıfta tek öğrenci yok. Kaç öğrencinin hakkına giriyorlar ve üniversitede öğretilen yöntemleri okulda bir yere kadar uygulayabiliyorsun. Bu biraz öğretmenle degil toplumun bencil sadece kendini düşünen doyumsuz bireyler yetistirmesiyle alakalı. Ailede başlıyor her seyYaaa öyle mi? Bi baltaya sap olanlar bu yoldan geçenler mi? Nasıl savunabiliyosunuz şaşkınım.
Öğretmen olmaya gerek yok bilmek icin. Hepimiz okuduk. İsterse cocuk dans etsin derste. Kurallara uymuyosa yollarsın müdüre yada kapi önüne. Rencide olmasi bi daha yapmamasi icin yeterli olur zaten. Sacini cekmek nerenin usulu???
Aile yetistiremediyse de öğretmen DÖ-VE-MEZ.. nolursa olsun kabul edilebilir bi yanı yok. İdareye söylesin baska sınıfa yollatsın bilmem ne. Görmezden gelsin ya cocuk bu yani. Dediginiz kadar arsiz oldugunu varsayarak söylüyorum. Anasının babasının dövmedigi cocuga dokunmak ne? Bi gün gelir biride cocuguna dokundu diye öğretmene dokunur. Burası türkiye. Herkes konusmayı bilmez. Ama mesleği öğretmen ya haklı olur nolursa olsun .. ne ala yaÖyleleri varki idareye gidip sınıfa gülerek gelenler var. Kapının önüne ceza diye çıkaramıyorsun idare istemiyor. Sınıfta ceza ödül hic bir şeyden anlamayan ki buna şiddet de dahil öğrenciler var. Ne kadar iyi davransan o kadar ciddiye almayacak öğrenciler de. Ben de siddete karşıyım bu arada. Insanı cinnet geçirecek kıvama getiren öğrenciler var. Defalarca velisini cagirsan da hic bir şey degismeyen. Sınıfta tek öğrenci yok. Kaç öğrencinin hakkına giriyorlar ve üniversitede öğretilen yöntemleri okulda bir yere kadar uygulayabiliyorsun. Bu biraz öğretmenle degil toplumun bencil sadece kendini düşünen doyumsuz bireyler yetistirmesiyle alakalı. Ailede başlıyor her sey
Evde işkence görür gibi dayak yiyen öğrenciler var. Defalarca görüşsen de olmuyor. Siddete karsi oldugumu söyledim zaten ama hersey düşündüğünüz kadar basit degilAile yetistiremediyse de öğretmen DÖ-VE-MEZ.. nolursa olsun kabul edilebilir bi yanı yok. İdareye söylesin baska sınıfa yollatsın bilmem ne. Görmezden gelsin ya cocuk bu yani. Dediginiz kadar arsiz oldugunu varsayarak söylüyorum. Anasının babasının dövmedigi cocuga dokunmak ne? Bi gün gelir biride cocuguna dokundu diye öğretmene dokunur. Burası türkiye. Herkes konusmayı bilmez. Ama mesleği öğretmen ya haklı olur nolursa olsun .. ne ala ya
Basit olan siddeti seçen savunandir. Benim düsüncem değil. Evde iskence görüyo bide ben vurayım missEvde işkence görür gibi dayak yiyen öğrenciler var. Defalarca görüşsen de olmuyor. Siddete karsi oldugumu söyledim zaten ama hersey düşündüğünüz kadar basit degil
Bence çok güzelBu nasıl cirkin bir ifadedir ya. " Eşek gibi''!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?