hadi bakalım biz de kutsalız, mühendisler kutsaldır aksini iddia eden mühendis değildir.
yazma abla kod mod bırak herkes kendi yapsın bundan sonra, instagrama bi güncelleme gelmesin de görüyim onları heheeeyy
Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurumlardan eşek gibi özür dileyeceklere kadar gelmişiz vay beÇünkü genel olarak boyle bir algi degersizlestirme var toplumda.. ki direkt bimere sikayet et sunu bunu yap ifadelerinden belli..
Bu ifadeler kullanılmadan " ogretmenle konusup durumu degerlendirin ne ne degil anlayin sonra ne gerekiyorsa yaparsiniz" denilse anlayabilirim. Başka turlusu zor.. ve şiddete bukadar karşı medeniyette insan tavrıyla celisiyor.
Aynen lisede bile bayan hocalara iskence yapiyorlar bizim siniftaki erkeklerin sesinden hocanin sesi duyulmazdi hic takmiyorlardiDers anlatırken sessiz olsunlar diye ne hissettigimi, diger arkadaslarinin bu durumda dersi anlayamadigini binlerce kez ifade eden bir öğretmenim. Dayak asla kabul edilemez bir şey ama benim dersimde değil o çok korktukları öğretmenin dersinde sessizce dinliyorlar dersi .Herkesin çocuğu biricik ama bizler anne baba olarak çocukları pamuklara sarıp okula gonderiyoruz. Hayırdan anlamayan çocuklarla uğraşmak inanın çok zor. Önce çocuğunuzla sonra öğretmeniyle konuşun.
Evde siddet goruyor olmasi bizimde yapacagimiz anlamina gelmez.evet cok zor bi meslek bizimkisi ama sabirli olmak sart.sinirlenip bagirdigim cok oluyor ama otesi yok olmamali da.biz onlarin annesi babasi degiliz istedigimiz herseyi yapma hakkimiz yok.Evde işkence görür gibi dayak yiyen öğrenciler var. Defalarca görüşsen de olmuyor. Siddete karsi oldugumu söyledim zaten ama hersey düşündüğünüz kadar basit degil
Üniversite sınavında belli sayıda soru çözmeyi başarıp birkaç sene KPSS kasan ve atanan insanlar neden kutsal oluyor, ben anlamıyorum. Bu sadece öğretmenler için değil, herhangi bir meslek için geçerli. Hiçbir meslek kutsal falan değil, herkes ekmeğinin peşinde yani. Tamamen dramatize ediliyor birçok şey maalesef.Ulkede kutsal olmayan bir sey yok ki arkadas.. elini at bir kutsala carpiyorsun, hayir merak ediyorum karsiligini aldigin meslek nasil kutsal oluyor ve yazilimcilar neden kutsal degil? :/
Öğretmen konusunda esnek davraniyorum. Özellikle sert mizaçlı , disiplinli ,otoriter bir kadın seçtim. Ilk çocuğum değil. Büyük oglum disiplini , kural uyumunu ilkokul öğretmeninden öğrendi. Benim için kulak çekmek siddet degil. Tutar patlatir iki tane o başka. Ben kendim de kuralcı ve sert bir insanım.Yani isyerinde bi arkadasiniz gelip kulağınizi cekebilir rahatlıkla.
Ya da kapi komsunuz.
Ya da kuzeniniz.
Anlayamadim siddetin siniri nerde baslayip nerde sona eriyor aydinlatabilir misiniz?
Öğretmenlik mesleği neden kutsaldır biliyor musunuz ? Günde 30 -40 çocuğa bir seyler öğretmek için elinizden geleni yaparsınız , ailenin veremediği eğitimi vermeye çalışırsınız, kişisel ihtiyaçlarına kadar her şeyi yaparsınız , sınıfınızın boyası olmaz , ısısı olmaz onlar temiz şartlarda sıcak şartlarda yaşasın diye kendinizi paralarsınız , ac gelen çocuk gördüğünüzde kıyamaz kantinden yiyecek alırsınız, mutlu olsunlar diye elinizden geleni yaparsınız ama ne öğrenciyi ne veliyi mutlu edebilirsiniz . Buna rağmen yılmadan bu işi yapmaya devam edersiniz. Ben ne temizlik yapan doktor gördüm ne soba yakan avukat ne boya yapan hakim . Ama öğretmenlerin %85 I önce köye atanır ve bunları yapar işte bu yüzden kutsal bir meslektir öğretmenlik.Üniversite sınavında belli sayıda soru çözmeyi başarıp birkaç sene KPSS kasan ve atanan insanlar neden kutsal oluyor, ben anlamıyorum. Bu sadece öğretmenler için değil, herhangi bir meslek için geçerli. Hiçbir meslek kutsal falan değil, herkes ekmeğinin peşinde yani. Tamamen dramatize ediliyor birçok şey maalesef.
Kulak cekmisse can acıtmışsa kotuleyin elbette..Ne demek ne hakkı var.ben de ogretmenim ne canavar tipler var ama sabrım da var..Kimsenin cocuguna vuramam..Sesimi yukseltirim kızarım zaten veli istiyor bunu...Hocam emin olun çocuğuma ilk söylediğim bir daha derste konuşma oldu. Ben de farkındayım işin çok zor olduğunun ama 8 yaşında 30 çocuğun 40 dk sessiz oturması mümkün müdür?
Sessiz durmazlarsa çözümü kulak çekmek midir? Asla öğretmenini kötülemedim kötülemem de.
Merak etmeyin buradan okuduğum yorumlarla yarın müdürün odasına dalmayacağım. Aklı başında bir insanım. Yarın sınıf öğretmenimizle görüşeceğim.Sınıfın kapisini hızlı çarpan cocuga kızan öğretmenin sikayet edildigini duymustum. Çocuğumun psikolojisi bozuldu diyen veli tarafindan. Bu öğretmen de yaptığına pişman olacak gibi. Veliyi iyi gaza getirdier.
Siz öğretmenseniz yazık zihniyetinize.Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Maalesef 1940'lardaki romantik dönemleri çoktan atlattık. Her mesleğin kendine göre zorlukları var. Ve dijital ortamlar sayesinde kimse bir mesleğe başlayınca zorlukları ile yüzleşmiyor. Şu mesajınızı okuyan biri bile öğretmen olursa yaşayacaklarının farkına varabilir. Üzgünüm ama hiçbir meslek kutsal değildir. Öğretmenlik de, doktorluk da, hakimlik de.Öğretmenlik mesleği neden kutsaldır biliyor musunuz ? Günde 30 -40 çocuğa bir seyler öğretmek için elinizden geleni yaparsınız , ailenin veremediği eğitimi vermeye çalışırsınız, kişisel ihtiyaçlarına kadar her şeyi yaparsınız , sınıfınızın boyası olmaz , ısısı olmaz onlar temiz şartlarda sıcak şartlarda yaşasın diye kendinizi paralarsınız , ac gelen çocuk gördüğünüzde kıyamaz kantinden yiyecek alırsınız, mutlu olsunlar diye elinizden geleni yaparsınız ama ne öğrenciyi ne veliyi mutlu edebilirsiniz . Buna rağmen yılmadan bu işi yapmaya devam edersiniz. Ben ne temizlik yapan doktor gördüm ne soba yakan avukat ne boya yapan hakim . Ama öğretmenlerin %85 I önce köye atanır ve bunları yapar işte bu yüzden kutsal bir meslektir öğretmenlik.
Yok yok sen yarın direkt Meb e git bence gaza geldin yaMerak etmeyin buradan okuduğum yorumlarla yarın müdürün odasına dalmayacağım. Aklı başında bir insanım. Yarın sınıf öğretmenimizle görüşeceğim.
Ben de merak ediyordum bu nesili kim yetiştiriyor diye. Siz böyle davranmaya devam ederseniZ lisede çocuğum öğretmenini bıcakladı diye konu açarsınız. Ne olmuş yani favorilerin çekmişse. Kendi öğrencilik zamanınızı hatırlayın. Bir de kendinizi şimdiki öğretmenin yerine koyunMerhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.
Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.
Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.
Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.
Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?
Merak etmeyin ben de sizin kadar düşünebiliyorum. Bu akşam babasıyla birlikte oturup konuştuk ve uyardık oğlumuzu.Yanlış anlamayın amacım şiddeti meşrulaştırmak değil ama küçük bir anim var . Ben de ilkokula giderken masaya en sevdiğim arkadaşımin adını yazdım çok sessiz ve çalışkan da bir cocuktum buna rağmen öğretmenimden sağlam bir tokat yedim . Bu arada hala ilkokul öğretmenimle konuşuruz çok severim kendisini :) Öğretmenim bir de ablama söyledi yaptığımi bir de eve gidip dayak yedim babamdan ne yaptın da öğretmenini sinirlendirdin diye . Şimdi gelelim günümüz velilerine çocuk şımarık yetiştirilir , evde zapt edilemez konuma gelir hatta okullar açılsa da rahat etsem diyen veli sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Evde tek çocuğuyla baş edemeyen veli 30 -40 tane çocuğun bir öğretmen tarafından idare edilememesine öfkelenir . Öğrtmen susun der ama o çocuklar kolay kolay susmaz . Boğazları patlarcasina sonunda bağırmaya başlar öğretmen. Yorgunluktan canı çıkar kendi eşiyle çocuklarıyla ilgilenecek hali kalmaz ama yine de yaranamaz ne veliye ne öğrenciye. Ortada büyütülecek bir şey görmüyorum ben . Çocukken tokat yedim ama psikolojimde falan hicbir sıkıntı olmadı . Her şeyi abartmayın. Ilkokul 2. sınıf daha küçük dediginiz çocuklar şu an ne büyük tanıyor ne de öğretmen. Ama öğretmen kızınca ya da ufak bir kulak çekince ortalık ayağa kalkıyor . Önce çocuğunuza kızın ne yaptın da öğretmenin sana kızdı diye ve bir daha o kızdığı şeyi yapmaması için uyarın . Bir daha o hatayı yapmaz ve ceza da almaz emin okin
İnanamıyorum normal bir insan tepkisiŞimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....
Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
En az 10 kere doğru mu söylüyorsun diye sordum. sınıftaki diğer çocuklar annelerine bahsetmiş zaten onlardan da telefon alınca emin oldum. Yoksa kimseyi zan altında bırakmam.Çocuğunuz dogru mu soyluyor ilk tespit bu olmalı bence ..Sonra idareyle konusmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?