2. Haftadan Şiddet

hadi bakalım biz de kutsalız, mühendisler kutsaldır aksini iddia eden mühendis değildir.

yazma abla kod mod bırak herkes kendi yapsın bundan sonra, instagrama bi güncelleme gelmesin de görüyim onları heheeeyy

Zaten muhendisler olmasa bilgisayar da olmaz, yazilim da olmaz hadi bakalim sonra yuklesinler minik alisveris sepetine konan biskuvili sunumlari instagrama neyse dagitmayayim kizcagizin konusunu

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurumlardan eşek gibi özür dileyeceklere kadar gelmişiz vay be

Aynen lisede bile bayan hocalara iskence yapiyorlar bizim siniftaki erkeklerin sesinden hocanin sesi duyulmazdi hic takmiyorlardi

2. sınıf da olsa 12. sınıf da olsa öğretmenin konuşan öğrenciyi uyarma hakkı var ama yaşı kaç olursa olsun çocuğunuza kimse dokunamaz. Elini bile süremez. Bence yönetimle görüşmelisiniz sınıf öğretmeni ne kadar çözebilir emin olamadım

Evde işkence görür gibi dayak yiyen öğrenciler var. Defalarca görüşsen de olmuyor. Siddete karsi oldugumu söyledim zaten ama hersey düşündüğünüz kadar basit degil
Evde siddet goruyor olmasi bizimde yapacagimiz anlamina gelmez.evet cok zor bi meslek bizimkisi ama sabirli olmak sart.sinirlenip bagirdigim cok oluyor ama otesi yok olmamali da.biz onlarin annesi babasi degiliz istedigimiz herseyi yapma hakkimiz yok.

Ulkede kutsal olmayan bir sey yok ki arkadas.. elini at bir kutsala carpiyorsun, hayir merak ediyorum karsiligini aldigin meslek nasil kutsal oluyor ve yazilimcilar neden kutsal degil? :/
Üniversite sınavında belli sayıda soru çözmeyi başarıp birkaç sene KPSS kasan ve atanan insanlar neden kutsal oluyor, ben anlamıyorum. Bu sadece öğretmenler için değil, herhangi bir meslek için geçerli. Hiçbir meslek kutsal falan değil, herkes ekmeğinin peşinde yani. Tamamen dramatize ediliyor birçok şey maalesef.

Yani isyerinde bi arkadasiniz gelip kulağınizi cekebilir rahatlıkla.
Ya da kapi komsunuz.
Ya da kuzeniniz.
Anlayamadim siddetin siniri nerde baslayip nerde sona eriyor aydinlatabilir misiniz?
Öğretmen konusunda esnek davraniyorum. Özellikle sert mizaçlı , disiplinli ,otoriter bir kadın seçtim. Ilk çocuğum değil. Büyük oglum disiplini , kural uyumunu ilkokul öğretmeninden öğrendi. Benim için kulak çekmek siddet degil. Tutar patlatir iki tane o başka. Ben kendim de kuralcı ve sert bir insanım.

Öğretmenlik mesleği neden kutsaldır biliyor musunuz ? Günde 30 -40 çocuğa bir seyler öğretmek için elinizden geleni yaparsınız , ailenin veremediği eğitimi vermeye çalışırsınız, kişisel ihtiyaçlarına kadar her şeyi yaparsınız , sınıfınızın boyası olmaz , ısısı olmaz onlar temiz şartlarda sıcak şartlarda yaşasın diye kendinizi paralarsınız , ac gelen çocuk gördüğünüzde kıyamaz kantinden yiyecek alırsınız, mutlu olsunlar diye elinizden geleni yaparsınız ama ne öğrenciyi ne veliyi mutlu edebilirsiniz . Buna rağmen yılmadan bu işi yapmaya devam edersiniz. Ben ne temizlik yapan doktor gördüm ne soba yakan avukat ne boya yapan hakim . Ama öğretmenlerin %85 I önce köye atanır ve bunları yapar işte bu yüzden kutsal bir meslektir öğretmenlik.

Kulak cekmisse can acıtmışsa kotuleyin elbette..Ne demek ne hakkı var.ben de ogretmenim ne canavar tipler var ama sabrım da var..Kimsenin cocuguna vuramam..Sesimi yukseltirim kızarım zaten veli istiyor bunu...

Merak etmeyin buradan okuduğum yorumlarla yarın müdürün odasına dalmayacağım. Aklı başında bir insanım. Yarın sınıf öğretmenimizle görüşeceğim.

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Siz öğretmenseniz yazık zihniyetinize.
Akil yoluyla çözüm bulamayanlar şiddete başvurur.
Sizlere boşuna pedogojik formasyon verilmiyor değil mi ?

Maalesef 1940'lardaki romantik dönemleri çoktan atlattık. Her mesleğin kendine göre zorlukları var. Ve dijital ortamlar sayesinde kimse bir mesleğe başlayınca zorlukları ile yüzleşmiyor. Şu mesajınızı okuyan biri bile öğretmen olursa yaşayacaklarının farkına varabilir. Üzgünüm ama hiçbir meslek kutsal değildir. Öğretmenlik de, doktorluk da, hakimlik de.
Kaldı ki doktorların cebelleştiği şeyler çok daha korkunç, dış etkenlerden ziyade meslekleri de inanılmaz zor. Onlarınki de kutsal değil. Herkes çalışıyor ve maaşını alıyor, bu kadar.

Ben de okuloncesi öğretmeniyim . Meslekte 5. Yılım . Sınıfım çok küçük. Çocuklara uygun hicbir şey yok . Veliler masraflı oluyor diye kırtasiye malzemesi almak istemiyorlar çocukları okula çekmek için aidat hiç toplanmıyor. Bir suru şeyi sene basında öğretmenlere verilen kırtasiye parasıyla karşılıyorum zira veliler çocukları okula göndermiyorlar para gidecek diye . Okula daha hizmetli gelmedi ekim basında gelecek ve 3 haftadır okullar açık . Öğretmenler el birliğiyle okul temizliyoruz . Sınıfımda ne yardımcı ne stajyer var . Tuvalet uzak . Bir tuvaletin bir sınıfın önüne koşup duruyorum. Sınıfta dursam çocuk tuvalete korkuyor. Tuvalete gotursem çocuğu sınıfta olay çıkıyor. Ellerini yıkayamıyorlar musluklarini kendim acio sabunlarini kendim veriyorum ellerine. Sinifi günde 2 kere süpürüyorum . Bir de özel bir çocuğum var . Bazen cinnet geçirmedigime şaşırıyorum ama bazen bir veli geliyor sen zaten öğretmen olamamissin diyor. Allah kahretsin bu mesleği seçtiğim güne diyorum bazen . Kendimi paralıyorum bir şey öğrensinler diye ama bunun için mi diyorum . Sınıf kisin soğuk oluyor ısınsınlar diye ufo yakıyorum saatlerce öyle gözlerim ufoda bekliyorum ya üstlerine düşer de bir şey olur diye. Kendimden çok düşünüyorum ama veliye yaranamıyorum. Evet biz çok kutsal bir iş yapıyoruz emin olun . Siz bizi anlamasanızda çok kutsal bir iştir öğretmenlik

Ben de merak ediyordum bu nesili kim yetiştiriyor diye. Siz böyle davranmaya devam ederseniZ lisede çocuğum öğretmenini bıcakladı diye konu açarsınız. Ne olmuş yani favorilerin çekmişse. Kendi öğrencilik zamanınızı hatırlayın. Bir de kendinizi şimdiki öğretmenin yerine koyun

Merak etmeyin ben de sizin kadar düşünebiliyorum. Bu akşam babasıyla birlikte oturup konuştuk ve uyardık oğlumuzu.

Kendi anınızı anlatmışsınız. Sizce normal mi şimdi bu? Küçücük çocuk sıraya isim yazdı diye hem öğretmeninden hem de babasından dayak yiyor. Bence düşüncesi bile korkunç.

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
İnanamıyorum normal bir insan tepkisi ağzınız bal yesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…