- 12 Kasım 2017
- 1.130
- 1.986
- 63
Aynısını yaşadım.Kızımın anokulunda toplantı için öğretmeni bekliyorduk.Yeğenim derste konuşuyor diye kolu sıkıca tutulup dışarıya atılmış. Kolundaki parmak izi olmasa çocuk soylemeyecekti.
Sonra gündeme gelince okul bahçesinde bir çok anne atıp tutmuş. Yapamaz edemez , gidip yıkalım ortalığı. Iste benimkine de böyle olmuş v.s
Okulun toplantı istemişler öğretmenle. Yengem konuşmaya girmiş sert bir şekilde. Diğer veliler hepsi birde susmuş. Hatta aralarından biri " eti sizin kemiği benim " başka türlü uslanmaz bizim oğlan demiş.
Bir diğeri biz sizi çok seviyoruz , kızımda çok seviyor ama biraz yumuşak olmanızı rica ediyoruz v.s tarzında konuşmuşlar.
Sonuç öğretmen gerçekten yeğenime tavır almış. O yıl bitene kadar o dersten nefret etmişti.
Kimseyle hareket etmemek lazım. Artık ben kimseye güvenmiyorum. Anca gaz veriyor bizim yalaka toplum.
Aynısını yaşadım.Kızımın anokulunda toplantı için öğretmeni bekliyorduk.
Benim kınuşacağım şeyler de vardı.
Aman Allahım herkesin ne çok derdi varmış,"Xin çocuğunun öğretmeni harfleri bile öğretiyormuş,okumayı sökmüş çocuklar,bizimkinde iş yok"ama burası anaokulu,yazı öğretmesi gerekmiyor,başka sorunlarımız var bizim dedim.Öğretmen,okulda başka konularla ilgilenmek istediği için,5ci sınıf çocuklarına teslim ediyordu sınıfı sıkça.Ben bunu konuşacaktım.
Öğretmenin sınıfa girmesiyle iltifatlar yağmaya başladı"Hocam kızım size bayılıyor,kıyafetlerinizi çok beğeniyor,öğretmenim çok güzel diyor"
Benim sorun diye gördüğüm kimsenin umurunda değilmiş,kendi sorun!larından da bahsetmediler,İstiklal marşı ve kapanış
Vallahi hiç bilmiyorum,şahsen beni bayıyor bu boş konuşmalar,çözüm odaklıyımdır,kimi konuşur sıfıra sıfır elde var sıfır.Oğlumun öğretmeni de yarı yılda değişecekti.Herkes konuşuyor" aman iyi oldu,ne öğretti sanki,bari daha iyisi gelir"ben de sadece dinlediğim için adeta rahatsız oldular,tedirgin bakmalar filan.Evet aynen hep böyle oluyor. Önce yagcilari görmek için en son konuşmak gerekiyor :)
Pohpohlamak ile sanki o öğretmen gaza gelecek, gelen var mıdır acaba ?
Mune çok haklısın.Bizim okuldaki en bilgili öğretmen,en despotuydu da aynı zamanda.Tarihi süper öğretirdi her fırsatta,fakat sesini duyan çocukların dizleri titrerdi.Ablam da onun öğrencisiydi.Hanımlar,
neden her mesleki içerikli konu da tartışma çıkıyor?
Kimse kimseye şiddeti haklı göstermesin lütfen, kimsenin mesleğine saygısızlık edemem, mesleklerini öğretemem, ebeveynlik nasıl olur bilmişliği yapamam ama şiddeti de haklı göremem, rica ediyorum şiddeti hiçbir koşul ve şartta savunmayalım, kulak çekme de bir şiddettir, çocuklarda nasıl bir etki bıraktığını bilemezsiniz, eşim sırf bu kulak çekmeler yüzünden ilkokul öğretmenini asla sevememiş, ben öğretmenimi sevgiyle yad ederken, o her derste tırnak batırılarak çekilen kulağını hatırlıyor, oysa ilkokul bir çocuk için en güzel anıların biriktirildiği yıllardır, terbiye böyle verilmez.
Hanımlar,
neden her mesleki içerikli konu da tartışma çıkıyor?
Kimse kimseye şiddeti haklı göstermesin lütfen, kimsenin mesleğine saygısızlık edemem, mesleklerini öğretemem, ebeveynlik nasıl olur bilmişliği yapamam ama şiddeti de haklı göremem, rica ediyorum şiddeti hiçbir koşul ve şartta savunmayalım, kulak çekme de bir şiddettir, çocuklarda nasıl bir etki bıraktığını bilemezsiniz, eşim sırf bu kulak çekmeler yüzünden ilkokul öğretmenini asla sevememiş, ben öğretmenimi sevgiyle yad ederken, o her derste tırnak batırılarak çekilen kulağını hatırlıyor, oysa ilkokul bir çocuk için en güzel anıların biriktirildiği yıllardır, terbiye böyle verilmez.
Ne kadar gurur kırıcı di mi? Ben de yaşadım bu durumu ve asla çocuğum yaşasın istemem. Yıllar geçse de unutulmuyor.
Ben tartismak icin yazmiyorum ki.Size şu soruyu sormak istiyorum.
Kulağı çekilen çocuk bu yaklaşımdan ne öğrenir?
Bir davranış kontrol yöntemi midir kulak çekmek? Çocuğa verdiği mesaj nedir?
Beni bu konuda aydınlatır mısınız? Rica etsem.
Ayrıca çocuğa uygulanan davranışın şiddet olup olmadığı kişiden kişiye değişir mi? Bu işin ölçüsü nedir? Bana göresi olur mu? Bir düşünelim üzerinde hep birlikte, ne dersiniz?
Peki, eşiniz de hoşlanmadığı bir davranışınızda sizi tokatlayabilir o haldeBen tartismak icin yazmiyorum ki.
Bana gore derken benim çocuğum icin gecerli demek.
Siz kızabilirsiniz tepki verebilirsiniz.
Ama ben kendim tahammül edemedigim kisimlarda cocuguma tepki koyuyorum ve okulda kurallara uysun istiyorum
Kisaca ogretmen benim oğlumun kulağını cekebilir
Sizinkini cekemez
Bu kadar .
Finlandiya'da ÖĞRETMEN olmak için neler gerekiyormuş bir göz atın. Çok şaşıracaksınız.Iste buna kesinlikle katiliyorum uc bes basiretsiz kucucuk cocuga gucu yeten zavalli yuzunden su meslegin adi lekeleniyor
keske herkes ogretmen olmasa cok yazik
Yapılan araştırmalara göre kulak çekmek , dövmek , kızmak , bağırmak çocuğun davranış değiştirmesinde hiçbir etkisi yok.Ben tartismak icin yazmiyorum ki.
Ama ben kendim tahammül edemedigim kisimlarda cocuguma tepki koyuyorum ve okulda kurallara uysun istiyorum
Sizinkini cekemez
Bu kadar .
Ayrıca korkuya , gururunu incitmeye Dayalı bir davranışın olumlu sonuç vereceğini beklemekte çok ilkel.Ben tartismak icin yazmiyorum ki.
Sizinkini cekemez
Bu kadar .
Keşke burada da öyle olabilse , gerçekten örnek bir sistemleri var.Finlandiya'da ÖĞRETMEN olmak için neler gerekiyormuş bir göz atın. Çok şaşıracaksınız.
Mune çok haklısın.Bizim okuldaki en bilgili öğretmen,en despotuydu da aynı zamanda.Tarihi süper öğretirdi her fırsatta,fakat sesini duyan çocukların dizleri titrerdi.Ablam da onun öğrencisiydi.
1ci sınıftaydım,Paydos zili çaldı,ablamla buluşup eve gideceğiz.Bakındım ablam yok,2ci sınıfa gidip baktım.Öğretmen,kendi 2ci sınıfında okuttuğu ablamla,3cü sınıfta okuyan kendi kızına okuma yarışı yaptırıyor.
Kelimeleri saydılar,ablam onun kızını geçmiş.
Eline köşeli bir sopayı kaptığı gibi kızını öyle bir dövmeye başladı ki nutkumuz tutuldu.Kızı"babacığım" diye çığlık atıyor,yine de bırakmıyordu
Sonra ne oldu,eve gelip anlattık mı,öyle susup kaldık mı hatırlamıyorum,o öğretmen ölüp gitti,adı anılınca gözümün önüne sadece bu manzara geliyor.
Kesinlikle kesinlikle,şiddet asla kabul edilemez.
bir öğretmen örnek vermiş üye ismini hatırlayamadım şimdi.
sıraya yazdığı için hem öğretmeninden hem babasından dayak yemiş . iyi oldu yaptığımın yanlış olduğunu öğrendim demiş. şok içinde okudum ama anladım ki karakter meselesi bu durum biraz demek ki. böyle bir durumda ben dayak arsızı olurdum. kimse kaba kuvvet, şiddetle benim itaat etmemi sağlayamaz aksine daha çok bilenirdim.
o yüzden bu konudan anladığım herkes kendi yapısı eşliğinde şiddeti normalleştiriyor yada asla kabullenemiyor.
sonuç olarak her iki tarafında birbirine laf anlatması imkansız oluyor.
Merhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.
Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.
Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.
Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.
Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?
Bende öğretmenim ama şiddetin her türlüsü hastalıktır küçüğü büyüğü olmaz ikinci sınıf çocuk daha onlar tabiki bağırıp çağırıp konusacaklar söz dinlemicekler normali budur o yaşlar için önemli olan öğretmenin dersi dikkat çekici yapması o yaş aralığına göre metotlar var .. enerji atıp öğrenme stili idare ile konuşun yüzü kızarsın o öğretmenin devir kötü . Tamam bizde öğretmenimiz den dayak yedik zamanında ama insanlık ölmemişti samimiyet babalık analık vardı öğretmenlerde. Şimdi parasını alıp gitme derdinde herkes.Merhabalar.. ilkokul ikinci sınıfa giden bir oğlum var. Haftada 2 gün ingilizce dersleri var ve branş öğretmeni giriyor derse.
Geçen hafta tanışma vs derken bu hafta derse başladılar. Öğretmen bugün derste konuştukları için oğlumun favorilerini bir diğer çocuğun ise kulağını çekmiş.
Şimdi bir yanım cinnet içindeyken diğer yanım sakin olmamı söylüyor. Çocuk derste konuşursa ceza verilebilir, saygısızlık yaparsa müdüre yollanır vs bunlara asla müdahele etmem amma velakin işin içine şiddet giriyorsa ( bence fiziki her müdahele şiddettir) olayın rengi değişiyor.
Daha 2. Haftadan sabrının sonuna gelmiş bir öğretmen canlanıyor gözümde ya da ilk derslerden öğrenciyi sindirip dersleri işlemek isteyen bir öğretmen.
Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyorum. Sınıf öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum öncelikle. Sizler ne dersiniz?
size birşey olmaması olayın yanlışlığını değiştirmiyor. hem şiddete karşısınız hem de hoca şaplak attı yerim onu. bu ne yaman çelişki!?
beş parmağın besi bir olmadığı gibi her birimiz farklı karakterleriz. sizde travmaya sebep olmayan olay başka bir çocukta ozguvensizlige sebep olabilir.
şiddetle eşinizin babasinin yaşadığı olayın en ufak alakası yok. bütün veliler aynıymış gibi de genellemeyin lütfen.
ne bağırma çağırma ne dayak çocuğun öğretmenine güven ve saygı duymasını sağlar. bunların eğitimini öğretmenler alıyor ama en kolayı kaba kuvvet, eğitim hak getire!
Ben de tartışmak için yazmadım.Ben tartismak icin yazmiyorum ki.
Sizinkini cekemez
Bu kadar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?