Evet bundan sonra uzulmeycegim soz verdim kendime insAllah cok tesekkur ederim demekki gercekten hayirli degilmis ikiside.. Allah hayirlisini versin cumlemizeBence üzülmeyin sevinin Allah kurtarmış evlenince ortaya çıksaydı bunlar o zaman daha çok üzülürdünüz belki ayrılamaz katlanmak isterdiniz mutsuz yıllar geçerdi.. Ne demişler ;
Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur...
Cok cahilmisim gercekten cok pismanim.. Cok haklisiniz. Ama nisanlanmasaydim belki goremeyecektim yuzunu Herseyde bi hayir var diyorlar ya cok dogru soylencek cok sey varda neyse Allah razi olsun insallah ablacim bundan sonra iyice olcucem tarticam oyle olcak insallahİşin sırrı kendi aklını ve fikrini kullanarak kendini beladan uzak tutmak. Seni arkadaşlarının yanında azarladığında, bağırdığında bu iş bitti diyecektin veya sinemada güvenlikçiyle kavga ettiği zaman sinirlendiğinde ailemin yanında da böyle mi sorun çözmeye çalışacak diye düşünüp dert etmen lazımdı. Başkasıyla konuşması işin hikayesi, "ayrılmayalım, arayı düzeltelim" derken eskiden yaşanılanları göz önüne alsaydın, bittiğine sevinirdin zaten mesaj falan yollamazdın. Arayı düzeltsen ne olcaktı, azarını, hakaretini belki sonra dayağı yiyip "kaderimmiş bu evlilik" diyenlerden mi olacaktın? Bundan sonra önce kendine dikkat et, ben bu karşımdakinin bu davranışından zarar görür müyüm? diye bir tart ondan sonra adım at.
Aynen oyle Allah razi olsunikisinden de Allah kurtarmış. kurban kea bence..
Ah ablacim.. Benimde cok canimi yaktilar gerek eski nisanlim gerek suanki... Bende diyebilcek miyim ki senin gibi.. Vicdanim cok rahat inanilmaz rahat.. Allah buyuk.. Rabbim seninde yuvana huzur mutluluk versin insallah ablam..Ayy canim benim bende benzer bise yasamistim 19 yasindaydim gorucu usulu nisanlandim..Hic isinamadik zati 3 ay surdu..Attim nisani icim de hic sizlamadi..Ben 23 yasimda esimle tanistm evlendim cokta mutluyum rabbime bin sükür..O da o kizla dugunlerine 1 hafta kala ayrilmjs davetiyeler dagitilmis falan..Loyalty nin ahini aldm demis..Bende o kim ki ah edim kurtulduma sukrediyorum ne hali varsa gorsun benden uzakta dedim..Sende üzülme taviz verme.Böylelerine anladigi dilden konusacaksin...Ne hali varsa görsün..Rabbimin sevdigi kulsun ki erkenden önune cikardi şükret hakettigini cikarir karsina rabbim sen dua etmeye sabretmeye bak..
Suan duygusalsin olay yeni ondan böyle düsünüyosun..İcin rahat olacak tabii senin ne gunahin varki..Allah büyük ve bazen ahirete birakmiyo masumun hakkini..Bende cok agladim sevdigimden degil enayi yerine konmaktan bu yasta nisan atti dicekler dedim..Rahmetli anneannem kizdi bana..Biri bisey derse ver cevabini elini öpen alir bekle sen nasibin seni bulur dedi...Bekledim bende hic ummadigin anda cikiyo karsina valla rabbim sanada nasip etsin canim korkma geciyo herseyy..Ah ablacim.. Benimde cok canimi yaktilar gerek eski nisanlim gerek suanki... Bende diyebilcek miyim ki senin gibi.. Vicdanim cok rahat inanilmaz rahat.. Allah buyuk.. Rabbim seninde yuvana huzur mutluluk versin insallah ablam..
Cok haklisiniz ablacim.. Iyiki bitti cok sukur.. Ama benide bitirdiler cok ahimi aldilar.. Benimde malesef inancim kalmadi hani umutsuzluk elbette cok gunah ama bu zamanda kime inanacagimizi sasirdik cok zormus ele karismak cok..Allah kurtarmış hayırlısı olmuş hiç üzülme lütfen.
Evlilik= sıkıntı zaten seninki şimdiden göstermiş sıkıntıları. İnan şanslısın.
Bugün evliliğe karşı bakışım o kadar kara ki hatta kapkara başka bir şey yazamadım sana..
Kiyamam...evet arkadasim ya evlenseydik kucagimizda bebekle donseydik Rabbim.bizi.baska aci ile sinamasin. Bunada sukur.. Ne zaman isyan etsek Allah beterini.veriyor.cunku sen bir keremi nisanlandin arkadasim
Bende cok koyuldum cok... Eski nisanlisindan olan tum esyalari kabul ettim nisanimda pastayi yaptircak acikcasi pekde durumumuz yoktu benimle ona kadar kavga etti keske o zaman hemen atsaymisim ne diye nisanlandimSuan duygusalsin olay yeni ondan böyle düsünüyosun..İcin rahat olacak tabii senin ne gunahin varki..Allah büyük ve bazen ahirete birakmiyo masumun hakkini..Bende cok agladim sevdigimden degil enayi yerine konmaktan bu yasta nisan atti dicekler dedim..Rahmetli anneannem kizdi bana..Biri bisey derse ver cevabini elini öpen alir bekle sen nasibin seni bulur dedi...Bekledim bende hic ummadigin anda cikiyo karsina valla rabbim sanada nasip etsin canim korkma geciyo herseyy..
Aynen oyle hepsi ayni aslinda ama komplekse girdim bu yuzden kendime yediremedim bazi seyleriAynen canim nekadar üzülsekde halimize sükür. Nasip degilmis ki olmamis. Ben bir kere nisan attim ve cok kötü bir sekilde ayrildim. Bunun 1i 2si yok aslinda. Birini sevmissin güvenmissin evlenmek istemissin ama olmamis. Bunda bizim bi sucumuz yok. Takilma sende bu konuya fazla. Kendine deger ver, kendin icin birseyler yap. Allah insallah birgün gönlüne göre seni gercekten sevecek biriyle evlilik yapmani nasip eder.
Umudunu kaybetme, Allah var herseyi biliyor görüyor. Herkes ettigini de buluyor merak etme :)
hiiç canını sıkma ah yerde kalmaz Rabbim ondan çıkarır bunu mutlaka sen kendi yoluna bak ve etraf ne der diyede düşünme illaki çıkar karşına seni hakedecek birisiBende cok koyuldum cok... Eski nisanlisindan olan tum esyalari kabul ettim nisanimda pastayi yaptircak acikcasi pekde durumumuz yoktu benimle ona kadar kavga etti keske o zaman hemen atsaymisim ne diye nisanlandimcok cahilmisim iste simdi iki kez nisani atti.bu kiz gecimsiz dicekler diye ici icimi yedi eve kapadim kendimi kac aydir evdeyim.. Artik diyorlar minel niye cikmiyosun cik gez dolas diye ama iste cikamiyorum isin kotu tarafi arka mahallemizde oturuyorlar ama gormuyo evimiz binalar var onunde gormuyoruz yani birbirjmizj.. Kandirdi resmen beni.. Allah buyuk insallah bende senin gibi derim ablacim..
Adam kelimesi.bile yakismiyor onlara ablacim Allah razi olsun evet sadece kendime uzuldum sevdigime degil..Valla kuzum , ben de yariyolda birakildim.
Insan ister istemez uzuluyor, hayallarin basina yikiliyor cunku. Ama bu adamlar zaten senin icin hayirli degillermis ki, bence uzulme. Ben bu adamlari hic begenmedim.
Insallah Allah razi olsun ablacim bana dua edermisin ismimi belki veremem burda ama Allah biliyor ya o yeter.. Bundan sonra oyle yapicam her uzuldugumdede seni hatirlicam iyiki varsinizhiiç canını sıkma ah yerde kalmaz Rabbim ondan çıkarır bunu mutlaka sen kendi yoluna bak ve etraf ne der diyede düşünme illaki çıkar karşına seni hakedecek birisi
Malesef kardesim.. Rabbim hic bir kiz evladina yasatmasinfilm gibi
anladıgım kadarıyla ıkı nısanın da gorucu usulu olmus gıdene dur demıycen sevdugun adamı da kendın bulucan aşık olup evlılık yapıcan sımdı zor canın yanıyo ama aşık olmadan evlenme tanımadıgın bırıyle de gorucu usulu nısan felan yapmaBen 3 ay once ikinci kez nisandan ayrildim kizlar guvendim inandim bu kez mutlu olucam dedim bana sahip cikar onunda ikinci nisani dedim beni dugune 1 ay kala ortada birakti terkettisebepse laf arasinda alincak esyalari konusuyoduk ve ben banyo aksesuarida alincak dedim ve bana ben alamam sen beni enayi yerine mi koyuyorsun ben kac kisinin ceyizini tasidim onlari kiz tarafi alir dedi. Ama isin tuhaf tarafi ona sen alcan demedim alcaz dedim ( kayinvalide adayim basta beni istemis buda baska bi kizla konusuyomus annesi beni istiyo diye ayrilmis 9 ay konusmuslar ve ben bunu ayrilmadan 1 2 hafta once ogrendim. Kayinvalidem elimi opmuyo seninki demis nisanlima geldi kavga etti halbuki el opmicek kadar saygisiz biri degilim aramizda hicbi munasebet yok kayinvalide ile.. Gelinlikciye gittik kapaliyim sirf ucuza mal olsun diye acil dedi kayinvalidem sustum.. Annem aksesuar olayindan sonra bana kustu nisanlim ve nisanlimi aradi o gun esyalarimizk kurulcakti oglum niye kavga ettiniz gene boyle olcaksaniz bak bugun esyalar kurulcak yazik degilmi bizede kurulmasin madem demis.oda soyleyin kurulmasin istemiyorum tukurdugumu yalamam hicbiseyde almam napiyosa annemle alsin cozsun demis.Anneme babama hakaret etti babam sen annene babanadami boylesin diyo o da evet boyleyim diyo. Sinemaya gideriz kavga eder guvenlikle giremeden cikariz neler neler asil sorun sa suan o 9 aydir konustugu kizla konusuyor.. Olaylari yorumlarmisiniz bana canim cok yandi saglikli dusunemiyorum bunalimindayim cikamiyorum ilk nisanlimda dugune 2 hafta kala annesi basta baska kizi istiyodu ondan istemedi beni annesini dinledi ayrildi sonra uvey evli kuzeniyle mesajlarini yakaladim samimi... Of kizlar of cok cektim ne zaman mukafatini alicam dayanamiyorum artik...
Ne guzel.masallah subhanallah.korkma insallah canim hayirlisiyla telli duvakli evinden cikarsin insallah.. Amin insallah bana dua edersen cok sevinirim Allah razi olsun kimseye yasatmasin cok zor..Bende şuan nişanlıyım 4 ay var düğünüme Allah yaşatmasın. kendimi senin yerine koyuyuorumda gerçekten çok zor. ama inan evlenince ayrılmak daha zor olacak. dua et. belki ilerde çok çok daha iyi birisi eşin olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?