2 kiz annesi olmak

Bir kızım var ıyı ki kızım var. O erkek cocuk manyakları cahilden başka birsey degıl. Annemin 3 kızdan sonra oglu oldu ona tapıyor tabiri caizse. Oglu ona yapmadığını bırakmadı ki daha 19 yasında. Hasta olsa bir bardak su vermeyecegıne adım gıbı eminim. Kız evlat candır. Baska cocuk istemiyorum ama eger isteseydim gene kız isterdim. Canım kızım benımm

Canım ne var annen yapiverein bir tane daha ya kirmasin teyzeyi

İki kız annesi olmak... Gerçekten muhteşem bir şey. Benimkilerin de arası 28 ay, ikinciyi de kız olsun istedim, birbirlerine arkadaş olsunlar istedim. Kız olduğunu öğrenince öyle tepkiler aldım ki gerçekten istediğim halde benim bile moralimi bozdular, olsun sakın üzülmeyin falan dediler. Erkek bebekten ziyade toplumda artık şöyle bir algı var iki çocuk olsun biri erkek biri kız, bu çok yaygın artık ilki erkek olup ikinci erkek olana da üzülme diyorlar ama tabi ki erkek olduğu için onun bi kurtarır yanı var yine de o kdr dert etmiyorlar.

Kız evlat öz evlat derler bizim oralarda :)
Hamileyim hayırlısıyla kız olmasını çok istiyorum . Garanti kız olacağını bilsem 5 tane doğururum. Hiç sinirlenmeyin. Bizde 2 kız kardeşiz bir de kız yeğenim var annem ablam yeğenim arkadaş gibiyiz her haftasonu bir aktivite:)

Babam hep kardesime bakarak derki sunun yerine tescilli gibi 10 kizim daha olsaydi cok guleriz bu lafina. Erkek kardesim aslinda cok beyefendi duzgun bir cocuktur cok konusmaz ama konusursa nokta atisi yapar ve masalalh karakteri saglamdir bos konusmaz. Babami cok bozdugu icin babam boyle espriler yapar ama kirmayiz birbirimizi. Hani kziinzda olsa oglunuzda olsa aileler arasi boyle gulec muhabbetler guzel oluyor. Aman benimki kiz sirtim yere gelmez ama benimki oglan tahtim saglam bunlar bana cirkin geliyor. Saglikli olsun Mevlam nasip etmis daha ne istenir

Sorma beladan başka bir şey değiller

kız cocuk konusuymus eskıymıs hortlamıs madem yazalım
bır kızım var baska da cocuk dusunmuyorum ama dusunecek olsam yıne kız olması ıcın amuda kalk deseler kalkardım kız cocugunun gozunu seveyım ya...

hayırlısı saglıklısı olsun oncelıkle, eskıden erkek cocuk ıstemelerının nedenlerının cogunu gunumuzde kız cocukları daha guzel yapıyor . cogu erkekten daha delıkanlı kızlar yetısıyor . erkegı kızı kalmadı artık
ama miinnosluk kendını sevdırme yumusak baslılık sevımlılık dersenız tabıkı kız acık ara onde o ayrı kımse kusura bakmasın ama :) yasayan bılır

hamile degilim.ama ben de ikinciyi kiz istoyorum. erkek cocuk evleniyor sonra hic bir gelin kaynanasini sevmiyor. cocugunun dugununde yaptiginin giydiginin bile mevzusu yapiliyor. torunun oluyor gelin laf yapiyor. hic gelin kaprisi cekesim yok.

kimseyi kirmak istemem ama.bence 2 oglu olan kadina yazik. hem bakmasi cok zor hem de yaslandiginda "bıyıkların çıkmış anne" diyecek kimsesi yok :))

Elin ağzı torba değil ki buzesin.. benim de 3 oğlum var, 3.ye ah vah etti millet, bu da erkek, keşke kız olsaydı diye. şimdi bir tane daha yaparsın artık o kız olur diyorlar, evlat evlattir kızı erkeği mi olur ya..

kayınvalıdemın 3 oglu var
4 oglanmısda bırı vefat etmıs kucukken

keske kızım olsaydı dıyor
bır anne olarak herseyı oglunla konusamıyorsun esınle her seyı konusamıyorsun bır kız cocuk destegıne ıhtıyac duydugum cok zaman oldu eksıklıgını cok hıssettım dıyor
sımdıkı kızlar zaten massallah dunyayı ceker cevırır akıllılar gucluler yer edınıyorlar ayakları saglam basıyor

yanı eskıden aman oglumuz olsun arkamızda dag olsun denırdı
oyle soyadı genısletme derdı de kalmadı eskısı gıbı ...
kız cocugun kıymetının anlasılmasına sevınıyorum

bana da ıkıncıyı dogursana belkı o oglan olur demıslerdı daha kızım 40 gunlukken bunu dıyende pek gorusmedıgım emrıvakı ıle evıme gelen sacma bırı

sankı ben ıkıncı dusunuyorum sankı ben oglan olsun ıstıyorum da nasıl emın kendınden anlatamam
3 kız 1 oglu olan arkadasıma da bır tane daha dogurda 1 erkek tek kalmasın kardesın kardese ıhtıyacı var demıstı bırı sankı kızlar kardes degıl
mılletın gercekten agzı torba degıl katılıyorum

Biz 4 kız kardeştik çok sakin aklı başında büyüdük.Hep kız olunca erkek çocuğu nu çok istiyordum 2 tane oğluşum var ama feleğimi şaşırttı birincisi çok hareketliydi şimdi 7 yaşında duruldu .Tam rahat edecem derken 4 aylık bir oğluş daha var .Bakalım o nasıl olacak ..Ama tabi herkes birde kızın olsun diyor ama yeter artık doğuramamda bakamamda bu yaştan sonra 34 yaşındayım bu arada.İkinci kız olsun çok istedim ama kısmet değilmiş ..

Canım insanlar böyle. Ben de tam tersini yaşıyorum. Benim ailemde de esimin ailesinde de kız yok. Ben bi kizim olsun aşırı istiyodum. Ve herkes kız istiyodu. Oğlum olacakk nelerr duyuyorum inanamazsın eşimin yengesi erkek olacak diye icimin biraz ciz ettigini biliyo durup durup kızıni sevip kiz olsun çamurdan olsun kiz çocuğu cok ayri bir sey. Ayy simdi siz arabayla oynarsiniz cok sıkıcı biz kızımla bebeklerle oynarız. Esimin babaannesi kiz doguraydin keşke benim oğlum kiz çocuğuna hasret kaldı falan. Ne agladimm günlerce agladimm. Sonra bu bahsettigim yengesi annemin vefat ettigini bile bile iyiki doğumumda annem yanimdaydi o olmasa ne yapardım bilmiyorum. Ayy annem iyiki var onunla 1 gun konuşmasam çok bunaliyorum falan demeye başlayınca anladım. Insanlar kötü o yüzden takma senin istedigin olduu

Aman bosver bir kizim bir oglum var. Biri digerinden tabi ki ustun degil. Kiz kardes cok buyuk sans.Cocuklarinin adina sevindirici.Bosver sen milleti. Kizman bile cok yersiz. Gulup gecmelisin.Herkes bircok konuda sacmaliyor zaten.Neden bu kadar sorun ettin ki?

Şurada yazan yorumları hayretle okudum. Kimi kız cocugunu kimi erkek cocugunu gereksiz görmüş. Normal bir insan cümleleri olamaz bunlar. Beyni olan düşünmeyi bilen insan yazamaz bunları. Hiç cocuk isteyip senelerce sahip olamayan insanları görmediler sanırım. Allah beyin vermiş ama orada cisimcik niyetine duruyor herhalde. Önemli olan cinsiyet degil evlat evlattır. Kızım da olsa oğlum da olsa gurur duyarım. Allah saglıklı sıhhatli versin gerisi mühim degil. Sene olmus 2020 hala kız cocuk tü kaka erkek cocuk ıyyy muhabbetleri bitmedi. Bitmeyecek te bu gidişle.
Oğlum var kızım da olursa bu dünyada benden zengini olamaz.
Şükretmeyi bilmek lazım bu hayatta.
Görüyorum ki insanlar gün geçtikçe daha memnuniyetsiz daha şükürsüz ve daha beyinsiz oluyor.
Sadece acıyorum üzülüyorum. Allah akıl fikir versin

İki kızı olan ssklı, bi kızı bi oğlu olan bağkurlu, iki oğlu olan yeşilkartlı olur derler.
Hahhahha bence çok doğru daha 2 yaşında bi oğlum var. İkincide erkek. Valla küçük büyük farketmez kız görünce değişiyorlar. Geçen gün altın kolyemi getirip kuzenime verdi şimdi bunu yapan büyüyünce evi barkı satar dedik hatta Allah hayırlı çocuklar versin.

konu sahibi kafanıza takmayın.2 erkek olunca da aynı tepkileri alıyorsunuz. Millet çok istiyorsa kendi yapsın. Allah öyle nasip etmiş öyle vermiş başkalarına bişey yemek düşer.

Evlat evlattir ya, kızı erkeği olmaz.
Hele yaşlılıgimizin teminatı hiç değildir.
Evlatlarım büyüdüğünde ben ellerinden bir kahve içsem yeter.
Bie oğlum var, nasip olursa bir de kızım olacak.
Cinsiyeti değil sağlığı önemli bizim için.
İkincisi de erkek olsa aynı derece sevinç ve heyecan duyardım.
Ama tabi bize de hep, inşallah ikincisi kız olur dediler.
Genelde diyorlar yani, takmayın.

Toplumumuz nedense ataerkil kafada. Kız evladı insandan saymıyorlar. Evladın kızı erkeği olmaz önemli olan sağlıklı olması. Bekarım kendim cocuk yapmak istemiyorum. Evlatlik almak istiyorum. Ve kız olsun istiyorum. Türkiye'de iyi bir kız çocuğu yetiştirmek bence çok zor. Tüm toplum baskisini hiçe sayıp ona cesur olmasını öğretmek onunla gülüp ağlamak altın madalyalara layık. Zaten Türkiye'de erkek olmak hayata 1-0 önden başlamak demek.

Ne saçma düşünceler sanki karar verebiliyomuşsun gibi
Kızda olur erkekte ikiside evlat degilmi
Bende cok kız istemiştim oğlum oldu yani sevmiyomuyum şimdi can ciğer
İkincide hiç umudum yokken kız oldu erkek olur oğlan onu oynatır falan diyordum
Allahın verdiğinede bu kadar söylenilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…