iki kız annesiyim bende aynı şeylere maruz kaldım umrumda da değil bak sana bir hikaye anlatayım..bir gün bir çift evlenirler evlendikleri gün akşam konuşurlar derlerki sabah kimin babası annesi gelirse gelsin kapıyı
açmayalım ne olursa olsun sözleşirler sabah ilk oğlanın annesi babası gelir kapıyı çalarlar açmaz çift oğlanın annesi ağlar ne yaptık ki biz der baba karısının kolundan çeker giderler sonra kızın ailesi gelir kapıyı çalarlar yine açmaz bunlar kızın annesi ağlamaya başlayınca kızda ağlar sonra eşine döner ben dayanamıyorum özür dilerim açıcam kapıyı der kapıyı açar..aradan seneler gecer çiftin 4 oğlu olur kadın yine hamile kalır ve bu seferki kızdır kız doğunca baba büyük bir tören hazırlar herkesi yedirir içirir gelin şaşkın tabi gece kocasına sorar senin 4 oğlun var onlara bir şey yapmadın neden kızın için bu kadar hazırlık yaptın eşide cevap verir YARIN YAŞLANDIĞIMIZDA BİR TEK O KAPISINI AÇACAK BİZE...
Tatlım falan gereksiz hitaplar. Yazdığım cevapları bir kez daha okumanızı öneririm, saygısız olarak nitelendirebileceğiniz tek bir kelime yok. İyi geceler.Uzatma tatlım. Saygı duy. Fikrimi söyledim sadece. Ters gelmiş olabilir ama saygı sınırları dahilinde cevap verilmeli.
Biz 4 kız kardeşiz, ablamın bebeği erkek olacak denince babam tabi torunu olacak diye sevindi ama sonradan kız olacağını söyleyince daha da bir mutlu oldu. Kız evlat candır. 3 kız evladı hayırlı şekilde yetiştiren anne baba cennetliktir. Evlat için cinsiyet değil hayırlı evlat olsun diye dua edilmelidir.
Bir adamla kadın yolda giderken Peygamber efendimize rastlamışlar. Peygamberimiz onlara 3 selam vermiş. Adam demiş "Ya Resulallah bana ve eşime selam verdin de 3. selamı kime verdin?" "Eşin hamile, 3. selamı da oğluna verdim" demiş Peygamberimiz. Adamla kadın bebekleri olacağını bu şekilde öğrenmişler. Aylar geçmiş, bebek doğmuş. Erkek diye bekledikleri bebek kız doğmuş. Adam soluğu Peygamber efendimizin yanında almış, "Ya Resulallah sen bana oğlun olacak demiştin ama doğan bebek kız" demiş, bunun üzerine Peygamber efendimiz de "Senin oğlun olacaktı ama karın 9 ay Allahım bana hayırlı bir evlat nasip eyle diye dua etti, bunun üzerine Allah size bir kız evlat nasip etti" demiş.
tabi buda bir bakış açısı güldürdün beni oysa ben ilk duyduğumda hüzünlenmiştim sayende sonuna söylediklerini ekleyeceğim bundan sonra:)çok saçma bir hikaye. kocasıyla sözleşmiş, kocası sözünü tutmuş ama kadın tutmamış. bu da onun ana kuzusu oldugunu ve daha ilk günden kocasını salak yerine koydugunu gösterir. bu yüzden bu hikayedeki çiftin 5 çocugu olmamıştır bence. boşamışlardır
yok moralmen olarak düzeltcez derken gazı fazla veriyoz ondan yaneaman bir tarafı teselli edeceğiz diye diğer tarafı batırmayı ihmal etmeyin.. erkek çocukları batıran hatunlar, sizin de konu sahibinin k.validesinden bir farkınız yok, bilin diye söylüyorum..
Erkek çocuk itici mi geliyor :S[/QUOTE
erkek çocuk iticimi geliyoben 1 yıldır uğraşıyorum senin 2 yıl olmuş çocuk sahibi olmanın ne kadar zor olduğunun farkındasın Allah hayırlısını versin diyeceğine mutlaka kız olsun erkek itici geliyo diyosun
çocuk sahibi olmak için uğraşmayan biri dese belki biraz anlayabilirdim ama 2 senedir çocuk isteyen birinden bunu duymak çok şaşırttı beni
Slm kizlar,
Ben 26 haftalik hamileyim. Bi kizim var 26 aylik. 2. bebegimde kiz olcakmis. Ben cok sevindim ve zaten ikinciyide kiz istiyordum ben:) dedim zaten bi cocuk odam var, kiz kiza ayni odada yatarlar falan. Dedim birbirlerine kanki olurlar. Yani cok istedim ikiside kiz olsun.
Ama etrafimdan okadar cok sey duyuyorumki, sinirden catlicam artik. Ben anlamiyorum bizim milletin nedir bu erkek cocuk meraki??? Iste cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum, neyse eli ayagi düzgün olsun diye cevap aliyorum, iyide bu neyse ne yani? Sanki tövbe tövbe hasta falan demisim gibi...
Kendi anneannemle konusuyorum telefon, kiz olcakmis diyorum, bana diyorki ayy cok üzüldüm, ben oglan daha cok seviyorum. Neyse diyor ücüncüyü oglan yaparsin dedi resmen ya... Eltimin iki oglu var, gelmis onu bile laf ediyor, bak diyor ne sansli iki oglu var dedi resmen bana!!!! Ayy cok moralim bozuldu, neysmis arkadas erkek bebek??
Bugünde kaynanam geldi oturmaya iste benim komsuyu görmüs kapida, kadin güya demiski senin gelin kiz olcak diye hic sevinmedi galiba demis. Kv demiski yoo o zaten ikinciyide kiz istiyordu demis...
Yani ben anlamiyorum nedir bu böyle?? Burda kiz erkek ne fark ediyorki?? Niye biz halen baze seylerden kurtulamiyoruz?? Yani takmim diyorum ama insan üzülüyor yani sürekli ayni seyleri duya duya... Icimi biraz olsun rahatlatmak icin yazdim, aslinda daha coook dicek söz varya böylelerine neyse diyorum art
Slm kizlar,
Ben 26 haftalik hamileyim. Bi kizim var 26 aylik. 2. bebegimde kiz olcakmis. Ben cok sevindim ve zaten ikinciyide kiz istiyordum ben:) dedim zaten bi cocuk odam var, kiz kiza ayni odada yatarlar falan. Dedim birbirlerine kanki olurlar. Yani cok istedim ikiside kiz olsun.
Ama etrafimdan okadar cok sey duyuyorumki, sinirden catlicam artik. Ben anlamiyorum bizim milletin nedir bu erkek cocuk meraki??? Iste cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum, neyse eli ayagi düzgün olsun diye cevap aliyorum, iyide bu neyse ne yani? Sanki tövbe tövbe hasta falan demisim gibi...
Kendi anneannemle konusuyorum telefon, kiz olcakmis diyorum, bana diyorki ayy cok üzüldüm, ben oglan daha cok seviyorum. Neyse diyor ücüncüyü oglan yaparsin dedi resmen ya... Eltimin iki oglu var, gelmis onu bile laf ediyor, bak diyor ne sansli iki oglu var dedi resmen bana!!!! Ayy cok moralim bozuldu, neysmis arkadas erkek bebek??
Bugünde kaynanam geldi oturmaya iste benim komsuyu görmüs kapida, kadin güya demiski senin gelin kiz olcak diye hic sevinmedi galiba demis. Kv demiski yoo o zaten ikinciyide kiz istiyordu demis...
Yani ben anlamiyorum nedir bu böyle?? Burda kiz erkek ne fark ediyorki?? Niye biz halen baze seylerden kurtulamiyoruz?? Yani takmim diyorum ama insan üzülüyor yani sürekli ayni seyleri duya duya... Icimi biraz olsun rahatlatmak icin yazdim, aslinda daha coook dicek söz varya böylelerine neyse diyorum artik.........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?