• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 kiz annesi olmak

diamond83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2009
37
15
98
İstanbul
Slm kizlar,

Ben 26 haftalik hamileyim. Bi kizim var 26 aylik. 2. bebegimde kiz olcakmis. Ben cok sevindim ve zaten ikinciyide kiz istiyordum ben:) dedim zaten bi cocuk odam var, kiz kiza ayni odada yatarlar falan. Dedim birbirlerine kanki olurlar. Yani cok istedim ikiside kiz olsun.

Ama etrafimdan okadar cok sey duyuyorumki, sinirden catlicam artik. Ben anlamiyorum bizim milletin nedir bu erkek cocuk meraki??? Iste cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum, neyse eli ayagi düzgün olsun diye cevap aliyorum, iyide bu neyse ne yani? Sanki tövbe tövbe hasta falan demisim gibi...

Kendi anneannemle konusuyorum telefon, kiz olcakmis diyorum, bana diyorki ayy cok üzüldüm, ben oglan daha cok seviyorum. Neyse diyor ücüncüyü oglan yaparsin dedi resmen ya... Eltimin iki oglu var, gelmis onu bile laf ediyor, bak diyor ne sansli iki oglu var dedi resmen bana!!!! Ayy cok moralim bozuldu, neysmis arkadas erkek bebek??

Bugünde kaynanam geldi oturmaya iste benim komsuyu görmüs kapida, kadin güya demiski senin gelin kiz olcak diye hic sevinmedi galiba demis. Kv demiski yoo o zaten ikinciyide kiz istiyordu demis...

Yani ben anlamiyorum nedir bu böyle?? Burda kiz erkek ne fark ediyorki?? Niye biz halen baze seylerden kurtulamiyoruz?? Yani takmim diyorum ama insan üzülüyor yani sürekli ayni seyleri duya duya... Icimi biraz olsun rahatlatmak icin yazdim, aslinda daha coook dicek söz varya böylelerine neyse diyorum artik.........

Öncelikle hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Aynı durumdayız. Benimde 15 aylık bir kızım var ve 7 aylık hamileyim. Kızım olacağını öğrendiğimde o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Her yönden avantajlı olduğunu düşünüyorum ve çevreden gelen sesleri artık duymuyorum :)
Hiç takmayın. İki kız kardeş hem maddi hem manevi anlamda çok avantajlı birbirleri için :)

Slm kizlar,

Ben 26 haftalik hamileyim. Bi kizim var 26 aylik. 2. bebegimde kiz olcakmis. Ben cok sevindim ve zaten ikinciyide kiz istiyordum ben:) dedim zaten bi cocuk odam var, kiz kiza ayni odada yatarlar falan. Dedim birbirlerine kanki olurlar. Yani cok istedim ikiside kiz olsun.

Ama etrafimdan okadar cok sey duyuyorumki, sinirden catlicam artik. Ben anlamiyorum bizim milletin nedir bu erkek cocuk meraki??? Iste cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum, neyse eli ayagi düzgün olsun diye cevap aliyorum, iyide bu neyse ne yani? Sanki tövbe tövbe hasta falan demisim gibi...

Kendi anneannemle konusuyorum telefon, kiz olcakmis diyorum, bana diyorki ayy cok üzüldüm, ben oglan daha cok seviyorum. Neyse diyor ücüncüyü oglan yaparsin dedi resmen ya... Eltimin iki oglu var, gelmis onu bile laf ediyor, bak diyor ne sansli iki oglu var dedi resmen bana!!!! Ayy cok moralim bozuldu, neysmis arkadas erkek bebek??

Bugünde kaynanam geldi oturmaya iste benim komsuyu görmüs kapida, kadin güya demiski senin gelin kiz olcak diye hic sevinmedi galiba demis. Kv demiski yoo o zaten ikinciyide kiz istiyordu demis...

Yani ben anlamiyorum nedir bu böyle?? Burda kiz erkek ne fark ediyorki?? Niye biz halen baze seylerden kurtulamiyoruz?? Yani takmim diyorum ama insan üzülüyor yani sürekli ayni seyleri duya duya... Icimi biraz olsun rahatlatmak icin yazdim, aslinda daha coook dicek söz varya böylelerine neyse diyorum artik.........
ikimizde kasım annesiyiz benimde kızım olcak işşallah sana o lafları söyleyenler bence şu lafı duymamışlar bir kızı olan şanslıdır iki kız çooookkk şanslıdır sağlıklı doğsunlarda gerisi hiç önemli değil kafana hiççç takma canım allah bir avazda kurtarsın

Valla o erkek çocuk meraklılarına sormak lazım, ne fayda görmüşler bugüne kadar erkek çocuklarından?
Zihniyet o kadar saçma o kadar boş ki, ne söyleseniz anlamazlar. Ama bi şey olduğunda erkek çocukları değil, kızları bakar onlara da.
Boşverin siz, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. :)

Benim annemin 3 kızı var ve kadın bıktı artık.
Geçen hastaneye gittik bi'teyzeyle oturuyolar kadın annemden yaşça büyük.
Anneme diyo ki kaç çocuğun var -3 kızım var.
Oğlan yok mu? Hiç mi yok? Niye yapmadınız?:110::110::110:
Annem de kızlarım oldu, iyi ki de kız olmuş dedi.
O da olsun yap sen bi'daha, oğlan olsun:110:
Annem: Boyum kadar kızım var yaş olmuş 44.
Teyze: Oooolsuuuun nolmuşşş, yap!

Slm kizlar,

Valla Allah hayırlı evlat nasip etsin. Cinsiyet önemli değil hayırlı olması daha önemli. Sen bun bilincinde olduktan sonra gerisi çokda önemli değil. Kocanın "Y" Kromozomunu yollayamamasında senin bir eksikliğin yok :)

Slm kizlar,

Takmamaya çalış. Benim iki oğlum var diye acıyanlar oldu bana. Oğlu olan evladım var demesin dedi öz Teyzem. Kız evlat iyiymiş ona göre. Kızı var kendisinin. İkinci çocuğumun erkek olacağını öğrenen ve bir kızı olan kuzenim ben oğlan istemem, ikincisi de kız olsun benim dedi bana. Millet üzmek için konuşuyor sanki. Şimdi ben de iki oğlum var iyi ki diyorum onlara. İkisinin aynı cinsiyet ten olması çok güzel kardeşler için. Evlat her türlü seviliyor. Bir de ilk çocuğuma hamile iken erkek olacağını Öğrenen ve bir kızı olan eltim ben kızımı yüz tane oğlana değişmem dedi. Say say bitmez.

benimde kizim var ben tek cocuk istiyorum ama olursa birde erkek olsun isterdim.
ilk cocugum erkek olsa bu kez de kizim olsun isterdim.
belki ondan demislerdir.
arkadasimin 4 kizi var mesela bide oglum olsaydi der hep

Bende aynı durumdayim. Kendimde 2 kiz kardesiz ve cok memnunum. Simdi cinsiyeti soranlara kiz diyorum . Haftan erken daha belki degisi falan diyorlar. Hayir ben degismesini istmiyorum ki.

Bakma sen onlara. Kiz dogan eve nur yagarmis derler. Cok doğru.

Benim iki kızım var ikizler..prenseslerimiz onlar bizim....kendi tarafımdan tek kız bende var.....yeğenlerim hep erkek...her iki taraftanda Allaha şükür hiç böyle konuşan olmadı zaten olsaydı tepkim çok ağır olurdu kaldıramazlardı....üçüncü bir çocuğu pek düşünmüyoruz ama ey yüce rabbim tekrar hamile kalsam diyorum ki erkek olursa değişiklik olur kız olursa benim için mucize , lütufların üstü lütuf olur....ya ne kadar cahil insanlar var bu dünyada...yaradanın nimetleriyle nimetlenen,verdiği evlada utanmadan arlanmadan burun kıvıranlar...Rabbim sizi kendi gazabından korusun..canım boşver tıka kulaklarını cahillerin laflarına....bence bu devirde rabbim her anne babaya hayırlı evlatlar ihsan eylesin...

Kız çocuklarını ben de çok seviyorum .
İlk çocuğumun kız olmasını deli gibi istemiştim ancak mevlam erkek çocuğu nasip etti.
Kız çocuğu büyütmek bu devirde çok çok zor .
Ancak üzüldüğüm şu var ki erkek çocuğunu ne faydası var ki diye aşağılamaya çalışmak bununla ilgili yazılar okumak çok sinirimi bozuyor.
Bunu yazan kişileri de kısasa kısas yapmakta asla acımam .Sen benim çocuğumun cinsiyetinden dolayı ötekileştirsen ben de yaparım .Büyüyünce gidecek , evlenince ne faydası olacak .
Erkek çocuklarını sen o zihniyeti empoze ede ede yetiştirirsen elbet faydası olmaz sana .
Kız çocuğunu da o zihniyette büyüt bak bakalım nasıl olacak.
Velhasıl bu işin kızı erkeği yok , evlat sahibi olabiliyor musun yat kalk buna şükret.

Erkek çocuğunun ne faydası olacak diyen hatunlar eşleriniz anneci olunca feveran ediyorsunuz Kız çocuğu anneci olunca problem yok. vallahi billahi ben anlamıyorum .

Benim çocuğum yok ama ilk çocuğum hangi cinsiyette olursa ikinci çocuğum da o cinsiyette olsun isterdim.
En güzeli sanki öylesiymiş gibi.
Etraftaki insanlar çok biliyorlarmış, sanki kendileri yaratmışlar çocuklarını da övünüyorlar anlamıyorum.
Allah ne nasip ederse o. Allah'ın verdiği evladın cinsiyetiyle övünmek de neymiş?

Valla o erkek çocuk meraklılarına sormak lazım, ne fayda görmüşler bugüne kadar erkek çocuklarından?
Zihniyet o kadar saçma o kadar boş ki, ne söyleseniz anlamazlar. Ama bi şey olduğunda erkek çocukları değil, kızları bakar onlara da.
Boşverin siz, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. :)
İşte bir yanlış düşünce daha. Erkek çocuklar illaki hayırsız mıdır? Bırakın artık kızı erkeği. Kız anneleri şanslı da erkek anneleri bahtsız mı? Allahım hayırlı evlatlar versin. İki oğlum var bu arada. Ne övünürüm ne üzülürüm.

Bende aynı durumdayim. Kendimde 2 kiz kardesiz ve cok memnunum. Simdi cinsiyeti soranlara kiz diyorum . Haftan erken daha belki degisi falan diyorlar. Hayir ben degismesini istmiyorum ki.

Bakma sen onlara. Kiz dogan eve nur yagarmis derler. Cok doğru.
Oğlan doğan eve ne yağarmış merak ettim canım?

Bende zaten hep derdim ya iki oglan ya iki kiz. Yani ben cok mutluyum, hersey gönlüme göre oldu:)) insallah bide saglikli dogsunda:)) iste ama etrafdan sanki eksikmis gibi hep böyle vah vahhh dercesine gibi seyler duyunca insan sinir oluyor. Bigün bitanesine cok kötü patlicam, bakalim hangi sansliya denk gelecek:):):)

İşte bir yanlış düşünce daha. Erkek çocuklar illaki hayırsız mıdır? Bırakın artık kızı erkeği. Kız anneleri şanslı da erkek anneleri bahtsız mı? Allahım hayırlı evlatlar versin. İki oğlum var bu arada. Ne övünürüm ne üzülürüm.
Allah bağışlasın çocuklarınızı. Kız çocuklarının gereksiz olduğu düşüncesine göre daha doğru en azından benimki. İyi geceler.

Kız çocuklarını ben de çok seviyorum .
İlk çocuğumun kız olmasını deli gibi istemiştim ancak mevlam erkek çocuğu nasip etti.
Kız çocuğu büyütmek bu devirde çok çok zor .
Ancak üzüldüğüm şu var ki erkek çocuğunu ne faydası var ki diye aşağılamaya çalışmak bununla ilgili yazılar okumak çok sinirimi bozuyor.
Bunu yazan kişileri de kısasa kısas yapmakta asla acımam .Sen benim çocuğumun cinsiyetinden dolayı ötekileştirsen ben de yaparım .Büyüyünce gidecek , evlenince ne faydası olacak .
Erkek çocuklarını sen o zihniyeti empoze ede ede yetiştirirsen elbet faydası olmaz sana .
Kız çocuğunu da o zihniyette büyüt bak bakalım nasıl olacak.
Velhasıl bu işin kızı erkeği yok , evlat sahibi olabiliyor musun yat kalk buna şükret.

Erkek çocuğunun ne faydası olacak diyen hatunlar eşleriniz anneci olunca feveran ediyorsunuz Kız çocuğu anneci olunca problem yok. vallahi billahi ben anlamıyorum .
dogru erkegi de otekilestitmek bu... kiz cocugunu yuceltmek icin erkegi asagilamak gerekmiyor.
bir hatayi duzeltelim derken ikinci bir hata yapmayalim.
birde bu cocuktan nemalanmakta neyin nesi?
Yuce Allaha buyuk konusmak istemem ama biz neden cocuk buyutuyoruz?
ne demek faydali yok faydasiz.
cocuk buyutecegine bi kosede para biriktir bari.
ben mi yanlis dusunuyorum cocuklar sigorta mi ya

Back
X