- Konu Sahibi yeniumut84
-
ya ben zaten yüzyüze bişey yaşamasaydık yine hoş görürdüm ama bana hakaret eden insanların bana yaptıklarını nasıl unutupta evimi açabilirimkidurumun çok zor anlıyorum ama bence yine de gelsinler bırak.sen mesafeni koru.aynı durumdayız bizede beş kuruşlık faydaları yok ama k.v.le hiç yüzyüze bir şey yaşamadık.aldırış etme.bu güzel günlerini onları düşünerek zehir etme.
Allah yardımcın olsun,zor bir durum.gelmesinler desen gelmeyeceklermi peki?
gelseler bana lafları olmaz sanmıyorum.. eşim muhatap olma dedi.bırak gelsin görsün gitsinler diyor. çok kalmazlar 2 gün bilemedim 3 gün ama haketmiyorlarki. torunlarını görmek hakları diyorsunuz ama çok torun biliyorlarsa en son kavga esnasında eşim yapmayın etmeyin bak torununuz olacak ilerde diyince kaynanam bu zaten göstermezki diyip her ağzına geleni saymıştı banaÖncelikle ikilemde kaldı derken iki kelimesini sayıyla yazmayın. 2 lem de kaldım diye bir kelime yok Türkçede bir an ne demek istemiş ya oldum okurken. Gerçekten arada kalmışsınız size bu kadar ağır laflar ettilerse geldikleri zamanda lafları olacaktır ya da yüz asacaklardır. Ama bir yandan da onlarında torunları ve görmek hakları sizin aranızda ne yaşanırsa yaşansın. Aynı şehirde olsanız eşiniz götürsün getirsin diyeceğim ama bu da mümkün değil. Bence lohusa halinizle gelmesinler yardımları dokunmayacak belli hem anneniz olacak yanınızda evde kalabalık olacak ben lohusa zamanı evde kalabalığa karşıyım. Ayaklanınca filan mevlüt yaparsanız o zaman gelirler. Eşine de bunu söyle lohusa olucam hizmet edemem alınırlar bende rahat edemem hele ayaklanayım mevlüt olsun o zaman gelsinler ama bir şey demeye kalkarsa, laf söylerlerse lütfen beni koru cevabını ver ben stres yaşamak istemiyorum mesafeli olucam diye de belirtin. Çokta kalmazlar herhalde. Sırf torunlarını görsünler diye yani.
Öncelikle sağ salim bebegini kucagına alırsın inşallah,sorunun cevabına gelecek olursam bırakın gelsinler torunlarının doğumunda bulunmak torunlarını görmek en doğal hakkı eger eşine gelmek istemediklerini söylersen kırılıp üzülebilir.Diyelim ki tam tersi eşin seninle annenle küs ama sen anneni doğumuna çağırmak istiyorsun eşin de hayır anneni istemiyorum gelmesin derse ne hissederdin ona göre düşün karar ver.
Eşiniz ne diyor bu konuda.
Evlatlarının evladını görmek onların da hakkı.
Size çok kötü davranmış olabilirler.
Ama siz ve eşiniz zaten farkındasınız ve prim vermezsiniz olur biter.
Gelmek istediklerine ne dersiniz mesela.
Hayır ben sizi görmek istemiyorum diyebilecek misiniz.
Bence akışına bırakın.
Onlar versinler kararlarını.
Gelirlere hoşgeldiniz dersiniz.
Sabredersiniz biraz, sonuçta misafir.
Gelmezlerse de siz bilirsiniz dersiniz geçersiniz.
Kimseye gelin bebeğimizi görün denmez
gelseler bana lafları olmaz sanmıyorum.. eşim muhatap olma dedi.bırak gelsin görsün gitsinler diyor. çok kalmazlar 2 gün bilemedim 3 gün ama haketmiyorlarki. torunlarını görmek hakları diyorsunuz ama çok torun biliyorlarsa en son kavga esnasında eşim yapmayın etmeyin bak torununuz olacak ilerde diyince kaynanam bu zaten göstermezki diyip her ağzına geleni saymıştı bana
ne demek istediğimi öyle güzel anlatmışssınızki ben nokta koyuyorum. eşime dedimki bu zaman kadra bir özür yok bir bebek mi herşeyi düzeltecekVallah Kavganin boyutuna ve söylenn sözlerin agirligi önemli bence,ama esinizde size hak verdigine göre demekki baya ciddi...bu durumda ben olsam evine kabul etmezdim,heleki bide anladigima göre bugüne kadar bi barisma cabasida gösterilmemis...herkes totunlaridir haklaridir diyorda,allah askina kirsinlar döksünler ondan sonra herseye haklari olsun...ohhh ne güzel,bu yüzden gelinlerin basina cikiyor bu kaynanalar...tamam ogullariyla görüssünler torunuda ogullari göstersin ama ben muhattab olmazdim hele hele evinde bide onlar bisey olmamis gibi hizmet etmezdim...karsi taraftan bu kadar olaydan sonra ciddi ve samimi bi adim gelmedigi sürecede alttan almazdim ama biraz iyi niyet görsem bende kimi seYleri görmezden gelmege bakardim... Aradaki mesafe ne kadar bilmiyorum ama asiri fazla degilse cokta meraklisalar torun görmeye gece yola cikip sabah erken gelsinler,gün icinde siz odamizdan fazla cikmazsiniz hizmetide esiniz yapar,torunu görürler,aksamida giderler...herkes hak ettigi degeri görsün...öylede kötü gelinsiniz böylede...ilerde cocuk biraz ele geldimi esiniz götür gösterir eger bi gelisme olmazsa.,. Vallah baska türlü dahada tepenize cikarlar,naparsak yapalim bak yine gelebiliyoz falan diye...vicdan meselesine gelince,onlardada yok,hem siz göstermemeklik yapmiycaniz ama ben olsam evinde yatirmam, hizmet etmem bunca ilaydan ve gelmeyen bi özürden sonra...
bazen de diyorumki hiç konuşmam onlarla. değer vermem. hoşgeldin bile demesem olurmu yoksa oda çok mu fazla oluranlıyorum seni hemde çok iyi...
haklısın onlardan uzak durmak istemekte..
şimdi bir defa gelince hep gelirler orasıda var..
bi taraftanda torunları görmelerine engel olmak hoş olmaz...
gerçekten arada kalmışsın...
bu durumda bırak gelip görsünler ama sen hiç konuşma onlarla...
ya inanki anlatmADIĞIM şeylerde var. işte ben bu kadar hasta ruhlu bir insanla neden tekrar muhatap olayım diye düşüne düşüne kafayı yicemAyy ne fena kaynanan varmış senin Allah gerçekten de yardımcın olsun... Hadi diğer söylenen sözler- ben zaten seni istemiyodum oğlum zorla evlendi...vs bunlar belki affedilebilir şeylerdi neticede aradan seneler geçmiş.Onun isteyip istememesi durumu değiştirmemiş -ki ne mutlu eşinle snn sevgine! Fakat ben de snn yerinde olsam ilerde torun olsa da bu zaten göstermzki lafının ardndan inan doğumun ilk zmnları yanmda olsun istemezdim. Bebişin kırkı çıksın o zaman gelsin adamakıllı mevlide, görsün öpsün koklasın sonra da gitsin.Fedakarlığına değmez çünkü bu kadın belli.
hakları varmı onu bilmiyorum. bana kayınvalide kayınpeder gibi davranmadılarki . düşman gibi oldular.arkamdan iş çevirdiler sürekli..bir gram faydası olmadı bu evliliğe. ve yıkmak içinde çok uğraştılar.. acaba sırf kan yüzünden bazen bazı şeylerin hakkı olur mu onu soruyorum kendimesonuçta babaanne dede olcaklar torun görmek hakları
annenlerde gelcekmiş dünür olarak araları nasıl
sonuçta sen yeni doğum yapmış olacaksın hizmet etcek halin yok
bence gelsinler ama sen mesafeli davran hatta kayınvali,den yokmuş gibi yap o zaman çok da girip çıkmaya yüzleri olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?