• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 lemde kaldım.lütfen fikir verin.ne yapsammm???

Vallah Kavganin boyutuna ve söylenn sözlerin agirligi önemli bence,ama esinizde size hak verdigine göre demekki baya ciddi...bu durumda ben olsam evine kabul etmezdim,heleki bide anladigima göre bugüne kadar bi barisma cabasida gösterilmemis...herkes totunlaridir haklaridir diyorda,allah askina kirsinlar döksünler ondan sonra herseye haklari olsun...ohhh ne güzel,bu yüzden gelinlerin basina cikiyor bu kaynanalar...tamam ogullariyla görüssünler torunuda ogullari göstersin ama ben muhattab olmazdim hele hele evinde bide onlar bisey olmamis gibi hizmet etmezdim...karsi taraftan bu kadar olaydan sonra ciddi ve samimi bi adim gelmedigi sürecede alttan almazdim ama biraz iyi niyet görsem bende kimi seYleri görmezden gelmege bakardim... Aradaki mesafe ne kadar bilmiyorum ama asiri fazla degilse cokta meraklisalar torun görmeye gece yola cikip sabah erken gelsinler,gün icinde siz odamizdan fazla cikmazsiniz hizmetide esiniz yapar,torunu görürler,aksamida giderler...herkes hak ettigi degeri görsün...öylede kötü gelinsiniz böylede...ilerde cocuk biraz ele geldimi esiniz götür gösterir eger bi gelisme olmazsa.,. Vallah baska türlü dahada tepenize cikarlar,naparsak yapalim bak yine gelebiliyoz falan diye...vicdan meselesine gelince,onlardada yok,hem siz göstermemeklik yapmiycaniz ama ben olsam evinde yatirmam, hizmet etmem bunca ilaydan ve gelmeyen bi özürden sonra...

gündüz gelip akşam gitseler olur mu acaba.

bazen de diyorumki hiç konuşmam onlarla. değer vermem. hoşgeldin bile demesem olurmu yoksa oda çok mu fazla olur

Bu kadar merhametsiz misiniz gerçekten.
Böyle davranmayı kendinize nasıl yakıştıracaksınız.
Ayrıca o ev sizin olduğu kadar eşinizin de evi.
Evet haklısınız onları görmek istemiyor olabilirsiniz.
Ama bazen istemediğmiiz şeyleri yapmak zorunda kalabiliyoruz.
Siz böyle davranarak sadece aranızdaki düşmanlığı beslersiniz.
Evime tünemek falan demişsiniz.
Öfkeyle de olsa söylemeyin bence.
Yoksa onlardan ne farkınız kalıyor sizin de..

Maalesef çoğu evlilikde yaşanan benzer sorunlardan..Boşu boşuna eşinle aranızın bozulmasına şu en mutlu bir daha yaşanmayacak günlerinizin heba olmasına sebep oluyor bu saçma sorunlar..Ben evliliğim süresince hep olumlu davrandım..agresyon yapmadım..yuttum yuttum..iyi tarafından baktım..büyüklerdir haklarıdır dedim..ve benim için tek kötü kelime edemediler.hatta şu an ayrı olmama rağmen hala çok seviyorlar..bak bu kıssadan hisseyi oku..sen iyi ol..eşine çocuğuna ver kendini..takma laflara davranışlara..nasılsa kapı kapanınca hepsi dışarıda..he de geç..yüreğine erişmelerine izin verme..ne kadar sakin durursan o kadar kazanırsın..

"Uzun yıllar önce Çin’de Li-Li adlı bir kız, sevdiği gençle evlenir ve
kocasının annesiyle birlikte oturmaya başlarlar. Bir süre sonra gelin ile
kayınvalide arasında anlaşmazlık çıkar. Tartışmalar kavgaya dönüşür.
Kişilikleri taban tabana zıt olan iki kadın arasındaki anlaşmazlık her geçen
gün biraz daha artar. Çin geleneklerine hiç uygun olmayan bu davranışları
yüzünden çevrelerinin de tepkisini çekerler. Annesi ile karısı arasında
kalan genç adam için de huzur bulamadığı evi cehennem haline gelmiştir.

Artık bir şeyler yapması gerektiğini düşünen Li-Li, babasının eski bir
arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır. Yaşlı adam ona
bitkilerden yaptığı bir karışım hazırlar ve üç ay boyunca her gün azar azar
kayınvalidesinin yemeklerine koymasını söyler. Zehir az az verileceği için,
kayınvalideyi gelininin öldürdüğünü kimse anlamayacaktır. Ancak yaşlı adam,
karışımı genç kadına verirken bir öğütte bulunur:

“Hiç kimsenin, özellikle de kocanın şüphelenmemesi için bundan sonra
kayınvalidene çok iyi davran, ona en güzel yemekleri pişir ve saygıda kusur
etme.”

Sevinçle eve dönen Li-Li, yaşlı adamın dediklerini aynen uygular, her gün
birbirinden güzel yemekler yapar ve zehiri azar azar kayınvalidesinin
tabağına damlatır. Bu arada ona çok iyi davranmayı da ihmal etmez. Bu güzel
davranışlara kayınvalide de kayıtsız kalamaz ve gelinine kızı gibi
davranmaya başlar. Barış rüzgarlarının estiği evde huzur hakimdir artık.

Bir gün Li-Li kayınvalidesini gerçekten sevdiğini anlar. Yaptıklarından
büyük bir pişmanlık duyar. Yaşlı gözlerle baharatçıya koşarak, yaşlı adama
zehiri kayınvalidesinin kanından temizleyecek bir iksir vermesi için
yalvarır. Adam Li-Li’ye bakıp kahkalarla güler ve şöyle der:
“Sevgili çocuğum, sana verdiğim karışım vitaminlerden oluşuyordu. Öldürmek
bir yana, olsa olsa kayınvalideni daha da güçlendirmiş oldun. Gerçek zehir
senin beynindeydi. Sen kayınvalidene iyi davrandıkça o da sana aynı şekilde
karşılık verdi. Aranızdaki nefret dağılıp, yerini sevgiye bıraktı, böylece
gerçek bir ana kız oldunuz.”

Kıssadan hisse: Eski bir Çin atasözü şöyle der; gül veren elde, gül kokusu
kalır. Sevilen insan; sevgisini, insanlara veren insandır.

Bu kadar merhametsiz misiniz gerçekten.
Böyle davranmayı kendinize nasıl yakıştıracaksınız.
Ayrıca o ev sizin olduğu kadar eşinizin de evi.
Evet haklısınız onları görmek istemiyor olabilirsiniz.
Ama bazen istemediğmiiz şeyleri yapmak zorunda kalabiliyoruz.
Siz böyle davranarak sadece aranızdaki düşmanlığı beslersiniz.
Evime tünemek falan demişsiniz.
Öfkeyle de olsa söylemeyin bence.
Yoksa onlardan ne farkınız kalıyor sizin de..

ben artık onlara merhametli olmak istemiyoruum. o yüzden kazık yedim.sert olsaydım biraz kavgacı olsaydım bunlar başıma gelmezdi diye düşünüyorum.onların yaptıklarını hiç unutamıyorum.gururum çok kırıldı.birde eşimide o dönem çok etkilediler. adam bana hak veriyordu fakat ailesine bir gram sertlik göstermedi.evden kovdular ve o keyif onlara kaldı.eşimde yalnız bıraktı.bu yüzdende çok kavga ettim eşimle.dedim madem bana hak veriyorsun 1 hafta 10 gün telle görüşmeseydin.kızdıgını belli etseydin. ama hiç öyle olmadı onlar ağladı sızladı suçlarını kapattılar.ben yalnız kaldım.olan bana oldu

Maalesef çoğu evlilikde yaşanan benzer sorunlardan..Boşu boşuna eşinle aranızın bozulmasına şu en mutlu bir daha yaşanmayacak günlerinizin heba olmasına sebep oluyor bu saçma sorunlar..Ben evliliğim süresince hep olumlu davrandım..agresyon yapmadım..yuttum yuttum..iyi tarafından baktım..büyüklerdir haklarıdır dedim..ve benim için tek kötü kelime edemediler.hatta şu an ayrı olmama rağmen hala çok seviyorlar..bak bu kıssadan hisseyi oku..sen iyi ol..eşine çocuğuna ver kendini..takma laflara davranışlara..nasılsa kapı kapanınca hepsi dışarıda..he de geç..yüreğine erişmelerine izin verme..ne kadar sakin durursan o kadar kazanırsın..

"Uzun yıllar önce Çin’de Li-Li adlı bir kız, sevdiği gençle evlenir ve
kocasının annesiyle birlikte oturmaya başlarlar. Bir süre sonra gelin ile
kayınvalide arasında anlaşmazlık çıkar. Tartışmalar kavgaya dönüşür.
Kişilikleri taban tabana zıt olan iki kadın arasındaki anlaşmazlık her geçen
gün biraz daha artar. Çin geleneklerine hiç uygun olmayan bu davranışları
yüzünden çevrelerinin de tepkisini çekerler. Annesi ile karısı arasında
kalan genç adam için de huzur bulamadığı evi cehennem haline gelmiştir.

Artık bir şeyler yapması gerektiğini düşünen Li-Li, babasının eski bir
arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır. Yaşlı adam ona
bitkilerden yaptığı bir karışım hazırlar ve üç ay boyunca her gün azar azar
kayınvalidesinin yemeklerine koymasını söyler. Zehir az az verileceği için,
kayınvalideyi gelininin öldürdüğünü kimse anlamayacaktır. Ancak yaşlı adam,
karışımı genç kadına verirken bir öğütte bulunur:

“Hiç kimsenin, özellikle de kocanın şüphelenmemesi için bundan sonra
kayınvalidene çok iyi davran, ona en güzel yemekleri pişir ve saygıda kusur
etme.”

Sevinçle eve dönen Li-Li, yaşlı adamın dediklerini aynen uygular, her gün
birbirinden güzel yemekler yapar ve zehiri azar azar kayınvalidesinin
tabağına damlatır. Bu arada ona çok iyi davranmayı da ihmal etmez. Bu güzel
davranışlara kayınvalide de kayıtsız kalamaz ve gelinine kızı gibi
davranmaya başlar. Barış rüzgarlarının estiği evde huzur hakimdir artık.

Bir gün Li-Li kayınvalidesini gerçekten sevdiğini anlar. Yaptıklarından
büyük bir pişmanlık duyar. Yaşlı gözlerle baharatçıya koşarak, yaşlı adama
zehiri kayınvalidesinin kanından temizleyecek bir iksir vermesi için
yalvarır. Adam Li-Li’ye bakıp kahkalarla güler ve şöyle der:
“Sevgili çocuğum, sana verdiğim karışım vitaminlerden oluşuyordu. Öldürmek
bir yana, olsa olsa kayınvalideni daha da güçlendirmiş oldun. Gerçek zehir
senin beynindeydi. Sen kayınvalidene iyi davrandıkça o da sana aynı şekilde
karşılık verdi. Aranızdaki nefret dağılıp, yerini sevgiye bıraktı, böylece
gerçek bir ana kız oldunuz.”

Kıssadan hisse: Eski bir Çin atasözü şöyle der; gül veren elde, gül kokusu
kalır. Sevilen insan; sevgisini, insanlara veren insandır.

sağ olcanım.çok güzel bir hikaye daha öncde okumuştum ama tekra okumak güzel oldu...ama çok fazla içe atmışssın oda iyi değil. sonra bir yerden patlıyor mazallah.. bana emek vermemiş insanların anormalliklerini sürekli neden yok göreyimki. herkes hayata 1 defa geliyor. başkaları tarafından dışlanmak , üzülmek içinmi...

ben artık onlara merhametli olmak istemiyoruum. o yüzden kazık yedim.sert olsaydım biraz kavgacı olsaydım bunlar başıma gelmezdi diye düşünüyorum.onların yaptıklarını hiç unutamıyorum.gururum çok kırıldı.birde eşimide o dönem çok etkilediler. adam bana hak veriyordu fakat ailesine bir gram sertlik göstermedi.evden kovdular ve o keyif onlara kaldı.eşimde yalnız bıraktı.bu yüzdende çok kavga ettim eşimle.dedim madem bana hak veriyorsun 1 hafta 10 gün telle görüşmeseydin.kızdıgını belli etseydin. ama hiç öyle olmadı onlar ağladı sızladı suçlarını kapattılar.ben yalnız kaldım.olan bana oldu

Birçok yerde bu cümleyi kullandım. Yine kullanacağım.
Görünüşte kayıpta sizg ibi görünüyorsunuz evet.
Ama öyle olmuyor.
Haksızlık eden, kötülük yapan, zulmeden mutlaka cezasını çekiyor.
Öyle ya da böyle.
Acele etmeyin yaptıklarını ödediklerini göreceksiniz.
Sizin yuvanızın huzuru bozulmuş daha büyük günah var mı?
Ancak siz de onlar gibi olursanız bu kez eşit oluyorsunuz, yani onlar gibi.
Üstelik kısasa kısas yaptığınızda vicdanınız rahat edecek mi, huzurlu olacak mısınız?
Onlara torunlarını göstermediğinizde, gelirlerse yüzlerine bakmayıp tavır aldığınızda yani onlar gibi davrandığınızda vicdanınız rahat edecek mi?
Benim etmez.
Dediğim gibi onlardan farkımın olmaması beni çok rahatsız eder.
Ama siz böyle huzurlu olacaksanız elinizden geleni ardınıza koymayın intikam için..

Arkadaslar konusahibi nerdeyse ayiriyordular diyo, daha ne hakkindan bahsediyosunuz...zaten göstermemeklikte yok,sadece bisey olmamis gibi günlerce neden evinde agirlasin...özürü birak bi barisma girosiminde bile bulunmamislar,simdi torunmu kiymetli oluyor...gün icinde sabah gelip görsünler bina karsi gelmiyorki konusahibi,evine sokuyor yani bin seyden sonra,aksamida gitsinler yine...onlarin seviyesine düsmüyorki yine onlarin göstermedigi büyüklügü gösteriyor...daha fazla neden kiymet göstersin,nicin ? Telrar rahat rahat eve girip ciksinlar ogullarini doldursunlar diyemi,hos böylede yapacaklarini yaparlarada...vallahbazen anlamiyorum burda bosanmak üzere olan arkadaslara kendini düsün senden dgerli kimse yok diyebiliyorsunuz ama arkadasa netdeyse tam tersi...esine iyi davrandigi sürece,görüsmelerine ve bebegi görmelerone karismadigi sürece,karsidan bi barisma cabasi olmadigi sürece,bence yüz vermesin tepeaone cikartmasi ...allah yardimciniz olsun...

Eşin aileme torunlarını göstermiyosun diye sana tepki gösterebilir sonradan.
Ne de olsa ailesi.
Anlıyorum çok zor dönemler geçirmişsiniz.
Ancak kısa süreli ziyaretlerine engel olma derim ben.
Belki onlar da pişman olacaklar yaptıklarından zamanla.
Onlar büyüklük gösteremediyse sen olgunluk göster eşinin hatrına.
Bir günlüğüne ziyarete gelmeleri makuldur bence.
Sonuçta torun onların da torunu ve onlara asla göstermeyeceğim demek pek doğru bir düşünce değil.
Akışına bırak,eşine güzelce tembihle.
Ailesi ile seni yüzgöz edecek bir olaya mahal vermesin.
Biraz sana karşı korumacı tavrını belli etsin.
Evine kadar geliceklerse hoşgeldin dememek te çooook yanlış.Sakın yapma bunu.
Gelmelerine izin veriyosan hoşgeldin de demelisin.
Mesafeli durursun.Tartışmaya girmezsin.
Sürekli gelmelerinden korkuyosun ama senin tavrını ve kırgınlığını bile bile sürekli gelemezler diye düşünüyorum.
Ancak arada torun sevmeye geleceklerdir.
Şimdi gelmelerine engel olursan bundan dolayı da sana ve eşine çok yükleneceklerdir.
Sen bir olgunluk yap belik utanırlar yaptıklarından.

Doğum bu ilk torun sanırım, heyecan var.. Eden bulur inanın bana.. sizin yerinize koyayım dedim kendimi koydumda :) ben buna benzer süreci çok yaşadım ama kapadığım kapıyı doğumda açtım, torunlarıdır dedim, saygıda kusur etmedim, onlar utandı ben utanmadım. Ama bir gerçek var ki geldiklerinde beni strese sokacak tek bir söz duysaydım emin ol yatak odasına girer onlar gidene kadar da çıkmazdım... Saygı da bir yere kadar.

Birde bunun devam maçları olacak :) Bayramlarda neden getirmiyorsunuz torunumu muhabbetleri olacak, çünkü kapıdan bir kere girince bütün köprüler yeniden atıldı sanacaklar, sonra yine kötü olacaksınız yine...

Siz bilirsiniz ama ben kabul ettim aldım, sonra yine kırdılar geçtiler kapıyı tamamen kapattım. Affetmek yalnızca Allah'a mahsustur, bu yüzden şans verin, geçin... Canınızı sıkarlarsa, laf sokmaya kalkarlarsa girin odanıza kilitleyin kapınızı... anlarlar, eşek değiller ya.

Arkadaslar konusahibi nerdeyse ayiriyordular diyo, daha ne hakkindan bahsediyosunuz...zaten göstermemeklikte yok,sadece bisey olmamis gibi günlerce neden evinde agirlasin...özürü birak bi barisma girosiminde bile bulunmamislar,simdi torunmu kiymetli oluyor...gün icinde sabah gelip görsünler bina karsi gelmiyorki konusahibi,evine sokuyor yani bin seyden sonra,aksamida gitsinler yine...onlarin seviyesine düsmüyorki yine onlarin göstermedigi büyüklügü gösteriyor...daha fazla neden kiymet göstersin,nicin ? Telrar rahat rahat eve girip ciksinlar ogullarini doldursunlar diyemi,hos böylede yapacaklarini yaparlarada...vallahbazen anlamiyorum burda bosanmak üzere olan arkadaslara kendini düsün senden dgerli kimse yok diyebiliyorsunuz ama arkadasa netdeyse tam tersi...esine iyi davrandigi sürece,görüsmelerine ve bebegi görmelerone karismadigi sürece,karsidan bi barisma cabasi olmadigi sürece,bence yüz vermesin tepeaone cikartmasi ...allah yardimciniz olsun...

çok sağol canım. yani ben bile onların evine gitmiyorum artık. eşimin memlketine gidince dayıda amcada teyzde kalıyoruz bir kaç gün. kovuldugum için gitmiyorum..şimdiye kadar barışma girişimi olmadı.bu saatten sonrada tamamen kendi menfaatleri için olacak yoksa beni sevdikleri için değil. gezmeyi kalmayı seviyorlar torunu kullanmalarınıda istemiyorum

Eşin aileme torunlarını göstermiyosun diye sana tepki gösterebilir sonradan.
Ne de olsa ailesi.
Anlıyorum çok zor dönemler geçirmişsiniz.
Ancak kısa süreli ziyaretlerine engel olma derim ben.
Belki onlar da pişman olacaklar yaptıklarından zamanla.
Onlar büyüklük gösteremediyse sen olgunluk göster eşinin hatrına.
Bir günlüğüne ziyarete gelmeleri makuldur bence.
Sonuçta torun onların da torunu ve onlara asla göstermeyeceğim demek pek doğru bir düşünce değil.
Akışına bırak,eşine güzelce tembihle.
Ailesi ile seni yüzgöz edecek bir olaya mahal vermesin.
Biraz sana karşı korumacı tavrını belli etsin.
Evine kadar geliceklerse hoşgeldin dememek te çooook yanlış.Sakın yapma bunu.
Gelmelerine izin veriyosan hoşgeldin de demelisin.
Mesafeli durursun.Tartışmaya girmezsin.
Sürekli gelmelerinden korkuyosun ama senin tavrını ve kırgınlığını bile bile sürekli gelemezler diye düşünüyorum.
Ancak arada torun sevmeye geleceklerdir.
Şimdi gelmelerine engel olursan bundan dolayı da sana ve eşine çok yükleneceklerdir.
Sen bir olgunluk yap belik utanırlar yaptıklarından.
çok sağol teşekkür ederim.. aynen dediğiniz gibi sürekli gelmelerinden korkuyorum. benim tavrımı ve kırgınlıklarımı bildikleri halde sırf yüzsüzlüğe vurupta kalacaz edecez oğlumuzun evi gibi bişeye girişirlerse diyede çekincem var. sürekli obsesyon yaşıyorum bundan dolayı

canım yazdıklarını okudugumda bir an ben mi yazdım dedim çok benzer şeyler yaşamışız. ama bizde ipler bir kaç kere koptu kv nın evinde hamile ve cok hasta iken sadece görumcenin canı istedi o an sinirini benden çıkatmak istedi diye ağlaya ağlaya gitmiştim kimse hamile demedi hasta demedi bende eşimde cevap vermedik tatsızlık cıkmasın can sıkılmasın diye bunun gibi bir cok olayda biz sustuk evimizde kavgalar koptu ama.

sonra lohusayken görümce ve kv nın yaptıkları tak dedirtti ayrıntıları yazmıyorum eşimde artık bıktı onların dengesizliklerinden ve mesafe koydu. ben doguma gidecegim gun kv oglumu geçirecem yoksa gelirdim dedi doguma gelmedi. sonra da torunu cok kıymetlendi onun üstüne de kavga kopunca ipleri attık yani kv bagrdı çagırdı ben sadece evini terk ettim 1 haftalık lohusayken ve ameliyatlıyken tartışma konusuda şuydu görumce kızının eskilerini getirdi kızıma hediye olarak sonrada onlar yeniydi bana iftira atıyorlar diye ağlamış bizde kıyafeti kv ye vermeye gittik bak gör giyilmiş şey getirdi diye.ben kızıma en kaliteli eşyaları alırken o sırf kötuluk olsun diye bu saygısızlıgı yaptı ama annesi görmesine ragmen inanmadı ve bize kızdı herkese aglıyormuş gelin iftira attı diye Allahım buyuk ve göruyor herşeyi.

artık görusmuyorum. bebegim kucuk oldugu icin babasıyla gönderemem ve onuda görmediler dogumdan sonra. ama hatalarını şimdi kabul etmişler ne olursa olsun gelin gelirdi diyormuş görüşmeye vs eşime. eşimde yaptıklarınızdan sonra gelmez artık demiş kv her zamanki gibi aglamış sızlamış böyle olmaz demiş ama bir adımda atmadı. resmen eşime oynadı ama içi kin ve fesatlık dolu.

bizler geliniz diye kv ve görumce zulmu cekmek zorunda değiliz canım senin vicdanın su an aslında sızlıyor bu durumları yaşadıgın içinde kendine yediremiyorsun. senin durumunda olsam belkide gelsinler derdim ama hosgeldiiniz demekten başka bişeye karısmazdım. zatn lohusayken onların sana hızmet etmesi lazım sen yat kuzunla yatak odanda. kaynana yemek pişirmezse eşin yemek yaptırsın getirsin de kv utansın ben bana gelecek olsalardı öyle yapardım. aslında o torunu görmeyi bence haketmiyorlar annesine saygı duymadıkları için ama eşin var arada.

Birçok yerde bu cümleyi kullandım. Yine kullanacağım.
Görünüşte kayıpta sizg ibi görünüyorsunuz evet.
Ama öyle olmuyor.
Haksızlık eden, kötülük yapan, zulmeden mutlaka cezasını çekiyor.
Öyle ya da böyle.
Acele etmeyin yaptıklarını ödediklerini göreceksiniz.
Sizin yuvanızın huzuru bozulmuş daha büyük günah var mı?
Ancak siz de onlar gibi olursanız bu kez eşit oluyorsunuz, yani onlar gibi.
Üstelik kısasa kısas yaptığınızda vicdanınız rahat edecek mi, huzurlu olacak mısınız?
Onlara torunlarını göstermediğinizde, gelirlerse yüzlerine bakmayıp tavır aldığınızda yani onlar gibi davrandığınızda vicdanınız rahat edecek mi?
Benim etmez.
Dediğim gibi onlardan farkımın olmaması beni çok rahatsız eder.
Ama siz böyle huzurlu olacaksanız elinizden geleni ardınıza koymayın intikam için..

şuanda duygu durumum okadar karışıkki. burda herkesten bir fikir alıp sonrada empati yapmak çok güzel oluyor.daha öncede başlık açtım.fikir almayı seviyorum kadınlar klübünden...herkes bir fikir veriyor. ve herşeyi düşünebilmemi sağlıyor bi anda.düşünüp sonra süzgeçten geçirip bir karar varıyorum bu şekilde..çok daha sağlıklı oluyor..
sizede çok teşekkür ederim fikirleriniz için

şuanda duygu durumum okadar karışıkki. burda herkesten bir fikir alıp sonrada empati yapmak çok güzel oluyor.daha öncede başlık açtım.fikir almayı seviyorum kadınlar klübünden...herkes bir fikir veriyor. ve herşeyi düşünebilmemi sağlıyor bi anda.düşünüp sonra süzgeçten geçirip bir karar varıyorum bu şekilde..çok daha sağlıklı oluyor..
sizede çok teşekkür ederim fikirleriniz için

Önyargılı değilsiniz ne güzel.
En azından fikirlere saygı duyuyorsunuz.
Yaşadıklarınızı anlayabiliyorum.
Ama bakın daha evinize gelmeden nasıl bir travma yaşıyorsunuz.
Geçmişte yaşanılanları unutamıyorsunuz ve bunlar içinizde birikiyor.
Ve sadece size zarar veriyor.
Onlar yaptıklarının farkında değil, onlar sizin gibi mutsuz değil.
İzin vermeyin sizi mutsuz etmelerine.
Hele bir sağlıkla doğmunuzu yapın.
Alın yavrunuzu kucağınıza.
Gelirlerse sadece hoşgeldiniz o kadar.
Onları ağırlamak için çabalamayın.
Mesafeli olun. Ama onlara kavga etmek için fırsat vermeyin.
En güzel günlerinizi sinir öfke ve stresle geçirmeyin.
Ne yaparlarsa yapsınlar sakin olmaya duymamaya, görmemeye çalışın ki amaçlarına ulaşamasınlar..
Birkaç gün değil mi.
Gelsinler görsünler, konuşacaklarsa konuşsunlar gitsinler sonra da.
Önemsemeyin o insanların yaptıklarını.

canım yazdıklarını okudugumda bir an ben mi yazdım dedim çok benzer şeyler yaşamışız. ama bizde ipler bir kaç kere koptu kv nın evinde hamile ve cok hasta iken sadece görumcenin canı istedi o an sinirini benden çıkatmak istedi diye ağlaya ağlaya gitmiştim kimse hamile demedi hasta demedi bende eşimde cevap vermedik tatsızlık cıkmasın can sıkılmasın diye bunun gibi bir cok olayda biz sustuk evimizde kavgalar koptu ama.

sonra lohusayken görümce ve kv nın yaptıkları tak dedirtti ayrıntıları yazmıyorum eşimde artık bıktı onların dengesizliklerinden ve mesafe koydu. ben doguma gidecegim gun kv oglumu geçirecem yoksa gelirdim dedi doguma gelmedi. sonra da torunu cok kıymetlendi onun üstüne de kavga kopunca ipleri attık yani kv bagrdı çagırdı ben sadece evini terk ettim 1 haftalık lohusayken ve ameliyatlıyken tartışma konusuda şuydu görumce kızının eskilerini getirdi kızıma hediye olarak sonrada onlar yeniydi bana iftira atıyorlar diye ağlamış bizde kıyafeti kv ye vermeye gittik bak gör giyilmiş şey getirdi diye.ben kızıma en kaliteli eşyaları alırken o sırf kötuluk olsun diye bu saygısızlıgı yaptı ama annesi görmesine ragmen inanmadı ve bize kızdı herkese aglıyormuş gelin iftira attı diye Allahım buyuk ve göruyor herşeyi.

artık görusmuyorum. bebegim kucuk oldugu icin babasıyla gönderemem ve onuda görmediler dogumdan sonra. ama hatalarını şimdi kabul etmişler ne olursa olsun gelin gelirdi diyormuş görüşmeye vs eşime. eşimde yaptıklarınızdan sonra gelmez artık demiş kv her zamanki gibi aglamış sızlamış böyle olmaz demiş ama bir adımda atmadı. resmen eşime oynadı ama içi kin ve fesatlık dolu.

bizler geliniz diye kv ve görumce zulmu cekmek zorunda değiliz canım senin vicdanın su an aslında sızlıyor bu durumları yaşadıgın içinde kendine yediremiyorsun. senin durumunda olsam belkide gelsinler derdim ama hosgeldiiniz demekten başka bişeye karısmazdım. zatn lohusayken onların sana hızmet etmesi lazım sen yat kuzunla yatak odanda. kaynana yemek pişirmezse eşin yemek yaptırsın getirsin de kv utansın ben bana gelecek olsalardı öyle yapardım. aslında o torunu görmeyi bence haketmiyorlar annesine saygı duymadıkları için ama eşin var arada.

çok sağol canım.peki eşin mutsuzmu bu durumdan?? tamamen kopmanızdan yani..

ya ben zaten yüzyüze bişey yaşamasaydık yine hoş görürdüm ama bana hakaret eden insanların bana yaptıklarını nasıl unutupta evimi açabilirimki

biliyorum çok zor ama bu insanlar eşinin ailesi anne babası ne yaparlarsa yapsınlar onları göz ardı edemez ki eşinde gelsinler istiyor bence.açık konuşmak gerekirse bende yerinde olsam isterdim.senin için çok zor biliyorum ama sadece allah rızası için yap

biliyorum çok zor ama bu insanlar eşinin ailesi anne babası ne yaparlarsa yapsınlar onları göz ardı edemez ki eşinde gelsinler istiyor bence.açık konuşmak gerekirse bende yerinde olsam isterdim.senin için çok zor biliyorum ama sadece allah rızası için yap
eşime diyorumki bazı şeyleri senin hatırın için yapabilirim. bana diyorki sakın benim hatırım için yapma. kendi isteğin için yap.beni öne sürme diyor....
( sanırım yarın bir gün ailesiyle tekrar sorun yaşarsak ona senin hatırın için barıştım ama bak yine ne oldu diye başına kakmamam için)

yaparsam allah rızası için yaparım... aynen dediğiniz çok doğru

çok sağol canım.peki eşin mutsuzmu bu durumdan?? tamamen kopmanızdan yani..

eşim tabiki mutsuz ama bu evliligimizi etkilemiyor o ailesine kırgın bana sürekli destek veriyor.onlardan bekliyor düzeltmelerini. ablasıyla asla görüşmem ama annesi özür dilerse bayram seyran görüsürüm eşimin hatrına.o zaten görüşüyor ailesiyle ben asla kısıtlamadım ama o kendi uzaklaştı bu olanlardan sonra.

aslında annesini sevmiyorum hiç cocugumu sürekli yanımdan almaya calısıyor kucagıma vermek istemiyor 2-3 gunluk cocugumu sarsarak uyandırmak isterdi dizlerine bastırırdı duz dursun diye guvenemiyorum cocugumu ne bicim insanlar var dunyada ama bu insanlarda bizim sınavımız

yüzüme yüzüme seni istemedim diyen bi kaynanayla görüşmezdim asla...
ne demek ya, istememiş olabilirsin...ama olmuş bitmiş evlenmiş oğlun artık..hala neyin peşindesin de bunu söyleme haceti duyuyorsun..madem sen beni istemedin bende sana çok meraklı değilim derdim ve görüşmezdim..
eşin de bunları duyduktan sonra hala gelsinler diyorsa ona da yazık yani...:19:

Back
X