• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 lemde kaldım.lütfen fikir verin.ne yapsammm???

hakları varmı onu bilmiyorum. bana kayınvalide kayınpeder gibi davranmadılarki . düşman gibi oldular.arkamdan iş çevirdiler sürekli..bir gram faydası olmadı bu evliliğe. ve yıkmak içinde çok uğraştılar.. acaba sırf kan yüzünden bazen bazı şeylerin hakkı olur mu onu soruyorum kendime

sen de haklısın canım da boşver ya yaşlı insanlar senin de dediğin gibi yarın bi gün öldüklerinde vicdan azabı çekersin

eşim tabiki mutsuz ama bu evliligimizi etkilemiyor o ailesine kırgın bana sürekli destek veriyor.onlardan bekliyor düzeltmelerini. ablasıyla asla görüşmem ama annesi özür dilerse bayram seyran görüsürüm eşimin hatrına.o zaten görüşüyor ailesiyle ben asla kısıtlamadım ama o kendi uzaklaştı bu olanlardan sonra.

aslında annesini sevmiyorum hiç cocugumu sürekli yanımdan almaya calısıyor kucagıma vermek istemiyor 2-3 gunluk cocugumu sarsarak uyandırmak isterdi dizlerine bastırırdı duz dursun diye guvenemiyorum cocugumu ne bicim insanlar var dunyada ama bu insanlarda bizim sınavımız

benim eşim hiç uzaklaşmadı.çünkü onlar bırakmıyor buna fırsat vermiyorlar.konu bile açmıştım aşırı baskılarından.
allah cümlemizin yardımcısı olsun. bizi sürekli b pilanı yapmaya zorluyorlar başımız şişiyor ya...
seninde kaynanan cok cahilmiş.. bebeğin dizlerine falan bastırıyormuş ne o öyle ya. yazık yavruya.acımada mı yok kadında

Şekerim öncelikle bebişini sağlıkla mutlulukla kucağına almanı diliyorum.Ben bu yaşıma kadar sırf bu iyi niyetim yüzünden insanlardan zarar gördüm.O yüzden iyi niyetin fazlası da zarar diye düşünüyorum.Bu insanlar evine gelirse lohusa halinle gene sana huzursuzluk mutsuzluk vericekler.Bana kalırsa hiç davet falan etme huzurla sağlıkla doğumunu yapıp bebeğine bak derim.Vicdan azabı duyacak bir durum yok bunda sana bunları yaşatırken kimse azap duydu mu? Hayır sende duyma keyfine bak sevgiler...

yüzüme yüzüme seni istemedim diyen bi kaynanayla görüşmezdim asla...
ne demek ya, istememiş olabilirsin...ama olmuş bitmiş evlenmiş oğlun artık..hala neyin peşindesin de bunu söyleme haceti duyuyorsun..madem sen beni istemedin bende sana çok meraklı değilim derdim ve görüşmezdim..
eşin de bunları duyduktan sonra hala gelsinler diyorsa ona da yazık yani...:19:

evet yüzüme karşı söylemesi zaten beni kinlendirdi.arkadan atsa inanki dicemki boşver ama gözlerimin içine baka baka seni istemedim dedi.işte bu cürreti kabul edemiyorum 2 yıldır. eşim neden öyle söylediniz falan demiş sonradan.oda ben sinirlendim o yüzden demiş. ama beni inandıramaz artık zerre samimiyetine

benim eşim hiç uzaklaşmadı.çünkü onlar bırakmıyor buna fırsat vermiyorlar.konu bile açmıştım aşırı baskılarından.
allah cümlemizin yardımcısı olsun. bizi sürekli b pilanı yapmaya zorluyorlar başımız şişiyor ya...
seninde kaynanan cok cahilmiş.. bebeğin dizlerine falan bastırıyormuş ne o öyle ya. yazık yavruya.acımada mı yok kadında

acımazzzzz ben 8 aylık hamileyken durun bakalım ölecek mi kalacak mı ona göre plan yapmayın dedi kalpsiz kadın. nasıl üzüldük kocamla. annesine sonra neden öyle dedin demiş oda aglamış ben öyle demek istemedim demiş kıvırmış. banada nişanlıyken oglum önce abisini evlendircekti aslında dedi nişan sürenizi uzatın 2 sene dedi daha neler neler kızına talip cıkıncada hemen nikah olsun istiyor çok kötü insanlarmış canım allahıma sıgındım ondan baska kimse bize yardım edemez

bunları örnek veriyorum ki kendini yalnız hissetme hamilesin kuzuna stres yasatma sen üzülecegine onlar üzülsün sen heppp gül :49: :nazar:

acımazzzzz ben 8 aylık hamileyken durun bakalım ölecek mi kalacak mı ona göre plan yapmayın dedi kalpsiz kadın. nasıl üzüldük kocamla. annesine sonra neden öyle dedin demiş oda aglamış ben öyle demek istemedim demiş kıvırmış. banada nişanlıyken oglum önce abisini evlendircekti aslında dedi nişan sürenizi uzatın 2 sene dedi daha neler neler kızına talip cıkıncada hemen nikah olsun istiyor çok kötü insanlarmış canım allahıma sıgındım ondan baska kimse bize yardım edemez

bunları örnek veriyorum ki kendini yalnız hissetme hamilesin kuzuna stres yasatma sen üzülecegine onlar üzülsün sen heppp gül :49: :nazar:
allah razı olsun sağ ol.. sende eşin bebeğin ve tüm sevdiklerinle hep sağlıcakla gül

kızlar merhabalar.arada kaldığım bir konum var.vcjdanımla, hırsımla.... belki meleğimle belki şeytanımla... arada kaldım ne karar vereceğimi bilemiyorum..özet geçeyim hemen. yaklaşık 4 yıla yakın bir evliliğim var.yakında bebeğim olacak allah kısmet ederse.. eşimin ailesiyle evlendiğimizde ne maddi ne manevi hiç bir destek görmedik görmediğimiz gibide bu beklentiler onlardan bize karşı oldu. 2 yıldır görüşmüyorum.nedenide çok büyük sorunlar yaşadık.yüz göz olduk.bizi eşimle ayrımaya çalıştılar.eşimi doldurdular beni sinir krizi geçirttiler ama hep bunlar sanaldı yani karşılıklı olmadı sadece evlerine gittiğimiz bir gün kaynanam ağzındaki baklayı çıkardı.istemiyordum seni .oğlum zorla aldı.sen kıskançsın vsss. yani bir kavgada, evine ziyarete gelen bir geline söylenmeyecek sözler söylendi bana.ogün bugündür konuşmuyorum görüşmüyorum.

şimdi sorunuma gelince hamileyim ve gurbetteyim doğumu gurbette yapacam.yanıma annem gelecek. eşimin anne ve babasıda gelmek istiyor.ama ben kesinlikle ne görüşmek ne karşılaşmak istiyorum şeytan görsün yüzlerini diyorum.belki okuyanlara ağır bir kelime gelebilir ama benim evliliğimi burnumdan getirdiler eşimle yüzlerce kez kavgama sebep olacak eylemleri oldu.eşimi doldurmaya çalıştılar karı koca. ayrıca kaynanamın ve kayınpederimin davranışları okadar kıskançlık doluki.kime anlatsam kaynanan çok fena kıskanç diyor..eşimin artık bir evi oldugunu ve önceliklerinin değiştiğini kabullenemiyorlar bir türlü..

istemiyorum artık hayatımda onları. eşimde onlara karşı pasif kaldı geçmişte.saygısızlık olmasın kavga küslük olmasın diye çok şeylerini yuttu.şuandada ben artık aranızda kalmaktan çok yıprandım çok çektim diyor.eşiminde durumu çok zor oldu.telde, evlerinde onlar doldurmaya çalıştılar evdede ben.. onların yanlışlarını eşime söyledim.derken kafası şişti garibimin.. bana diyorki bırak gelsinler sen muhatap olmazsın istersen hiç konuşma. ben senden annemin babamın sana son söylediklerinden sonra bişey beklemiyorum (burda yaşanılan son olayda artık savunacak bişeyim kamadı diye banada itiraf etti.yani ben suçlu değilim onun gözünde). diyor..

bende kararsız kaldım acaba eşime kesinlikle ben onlarla görüşmek istemiyorummu desem.ilk gebe olduugumuzu öğrendiğimde demiştim istemiyorum onları görmek diye.ozaman eşimde demişti x sizinle görüşmek, kounuşmak istemiyor diye.. çok tepki vermişlerdi eşimle telde kavga falan etmişlerdi ...etek giy, karıdan beter karısın diye her türlü hakareti etmişti babası..
şimdi doğum yaKINda.. yine gündemde o konu.sürekli aklımda fikrimde ...burunlarından gelsin istiyorum biraz akılları başlarına gelsin istiyorum...bazende adam zaten kalp hastası bitek 3. kaldı yarın ölse ben vicdan azabı yaşarım diyorum yada eşim beni suçlarmı acaba diyorum..kayınpederim gelse neyse ama ben kaynanamın o yüzünü sesini duymak istemiyorum.gelseler ben mecburmuyum onlarla aynı ortamda olmaya.ben evimde yedirecem içirecem gönderecem yine nasıl olsa eşime kötüleyecekler arkamdan sürekli.. gerek varmı bu iyiliğe.bu fedakarlığa.. kaynanama karşı beni nasıl istemediysen ve sürekli kıskandıysan al sana karşılığı diye intikam duygumda ağır basıyor.

ya ne yapayım yaaaa istemiyorum onları ama eşimede kıyamıyorum artık.eşim için geçmişe sünger çeksem sürekli evime gelecekler kalacaklar.iyi insanlar olsaydılar hani bişey olmaz eşimin anne ve babası ama bu kadra kalpleri kararmış insanlarada hizmet etmek istemiyorum..kadın zaten bi mutfaga girmez beni kullanacak resmen.bedava otel hizmeti alacak.karşılığındada eşime kötüleyecek, yüzüme karşı artık laf söyleyemecegini öğrendi ama 2 yüzlü oldugunu bildikten sonra onun o tipini görmek zorunda kalıcam ozamanda
cnm yasadiklarimiz cok benzer. Hatta beni taniyan biri bu konuyu mu acti diye de dusundum bir an.
Ben sana yasadigimi anlatayim. Benim esimin ailesi de onca rezilliklerine ragmen cocuk gormeye gelmek istediler.

Hamileyken hassastim. Bebegim sag salim dogsun hic bir sey umrumda degil dedim. Bebegim dogduktan sonra biraz bu lafim yuzunden biraz da esime uzuldugum icin gelsinler dedim, kabul ettim.

Geldiler muhabbet kurmaya calistilar orali olmadim. Ozur dileselerdi barisacaktim. Olmadi oyle bir sey.

Evlerine donerken esime yine beni cekistirmeye baslamislar. Esim beni savununca esime de saldirmislar.

Uzun lafin kisasi esim uzuluyor diye onlari arayip baristim. Geride kalsin hersey dedim.

Ama icimdeki kin devam ediyor. Yuzlerine melek gibiyim ama.

Esime de dedim adam gibi olacaksin. Aillen tek bir sey daha yapsin. Gozum seni gormez, bitersin benim icin.

Eslerimiz daha suclu, bize vicdan yaptiriyorlar.

Umarim bu yazdiklarim karar vermende etkili olur.

Kolay gelsin.

gelseler bana lafları olmaz sanmıyorum.. eşim muhatap olma dedi.bırak gelsin görsün gitsinler diyor. çok kalmazlar 2 gün bilemedim 3 gün ama haketmiyorlarki. torunlarını görmek hakları diyorsunuz ama çok torun biliyorlarsa en son kavga esnasında eşim yapmayın etmeyin bak torununuz olacak ilerde diyince kaynanam bu zaten göstermezki diyip her ağzına geleni saymıştı bana

bakın anlıyorum sizi ama size kayınvalide kayınpeder olarak nasıl davranmış olursa olsunlar yine de oğlunun çocuğu insan görmek ister elbette hiç göstermemek olmaz el kadar çocuğu onlara taşımakta olmaz. Zaten yüz bulamazlar eşiniz sizden yanaymış siz de mesafeli olup muhabbet etmezsiniz hem 2-3 gün kalıp döneceklermiş bence göstermemeye değmez çocuğunuz yine de baba tarafını bilsin. Sizin aranızdaki konuların onunla ilgisi yok siz hak etmiyor olduklarını düşünebilirsiniz ama bu sizin ikinizin arasındaki mesela babaanne dede kavramı başka bir şey. Ben kavga ettim çocuğuma göremezsiniz demeyin. Siz de gelininizde tartışabilirsiniz günün birinde konuşmayabilirsiniz ama bu yüzden sizi torununuzdan mahrum bıraksa kırılırsınız. Görsünler gitsinler.

cnm yasadiklarimiz cok benzer. Hatta beni taniyan biri bu konuyu mu acti diye de dusundum bir an.
Ben sana yasadigimi anlatayim. Benim esimin ailesi de onca rezilliklerine ragmen cocuk gormeye gelmek istediler.

Hamileyken hassastim. Bebegim sag salim dogsun hic bir sey umrumda degil dedim. Bebegim dogduktan sonra biraz bu lafim yuzunden biraz da esime uzuldugum icin gelsinler dedim, kabul ettim.

Geldiler muhabbet kurmaya calistilar orali olmadim. Ozur dileselerdi barisacaktim. Olmadi oyle bir sey.

Evlerine donerken esime yine beni cekistirmeye baslamislar. Esim beni savununca esime de saldirmislar.

Uzun lafin kisasi esim uzuluyor diye onlari arayip baristim. Geride kalsin hersey dedim.

Ama icimdeki kin devam ediyor. Yuzlerine melek gibiyim ama.

Esime de dedim adam gibi olacaksin. Aillen tek bir sey daha yapsin. Gozum seni gormez, bitersin benim icin.

Eslerimiz daha suclu, bize vicdan yaptiriyorlar.

Umarim bu yazdiklarim karar vermende etkili olur.

Kolay gelsin.

canım seni takdir etmek gerek.bütün bu olanlara rağmen gururu bırakıp telefon açıp barışalım diyen olmuşsun. ama anlamadığım bişey var. zaten doğumuna gelmişler, eşinle sorun yaşamışlar.. senlik bişey değilki senin dışında olan bir sorun neden herşeyi unutalım diyen sen oldun

canım seni takdir etmek gerek.bütün bu olanlara rağmen gururu bırakıp telefon açıp barışalım diyen olmuşsun. ama anlamadığım bişey var. zaten doğumuna gelmişler, eşinle sorun yaşamışlar.. senlik bişey değilki senin dışında olan bir sorun neden herşeyi unutalım diyen sen oldun

Cnm ben de onlara zamaninda actim agzimi yumdum gozumu. Ki daha fazlasini hak ediyorlardi. Herseyi unutalim derken bunlari da kast ettim.
Esim cok kotu oldu. Esime uzuntuden bir sey olacak diye korktum aradim cnm

Son düzenleme:
bakın anlıyorum sizi ama size kayınvalide kayınpeder olarak nasıl davranmış olursa olsunlar yine de oğlunun çocuğu insan görmek ister elbette hiç göstermemek olmaz el kadar çocuğu onlara taşımakta olmaz. Zaten yüz bulamazlar eşiniz sizden yanaymış siz de mesafeli olup muhabbet etmezsiniz hem 2-3 gün kalıp döneceklermiş bence göstermemeye değmez çocuğunuz yine de baba tarafını bilsin. Sizin aranızdaki konuların onunla ilgisi yok siz hak etmiyor olduklarını düşünebilirsiniz ama bu sizin ikinizin arasındaki mesela babaanne dede kavramı başka bir şey. Ben kavga ettim çocuğuma göremezsiniz demeyin. Siz de gelininizde tartışabilirsiniz günün birinde konuşmayabilirsiniz ama bu yüzden sizi torununuzdan mahrum bıraksa kırılırsınız. Görsünler gitsinler.

çok güzel bir yere vurgu yapmışsınız. babaanne ve dede kavramı... çocuğumun bunu yaşamaması üzer gibi geliyor banada..eksiklik zor. sanırım yavaş yavaş şekilleniyor düşüncelerim.teşekkürler

Cnm ben de onlara zamaninda actim agzimi yumdum gozumu. Ki daha fazlasini hak ediyorlardi. Herseyi unutalim derken bunlari da kast ettim.
Esim cok kotu oldu. Esime uzuntuden bir sey olacak diye korktum aradim cnm

egüzel olmuş senin.cana can dişe diş olmuş.kozlarınızı paylaşıp sende rahatlamışsın. ben pek bişey diyemedim diye içimde kaldı öyle yara gibi

Canım bak,mutlaka kendine göre sıkıntılı bir süreç yaşamışsındır eşinin ailesiyle.Çok incinmişsin ki görmek bile istemiyorsun.Ama şu bir gerçek.Onlar senin eşinin,ailesi,çocuğunun büyükanne büyükbabası.Sen kendi ailende ne kadar sana kırıcı hareketleri de olsa atamazsan,eşin de kendi ailesini atamaz.Bugün kabul etmezen,yarın eşinle gerilir başka problemler yaşarsın.Kabul etmeyerekte sorunları çözemez ötelersin.Bak anne oluyorsun.Onlar da yaşlı.Boşver gelsinler kendine eşine ve evladına olan saygın için sen insanlığından ödün verme.Herşeyden önce Allah'ın rızasını gözet.Ve sabırlı ol.Mesafeni koruduktan sonra çokta dikkate alma.

egüzel olmuş senin.cana can dişe diş olmuş.kozlarınızı paylaşıp sende rahatlamışsın. ben pek bişey diyemedim diye içimde kaldı öyle yara gibi

Aynen oyle. Annesi daha cok kotuluk etmistir ama yuzune karsi icimi bosalttigim icin babasina daha cok kinim var. ona oyle bir durum yasamadim. Icimde kaldi.

Canım bak,mutlaka kendine göre sıkıntılı bir süreç yaşamışsındır eşinin ailesiyle.Çok incinmişsin ki görmek bile istemiyorsun.Ama şu bir gerçek.Onlar senin eşinin,ailesi,çocuğunun büyükanne büyükbabası.Sen kendi ailende ne kadar sana kırıcı hareketleri de olsa atamazsan,eşin de kendi ailesini atamaz.Bugün kabul etmezen,yarın eşinle gerilir başka problemler yaşarsın.Kabul etmeyerekte sorunları çözemez ötelersin.Bak anne oluyorsun.Onlar da yaşlı.Boşver gelsinler kendine eşine ve evladına olan saygın için sen insanlığından ödün verme.Herşeyden önce Allah'ın rızasını gözet.Ve sabırlı ol.Mesafeni koruduktan sonra çokta dikkate alma.
çok güzel bakmışsın objektif.bende bugün bunu kabul etmezsem yarın başka sıkıntılara zemin hazırlamış olurmuyum diye düşünüyorum. mesela şöyle olucak evime gelecekler ben onlarla muhatap olmazsam yine arkamdan kötüleyecekler.her halukarda eşimle papaz olacaklar huzurunu bozacaklar ama eşim farkında değil

Gönlünüz, gözünüz, mantığınız istemese bile; gelmelerine müsade edin. Zaten eşiniz sizin haklı oldugunuzu biliyor, görüyor. Torunlarını görmek istemeler çok doğal. eşinizin hatırına dişinizi sıkıp kabul edin.

Birak gelsinler kin tutmanin manasi yok!senin oglun 4 gunluk karisi icin seni silse hosuna gider mi?evime istemiyorum diyosun,orasi kocanin da evi!seni kullanmazlar merak etme,annen de gelecekmis o yardim eder sana kaldiki buyuklere hizmet hurmet gostermenin kullanilma oldugunu dusunmuyorum.

Birak gelsinler kin tutmanin manasi yok!senin oglun 4 gunluk karisi icin seni silse hosuna gider mi?evime istemiyorum diyosun,orasi kocanin da evi!seni kullanmazlar merak etme,annen de gelecekmis o yardim eder sana kaldiki buyuklere hizmet hurmet gostermenin kullanilma oldugunu dusunmuyorum.
evlimisiniz bilmiyorum ama sizce bir insan evlendiği eşini yok 4 günlük yok 5 günlük görerek ailesi hatalı davranışlar yapmışşsa sırf anası babasını tutacak diye mi görüyorsunuz... ayrıca konumu yeterince iyi okumadınız sanırım bu görüşme olayını sadece hürmet gösterme olarak mı değerlendirdiniz... büyük büyükse davranışlarını bilecek, kalp kırmayacak kimseyi kovmayacak... ondan sonera hürmet beklemeye hakkı var. yoksa hakedene hakettiği gibi davranılır

Bir söz: İtin hatırı yoksa sahibinin hatırı var..bazı şeyleri istemesende mecbur kalıyosun

evlimisiniz bilmiyorum ama sizce bir insan evlendiği eşini yok 4 günlük yok 5 günlük görerek ailesi hatalı davranışlar yapmışşsa sırf anası babasını tutacak diye mi görüyorsunuz... ayrıca konumu yeterince iyi okumadınız sanırım bu görüşme olayını sadece hürmet gösterme olarak mı değerlendirdiniz... büyük büyükse davranışlarını bilecek, kalp kırmayacak kimseyi kovmayacak... ondan sonera hürmet beklemeye hakkı var. yoksa hakedene hakettiği gibi davranılır

ben evliyim tabiki cocuklarim var ve hamileyim ayni sekilde yurtdisinda oturuyorum.siz kararinizi vermissiniz zaten fikir filan almiyorsunuz ,gaz bekliyorsunuz.cagirmayin o halde istemiyorum deyin esinize.hangi kayinvalide gelinin arkasindan konusmamistir allah askina ama kabul etsenizde etmesenizde mecburiyetler vardir yuvaniz icin esinizle huzurunuz icin ilerde uzulmemek icin...

Back
X