2.nişanımı atmak üzereyim ve çok üzülüyorum, evde mi kalacağım nedir ?

Birde şu var,benim verdiğim cevabı beklemeliydin demişsin ya.
İnan bekledim.
Ama cevaplara baktığımda başka kişilerin yazdıklarına cevap verdiğin için umursamadğını düşündüm.
Yazdıklarımı kale alman sevindirdi beni.
En önemliside kk bana teşekkür borçlu
Bikaç cümle yazmaya üşenen biri takır takır yazıyor,imla kurallarına uygu hemde=)
Canım tesekkür ediyorum bu konuda sana..

Son düzenleyen: Moderatör:

Son düzenleyen: Moderatör:

o beni sahide gezerken el eleyken bile mutlu edemiyor sohbet edemiyoruz susuyoruz.. ki ben cıvıl cıvıl şımaran biriydim.. bunları hissedemiyorum işte evlenmek ne kadar doğru olacaksa göremiyorum önümü..önceki ilişkimde ne kadar mutluydum anlatamam

Yazdiklarinda kendimi gordum.
Durumumu yasadiklarimi ozet gecmek istiyorum senin icin.
17 yasinda asik olmus, omrumun en guzel gunlerini yasamistim. Hemde tam 6 yil surmustu.
Bana deliler gb asikti.
Cok mutluyduk, ben yaninda tum cocukluklarimi, simarikliklarimi yapabiliyordum.
Kendim olabiliyordum kisacasi.
O da tam anlamiyla omrumu gecirebilecegim, cevremde sayginligi olabilecek. ailelerimizinde uyum saglayabilecegi biriydi.
Okullar bitti, askerligi, isi vs vs.
Her sey mukemmel gidiyordu, is ailelerin tanismasina geldi.
Aileler tanisti, uyum saglandi, nisan icin ailsverise cikilacak.
Ben evliligin sorumlulugunu alamayacagim, kusura bakma, dedi ve benim tum hayallerim, planlarim, nefesim vs vs hepsi ucup gitti.
Bir kac satira sigdirdigim tum bu hayati sdc bir gecede mahvetti.
Toparlayabildim mi peki kendimi, elbette zaman aldi ama toparladim tabiki.
Sonra simdiki esimle tanistik. 2yila askin flort zamanimizda aramizda ne ileriye donuk bir konusma, ne de plan gecmiyordu.
Yasim gelmis, her sey yolunda peki neden evlenmiyoruz? cvp yok tabi.
Cok direndim ama baktim yine uzulen ben olacagim, ayrildim. Tabi yasanan baska seylerde olmustu.
Bir erkegin, sevdigin adamin ozellikle seninle gelecek plani yapmamasi cok agir gelmisti bana.
Sonra baktim ask meskle olmuyor, gorucu usulu nisanlandim.
Aileler uygun, beyfendi meslek vs bana uygun.
1ay icinde nisanlandim, 2ay sonra dugunum olacak.
Bu arada dogumgunum geldi, annem bizi kaynasalim diye ugrasiyor, yoksa atacagim nisani.
Yuzuk takildi, ertesi gun pisman oldum cunku.
Yemegi cikin dedi beyfendiye. Ben hazirlandim suslendim vs, aldi beni sahile indik, durumcuye girelim mi dedi.
Ben bununla mi omur gecirecegim dedim, bu son nokta olmustu artik.
Dugune 2hafta kala, tum esyalar alinmis, gelinligim hazir, her sey hazir ve ben nisani attim.
Bu arada benimle evlenmeyi dusunmeyen esim, yurtdisindan Turkiyeye dogumgunum icin gelmis.
Gorusmek istemis benimle, ben nisanliim, evleniyorum dedim, inanmadi.
Nisan atmamda onun etkisi olmadi ama o kendisi sebep oldu diye dusunuyor, bende ses etmiyorum.
Benimle evlenmeyi planlamayan esim, 3ay icinde hem aramizi toparladi, hem beni geldi ailesiyle istedi, hemde yuzugu takti.
3ay icinde de evlendik.
Nisanliyken onunla, oyle kotu zamanlar gecirdik ki, kac kere nisan atmaya kalktik, o da bende.
Simdi 7aylik evliyiz, ve anlayabildigim kadariyla, evliligin ilk zamanlarinda yasanan sikintilari yasiyoruz sdc.
Ne ben mukemmel biriyim, ne de esim.
Sdc onemli olan ne biliyor musun?
Yuzune baktiginda icin gidiyor mu?
Elini tuttugunda huzurlu olabiliyor musun?
Ondan ayri kalmayi dusundugunde nefesin kesiliyor mu?
Ben deliler gb asik olmustum esime.
Ne kadar kizsamda, kussemde, kirip doksemde, ben bu adami seviyorum.
Ilk sevglilimle uzaktan yakindan hicbir alakalari da yok bu arada.
Ben ise esime ayak uydurmus durumdayim.
Inanki seviyorsan, bunlarin hic biri sorun olmuyor zaten.
Cnm, cok iyi dusun.
Mesele ikinci, ucuncu nisani atmak degil.
Bazen dusunuyorumda, nisan atmis olsaydik, ya hic kavusamasaydim, onunla yasadigim guzel anlari hic yasamasaydim, pisman olmicak miydim?

evdemi kaldım şimdi ben ne kötü bi kelimedir ama yaa ( üzüldüm cidden hiç bir genç yada yaşlı insana bu kelimeyi yakıştıramıyorum ben.
zamanı gelince olacaktır yada hiç olmasa ne olurki boşver takma hiç birşeyi

Eğitim-öğretim bambaşka diyen bir kişi, kişinin yazdıklarına alaycı bir yorum yapıp sonra ''Eğitim düzeyiniz ne'' diye soruyorsa kendisiyle çelişiyordur.
Basma kalıp birçok kişi kullanıyor zaten eğitim-öğrenim-öğretim başka diye, fakat çoğu bunu zihninde kabul etmiyor.
Sizin burada yaptığınız ise bunun tam tezatı.

Konu sahibine yorum yapmak yerine, yazış şekliyle yola çıkıp verdiği kararların paralelliğine kadar getirmişsiniz konuyu.

Kitap okumayı önermenin bile adabı yeri vardır..
Eğitim düzeyini sorup sonra kitap okumaya davet etmek ne kadar içten bir hakaret-hareket değil mi ?

''Daha öncede yazdım okumazsanız belki diye tekrar yazıyorum.
Karşı tarafın ailesi için "çinegene"kavramını kullanan bana göre çok seviyesiz ve eğitimsiz biri.
Bi insan kendi kendini bile eğitebilir,geliştirebilr...
Konu sahibinin bu anlamda yetersiz olduğu aşikar''

Konuları biryerlere çekiyorsunuz, kelime oyunlarıyla yazdıklarınızı savunuyorsunuz.

bazı seyler olmuyorsa , mutlu degılsen
kımseyı dınlemek zorunda degılsın
sen bıreysın bunu unutma
ama sonradan pısman olacagın kararlarda verme ...

canım madem bu kadar evlenmek istiyorsun
1-bir erkeğe 4 yıl verme
2-evde kalıcam gibi korkulardan sıyrıl .bak iki kere nişan yapmışsın düğün gibi falan yaptıysan nişanı bütün ailen çevren biliyorudr .madem kuşkuların var niye nişanlanıyorsun ?hiç anlamadım doğrusu.nişan ciddi birşeydir .flört gibi değil .
3-hadi dedim yapmışsın bu hatayı bare evlenmeden dön derim .öle kuşkularla soru işaretiyle evlilik olmaz .sırf evde kalmayayım diye gidip de istemedğin birinle evlenme .banada derlerdi 25 yaşında oldun bak evlenemeyecksin birini beğen diye .kimseyi beğenmezdim de:)ama sonra ne olldu rabbime şükür tam istedğim gibi biri çıktı karşıma ve çok mutluyum .bu işler kader kısmet kimseyi dinlemeyecksin bu konularda .millte ne ki sanki.ben dinleseydim onları hiç istemedğim birinle evliydim şu an ve musuzdum .

Aynen öyle.

Düğünde dernekte şakşakçılığa gelirler.

Ama mutsuzluğunda,acında bi tekme de ben vurayım diye yarışırlar.

Aynen öyle.

Düğünde dernekte şakşakçılığa gelirler.

Ama mutsuzluğunda,acında bi tekme de ben vurayım diye yarışırlar.

aynen öyle .amann canım evlen ne bekliyorsun prens mi diyorlardı .hatta okulda beni isteyen bir çocuk vardı o kim ki sanki prens mi bekliyor demiş arkamdan .sinir olmuştum .ama ben hep ne istedğimi bildim ona göre seçim yaptım .şükürler olsun .bence mutsuz olanlar hep zoraki evlenenler .yani aman evde kalmayayım aman evim olsun ailemden uzak yaşayaım diye yanlış evlilik yapıyolar .sonrada mutsuz oluyolar .bence herkes hayatını ciddiye alsın .haya bu kadar basit değil .öle o bu dedi diye evlenilmez .çok genç yaşta yapılan evliliklerin sağlıklı olmadğını düşünüyorum .en azından 22 den sonra evlenmeli bir kadın bence.

Sanırım canım belki sevmeyi bilmiyorum. Daha önce de bir ilişkim oldu onu çok sevdim o benim için bambaşkaydı. Hala aklıma gelir onunla gecen zamanlarım ne kkadar güzelmiş mutluymuşum diyorum ama aşk sevgi tabiki kalmadı içimde ona karşı..unutalı çok oldu.onunlada evliliğe gidiyordu ama nişan bile olmadan ayrıldık

Ben bugüne kadar kimle görüştümse hepsi de evlenmek istediler benle. sevdiler beni. Tehlikeli bi kız değilimdir çünkü.. nedense gerçekten sevmeyen olmadı beni.sadece ben yanlış kişilere sevdirmişim kendimi sanırım. Hani derler ya kriterim dışında aynen öyle kotü insanlar mıydı hayır haklarını inkar edemem :)
ben sadece bana değil aileme de uyum sağlayacak birini istiyorum çok sey mi istiyorum ki ailesi iyi olsa kendisiyle problem oluyor,kendi iyi olsa aileler problem oluyor üzülüyorum..

Öyle gıcık olan insanlar var ki bana öyle bir kin güdenler var ki bana.. Herkezin mutlaka hayatında vardır. Benim bahsettiklerim başta akrabalarımızzz.. kimseye zararım yok ama nedense cekemeyenim cok. sevindirmek istemiyorum onları..
(

kesinlikle böyle... biz bu hayatta, hayatını başka kişiler yüzünden yaşyamayan canlılarız (yani kadınlar)... bunu bil. kendin için yaşa.

Ne doğru söyledin. Belki o bu durumda olsa çoktan silip atardı. mantıklıdır çünkü. karar verdiyse korkmadan yapar o düşündüğünü açıkca da soledi benim için bittiyse bitmiştir dedi. senin kadar uzatmazdım kararımı dedi.. bi cevap ver artık diyor

Bida nerde bulucam ben bu hevesi çok sever miyim o zaman hevesim daha mı çok olur dersinz?

Desteğin için çok teşekkür ederim canım benim.Böyle yazan arkadaş sanırım hatasını anladı sanırım..Benim derdimden sapmış benim eğitim düzeyimi yargılamaya kalkmış.. canı sağolsun yine de belki bir daha kırmaz kimseyi bu şekilde.
seninde düşündüğün gibi benimde en buyuk hatam zaten eski nişanlımla ayrılırken bunun etkisinde kalmak. ara vermeden de direk şimdiki nişanlımla hızlıca ve düşüncesizce ilişkiye başlamak.. 2. hatam ise uzaktan uzağa ilişki yürütüp sevgili olup tanıdığımı sanıp nişanlanmak. Aynı eve girince tanıyacağım sanırım ben onu esas ((((

yuva yıkanın yuvası olmaz diye boşuna dememişler.. kim bilir bıraktıgın nişanlın ne kadar üzülmüştür. onun için bıraktıgnı biliyosa dhada üzülmüştr

Biliyor bu kişi için bıraktın dedi bana.. ben mutlu ol isterim ama rabbim izin verir mi bilemme demişti şimdi ki nişanlım aklıma girdi ağladı sızladı ayrılmama sebep oldu sanırım şimdi de onun basına geliyor aynısı ona da yar olamayacam. Bende nasibimi alıyorum ama kime yar olacam ben yarabbim

Ben de az değilim tabiki beklentilerimi biliyorum. Olmuyor uyuşmuyoruz bazen. aile yonunden de zaten cok fazla memnuniyetsizim. bana ailen uzakta olacak boşver aileni diyen de oldu ama durup düşünüyorum olmaz diyorum yapamam boşveremiyorum diğer damadı da soğukkanlı girişmiyor anneme babama bari benimki sıcak kanlı olsaydı kızlar ( bazısında bakyorum deli oluyorlar kaynanalarına

rabbim senin de gönlünden gecen güzellikleri versin sana. sağol canım .

Desteğin için çok teşekkür ederim. aynı düşüncede olmak cok sevindirdi. Herkez düşebilir. ben hep soyluyorum rabbim düşmanıma vermesin böyle kararsızlık. çünkü hayatının dönüm noktası bu an.. BİR YERDE BİRİNE YAZARKEN RABBİM DÜŞMANIMA VERSİN YAZMIŞIM'' VERMESİN YAZACAĞIMA VERMESİN! VERMESİN! VERMESİN! (((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…