- Konu Sahibi DepresifFisilti
-
Ortada bir sorun olduğunu düşünüyorsan otur,nişanlınla konuş.
Çözülebilir şeylerse yoluna devam et.
Yok değilse,birdahaki nişan için iyi düşün derim.
:)
Bu arada Durumaya;
'Tahsilata' önem vermediğinizi yazmışsınız.
Hmm.Peki çek-senet,kasa giriş çıkışlarını önemsiyor musunuz??
............
Aynı filmin sahnelerini izlerken,aynı yorumları yapmaya benziyor şuan ki durumum.
Bu kaçıncı söylemem olacak bilmiyorum ama arkadaşım,
ben o yoruma,o yargılara "yazdıklarına,eski konularına" bakarak vardım...
Senin yazdıklarını baz alarak yaptım.
Ve bu yargılara belkide kendini iyi ifade edemediğinden kaynaklandığını,kendini iyi ifade edebilmen içinde belkide esert bi şekilde uyarılarda bulundum.
Hayat boyu seni poh pohlayacak,sırtını sıvazlayacak insanlar istiyorsun.
Birşeyi farkettim ben,o mesajı attğım andan itibaren(birçok kişinin beğendiği) daha düzgün cümleler kurmaya başladın,daha netleştin,ifadelerin daha güçlendi.
Ve artık yazdıklarını okuduğumda seni daha iyi anlayabiliyorum.
Ben o mesajı atmasaydım bu kadar net ifade edemiyor olacaktın burada kendini ve konun bu kadar güncel kalamayabilirdi.
Kısa cümleler,açıklayıcı cümleler kurmadığın için.
Ben üniversite 2 deyken,vize sınavı için ödev istemiş hocamız.Hiçbir arkadaşımda söylememişti bana.
Ve sınav günü bana ödev nerde deiye sorduğunda(en sevdiği öğrencilerden biriydim oysa) bende yapmadım.
Haberim yoktu cümlesini kurdum.
O anda hoca kontrolünü kaybeditp tüm sınıfın ortasında kaldırılması güç hakaretlerde bulundu.
Senden öğretmen olmaz,bi ödev yapmıyorsun..Araştıracaksın,sen takip edeceksin,niye geldin o zaman bu bölüme...vs gibi öyle hakaretlerde bulunduki.
Sadece ödev getirmediğim için....
Okulda duygularımı bastırdım hiçbirşekilde ağlamadım.
Ve yurda gellip odaya attığım andan itibaren gözyaşlarım sel olurcasına AĞLADIM.
Saatlerce hocanın söylediklerini düşündüm,herkesin içinde rezil olduğumu düşündüm.
Ve akşamından itibaren derslerime bir kat daha asılmaya başladım.
Final zamanı geldiğinde,en az 20 ödev götürmek gerekirken,götürdüğüm ödev sayısı 48 di.....
Vize zamanı aldığım hakaretlerin geri dönüşümü finalde aldığım övgülerle devam etti...
Ve dereceyle okulu bitirmeme,daha biçok başarıya imza atmama sebep oldu o olay.....
İyiki vize günü o ödevi yapmamaışım ve onca hakaretleri işitmişim.
İşitmişimki ayna karşısına geçip,silkenlenip kendime gelebişmişim.
Hoca o gun benim sırtımı sıvaslayıp,ödev yapmamış olduğumu destekleseydişuan böyle basarılı olabilirmniydim kendi alanımda,şüpheliyim...
Buda yazacaklarımın noktası olsun.
Dilerim bu kısa hikayem sana anlatmak istediklerimi anlatabilir...
Birde şu var,benim verdiğim cevabı beklemeliydin demişsin ya.
İnan bekledim.
Ama cevaplara baktığımda başka kişilerin yazdıklarına cevap verdiğin için umursamadğını düşündüm.
Yazdıklarımı kale alman sevindirdi beni.
En önemliside kk bana teşekkür borçlu
Bikaç cümle yazmaya üşenen biri takır takır yazıyor,imla kurallarına uygu hemde=)
Canım tesekkür ediyorum bu konuda sana..
Gerçekten seni kırdığım için özür dilerim.
Benim sorunumu anlamışssın.
İnsanlara yardım etmeyi çok seviyorum,yol göstermeyi,tıkantığı yerlerde,tıkanlığı açabilecek cümleler kurmayı.
Ama canım benim bazı gerçeklerde acı olmalıdır değil mi silkelenip kendimize gelebilmemiz için.
Haksızmıyım?
Ben dün tamamen yazdıklarına göre değerlendirdim ve bunu herseferinde altını çizerek söyledim.
Ama bak şimdi ne kadar açıklayıcı yazmışsın herşeyi.
Klişe bir laf vardır,"derdini anlatamayan,derman bulamaz diye"
Emin ol bu yazdıklarından sonra sana daha net,daha açıklayacı,daha doğru yorumlar gelicektir.
Daha önce bikaç arkadaşta yazmış,yazdığımız hiçbir yorumu dikkate almıyor diye..
Bu cümleyi kale alarak karşımdaki kişinin sadece "konu açmak için konu açan kişi"izlenimi verdin.
Ve sana verilen cevaplara bakarsan hep kısa kısa..
Sadece sana değil diğer arkadaşlara yaptığım yorumları görürsen daha açıklayıcı olmak için uuzunca yazarım.
Senin konularını inceledim ve o şekilde yorum yaptım.
Neyse canım,büyük konuşmak derken bende daha önce nişan attım.
Başıma gelenler kimsenin başına gelmemiştir emin ol.
Bundan sonraki adımalrımıda daha dikkatli aıyorum.
Evlilik işinin çocuk oyuncağı olmadığı daha iyi kavradım.
Sana bu yüzden kızdım.
Tecrübeliydin,ikinci kez karar aldığında daha dikkatli davranabilrdin canım.
Üniversite 2.sınıftasın ve nedir bu evlilik olayı?
Ben 2010 eğitim fakültesi mezunuyum
O zamanlar 3 yıl ciddi giden bir ilişkim vardı.
Bşka sebeplerden bitti.
Fakat o kişi ben öğrenciyken nişanlanmayı çok istemesine rağmen asla istemedim.
Okulum bitsin,mesleğime başlayım daha sonra dedim.
Ve başka sebeplerden bitti bu.
Eski nişanlımlada kısa süreli tanıştık,mantığın ağır bastığı bir karardı.
Yaşayarak anladım "sevmeden nişanlamanın neresi mantıklı olduğunu..."
Paylaşırsan okurum hikayeni canım..
Aslında eleştirilmeyi çok severim. Konu dışına taşmak sadece biraz gerdi beni. Çok ta önemsenecek kadar da kızmadım tabi ki.
Pohpohlanmayı istiyosun demişsin ama herkez sever ister böyle birşeyi. Arkadaşlarımdan felan beklemem öyle şeyleri ama nişanlım tarafından fazlasıyla hakediyordum..
Beni eleştirirken kendi özüme dönmemi sağladığın için teşekkür ederim.. Sana da çok imrendim sende dolu dolu yaşamışsın. Senin kadar temkinli olmak isterdim suanda. Evliliğin artık sadece aşk sevgiyle tamamlanmayacağını,evlilik için bunların yetmeyeceğini anladım artık.. geç kalsamda((
Yazdiklarinda kendimi gordum.
Durumumu yasadiklarimi ozet gecmek istiyorum senin icin.
17 yasinda asik olmus, omrumun en guzel gunlerini yasamistim. Hemde tam 6 yil surmustu.
Bana deliler gb asikti.
Cok mutluyduk, ben yaninda tum cocukluklarimi, simarikliklarimi yapabiliyordum.
Kendim olabiliyordum kisacasi.
O da tam anlamiyla omrumu gecirebilecegim, cevremde sayginligi olabilecek. ailelerimizinde uyum saglayabilecegi biriydi.
Okullar bitti, askerligi, isi vs vs.
Her sey mukemmel gidiyordu, is ailelerin tanismasina geldi.
Aileler tanisti, uyum saglandi, nisan icin ailsverise cikilacak.
Ben evliligin sorumlulugunu alamayacagim, kusura bakma, dedi ve benim tum hayallerim, planlarim, nefesim vs vs hepsi ucup gitti.
Bir kac satira sigdirdigim tum bu hayati sdc bir gecede mahvetti.
Toparlayabildim mi peki kendimi, elbette zaman aldi ama toparladim tabiki.
Sonra simdiki esimle tanistik. 2yila askin flort zamanimizda aramizda ne ileriye donuk bir konusma, ne de plan gecmiyordu.
Yasim gelmis, her sey yolunda peki neden evlenmiyoruz? cvp yok tabi.
Cok direndim ama baktim yine uzulen ben olacagim, ayrildim. Tabi yasanan baska seylerde olmustu.
Bir erkegin, sevdigin adamin ozellikle seninle gelecek plani yapmamasi cok agir gelmisti bana.
Sonra baktim ask meskle olmuyor, gorucu usulu nisanlandim.
Aileler uygun, beyfendi meslek vs bana uygun.
1ay icinde nisanlandim, 2ay sonra dugunum olacak.
Bu arada dogumgunum geldi, annem bizi kaynasalim diye ugrasiyor, yoksa atacagim nisani.
Yuzuk takildi, ertesi gun pisman oldum cunku.
Yemegi cikin dedi beyfendiye. Ben hazirlandim suslendim vs, aldi beni sahile indik, durumcuye girelim mi dedi.
Ben bununla mi omur gecirecegim dedim, bu son nokta olmustu artik.
Dugune 2hafta kala, tum esyalar alinmis, gelinligim hazir, her sey hazir ve ben nisani attim.
Bu arada benimle evlenmeyi dusunmeyen esim, yurtdisindan Turkiyeye dogumgunum icin gelmis.
Gorusmek istemis benimle, ben nisanliim, evleniyorum dedim, inanmadi.
Nisan atmamda onun etkisi olmadi ama o kendisi sebep oldu diye dusunuyor, bende ses etmiyorum.
Benimle evlenmeyi planlamayan esim, 3ay icinde hem aramizi toparladi, hem beni geldi ailesiyle istedi, hemde yuzugu takti.
3ay icinde de evlendik.
Nisanliyken onunla, oyle kotu zamanlar gecirdik ki, kac kere nisan atmaya kalktik, o da bende.
Simdi 7aylik evliyiz, ve anlayabildigim kadariyla, evliligin ilk zamanlarinda yasanan sikintilari yasiyoruz sdc.
Ne ben mukemmel biriyim, ne de esim.
Sdc onemli olan ne biliyor musun?
Yuzune baktiginda icin gidiyor mu?
Elini tuttugunda huzurlu olabiliyor musun?
Ondan ayri kalmayi dusundugunde nefesin kesiliyor mu?
Ben deliler gb asik olmustum esime.
Ne kadar kizsamda, kussemde, kirip doksemde, ben bu adami seviyorum.
Ilk sevglilimle uzaktan yakindan hicbir alakalari da yok bu arada.
Ben ise esime ayak uydurmus durumdayim.
Inanki seviyorsan, bunlarin hic biri sorun olmuyor zaten.
Cnm, cok iyi dusun.
Mesele ikinci, ucuncu nisani atmak degil.
Bazen dusunuyorumda, nisan atmis olsaydik, ya hic kavusamasaydim, onunla yasadigim guzel anlari hic yasamasaydim, pisman olmicak miydim?
sen şimdi iki kere mi nişanlandın ayrıldın. bi ara sevgili olduğun kişi tekrar geldi seninle mi evlendi yani?
doğru mu anlamışım.. sende cok zor günler geçirmişsin içindeki sıkıntıları hissettim. yaşın kaçtı evlendiğinde peki..
sevmiyor değilim ben nişanlımı ama çok sevmiyorm artık. deliler gibi de aşık değilim.ben lojmanda yaşayan biriyim. etraftan banane desemde çevreyi takıyormuşum. nişanlımın ailesini çok sevemiyorum aynı şehirde de olacaz napim içimden gelmiyor herkez uyuşucak değil ya.. batıyor bana bir cok sey. Aileme karsı çok pintiliklerine tanık oldum soğuttular beni. nişanlımda cok zaman incitti beni. özür dilemezdi. bişi olmamış gibi sabah arardı.. onca incinmelere karsı yeniden mutlu olur muyum? ya da yeniden bi hayata başlasam sil bastan yaşanmamışlıklar olucak. incitmeler felan olmadan evlenmek daha mı mutlu eder..
o cok hevesli suanda ev tutma derdinde heyecan var sanki sadece ben yıpranmış gibiyimyeniden baslayamıyorum aama mutlu da olamıyorum ve bitiremedim hala..
Benim nişanlım çok donuk soğukkanlı mesafelidir hep bana da zor alıştı ilerde cok yorar beni diye korkuyorum.. Biz kolay kolay tek basımıza eğlenemiyoruz hep toplu gezmekten zewk alıyor sanki..
atak değil beceriksiz ama beni çok seviyor
ailemden uzağa gitmek de zor geliyor. değer mi onca mesafeye diyorum çok mutlu olsam güle oynaya gitseydim keske aile uzaklığını takmazdım.
2 kere nisanlandim. ikincisinde evlendim.
Ben sdc kendi yasantimdan ufak bir kesit aktarmak istedim sana.
Yorumu, degerlendirmesi sana kalmis.
Demek istedigim suydu, cok mutlu oldugum adam, beni evlilik oncesi terketti. Yuzuk takilmadan yani.
Evlilik lafi etmeyen, yaninda cokta kendim olamadigim, soguk, mesafeli sevgili olan, esimle evlendim.
Ewt, sevgili oldugum ama ayrildigim kisi bana geri dondu ve evlendik.
Sikintilar yasiyor olsakta, hic biri ne sevglilik donemine ne de nisanlilik donemine benzemiyor.
25 yasinda evlendim. 7aylik evliyim daha.
Nisanlilik donemi cok ama cok zor. Neler yasadik, neler yasatti, anlatsam bu sartlarda mi evlendin dersin:))
Ama yeri geliyor, her seye gozunu kapatiyorsun.
Bunu yapabilmek icinde karsindakine inanman, guvenmen gerekiyor.
Ben esimin 3yildir bana soyledigi tek bir yalanini yakalamadim.
Bana her zaman sadik kaldi, ayrildigimiz donemde ben bir baskasiyla nisanlandigim halde, bu aramizda bir kere konusuldu ve kapandi.
Esim soguk yapilidir benimde, genelde sorun yokmus gb davranir ve hic bir zaman benden vazgecmedi.
Belki cok cok mutlu etmemisti beni o gunlerde ama bu durumu bastiracak bir suru seyde yapti.
Atak degil vs demissin, sanirim sikintin onu yaninda es olarak gorememende.
Sorunun ne oldugunu acik acik yazsan aslinda daha cok yardimci olmaya calisiriz.
Birde ayib olacak biraz ama, nisanlina karsi istekli misin beraber olma konusunda?
Beni esime baglayan sebeplerden biride buydu.
Aramizda hala anlayamadigim garip bir cekim var.
Esimi cok begeniyorum, cok istiyorum ve sorunlar yasiyor olsakta onu cok seviyorum.
Durumunuzu tekrar dusunurken, artilarini ve eksilerini yaz nisanlinin.
Hangileri daha fazla onlara bak.
Eksileri halledebilecek misin, bunu degerlendir.
Bunlari neden diyorum biliyor musun, seni sevdigini soyluyorsun cunku.
Asilmayacak degilse sorunlar, cozum yolu bulabilirsiniz.
Birde nisanlinin dedigi cok dogru, ayni cati altinda olunca, her sey cok ama cok farkli oluyor.
yazdıklarını okudum ve bardaktan boşalırcasına gözyaşlarımı akıttım.. Öyle stresteyim ki öyle bitkinim ki başım patlicak gibi ağrıyor,yüreğim pır pır atıyo. heran duracakmış gibi.. senin ki de mi YENGEÇ burcu sanırım :)
benimki en sıcak bana işte etrafa bakıyorm milletinkine beraber herseyden zewk alıyorlar. imreniyorum. ben cok donup kalıyorum kendimi çocuk gibi hissetmek daha da konuskan olmak isterken durgunlaşıyorum. en son yanına gittim 10 gün kaldım sanki dersin yabancı gibiydim cocuğa pek cok sey gözüme batmaya basladı. ailesi konusunda uyuşmazlıklar.. zaten benim ailem ailesiyle uyumsuzuz dedi. bana belli etmemeye çalıştılar ama ben sıkıştırdım söylediler. benim annemler neden dünürleriyle güzelce sohbet muhabbet birlik beraberlik içinde değilller ben bunları bile düşünürken mutlu olur muyum? ailemden uzağa gidicem zaten dımdızlak gibi.ben nasıl ayakta durabilcem..
ayrılıp annemlerin sehrinden kısmet olursa diye düşünüyorum ne güzel olurdu..
benim nişanlımda beni cok kırdı çok üzdü zaten o günlerinde getirisi bunlar. ailesiyle ilgili bişiler soylediğimde (biliyorum söylemem yanlıştı ama) bana cephe alıp iyi yapmışlar bile dedi. uyarmam ben onları kocaman insanlar ben mi öğreticem diye kızdığını hatırlıyorum bu insanla evlenmekte kararsızlık çekmekte haksız mıyım ben? cok seyi biriktirmişim. düzelir gecer demişim yanılmışım uzattıkça bağlanmışım sadece.. aileme anneme babama arada bi nasılsınız demez. bayram seyran olmasa damatları olduğunu hatırlamayacaklar..
benimkide vazgeçmedi baskasıyla nişanlıydım sevmeden nişanlandığımı bildiği için ayrıl diye yalvardı yakardı sebep oldu.. öncesinde tanıyordum baktım benle sevgili bile değil zaman kaybediyorum bunla diye bende gidip nişanlanmıştım baskasıyla..
dürüst düşkün bana ne ataklık var, ne cekingenliğini yenebiliyor,ne konuşkan olabiliyor.. hevesleniyor evimizi tutmuş yakında annesine temizletecekmiş. bunları duymak güzel ama düğün 3 saat ev esyaları hep olur ya bennnnnnn mutlu olurmuyum hep.. batmayacak mı düzelicekmii? düşünmekten kanser olucam.. onla birlikteliğimi sormuşsun valla biz sınırsız ilişki yaşayamıyoruz evlenmeyi bekliyorz ama genel anlamda evet hoşuma gidiyor. ben fazlasıyla uyum sağlatıyorum sanırım.o konuda sıkıntım yok gibi ama aman aman aşklada olmuyo onu söylim..
toparlamak gerekirse;
1- aile unsuru ( bana iyi davranıyorlar ama aileme kimsiniz gibi davrandılar 3. gün surat astılar annemlerden sıkıldılar(((((
2-nişanlımın zamanında bana s..git,defol,konusmak istemiyorum gibi laflar edip,yengesi, annesi,takılar yüzünden etmiş olduğu hakaretler.
3-aileme karsı mesafeli bi damat olması
4- bazen sert konuşup diklenmesi(annesine çok diklenip cevap verir ters konusur mesela),aptalmışım gibi davranması( kafan basmıyor mu? anlamıyomusun gibi lafları söylemesi)
5-cimrilikleri ailecek. nişanlım bana bir gün sormadı bi ihtiyacın var mı diye ?
6-sohbet ortamında konuşmaz kolay kolay soru sorarlarsa. alır eline cep telefonunu onu kurcalar..
7-ne siyaset ne tv ne dizi-film kültür alışverisinde bulunmadık hiç..dedim ya soğuk konuskan değil ben konustrmasam niye konusmuyoruz demez EEE EVLENİNCE DAHA KÖTÜYE GİTMİCEKMİ
8-Onla uyu,komedi dizi izle,çay iç,yemek yeee ,arkadaşalrının karı-koca onların arsına gir yeterrr..tek basımıza romantık yemek yemek gözümüz kapalı dans etmek hiç yasamadım(((
Herkes doğru olanı aynı anda görebilseydi eğer şuanda hala dünyayı "düz"olarak biliyo olacaktık.
Zamanında kalıplaşmış yargıların dışına çıkıp bambaşka bir bakış açısından düşündüğü ve gereçek doğruyu bulduğu için linç edilmezdi "dünya yuvarlaktır" dediği için..
Bu sadece bi örnek..
Binlercesi sayılabilir...
başka bi açıdan bakmaktan ve kalıplaşmış yargılardan bahsetmeye hakkı olan son insan olduğunuzu düşünüyorum.yaptığınız yorumlarda kendinizi çok iyi ifade etmişsiniz.
Beni tanımadan nasıl böyle bir yargıya ulaştınız?
Sizinde beni yargılayabilcek en son insan olabilceğiniz kanısındayım.
Sanırım yaptyapılan yorumları irdeleyip muhalefleşmek adına yazdınız sadece.
Yazdığınız hiç bir mantığı,hiç bir sebebi yok üstelik!
sizi tanımıyorum,yargılamaya da niyetim yok fakat yaptığınız yorum beni çok rahatsız etti.tanımadığınız üstelik sizden tavsiye bekleyen bi insan hakkında küçük düşürücü şeyler yazmanın bahsettiğiniz şeylerle alakası yok.söyleyecek başka bi şeyim de yok size.umarım hiçbi zaman hata yapmaz ve kınadığınız şeyleri yaşamazsınız
yazdıklarını okudum ve bardaktan boşalırcasına gözyaşlarımı akıttım.. Öyle stresteyim ki öyle bitkinim ki başım patlicak gibi ağrıyor,yüreğim pır pır atıyo. heran duracakmış gibi.. senin ki de mi YENGEÇ burcu sanırım :)
benimki en sıcak bana işte etrafa bakıyorm milletinkine beraber herseyden zewk alıyorlar. imreniyorum. ben cok donup kalıyorum kendimi çocuk gibi hissetmek daha da konuskan olmak isterken durgunlaşıyorum. en son yanına gittim 10 gün kaldım sanki dersin yabancı gibiydim cocuğa pek cok sey gözüme batmaya basladı. ailesi konusunda uyuşmazlıklar.. zaten benim ailem ailesiyle uyumsuzuz dedi. bana belli etmemeye çalıştılar ama ben sıkıştırdım söylediler. benim annemler neden dünürleriyle güzelce sohbet muhabbet birlik beraberlik içinde değilller ben bunları bile düşünürken mutlu olur muyum? ailemden uzağa gidicem zaten dımdızlak gibi.ben nasıl ayakta durabilcem..
ayrılıp annemlerin sehrinden kısmet olursa diye düşünüyorum ne güzel olurdu..
benim nişanlımda beni cok kırdı çok üzdü zaten o günlerinde getirisi bunlar. ailesiyle ilgili bişiler soylediğimde (biliyorum söylemem yanlıştı ama) bana cephe alıp iyi yapmışlar bile dedi. uyarmam ben onları kocaman insanlar ben mi öğreticem diye kızdığını hatırlıyorum bu insanla evlenmekte kararsızlık çekmekte haksız mıyım ben? cok seyi biriktirmişim. düzelir gecer demişim yanılmışım uzattıkça bağlanmışım sadece.. aileme anneme babama arada bi nasılsınız demez. bayram seyran olmasa damatları olduğunu hatırlamayacaklar..
benimkide vazgeçmedi baskasıyla nişanlıydım sevmeden nişanlandığımı bildiği için ayrıl diye yalvardı yakardı sebep oldu.. öncesinde tanıyordum baktım benle sevgili bile değil zaman kaybediyorum bunla diye bende gidip nişanlanmıştım baskasıyla..
dürüst düşkün bana ne ataklık var, ne cekingenliğini yenebiliyor,ne konuşkan olabiliyor.. hevesleniyor evimizi tutmuş yakında annesine temizletecekmiş. bunları duymak güzel ama düğün 3 saat ev esyaları hep olur ya bennnnnnn mutlu olurmuyum hep.. batmayacak mı düzelicekmii? düşünmekten kanser olucam.. onla birlikteliğimi sormuşsun valla biz sınırsız ilişki yaşayamıyoruz evlenmeyi bekliyorz ama genel anlamda evet hoşuma gidiyor. ben fazlasıyla uyum sağlatıyorum sanırım.o konuda sıkıntım yok gibi ama aman aman aşklada olmuyo onu söylim..
toparlamak gerekirse;
1- aile unsuru ( bana iyi davranıyorlar ama aileme kimsiniz gibi davrandılar 3. gün surat astılar annemlerden sıkıldılar(((((
2-nişanlımın zamanında bana s..git,defol,konusmak istemiyorum gibi laflar edip,yengesi, annesi,takılar yüzünden etmiş olduğu hakaretler.
3-aileme karsı mesafeli bi damat olması
4- bazen sert konuşup diklenmesi(annesine çok diklenip cevap verir ters konusur mesela),aptalmışım gibi davranması( kafan basmıyor mu? anlamıyomusun gibi lafları söylemesi)
5-cimrilikleri ailecek. nişanlım bana bir gün sormadı bi ihtiyacın var mı diye ?
6-sohbet ortamında konuşmaz kolay kolay soru sorarlarsa. alır eline cep telefonunu onu kurcalar..
7-ne siyaset ne tv ne dizi-film kültür alışverisinde bulunmadık hiç..dedim ya soğuk konuskan değil ben konustrmasam niye konusmuyoruz demez EEE EVLENİNCE DAHA KÖTÜYE GİTMİCEKMİ
8-Onla uyu,komedi dizi izle,çay iç,yemek yeee ,arkadaşalrının karı-koca onların arsına gir yeterrr..tek basımıza romantık yemek yemek gözümüz kapalı dans etmek hiç yasamadım(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?