2.nişanımı atmak üzereyim ve çok üzülüyorum, evde mi kalacağım nedir ?

sorduğumda sinirlendi gerildi değişmicem ilşte ben buyum ona göre karar ver dediği de oldu çok kez ama son zamanlarda değişirim ister istemez aynı ev içinde diyor.. ben hangisine inanmalıyım (((

sevgili konu sahibesi kardeşim evet hata yapmışsın hayatından birini çıkarmadan diğeri girmiş. fakat herkes hata yapar önemli olan hatalarından ders çıkartmak ve aynılarını tekrarlamamaktan geçer öyle değil mi? şimdi geçmişe bi çizgi çek,ve hiçbir şeyin seni üzmesine izin verme olur mu hayata yeniden başla ve hatta işe nickini değiştirmekle başla. bu psikolojiden çıkmanın birinci yolu önce sende bunu istemelisin. şimdi hep geçmişe bakıp moralini bozup durma geleceğe umutla bak olur mu

Paylaşırsan okurum hikayeni canım..

Son düzenleyen: Moderatör:

sen şimdi iki kere mi nişanlandın ayrıldın. bi ara sevgili olduğun kişi tekrar geldi seninle mi evlendi yani?

doğru mu anlamışım.. sende cok zor günler geçirmişsin içindeki sıkıntıları hissettim. yaşın kaçtı evlendiğinde peki..

sevmiyor değilim ben nişanlımı ama çok sevmiyorm artık. deliler gibi de aşık değilim.ben lojmanda yaşayan biriyim. etraftan banane desemde çevreyi takıyormuşum. nişanlımın ailesini çok sevemiyorum aynı şehirde de olacaz napim içimden gelmiyor herkez uyuşucak değil ya.. batıyor bana bir cok sey. Aileme karsı çok pintiliklerine tanık oldum soğuttular beni. nişanlımda cok zaman incitti beni. özür dilemezdi. bişi olmamış gibi sabah arardı.. onca incinmelere karsı yeniden mutlu olur muyum? ya da yeniden bi hayata başlasam sil bastan yaşanmamışlıklar olucak. incitmeler felan olmadan evlenmek daha mı mutlu eder..

o cok hevesli suanda ev tutma derdinde heyecan var sanki sadece ben yıpranmış gibiyim yeniden baslayamıyorum aama mutlu da olamıyorum ve bitiremedim hala..
Benim nişanlım çok donuk soğukkanlı mesafelidir hep bana da zor alıştı ilerde cok yorar beni diye korkuyorum.. Biz kolay kolay tek basımıza eğlenemiyoruz hep toplu gezmekten zewk alıyor sanki..

atak değil beceriksiz ama beni çok seviyor

ailemden uzağa gitmek de zor geliyor. değer mi onca mesafeye diyorum çok mutlu olsam güle oynaya gitseydim keske aile uzaklığını takmazdım.

2 kere nisanlandim. ikincisinde evlendim.
Ben sdc kendi yasantimdan ufak bir kesit aktarmak istedim sana.
Yorumu, degerlendirmesi sana kalmis.
Demek istedigim suydu, cok mutlu oldugum adam, beni evlilik oncesi terketti. Yuzuk takilmadan yani.
Evlilik lafi etmeyen, yaninda cokta kendim olamadigim, soguk, mesafeli sevgili olan, esimle evlendim.
Ewt, sevgili oldugum ama ayrildigim kisi bana geri dondu ve evlendik.
Sikintilar yasiyor olsakta, hic biri ne sevglilik donemine ne de nisanlilik donemine benzemiyor.
25 yasinda evlendim. 7aylik evliyim daha.
Nisanlilik donemi cok ama cok zor. Neler yasadik, neler yasatti, anlatsam bu sartlarda mi evlendin dersin:))
Ama yeri geliyor, her seye gozunu kapatiyorsun.
Bunu yapabilmek icinde karsindakine inanman, guvenmen gerekiyor.
Ben esimin 3yildir bana soyledigi tek bir yalanini yakalamadim.
Bana her zaman sadik kaldi, ayrildigimiz donemde ben bir baskasiyla nisanlandigim halde, bu aramizda bir kere konusuldu ve kapandi.
Esim soguk yapilidir benimde, genelde sorun yokmus gb davranir ve hic bir zaman benden vazgecmedi.
Belki cok cok mutlu etmemisti beni o gunlerde ama bu durumu bastiracak bir suru seyde yapti.
Atak degil vs demissin, sanirim sikintin onu yaninda es olarak gorememende.
Sorunun ne oldugunu acik acik yazsan aslinda daha cok yardimci olmaya calisiriz.
Birde ayib olacak biraz ama, nisanlina karsi istekli misin beraber olma konusunda?
Beni esime baglayan sebeplerden biride buydu.
Aramizda hala anlayamadigim garip bir cekim var.
Esimi cok begeniyorum, cok istiyorum ve sorunlar yasiyor olsakta onu cok seviyorum.
Durumunuzu tekrar dusunurken, artilarini ve eksilerini yaz nisanlinin.
Hangileri daha fazla onlara bak.
Eksileri halledebilecek misin, bunu degerlendir.
Bunlari neden diyorum biliyor musun, seni sevdigini soyluyorsun cunku.
Asilmayacak degilse sorunlar, cozum yolu bulabilirsiniz.
Birde nisanlinin dedigi cok dogru, ayni cati altinda olunca, her sey cok ama cok farkli oluyor.

Evlenip nasıl boşancam çocuğum nolcak dul mu olcam vs diye düşünmektense evde mi kalcam diye düşün daha iyi kim kalmışki sen kalasın...

yazdıklarını okudum ve bardaktan boşalırcasına gözyaşlarımı akıttım.. Öyle stresteyim ki öyle bitkinim ki başım patlicak gibi ağrıyor,yüreğim pır pır atıyo. heran duracakmış gibi.. senin ki de mi YENGEÇ burcu sanırım :)
benimki en sıcak bana işte etrafa bakıyorm milletinkine beraber herseyden zewk alıyorlar. imreniyorum. ben cok donup kalıyorum kendimi çocuk gibi hissetmek daha da konuskan olmak isterken durgunlaşıyorum. en son yanına gittim 10 gün kaldım sanki dersin yabancı gibiydim cocuğa pek cok sey gözüme batmaya basladı. ailesi konusunda uyuşmazlıklar.. zaten benim ailem ailesiyle uyumsuzuz dedi. bana belli etmemeye çalıştılar ama ben sıkıştırdım söylediler. benim annemler neden dünürleriyle güzelce sohbet muhabbet birlik beraberlik içinde değilller ben bunları bile düşünürken mutlu olur muyum? ailemden uzağa gidicem zaten dımdızlak gibi.ben nasıl ayakta durabilcem..
ayrılıp annemlerin sehrinden kısmet olursa diye düşünüyorum ne güzel olurdu..
benim nişanlımda beni cok kırdı çok üzdü zaten o günlerinde getirisi bunlar. ailesiyle ilgili bişiler soylediğimde (biliyorum söylemem yanlıştı ama) bana cephe alıp iyi yapmışlar bile dedi. uyarmam ben onları kocaman insanlar ben mi öğreticem diye kızdığını hatırlıyorum bu insanla evlenmekte kararsızlık çekmekte haksız mıyım ben? cok seyi biriktirmişim. düzelir gecer demişim yanılmışım uzattıkça bağlanmışım sadece.. aileme anneme babama arada bi nasılsınız demez. bayram seyran olmasa damatları olduğunu hatırlamayacaklar..

benimkide vazgeçmedi baskasıyla nişanlıydım sevmeden nişanlandığımı bildiği için ayrıl diye yalvardı yakardı sebep oldu.. öncesinde tanıyordum baktım benle sevgili bile değil zaman kaybediyorum bunla diye bende gidip nişanlanmıştım baskasıyla..

dürüst düşkün bana ne ataklık var, ne cekingenliğini yenebiliyor,ne konuşkan olabiliyor.. hevesleniyor evimizi tutmuş yakında annesine temizletecekmiş. bunları duymak güzel ama düğün 3 saat ev esyaları hep olur ya bennnnnnn mutlu olurmuyum hep.. batmayacak mı düzelicekmii? düşünmekten kanser olucam.. onla birlikteliğimi sormuşsun valla biz sınırsız ilişki yaşayamıyoruz evlenmeyi bekliyorz ama genel anlamda evet hoşuma gidiyor. ben fazlasıyla uyum sağlatıyorum sanırım.o konuda sıkıntım yok gibi ama aman aman aşklada olmuyo onu söylim..

toparlamak gerekirse;
1- aile unsuru ( bana iyi davranıyorlar ama aileme kimsiniz gibi davrandılar 3. gün surat astılar annemlerden sıkıldılar (((((

2-nişanlımın zamanında bana s..git,defol,konusmak istemiyorum gibi laflar edip,yengesi, annesi,takılar yüzünden etmiş olduğu hakaretler.

3-aileme karsı mesafeli bi damat olması

4- bazen sert konuşup diklenmesi(annesine çok diklenip cevap verir ters konusur mesela),aptalmışım gibi davranması( kafan basmıyor mu? anlamıyomusun gibi lafları söylemesi)

5-cimrilikleri ailecek. nişanlım bana bir gün sormadı bi ihtiyacın var mı diye ?

6-sohbet ortamında konuşmaz kolay kolay soru sorarlarsa. alır eline cep telefonunu onu kurcalar..

7-ne siyaset ne tv ne dizi-film kültür alışverisinde bulunmadık hiç..dedim ya soğuk konuskan değil ben konustrmasam niye konusmuyoruz demez EEE EVLENİNCE DAHA KÖTÜYE GİTMİCEKMİ

8-Onla uyu,komedi dizi izle,çay iç,yemek yeee ,arkadaşalrının karı-koca onların arsına gir yeterrr..tek basımıza romantık yemek yemek gözümüz kapalı dans etmek hiç yasamadım (((

Bunlar yeterli bence ayrılmaya bütün ömür mutsuz olacağına evde kal daha iyi en azından her an karşına doğru insanın çıkacağı gibi bir umudun olur.işin şakası evde kalmak lafı inan evde kalmak diye bir birşey yok evde kaldığını düşünenlerde karşılarına çıkanları beğenmemiş olanlardır yoksa illah birilerine razı gelmekse mesele emin ol kimse evde kalmazdı

10 defa evlenip mutsuz olup boşanacağıma; 100 defa nişan atarım.
nişan tanıma sürecidir. sen bundan sonra nişan faslına geçmeden önce ki flört dönemini uzun tutar; hislerinden emin olursun.

başka bi açıdan bakmaktan ve kalıplaşmış yargılardan bahsetmeye hakkı olan son insan olduğunuzu düşünüyorum.yaptığınız yorumlarda kendinizi çok iyi ifade etmişsiniz.

başka bi açıdan bakmaktan ve kalıplaşmış yargılardan bahsetmeye hakkı olan son insan olduğunuzu düşünüyorum.yaptığınız yorumlarda kendinizi çok iyi ifade etmişsiniz.

Beni tanımadan nasıl böyle bir yargıya ulaştınız?
Sizinde beni yargılayabilcek en son insan olabilceğiniz kanısındayım.
Sanırım yaptyapılan yorumları irdeleyip muhalefleşmek adına yazdınız sadece.
Yazdığınız hiç bir mantığı,hiç bir sebebi yok üstelik!

Son düzenleyen: Moderatör:
insanlar hata yapabilir..hayatının çok önemli kararlarından birini veriyorsun kararsız olabilirsin normaldir.hiç nişalanmadım ama genel olarak karasız biriyimdir o yüzden seni anlayabilirim bi parça.bu konuyu ailenle ve ya çok güvendiğin biriyle konuşsan daha faydalı olur sanırım çünkü burdaki insanlar sana tavsiye verebilir ellerinden geldiğince ama kimse seni tam olarak tanımıyor önceliklerini hayattan istediklerini bilmiyor.hatta sanırım sorunun tam olarak ne olduğunu bile bilmiyoruz.

Son düzenleme:

sizi tanımıyorum,yargılamaya da niyetim yok fakat yaptığınız yorum beni çok rahatsız etti.tanımadığınız üstelik sizden tavsiye bekleyen bi insan hakkında küçük düşürücü şeyler yazmanın bahsettiğiniz şeylerle alakası yok.söyleyecek başka bi şeyim de yok size.umarım hiçbi zaman hata yapmaz ve kınadığınız şeyleri yaşamazsınız

O zaman tek bir yorumumu değilde,tüm yorumlarımı okuyup yazsaydınız keşke.
Kimseyi aşağılamadım,küçükde düşürmedim.
İlk yorumumda da belirttiğim gibi konu sahibinin yorumlarına göre yorup yaptım,sonralarıda konu sahibi dahada netleştirdi kendisini ve bu konuda anlaştık.
Yani ikimiz arasında olan mevzuydu ve zaten o kendini savundu,size ihtiyaç yoktu bu evrede.
Birde yazdıklarım sizi rahatsız ettiyse bunu hakaret içerikli bir şekilde yazmanız garip.
"yazdıklarınızdan rahatsız oldum"demek varken,"......söyleyecek en son kişisniz" deyip hakarette bulundunuz.
Bunu söyleyebilmeniz içinde benim yapımı,yaşayıs tarzımı,düşüncelerimi...vs büsbütün olarak bilmeniz gerekir.

Dediğim gibi kimseyide kınamadım ki zaten kınanacak bi durum yok ortada!
Bende aynı sorunları yasadım atlattım zamanında.
Sana anlatabilceklerim en somut halde bu şekilde.
Dilerim anlayabilirsin...

güzelim bu saydıklarını okudum o daha bir kaç yıl kabalıklarından yontulması gerekecek ,evlenilecek tip değil evlenipte göz yaşı dökmeye değmez aman uzak dur sende annenin bir tanesisisin , sevmeyi bilmeyen zalimle, evlenme!

bazi arkadaslar burda dügüne az bi süre kala nasi atarsin, önce atmaliydin gibi seyler söylemis.
Ne alaka?? isterse dügün günü atsin Nisani. Eger Nikah masasina gönül rahatligiyla mutlu ve kendinden emin bir sekilde oturmayacaksa ne anlami kalir?
Bende dügüne 3 ay kala attim Nisani, iyikide atmisim. mutlu olmayacagim biriyle ve Ailesiyle bir gelecek kuramam. EE bununda farkinda vardiysam hic durmam.
Ucunda ölüm yok ya.

Evlenmis olmak icin evlenmiyoruz !!!!!
Tahsilini falan soranlar sizin düsünce tarzinizda pek tahsilliye benzemiyor ya neyse.

Arkadasim, eger istemiyorsan at nisani, ilk nisan atan sen degilsin. Senin mutlulugun önemli.
Evlilikte AILESide cok önemli !

Hakkinda hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…