2.sezaryen korkusu

Kendi istediğimle 3,5 ay önce sezeryan oldum. İyi ki olmuşum. Belden uyuşturmalıydı.hiçbir aşamasını hissetmedim. Sonrasında ağrım sızım olmadı. Salı günü öğleden sonra Sezeryan oldum, perşembe sabahı okula rapor vermeye gittim. Markete gittim. Çok şükür hiç bir sıkıntım yok. Bence pozitif düşünce ile de ilgili

Hey maşallah ben günlerce yataktan tek başıma kalkamadım, kim kaldıracaksa da ellerimden filan tutsa da kaldıramadı ben yardımcı olamadım. Omuzlarımdan filan tutup bazen de iki kişi kaldırdı yataktan. Dik yürümeye 1 haftadan sonra başladım hatta tam da dik değildim gene de. Pozitif düşünce çok önemli çok güzel bir şey gerçekten. Bende nerdeyse hiç yok hep karamsar baktım bu hayata ama en çok zararım da kendime oldu, yüzüm gülmedi mutlu olmadım, yaşadığımı hiç hissetmedim. Keşke şimdiden sonra düşünebilsem, biliyorum benim elimde ama alışkanlık, huy gibi bir şey oldu, zor olur değişmek ama ne güzel olurdu..

2. Sezaryeni oldum ikisindede genel anestezi istedim ben kesi kan göremiyorum fenalaşıyorum diye
dr um epidural olmam için çok ısrar etti yani genel anestezi riskli bebek için epidural daha iyi
Uyandığında ağrıması çok normal çünkü orada bir kesi var parmağımız bile kesilince çok acıyor
Ağrım çok deyince dr voltaren vermişti çok iyi geldi çok rahattım

Ben de genel anesteziyle oldum. Uyanma kısmı çok sıkıntı. Ancak sizin hatanız hareket etmemeniz olmuş. O gün sürekli yürüseydiniz akşama toparlanmış olurdunuz. Ben 3. Gün tek başıma banyo yaptım. Ama uyanma kısmı acılı haklısınız. O acıya katlanıp tüm gün yürüyüş yapılırsa sıkıntı kalmaz inş

Valla bilmiyorum ama yasayanlarin anlattigi bu benim alt dikislerim sizlar mesela hala 7 sene oldu
Ayrica bu benim dusuncem genel anestezi tercihim olurdu bence
Bilmediğiniz şey hakkında bu kadar yorum yapmanız çok yanlış .Sizin dikişleriniz acıyor olabilir ama benim sezeryan yerim hiç acımadı ve acımıyor .Ayrıca iğne o kadar ince ki ne yapıldığını hissetmiyorsunuz bile ,çok da konforlu oluyor .Sonrasında da yürüyüş yapınca hiçbirşry kalmıyor .

Ben zorlandığım için yürüyüş yapmamakta biraz inat ettim, kendi kendime kötülük etmişim demek ki. Ertesi gün yürümeye çalışmıştım hastaneden çıkabilmek için hani tuvalete çıkmak için afedersiniz

Yürüseydiniz ertesi gün geçecekti

Belden iğnede uyuşukluk olduğu için canın çok yanmıyor ama uyuşukluk geçmeye başladığı anda acı hissetmeye başlıyorsun söylersin hemen ağrı kesici vururlar bana öyle yapmışlardı sonra gece uyumama yakın bir kez daha ağrı kesici yaptılar tamam çok ağrı çekmeden geçti ilk gün ama ayağa kalkmak tabi ki büyük bir acıydı çok canım yanmıştı 1 haftada topluyor insan yan odamdaki bayan genel anesteziydi benden daha kötü durumdaydı açıkçası

Aynen iğne hiç acıtmıyor ki kalçaya vurulan iğne kadar bile değil acıtıyor diyen yalan söyler

Ben ozelde sezeryan oldum yuzu ters duruyormus bebegin sanirim 2 cm acilma vardi hafiften sanci olunca hemen hastaneye gittik cok korkmustum bende belden igne yaptilar ama tam uyusmadigi icin hissettim tamamen uyuttular tamam uyanirken agri oluyo ama bir kac saat sonra gayet iyi ben gece dogum yaptim sabah diger bebeklere bakmaya gitmistim:) doktor bile sasirdi ben hic bisey olmamis gibi takiliyodum hastanede yani korkacak pek birsey yok gecici birsey sonucta bebisi kucagina alinca unutuyorsun hepsini

Kocaman iğne mi vay anasını çocuk duysa güler

Merhaba 3.sezeryanımı 6ay önce oldum. 3üde genel oldu. Belden uyuşturmalı nasıldır bilmiyorum. Bende panik oldugu için doktorum önermemişti. 2.ve 3.sezeryanımın arasında 12yıl var. Bende çok korkuyordum dogum nasıl olacak diye. Çok uzun zaman geçmişti. Ama çok şükür 3.dogumum hepsinden rahat geçti. Hiç yatmadım. Inşallah sizinkide çok rahat geçer boşuna korkmuşum dersiniz. Hayırlı saglıklı mutlu dogumlar

Çok şükür benim de sızlamadı hiç soğukta falan sızlarmış milletten duyduklarım maşallah deyim hiç öyle şey yaşamadım ben
Insanların ta şeyi soğukta sızlıyor muymuş gerçekten, güleceğim izninizle biraz komik geldi eskiler ne yapıyormuş o zaman, bi kaç kişi uyduruyor bu alan sallamaya çok müsait zaten böyle yeni anneleri korkutuyorlar kıyamam. Bedenimiz doğurmayı biliyor buna programlı diyeyim hatta, sezeryan ya da vajinal rahat olduğunuzda herşey yolunda oluyor çoğunlukla.

Doğum hurafeleri ilk sırada, ikinci sırada da ilk ilişki hurafeleri ztn yok heryer kan olmuş falan

Artık günümüzde sadece sezeryan doğum değil birçok ameliyat lokal anestezi ile oluyor yani belden iğne ile çevremde çeşitli dallarda bir sürü ameliyat olan oldu çoğu da belden uyuşturmalı sormuyorlar bile en çok tercih edilen durum şuanda bu şekil siz abartmışsınız da abartmışsınız diz protez ameliyatı olsun fıtık ameliyatı olsun hep belden uyuşturmalı

İlk doğumumda ne çok korktum ben gititm isteğe bağlı sezeryan oldum normal doğum bildiğiniz facia gibi anlatıldı sonuç sezeryan ama pişman değilim bu hurafelerden sonra imkanı yok normal doğuramazdım ben

Korkutuldugunuz için çok normal yaşadığınız, keşke etkilenmesek bize söylenenlerden ama olmuyor biraz pozitif olmak biraz itikat biraz da doğaya bakmak lazım bu tarz konularda. Önemli olan sağlık, gerisi teferruat.

Hic korkma bende Allah nasip ederse 4 ay sonra 4.sezeryanimi olcam Allah kolaylik verir ins. Ama bende bukez belden uyusturma olsun istiyorum cunki son dogumda uyanmakta zorlandim uyanik doguma girmek daha iyi bence arkadaslarimda belden uyusturmali yaptilar gayet rahat ayaklandilar

kocaman iğne diye bişey yok. Doktor nasıl işinin uzmanıysa iğneyi yapan anestezi uzmanı da öyle. 2 kere bu şekilde doğum yaptım.Hiçbel ağrısı falan da olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…