2. Sinema Günleri (İkinci Hafta) Aksiyon - Macera

2. Sinema Günleri (İkinci Hafta) Aksiyon - Macera

• Ankete Katılan
    22
  • Anket Kapalı .
Bugün artık sonuç belli oldu ztn ben dün gece Celda 211 i izledim :)
bir kaç gündür üst üste izlediğim aşırı duygusal ve insanı parçaparça eden filmlerden sonra ( örn : Hotaru no haka :(( ) biraz aksiyon iyi gelir demiştim ki yine karşıma duygusal bir film çıktı :) yinede filmi keşfettiğime mutluyum hem hapishane temalı olması hemde konusunu çok beğendim .

spoiler..spoiler

Gerilimi ve heyecanı iliklerime kadar hissettirdi diye bilirim. Dış görünüşü itibariyle değil ama filmi izledikten sonra yaptıkları , kişiliği ve duruşuyla Malamadre 'ye karşı büyük bir sempati duydum :) hatta Juan hapishaneden çıkacağı sırada bir an Malamadreyi ve hayalkırıklığını düşünmeden edemedim ama tabi malesef Juan kurtulmanın kıyısından döndü. Juanın eşinin ölüm haberini aldığı telefon görüşmesindenden sonraki çıldırışı gerçekten çok duygusaldı. O sıradan sonra öldürülme ihtimalide beni üzmemeye başladı, yaşaması daha acıtıcı olurdu. Bu filmde mutlu sonla bitmedi , mutlu sonla biten filmler istiyorum ama yeterrrr :p

spoiler..spoiler

Hapishane filmlerini düşünürken aklıma Hunger geldi , seven arkadaşlarım için söylüyorum oldukça vurucu , sarsıcı ve etkileyici bir filmdir.

Çok tatlı:asigim:
5787.jpg
5803.jpg

filmi izledim.. güzeldi, hersey kararinda yerinde...izledigimde uzun bir süre etkilendim..filmin icine girebildim ..

yorumumdan 1 gün önce izledim aslinda ama üzerine uyumak istedim
............kafami toparlamaya calisyorum........................ zira bugün siddetli bir aciyla kivrandim

her neyse juan harikaydi..gercekti
malamedre neredeyse kusursuz..filmdeki mahkumlar hep gercek mahkumlarmis.. buda filmi gercek kilanlardandi bence.. iri yari kasli dövmeli figuranlar degil.. zayif siska ve cirkin gercek suclular vardi..
bilumum bildigim bi cok küfürleri saydim " piiiiippp devletin pppiiipppp adeleti" herkes satilik!
kici sikisan asla acimaz bir digerine..satilmis ici doldurulmus derilerle dolu yeryüzü
senaryo guzel güzel oynamis , guzelde cekmisler..bildigimiz icinde buludnugumuz karmasayi oturup evimizden izledik yeniden
bu ha bir hapishanede olsun ...ha bir devlet dairesinde ..ha basit ,bir okulda yada yasadigin 4 -5 hanelik mahallende..

etkilendigim sahneler .. o ayakkabilarin bagciklarini cözdügü, üstündekilerden kurtulamya calistigi an .. o heycani... sonra juanin gardiyan oldugunu telsizden ogrendikten sonra hücrede nefes nefese onunla hesaplasmasi...
hücrenin duvarlarinda yazilanlari ilk fark ettigi an..orda yazilanlar.. juanin vuruldugu, ardindan malamedrenin vuruldugu..
film icin tek kelime anarsik!
ruhuma hitap etti

ha unutmadan film baslarken o basindaki tümörden intihar eden.. aci insana neler yaptiriyor.. bir sigara nasil bir jilete dönüsüyor..acidan baska bir aciyla kurtulmak

su siralar "budala" yi okuyorum .. orda idam a giden bir insanin saniye saniye nasil neler dusundugunu öyle anlatmiski eli öpülesi, önünde ceket iliklenesi ukala insan neyse.. kafam cürük bir patates cuvali.. yazarken kare kare yasadim yine filmi... birazdan rocknrollayi izliycem yani umarim .. yorumumu yazdiktan sonra o filmin ardindan istemedi bi an canim .. neyse gece uzun bakiciiiz duruma

Şimdi bitti film; hemen yazayım yorumumu da:)

Aksiyondan ziyade drama yakındı konusu itibarıyla; adalet ve suç ilişkisini aktarışı, hatta adalet sistemini ters köşeye yatırışı bakımından sosyal içeriği iyi kotarılmıştı.

Filmde yan rollerde gerçek mahkumlar kullanılmış, haliyle kurguyu daha gerçekçi kılan bir unsura dönüşmüş. Ayrıca set yerine hapishanenin mekan olarak seçilmesi de yönetmenin yaptığı işe özeninin bir göstergesidir bana göre.

Yapay tüm unsurlar bertaraf edildikten sonra başrol oyunculara da değineyim kısaca; Juan'ın mahkumlara yakınlığı bana Stockholm Sendromunu anımsattı, gerçi eşinin ölümünden sonra mahkumların tarafına geçtiği ve gardiyanların acımasızlığının etken olduğu filmde verilse de öncesinde de anti-kahraman olan Malamadre ile olan yakınlaşması gözden kaçmadı:)

Mahkumların insandan dahi sayılmadığı ve adalet sisteminin içerdekinin her daim kötü dışardakinin de "iyi" insan olarak tavsiri de filmin güçlü anlatılarından biriydi. Psikopat gardiyan ( ismini hatırlayamadığım:D ) mesleki konumunun meşruieyetine sığınarak insanlara işkence ederken bir suçluyla aynı oranda şiddete meyilli olsa da toplumun çarpık adalet anlayışına göre her daim takdiri toplayan kişidir ki bizim de uzak olmadığımız bir olgu.

Flashbacklerde de yerinde ve dozunda kullanılmış, Juan'ın eşiyle olan iletişim ve yakınlığını buradan takip edebildik.

ıktidar hırsı ve dört duvar arasında dahi egemenlik kurma isteği de insanoğlunun bir gerçeği, bu gerçek üzerine kurgulanan Malamadre ve Juan'ın ölümü de yine göndermelerle doluydu.

Sonu daha farklı olabilirdi ki gönül de onu isterdi aslında. =)))

evet atlantis katılıyorum film aksiyondan ziyade iyi bir dramdı.
Anarşizmle birlikte karakterlerin kararında verilen duygusallıkları çok etkileyiciydi. Juanın karısının ölümünden sonraki değişimini çok iyi kurgulamış yönetmen. Bir sürü ödülüde toplamış film , bense daha önce hiç duymamıştım güzel bir keşif oldu.

kizlar ben rahatsizligim nedeniyle henuz izleyemedim agrimdan bi turlu kendimi veremedim yarin yada oburgun izlerim kismetse fistiklar

Back
X