bu listeden sadece kitap okumayıı yapamamm hiç sevmediğim birşey ,takip altındada olması çok güzel olmuşşş
kuzum suçlamazmıyım tabiki kendimi suçlarım..
ama bende yaptı faydasını gösterdi..iştah kesme değilde yemek zamanı herzaman yediğim gibi yemiyorum..doymayı öğretti yani..ve yemek sonrası abur cuburlarım da yok..
düşünüyorum çevremde verdiğim bayanlar da faydasını görüyor hatta bana uğradıklarında ben de farkediyorum..
tekrar düşünüyorum..canım sen ayağımdan kayıp duruyor demiştin acaba sabitlenmediği içinmi??yani o zımbırtı belli bir yerde kalıp ordaki hipofiz sinir uçlarına baskı yapması gerekiyor ya..
hatta müşterimin biri 73 kilo iken 64 olmuş..gelinleri geldi yanıma..beli incecik olmuş inanamadım dedi..bende yanıma uğramasını söyledim görmek istiyorum sabırsızlıkla..
tatlım sen şu zıbırtıyı inanarak ve sabitleyerek takarmısın lütfen...öyle takip edelim..
kitap paylaşımı da bendeymiş sevindim buna her ne kadar yoğunluktan kitap okumaya fırsatım olmasa da düzene girmek için iyi oldu ayrıca önümüzdeki hafta düğün işi de bittikten sonra eski rukgus karsınızda oalcak kızlar
tatlım asitli içeceklerden uzak durgünaydın kızlar nasılsınız biz oğluşla kalktık .kahvaltısını yaptırdım evi toparladıkbiraz,makineyi boşalttık az sonra markete gidicez.
dünkü menümü öğlene kadar yazmıştım
akşam
az tas kebabı,az bulgur pilavı,az ekmek ,karpuz
ara mısır,yarım armut ,3-4 eik,yarım şeftali
gece sahura kalktım 11 gün malum reglden tutamadım okul açılmadan tutayım diyorum bugn oruçluyum.
sahurda az pilav ve fanta içtim malesef
bugün yok canım..bayram tatilini uzattık..haftaya cuma olucak bildirimbu gün kilo palaşımı yok mu?
ben malum 57 yim.
ama sahurdada yediğim için braz fazla çıktım.iftar öncesi bir daha tartılacağım.
Başka yerde yazdığımm yazıyıı burda yayınlamana gerek yoktuu canımm sadece uyarını yapman yeterliydi,
bu listeden sadece kitap okumayıı yapamamm hiç sevmediğim birşey ,takip altındada olması çok güzel olmuşşş
ooo bir hamarat arkadaşımız dahaaKendime geleyimm birazz artık değilmiii
Bayramınn koşuşturması beni çok yordu köydü ,akrabalardıı derkenn gezmediğimiz yer kalmadııı
Burda tatlılardan bahsedilince canımm nasıl çektiyse hemenn bende kadayıf tatlısıı yaptımmm,akşamında annemler gelmiştiii,onlara ikramm fırsatıı bulamadımm bende tepsiyii tutuşturdumm ellerine bunuu al anne gelene gidene ikramm edersinn dedimm ve biz köye gittikk yoksa diyette olmasamm nasılda yerdimm o bir tepsii tatlıyı benn
Sankii tatlıyıı yapmakk bile benii rahattlattı isteğimii köretti kızlarrr
Neyse bayramm bitti şimdide akşama denize gidiyoruzz 2 günlüğüne orda denizde yürüyüşümüü yapmayıı düşünüyorummm
Dolabada annemler yayladan taze fasülye,ıspanak getirmiş onları haşlayıpp koydumkii elimin altında kolay birşeyler olsunn diyeee onlarıda 3 kaşıklıkk ayarladımm çözdürünce bana göre olsunn diye menülerr
köyden tarladan 2 poşet dolusuda semiz otuuu topladık çocuklarlaaaa,taze taze okadar güzel kokuyorkii bayılıyorummm
tamam canım..ama akşam menülerinden uzak dur olurmu..ve spor..yürüyüşlerine başlarsan sevinirim şekercikaşkitom sakın sakınnnnnnbende işe yaramadıysa bu yaramayack anlamına gelmez sanırsam, senin için bugünden itibaren 1 ay daha deneyeceğim, dur bakalım sonuç ne olacak, ayağımdan kayma olmuyor, sadece sandalet ya da terlik giyersem kayıyor, o kadarı da anormal zaten, sık sık dıışarı çıkmıyorum gün boyu evdeyim, akşam üstleri çıkıyorum, kayma o zaman oluyor
Kitapta müslümanlığı artık kendisine yol edinmiş bir erkek ile dini islam ama müslümanlıkla hiç bir alakası olmayan bir kızın aşkını anlatıyor.eski zamanlarda istanbulun batılılaşma,modernleşme sevdasından kurtulmuş küçük bir sokak varmış.bu sokağın erkeklerinin hepsi cemaatten,kadınlarının hepsi ise başı kapalı,dinine düşkün insanlarmış.bu sokakta üniversite talebesi bilal adında bir genç ve anneside yaşamaktadır.bilal mahallenin gururudur.kimya mühendisliği okumaktadır.eğitiminin yanında çok terbiyeli ve ahlaklı bir geçtir.bir gün bu huzurlu sokağın küçük çocuklarının oynadıkları boş,şirin araziye traktörler gelir ve orada bir bina inşa edeceklerini söylerler.bu durumdan mahalle halkı memnun değildir.özellikle bilal bu binanın yapılmasıyla mahalledeki kadın ve kızların o binaya taşınan sosyeteden etkilenip,onlara ayak uyduracağını düşünmektedir.bu fikrini köyün imamına açar.köyün imamı onun ne kadar dürüst bir çocuk olduğunu bilmekte ve başlarına gelecek büyük felaketin o da farkındadır.mahallenin erkek,kadın ve kızları toplanır.bu tehlikeden söz edilir.mahalle deki herkes böyle bir şeyin olmayacağına söz verirler.ancak binanın inşaatı bittiğinde bu binaya taşınanlar arasında sosyete kızı feyza da vardır.bilal onu ilk gördüğü anda aşık olur.feyza onu kendine aşık edip dininden döndirmek için büyük çabalar sarfeder.bilal bir yandan onu severken bir yandan da dinine olan bağımlılığıyla feyza dan uzaklaşmaya çalışır.bir başkasıyla,kendi gibi dinine düşkün birisiyle evlenir.feyza buna çok üzülür.dadıdının da yardımıyla yavaş yavaş islamı anlamaya başlar.bir süre sonra tamamen bir islam hanımefendisi olmuştur.içkici ve zengin kocasından ayrılır.kızı hilali islami şartlara çok uygun bir kız olarak yetiştirir.yıllar sonra allah feyza ve bilal'i yeniden karşılaştırır.ama .ok farklı bir şekilde...gerisini okuyun arkadaşlarım.gerçekten çok güzel bir kitap...ayrıca bir o kadar da sürükleyici
Şule Yüksel Şenler
Timaş Yayınları
Sayfa Sayısı: 510
kızlar ramazan ayının başlarında tesadüfen görüp almıştım yıllar önce okuduğum ama aklıma geldikçe hala beni etkileyen bir kitap
sanırım şu günlerde popüler olma sebebi dizi çekimi başlamış kitap referans alınarak
henüz başlayamadım ama şu düğün olayı bitsin hemen başlıyorum
okumayan arkadaslar varsa mutlaka tavsiye ederim
ooo bir hamarat arkadaşımız dahaa
Ben de bu akşam semiz otu ile gözleme yapıcam..tabii ben yemicem yarın gün içinde yerim artık..
Tamam canım..ama akşam menülerinden uzak dur olurmu..ve spor..yürüyüşlerine başlarsan sevinirim şekercik
ayy ben bu kitabı çok merak ediyorum..evet dizi de çıkıcakmış..ne zaman başlıyor acaba dizi??
Sağol canım paylaşım için:103:
anaaaaaaaaaaaammm dikkkat dikkat kızlar bu akrep çok fenaaakimin nerde ne yaptığını takip ediyiii saygılar kaptanım
resmenn aç gezmişsinn canımm ekmek ve sebze yok hiççç
kitap okumak çok güzledir şekercim ilk başlarda biraz sıkıcı gelebilir kabul ediyorum
ama vaktin varsa (ki kitaba başlayıp konuya dahil olduğun zaman istesende vakit yaratırsın)
gerçekten farklı bir dünya
en azından bir başla derim sende farkedeceksin
bazen içinde bulunduğum durumdan özellikle de bunalımda olduğum zamanlar
çok kitap okuduğumu bilirim
tabiki fikir senin şekercim sadece tavsiye
kaptanım şimdi internetten baktım 24 ağustos diyo ama kesin midir bilmiyorum rica ederim ne demek
şu anda aç değilim vücudum bunları istiyor bir gün bile olsa meyve günüm var detoks gibi düşün soğuk soğuk sabah saatleri meyve yemek iyidir bağırsakları çalıştırır güne hafif başlamanı sağlar yemekten sonra değil önce ya da öğün olarak ye ki şekere dönüşmesin midene yapışıp yağ olmasın depolanmasın akşama kadar tüketeceğin meyve yemek yiyiyorsan ara meyvelerin sınırlı ve az olmalı ama sadece meyve tüketeceksen sınırlı ama daha çok yeşil renklerde olmalı belki biraz sarı tatlı olmamalarına özen göstermelisin çok tatlı çok şeker olur... kabuklu ve posalı yersen acıktırmaz... sindirim sistemini aktifize eder tok tutar...
tavsiye ederim alışkanlık edin... bu enerjiyi nerden buluyorum sanıyorsun... ben yılda bir kez ancak hasta olurum grip gibi bazen o da olmaz... ki benim sayısız hastalığım var ve bağışıklık sistemim çökük durumda ama takım arkadaşlarımda bana katılacaklardır oldukça enerji doluyum...
minik bir öneri....
kepekli sandaviç ekmeği arasına beyaz beynir ve sert nektarin dilimleri dene yanında meşrubat içmeyeceksin... tavsiye ederim...
bunu denicemm canımm ama biraz zaman lazımmm gerçektenn
ama kızımm okadar çok seviyorkii babasıı süreklii getirir kütüphaneden öğretmeni çok güzel aşıladı onaaa
tatlım asitli içeceklerden uzak dur
bugün yok canım..bayram tatilini uzattık..haftaya cuma olucak bildirim
ilk uyarımda sadece uyarmıştım tatlım
ama
gerek varmış demekki yapmışım canım..
bitki çayları takipcimizde sensin tatlım..
abartmadan günde en az 1 kupa bitki çayı menülerde olsun..
bitki çayıa yönlendirme konusunda güzel paylaşımlarını bekliyorum
bu durum tüm takipçi arkadaşlar için geçerli..
takip ettiğiniz konu üzerine güzel paylaşımlarla motivasyonumuzu yukarda tutabilirsiniz..
eeheheheh kimin hamarat olduğuu belli baksana gözlemeler falannn ben nerdeeee hamurlar açacamm bak buna üşenirimm işteeeooo bir hamarat arkadaşımız dahaa
ben de bu akşam semiz otu ile gözleme yapıcam..tabii ben yemicem yarın gün içinde yerim artık..
tamam canım..ama akşam menülerinden uzak dur olurmu..ve spor..yürüyüşlerine başlarsan sevinirim şekercik
ayy ben bu kitabı çok merak ediyorum..evet dizi de çıkıcakmış..ne zaman başlıyor acaba dizi??
sağol canım paylaşım için:103:
arzucum bu da senin için.
evde birşeyler eksikti. kociş geç geldi ama kırmadı sağolsun. çıktık avm' ye gittik. kozmetik malzemeleri eksikti malum heryerde de indirim olunca. şampuan, duş jeli, roll on, deodarant, makyaj temizleyici, kolonya falan derken neyse işimizi hallettik oradan çıktık. tabii ben dururmuyum hemen mağazaları gezmeye başladım. birkaç ayakkabı mağazası biraz da kıyafet derken vakit epeyce olmuş dediğim gibi mavi elbiseyi aldım asıl derdim babetti o olmadı bu sefer sonraki sefere artık. tam otoparka inerken mısırcı gördük tabii tutturdu oğlan önünde de bir kuyruk ben öyleydi böyledi derken ağlamaya engel olamadım. ağlayarak arabaya bindik oradan da migrosa uğradık market eksiklerimizi de hallettik. eve dön onları yerleştir, dolabı toparla çocuğun gönlünü yap eşimde o arada güzel bir vişne soda hazırlamış ohhh mis gibi onunda yarısı içtim. sonra onları doğruca yatağa gönderdim bende masama oturdum ders çalıştım.zaten yatmam 1:30-2:00 e bir saat sonra oğluş kesin süt ya da su için bazen her ikisi için kalkıyor. 04:00:04:30 arası da tuvalete kalkıyor saat 06:00 da benim alarmım çalıyor ben tabii dinlenemem hep uykusuz, yorgun ve sinirli olurum haklı olarak. hele birde bu sabah eşim geç gideceğini söyledi ona da 2 tane sandviç hazırladım çıkarken kapıya astım giderken alsın diye. yarın akşama görümcemi yemeğe davet ettim. çok fazla değil daha çok çabuk ve hafif şeyler hazırlayacağım. sağ olsun o sebze sever. sebze ağırlıklı olacak menümüz bakalım.
tabiki takip ederim canım..
kim nerde dolaşır bilirim..tabiki herkes istediği yerde dolaşabilir ama takımını ihmal etmeden..
biz aile gibiyiz burda..
nasıl evde çocuk gelmeyince anne baba merak eder araştırır..burda da öyle..
kötü bişeymi oldu diye m.
eee kaptan varsa takım vardır canım.balık baştan kokar bilirsin..
ben de bıraksam burayı kimsegelmek istemez...
o yüzden yapmam gereken ne ise yapmalıyım kii takım olabilelim:103:
Kendime geleyimm birazz artık değilmiii
Bayramınn koşuşturması beni çok yordu köydü ,akrabalardıı derkenn gezmediğimiz yer kalmadııı
Burda tatlılardan bahsedilince canımm nasıl çektiyse hemenn bende kadayıf tatlısıı yaptımmm,akşamında annemler gelmiştiii,onlara ikramm fırsatıı bulamadımm bende tepsiyii tutuşturdumm ellerine bunuu al anne gelene gidene ikramm edersinn dedimm ve biz köye gittikk yoksa diyette olmasamm nasılda yerdimm o bir tepsii tatlıyı benn
Sankii tatlıyıı yapmakk bile benii rahattlattı isteğimii köretti kızlarrr
Neyse bayramm bitti şimdide akşama denize gidiyoruzz 2 günlüğüne orda denizde yürüyüşümüü yapmayıı düşünüyorummm
Dolabada annemler yayladan taze fasülye,ıspanak getirmiş onları haşlayıpp koydumkii elimin altında kolay birşeyler olsunn diyeee onlarıda 3 kaşıklıkk ayarladımm çözdürünce bana göre olsunn diye menülerr
köyden tarladan 2 poşet dolusuda semiz otuuu topladık çocuklarlaaaa,taze taze okadar güzel kokuyorkii bayılıyorummm
tabiki takip ederim canım..
kim nerde dolaşır bilirim..tabiki herkes istediği yerde dolaşabilir ama takımını ihmal etmeden..
biz aile gibiyiz burda..
nasıl evde çocuk gelmeyince anne baba merak eder araştırır..burda da öyle..
kötü bişeymi oldu diye merak ederim.
eee kaptan varsa takım vardır canım.balık baştan kokar bilirsin..
ben de bıraksam burayı kimsegelmek istemez...
o yüzden yapmam gereken ne ise yapmalıyım kii takım olabilelim:103:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?